Jump to content
Dogomania

XXI WYSTAWA PSOW RASOWYCH ZABRZE 09.10.2005

Recommended Posts

Posted

Ja też już dostałam potwierdzenie z numerkiem i supermapką :)
Będę w Zabrzu z moją szpicką. O dziwo mamy nawet konkurentkę w klasie i to własną siostrę :o Szykuje nam się rodzinne spotkanie :D

• Replies 363
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a ja mam pytanie z innej beczki - w jakich godzinach jest wystawa i w jakich najlepiej przyjsc :) i czy mozna wejsc z psem widzem?? Bo chcialabym zajrzec na wystawe, a szkolenie koncze po 12 i przez jakas godzinke bede musiala czekac na transport, a ze szkolenia jest bliziutko na wystawe, wiec moze bym wpadla w miedzy czasie :D

Posted

Samo południe to dobra pora na oglądanie wystawianych psiaków.
Teoretycznie nie wolno na teren wystawy wprowadzać psów niezgłoszonych, ale... zazwyczaj psiaki z aktualnym szczepieniem przeciw wściekliźnie są wpuszczane.
Ocena w ringach trwa zazwyczaj do 14-15 a potem są jeszcze wybory BOG i BISy. Na pewno więc będzie na co popatrzeć :)

Posted

Dużo by pisać! Może po prostu zostań na konkurencje finałowe i poproś kogoś, aby Ci to wytłumaczył na konkretnym przykładzie (a przykład będzie biegał na ringu honorowym. :D )
Pzdr.

Posted

czarna_hancza @ troszkę skrociłaś te wybory :wink:
Na BOG (Best of Group) wychodzą Zwycięzcy Ras w danej grupie FCI.
Najlepszy, czyli wlaśnie zdobywca BOG, reprezentuje na BIS ( Best in Show) daną grupę FCI.
Ponieważ w systematyce FCI jest 10 grup to na BIS prezentuje się dziesięciu finalistów (zdobywcow BOG).
Spośród nich wybierany jest BIS oraz 2 i 3 lokata.
podsumowując - na wyborach BOG i BIS można (przynajmniej teoretycznie) zobaczyć najpiękniejsze psy reprezentujące niemal wszystkie rasy pokazywane na danej wystawie :)

Posted

O ile wiem to trzeba podjechać tramwajem lub autobusem, ale może lepiej niech się wypowie ktoś z Zabrza. Zresztą na załączonych do potwierdzenia mapkach chyba jest zaznaczony dworzec PKP :-?

Posted

Autobus 47 i 111; tramwaj nr 3

Z dworca jeśli chciała byś iść na nogach to jest kawałek, ale droga bardzo prosta, bo trzeba przejść wiaduktem (jesteś na ul. 3-go Maja) i iść tą ulicą aż do ul. Matejki. Jaskółcza to jest bodajże druga uliczka w lewo od ul. Matejki

Posted

Nie pamiętam co prawda dokładnie nazw ulic, ale byłam tam już 8 razy i mam pewność, że idąc/jadąc od strony centrum ulicą 3-go maja trzeba skręcić w prawo przy stacji BP (w Makoszowską? ) i zaraz znów w prawo (w Sportową? ).
Za to jadąc Makoszowską od strony autostrady A4 trzeba skręcić tylko w lewo w Sportową :)
Zresztą oznaczenia dojścia i dojazdu na teren wystawy są w Zabrzu zawsze świetne, więc nie sposób zabłądzić :D

Posted

A my właśnie odnotowaliśmy zmiany w sędziowaniu. Zamiast M.Bruskiej ocenia gończe polskie A. Skrzyński.

A przed nami w ocenie 14 szczeniąt labradorków (4 pieski, 10 suczek).

No to my (OPUS i ja) idziemy na głęboką wodę do tego sędziego. Trzymajcie kciuki, bo potrzeba nam będzie.

--------------------

I jeszcze jedno

w finałach jest :

10:15 - 14:00 - ocena psów w ringach
12:00 - 14:00 - prezentacja zwycięzców.

Co to jest ta prezentacja zwycięzców. Pierwszy raz się z tym spotykam

Posted

a nie planuje ktso przypakdiem ejchac pociagiem do Zabrza? Chodzi mi głównie o pociag pospieszny jadacy z Wrocławia do Zabrza przez Oławe,Brzeg,Opole,Gliwice ktory jest o 9.17 na miejscu bo moze bysmy sobie zrobili wesoły przedział;]??

Posted

musia napisał(a):
I jeszcze jedno

w finałach jest :

10:15 - 14:00 - ocena psów w ringach
12:00 - 14:00 - prezentacja zwycięzców.

Co to jest ta prezentacja zwycięzców. Pierwszy raz się z tym spotykam

chodzi o to, ze psy z pierwsza lokata beda prezentowane na ringu honorowym - wejda na ring, przebiegna sie i zejda :D nie ma zadnych wyborow, medali itp rzeczy za to :D