olekg89 Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 A idź mi z kajakami pewnie by mi sie wywalił ,nie potrafiłbym go obrócić i bul bul bul na dno xD Rowerek wodny ok ,ale kajak noł łej Quote
Obama Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 A ja się wypowiem w kwestii religii,a co. Zawsze uważałam,że religia jest dla ludzi o słabym charakterze,takich którym potrzebne są drogowskazy,takich,którym ktoś musi mówić co jest dobre a co złe.Większość wierzących podchodzi do religii wybiórczo,respektując te jej zasady,które są im na rękę...dlatego dogmaty są nie dla mnie. Dlaczego kwestia krzyża mnie bawi?Ano dlatego,że wstyd mi ,że żyję w kraju zaściankowym,gdzie nadal tak wiele osób nie pojmuje,że państwo powinno być świeckie-religia powinna rządzić w kościołach,w państwie prawo i konstytucja.Mamy w Polsce wielu mieszkańców,spora ich część jest niewierząca i też mają prawo się identyfikować z krajem! Tragedię w Smoleńsku uczciłam żalem,bo zginęli ludzie,więc tak po ludzku należał im się szacunek,jak każdemu zmarłemu.Ponieważ,w tragedii zginęli urzędnicy państwowi,w tym głowa państwa, to tabliczka zamiast krzyża przed pałacem byłaby na miejscu.Miejsce symboli religijnych powinno być w kościele. I tylko moja wrodzona tolerancja nie pozwala mi jechać do W-wy i rozwalić wojowników "pokojowej religii" katolickiej!Robią także i ze mnie pośmiewisko,urządzają sobie jakieś wojny krzyżowe...won! I choć Komorowski nie jest moim kandydatem to szanuję go za to co kiedyś powiedział o rozdzielności państwa od kościoła.100% poparcia w tej kwestii. Quote
Asiaczek Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 [quote name='olekg89']Bóg stworzył każdego człowieka na swoje podobieństwo no nie?Tzn. tak ktoś se wymyślił ,że stworzył ja jestem od szympansa nie wiem jak wy.To tym tokiem idąć Bóg jest Mordercą ,Pedofilem ,Pedałem ,Lesbą ,transem(są 4odmiany trans jakoś tak),dzieckiem z downem ,upośledzonym fizycznie/psychicznie itd itd.To czemu kościół nie popiera morderców ,pedałów ,lebs itd?. Pedofili wprawdzie popierają ,bo sami są nimi.Skoro bóg jest pedałem,lesbą ....itd ,bo ja jestem stworzony na jego podobieństwo to chyba należy mi się szacunek kościoła co nie?;> [B]Wiara to jedno wielkie masło maślane takie bez dodatku margaryny[/B].[/QUOTE] O tak..... i to na dodatek bardzo dobrze ukręcone... [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]Aby było wszystko składne to Ci powiem że skoro człowiek pochodzi od małpy a Bóg stworzył człowieka na swoje podobieństwo to sam musiał być naczelnym. Maryja natomiast [B]zaliczyła wpadkę[/B] i bała się powiedzieć prawdę rodzinie więc wymyśliła bajkę o niepokalanym poczęciu, a to takie czasy były że we wszystko ludzie wierzyli. ;)[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE] Hm, tej wersji jeszcze nie słyszałam. Ale jest ciekawa i bliska życiu... [quote name='Obama']A ja się wypowiem w kwestii religii,a co. Zawsze uważałam,że religia jest dla ludzi o słabym charakterze,takich którym potrzebne są drogowskazy,takich,którym ktoś musi mówić co jest dobre a co złe.[B]Większość wierzących podchodzi do religii wybiórczo,respektując te jej zasady,które są im na rękę[/B]...dlatego dogmaty są nie dla mnie. Dlaczego kwestia krzyża mnie bawi?Ano dlatego,że wstyd mi ,że żyję w kraju zaściankowym,gdzie nadal tak wiele osób nie pojmuje,że państwo powinno być świeckie-religia powinna rządzić w kościołach,w państwie prawo i konstytucja.Mamy w Polsce wielu mieszkańców,spora ich część jest niewierząca i też mają prawo się identyfikować z krajem! Tragedię w Smoleńsku uczciłam żalem,bo zginęli ludzie,więc tak po ludzku należał im się szacunek,jak każdemu zmarłemu.Ponieważ,w tragedii zginęli urzędnicy państwowi,w tym głowa państwa, to tabliczka zamiast krzyża przed pałacem byłaby na miejscu.Miejsce symboli religijnych powinno być w kościele. I tylko moja wrodzona tolerancja nie pozwala mi jechać do W-wy i rozwalić wojowników "pokojowej religii" katolickiej!Robią także i ze mnie pośmiewisko,urządzają sobie jakieś wojny krzyżowe...won! I choć Komorowski nie jest moim kandydatem to szanuję go za to co kiedyś powiedział o rozdzielności państwa od kościoła.100% poparcia w tej kwestii.[/QUOTE] Tak, tak, tak! pzdr. Quote
Obama Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Takie religijne dysputy,może zasugerujmy zmianę nazwy forum na [B]Bogomania[/B]:razz::diabloti: Quote
Asiaczek Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 No coś Ty! Nikt by wtedy nic nie pisał... A swoja droga, gdzieś przeciez trzeba wylac swoje niezadowolenie... Można i na DGM... pzdr. Quote
jonQuilla Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 [quote name='Obama']Takie religijne dysputy,może zasugerujmy zmianę nazwy forum na [B]Bogomania[/B]:razz::diabloti:[/QUOTE] :grin::grin::grin: Quote
olekg89 Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 A ja uwielbiam takie dyskusje.Bo mogę sobie poczytać różne opinie na temat wiary.I to ludzi w różnym wieku. Ja zawsze na religii prowadziłem rozmowy właśnie dot. aborcji ,eutanazji i śmiechu wartej biblii.Księdza trafiał szlag ja miałem ubaw ,a klasa siedziała z mordą na kłódkę i słuchała.xD Quote
Kosmaty Gałganek Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Dyskusja na tego typu tematy faktycznie może być bardzo interesująca ale to co się dzieje pod tym krzyżem to jakaś farsa. I znowu na świecie utrwala się obraz naszego społeczeństwa, a jaki to obraz każdy widzi :roll: Zaraz przeczytamy o samookaleczeniach. Dobrze, ze tam nie wisi jakiś obraz świętego, bo któraś z "obrończyń" pewnie widziałaby już jak święty płacze krwawymi łzami ;) A ja sobie przyszłam obejrzeć jakieś nowe zdjęcia :razz: Quote
Alicja Posted August 7, 2010 Author Posted August 7, 2010 [quote name='Obama']Takie religijne dysputy,może zasugerujmy zmianę nazwy forum na [B]Bogomania[/B]:razz::diabloti:[/QUOTE] [COLOR=Navy][B] o nie nie nie ... ;)[/B][/COLOR] Quote
olekg89 Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Arek ciągle twierdzi ,że dogomania to sekta xD Quote
Alicja Posted August 7, 2010 Author Posted August 7, 2010 [quote name='olekg89']Arek ciągle twierdzi ,że dogomania to sekta xD[/QUOTE] [COLOR=Navy][B]:roflt: i pozwoli ci się z nami zadawać ;)[/B][/COLOR] Quote
Vectra Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 to niech sobie kościół i wpatrzeni w tą instytucje jak w obrazek , przypomni czasy średniowiecza :) to ten sam kościół zabijał , mordował , skazywał ludzi na straszną śmierć w tym głodową ... a potem niech sobie kościół o eutanazjach , aborcjach , antykoncepcji etc pogada :) Quote
jonQuilla Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 [quote name='Vectra']to niech sobie kościół i wpatrzeni w tą instytucje jak w obrazek , przypomni czasy średniowiecza :) to ten sam kościół zabijał , mordował , skazywał ludzi na straszną śmierć w tym głodową ... a potem niech sobie kościół o eutanazjach , aborcjach , antykoncepcji etc pogada :)[/QUOTE] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B] Kościół broni tego co jest złe w jego historii. Nigdy nikt z nas nie dowie się całej prawdy o chociażby inkwizycji, która największym rozgłosem się cieszy aczkolwiek takich "wpadek" Kościół miał znacznie więcej w swojej historii. Już to gdzieś kiedyś pisałam że w średniowieczu Kościół robił ze swoimi wiernymi dokładnie to samo co teraz robi Islam i niestety Katolicy często tego nie widzą a mówią że to Islam jest ten zły, najgorszy.[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Vectra Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=Olive][B] Kościół broni tego co jest złe w jego historii. Nigdy nikt z nas nie dowie się całej prawdy o chociażby inkwizycji, która największym rozgłosem się cieszy aczkolwiek takich "wpadek" Kościół miał znacznie więcej w swojej historii. Już to gdzieś kiedyś pisałam że w średniowieczu Kościół robił ze swoimi wiernymi dokładnie to samo co teraz robi Islam i niestety Katolicy często tego nie widzą a mówią że to Islam jest ten zły, najgorszy.[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE] a o Hitlerze mówią że zły co ? hipokryci :) Quote
Alicja Posted August 7, 2010 Author Posted August 7, 2010 [quote name='Ania!'] A ja sobie przyszłam obejrzeć jakieś nowe zdjęcia :razz:[/QUOTE] [COLOR=Navy][B]było mnóstwstwo kilka stron wstecz ;)[/B][/COLOR] Quote
ice_t Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 uf................. nadrobiłam......... no cóż ta dyskusja na temat krzyża przed siedzibą prezydenta mogła by się ciągnąć bez końca. Co do wiary, to każdy ma prawo wierzyć w co chce i nie powinno się mu narzucać swoich przekonań :) Quote
Alicja Posted August 7, 2010 Author Posted August 7, 2010 [COLOR=Navy][B]a ja tak jako przerywnik , wstawię bajkę z morałem ;)....[/B][/COLOR] [IMG]http://img717.imageshack.us/img717/8199/dupak.jpg[/IMG] Quote
jonQuilla Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]:roflt::roflt::roflt: buahahaha...dobre[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Alicja Posted August 7, 2010 Author Posted August 7, 2010 [COLOR=Navy][B]taki ponadczasowy ;)[/B][/COLOR] Quote
Alicja Posted August 7, 2010 Author Posted August 7, 2010 [FONT=Arial][COLOR=Navy][B]z dedykacją dla Magdy Klocusiowej ;) [/B][/COLOR][/FONT][CENTER][URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images8.fotosik.pl/416/49433163531ace85.jpg[/IMG][/URL] [/CENTER] Quote
jonQuilla Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]zielonymi nas częstujesz? :roll: uwielbiam orzechy laskowe :loveu:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Recommended Posts