Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
O 10.05.2016 o 06:32, Gioco napisał:

Przecież wciąż jest szczeniorem, a że facet to pewnie tak już zostanie ;-)

Miała Ewa rację - dom, mieszkanie, szałas bez psa to tylko miejsce do egzystencji a gdy są w nim te 4 łapy i merdak na końcu to już jest DOM, MIESZKANIE, SZAŁAS. Dzięki moim łatwiej mi przeżyć obecny czas.

ano jest rozkosznym szczeniorem :)

Uwierz , że w dużej mierze dzieki Ozzyemu nie popadłam całkowicie po śmierci Rodziców , musiałam BYĆ dla niego

O 10.05.2016 o 07:51, jolkablaszczyk napisał:

też sobie nie wyobrażam, domu bez psa.. choć w moim przypadku zawsze raźniej z dwupakiem  :)

no ja też nie , 2pak miał być , ale z Ozzym w duecie , a że Ozzulka nie ma , to już Tytusik pozostanie singlem ;)

Wizytę u neurochirurga mam .... 3 stycznia 2017 roku :D

Posted
O 16.05.2016 o 23:40, Alicja napisał:

Wizytę u neurochirurga mam .... 3 stycznia 2017 roku :D

I jeszcze powiedz, że na cito :P
Choć to wcale śmieszne nie jest, ta nasza służba zdrowia...

Posted
O 18.05.2016 o 17:23, maciaszek napisał:

I jeszcze powiedz, że na cito :P
Choć to wcale śmieszne nie jest, ta nasza służba zdrowia...

nie mam dopisku na cito , bo w sumie niewiele to daje , dopisek był , że świeże badanie RM jest z marca , jak pójdę na wizytę to już  będzie prawie rok stare :P

Posted

Narzekać na brak antydepresantów w postaci ogonów nie mogę - aktualnie stała ekipa to 3 terierki (1 stanowi masę spadkową), pekińczyk i wesoło gromadka pięciu 4 tygodniowych bimbasów ;-)

Ala, to o kręgosłup chodzi?

Posted
4 godziny temu, Gioco napisał:

Narzekać na brak antydepresantów w postaci ogonów nie mogę - aktualnie stała ekipa to 3 terierki (1 stanowi masę spadkową), pekińczyk i wesoło gromadka pięciu 4 tygodniowych bimbasów ;-)

Ala, to o kręgosłup chodzi?

to dobrze , ze ogonki są ;)

Tak to o mój kręgosłup szyjny , od kilku lat daje o sobie ostro znać , swego czasu miałam niewładną lewą rękę przez kilka godzin ,ale żem śląsko dziołcha to dam radę ;)

• Upvote 1
Posted
7 godzin temu, Alicja napisał:

to dobrze , ze ogonki są ;)

Tak to o mój kręgosłup szyjny , od kilku lat daje o sobie ostro znać , swego czasu miałam niewładną lewą rękę przez kilka godzin ,ale żem śląsko dziołcha to dam radę ;)

I nie dają o sobie zapomnieć ;-)

Jeżeli RM mówi coś poważnego np. o przepuklinach, nieprawidłowym modelowaniu worka oponowego na odcinku C albo zwraca uwagę na tym podobne sprawy to śmiałabym polecić Tobie dr Wojciecha Kucharczyka ze szpitala w Otwocku, który przyjmuje również w kilku lecznicach warszawskich (a czasem bywasz u Ewy) i konsultację z Nim. Jest to lekarz, który ma pojęcie w temacie, zaś Konstancin i Otwock od jakiegoś czasu są wysoko oceniani i polecani jako najlepsi. Sama zresztą w Otwocku miałam wymienianą część podzespołów w kręgosłupie i nie narzekam.

• Like 1
Posted
15 godzin temu, Gioco napisał:

I nie dają o sobie zapomnieć ;-)

Jeżeli RM mówi coś poważnego np. o przepuklinach, nieprawidłowym modelowaniu worka oponowego na odcinku C albo zwraca uwagę na tym podobne sprawy to śmiałabym polecić Tobie dr Wojciecha Kucharczyka ze szpitala w Otwocku, który przyjmuje również w kilku lecznicach warszawskich (a czasem bywasz u Ewy) i konsultację z Nim. Jest to lekarz, który ma pojęcie w temacie, zaś Konstancin i Otwock od jakiegoś czasu są wysoko oceniani i polecani jako najlepsi. Sama zresztą w Otwocku miałam wymienianą część podzespołów w kręgosłupie i nie narzekam.

podeślę Ci moj wynik z RM

Posted

z szyjnym Alciu to nie przelewki. Mój tato też ma problemy z tym odcinkiem ( 40 lat jako maszynista- zrobiło swoje). Powiem Ci, że była taka akcja, że wstawał w nocy z bólem (pewnie źle się ułożył do spania i był ucisk), dochodził do łazienki i stracił przytomność (oczywiście pogotowie , bo mama już serce podejrzewała).

Posted
O 8.05.2016 o 18:48, Alicja napisał:

Tytusik rośnie , dorośleje , ale kocha dalej jak szczenior .

Jestem Ewie dozgonnie wdzięczna za to , ze tak pokierowała wszystkim , ze mały u mnie jest , bo naprawdę ciężko mi było podjąć decyzję , a teraz życia sobie bez niego nie wyobrażam .

super że macie w końcu psiaczka,śliczniutki jest <3

• Like 1
Posted
O 24.05.2016 o 20:34, Oscar Patric napisał:

super że macie w końcu psiaczka,śliczniutki jest <3

dzięki :)

radości nam chłopak dostarcza każdego dnia

Kawaler waży już 15 600 :)

Posted
O 22.05.2016 o 21:13, majoka napisał:

z szyjnym Alciu to nie przelewki. Mój tato też ma problemy z tym odcinkiem ( 40 lat jako maszynista- zrobiło swoje). Powiem Ci, że była taka akcja, że wstawał w nocy z bólem (pewnie źle się ułożył do spania i był ucisk), dochodził do łazienki i stracił przytomność (oczywiście pogotowie , bo mama już serce podejrzewała).

Mariolko , ja walczę już przeszło 8 lat , tylko wcześniej tylko RTG , leki p/bólowe , zastrzyki , elektroakupunktura , rehabilitacja , teraz wreszcie od neurologa dostałam na RM i mam wynik taki jaki mam , sama neurolog powiedziała , ze wiedziała , ze będzie zły ale nie myślała , ze aż tak będzie źle . Ja mam za sobą wiele nieprzespanych nocy , setki tabletek na spanie by móc w pracy funkcjonować , a serce też już szłam z płaczem do lekarza obawiając się zawału serca , bo takie były objawy

Posted

To cała Polska, kiedyś mnie krzyż bolał. Poszłam do lekarza, bo nie wiedziałam czy to korzonki czy też kręgosłup. Wymacał i stwierdził że wygląda na coś z dyskiem- przepisał ketonal i kazał nie obciążać krzyża. Bóle powtarzają się np. po plewieniu ogródka, nigdy nawet prześwietlenia kręgosłupa nie miałam. Co tam, łykaj tabletki przeciwbólowe i tyle...

• 2 weeks later...
Posted

ja walczę z kręgosłupem od lat... rtg nie wykazało niczego i na tym koniec... po co dalej drążyć skoro ja młoda  ... jak boli to połozy się pani i tyle...

Posted
O 8.06.2016 o 22:27, agutka napisał:

ja walczę z kręgosłupem od lat... rtg nie wykazało niczego i na tym koniec... po co dalej drążyć skoro ja młoda  ... jak boli to połozy się pani i tyle...

leż i umieraj, wszędzie to samo :)

a jak tam Tytulek???

Posted
O 8.06.2016 o 22:27, agutka napisał:

no ja też i dopiero neurolog poświęcił mi uwagę , bo w poradni p/bólowej to jestem stałym bywalcem , a teraz żeby było śmieszniej nerki się odezwały i sypnęły piaskiem ,ale co nas nie zabije to nas wzmocni ;)

2 godziny temu, majoka napisał:

leż i umieraj, wszędzie to samo :)

a jak tam Tytulek???

Tytuś rośnie , rozrabia , cwany lis z niego ;) inteligentne stworzonko

ogólnie to nadal mi śmiesznie z nim bo to maleńkie jest wg wcześniejszych chłopaków , ale spacer to marszobieg prawie , więc kondycha nam się poprawiła :)

Posted
17 godzin temu, Alicja napisał:

no ja też i dopiero neurolog poświęcił mi uwagę , bo w poradni p/bólowej to jestem stałym bywalcem , a teraz żeby było śmieszniej nerki się odezwały i sypnęły piaskiem ,ale co nas nie zabije to nas wzmocni ;)

Tytuś rośnie , rozrabia , cwany lis z niego ;) inteligentne stworzonko

ogólnie to nadal mi śmiesznie z nim bo to maleńkie jest wg wcześniejszych chłopaków , ale spacer to marszobieg prawie , więc kondycha nam się poprawiła :)

Marzy mi się taki właśnie gówniarz,a na razie nie da rady,jak będzie czas to poproszę o nowe zdjęcia Tytuska :)

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted
O 16.06.2016 o 12:38, Oscar Patric napisał:

Marzy mi się taki właśnie gówniarz,a na razie nie da rady,jak będzie czas to poproszę o nowe zdjęcia Tytuska :)

gdyby nie prezent od Ewy to raczej by już psa u nas nie było

fotki będą

O 21.07.2016 o 14:18, agaciaaa napisał:

Hej Alu, co tam u Was? Pokaż młodego :)

chyba dobrze u nas ;)

pokażę , fotki mam ale muszę pomniejszyć

O 30.07.2016 o 16:48, majoka napisał:

Hej Tytulki, oprócz 16 i pół kg szczęścia, pokaż ten swój nowy przedpokój!!!! Widziałam w necie i ładnie ten papier pergaminowy wygląda :)

16, 700 ;) przedpokój kończą w poniedziałek ;)