Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aga K napisał(a):
niooo, to jak w psecskolu to super :)
no i powinna niebawem pracke skonczyc :)
czekamy :)

Super superem, ale trzeba Alę podziwiać, z dziećmi to najtrudniejsza praca ze wszystkich jest :)

Posted

ja bym niepowiedziala, ze taka najtrudniejsza ;)
studiuje ( studia zawieszone :( ) pedagogike. Byulam w studium, gdzie pracowalam z ludzmi psychicznie czy umyslowo i fizycznie niepelnosprawnymi. Nadzwigalam sie chorych, patrzylam na p[owolne agonie ..... A mimo to uwazam ze trudne prace to gornictwo, ratownictwo medycznie, cala slozba zdrowia czy wszelkiego rodzaju sluzby ratownicze
ehhh

Posted

Aga K napisał(a):
ja bym niepowiedziala, ze taka najtrudniejsza ;)
studiuje ( studia zawieszone :( ) pedagogike. Byulam w studium, gdzie pracowalam z ludzmi psychicznie czy umyslowo i fizycznie niepelnosprawnymi. Nadzwigalam sie chorych, patrzylam na p[owolne agonie ..... A mimo to uwazam ze trudne prace to gornictwo, ratownictwo medycznie, cala slozba zdrowia czy wszelkiego rodzaju sluzby ratownicze
ehhh

Ja na to patrzę z tej strony, że najtrudniejsze jest uczenie dzieciaków, bo od tego w dużej mierze zależy to, jakimi ludźmi potem ci młodzi będą....
Trudność fizyczna to całkiem inna para kaloszy :)

Posted

Ja zdecydowanie uważam że najtrudniejsza praca to praca ze starszymi,schorowanymi,niepełnosprawnymi ludźmi , obłożnie chorymi.
Ja nie mogłabym. Miałam to w domu, moją babcię kilka miesięcy przykutą do łóżka i powolną agonię o której pisze Aga K. To wykańcza fizycznie ale przede wszystkim psychicznie ...

Posted

Witankooo:loveu:
Kazda praca ma swoje plusy i minusy :eviltong:
A faktem jest ze praca z ludzmi nalezy do tych najtrudniejszych .

A ja po 4 dniowym maratonie mam 2 dni wolnego hihihihihi

buzioleeeeeeeeeeeeeeeeee :loveu::loveu:

Posted

[quote name='NUTELLASTELLA']a gdzie pracujesz? ;)

[FONT=Arial]w pracy ;)w przedszkolu [/FONT]

[quote name='furciaczek']To ja was powkurzam:diabloti:

15 stopni u mnie bylo, slonko swieci...jutro ide z piesami nad jeziorko coby poplywaly:evil_lol::evil_lol::eviltong:

[FONT=Arial]:mad: Funciaczku .... napisz sobie przed tą 15 minusik :grins: ...bądź tak miła :diabloti:[/FONT]

[quote name='Aga K']Witaj Alu ;)
wiec poniewaz mnie tu daaawno niebylo to
ide porzegladac watek :hand:
[FONT=Arial]
zapraszam ...popaszczaj ;)
[/FONT]

Posted

[quote name='jbk']Miłej pracki Alutka :) Co by Cię dziś same miłe rzeczy spotykały ;) Mimo śniegu :)

[FONT=Arial]dzięki Asik :pdziś nie było aż tak źle ... bo tylko od 6 do 11 ...ale rano brnęłam w zaspach :angryy:[/FONT]

[quote name='Aga K']a to ja sie dolacze do malych zyczonek :grins:

[FONT=Arial]dzięki [/FONT]

[quote name='jbk']Ala! Jest dwunasta, skończyłaś pracę?
[FONT=Arial]
o 12 siedziałam w gabinecie na zabiegu EA ;)
[/FONT]

[quote name='Aga K']ja niewiem dokladnie o ktorej ta koboetka pracenkonczy, ale zazwyczaj ludziska koncza okolo 14-15-16 niestety :razz: eeehhh ..
ja chce tez prackem :placz:

[FONT=Arial]ja kończę różnie ... o 11 , 12 , 15 ,16 :roll:[/FONT]

[quote name='jbk']Alusia pracuje w przedszkolu, więc godziny ma inne ;)

Praca dobra rzecz, tylko czasem przeszkadza w zabawie na dogo ;)

[FONT=Arial]ja mogę się pobawić po pracy ;)na dogo w pracy się bawię podobno z dziećmi ;)[/FONT]

Posted

[quote name='Aga K']niooo, to jak w psecskolu to super :)
no i powinna niebawem pracke skonczyc :)
czekamy :)

[FONT=Arial]ano i jestem :p[/FONT]

[quote name='jbk']Super superem, ale trzeba Alę podziwiać, z dziećmi to najtrudniejsza praca ze wszystkich jest :)

[FONT=Arial]każda praca ma swe + i - ale nie przeczę ,nie jest to zabawa :shake:[/FONT]

[quote name='Aga K']ja bym niepowiedziala, ze taka najtrudniejsza ;)
ehhh

[FONT=Arial]Aga , życzę aby to co widzisz z perspektywy studentki i młodziutkiej osóbki pozostało Ci na przyszłość ...
Każda praca ma swoje blaski i cienie ... i każdy decydując się na jej wykonywanie podejmuje jakieś wyzwanie licząc się z tym co mu los przyniesie ... i nigdy nie licytowałabym że ratownik czy lekarz ma gorzej od dekarza czy nauczyciela ...każda praca posiada odrebną specyfikę i nie da się jej porównać do tej drugiej
[/FONT]

[FONT=Arial]Co do pracy z upośledzonymi ...pracowałam z takimi dziećmi , prowadziłam w ośrodku kółko plastyczne ... musiałam być nauczycielem , kolegą , pielęgniarką , sprzątaczką w jednej chwili [/FONT]

[FONT=Arial]Teraz muszę być nauczycielem , powiernikiem tajemnic, przytulającą nianią ... i pracownikiem biurowym .... nie mogę przyjść z zapłakaną twarzą do dzieci ... choć serce me targa smutek ... dużo wymieniać a przez te 25 lat nazbierało się przykładów [/FONT]

Posted

[quote name='Medorowa']witaj pracusiu:diabloti::loveu::loveu::loveu:

[FONT=Arial]witaj Śliczna :loveu:[/FONT]

[quote name='jbk']Ja na to patrzę z tej strony, że najtrudniejsze jest uczenie dzieciaków, bo od tego w dużej mierze zależy to, jakimi ludźmi potem ci młodzi będą....
Trudność fizyczna to całkiem inna para kaloszy :)

[FONT=Arial]fajnie się uczy jak ma się pod opieką dzieci ze środowiska tzw poprawnego.... w środowisku zagrożonym ....to orka ... musisz trafić tam gdzie mały ludź jest jeszcze nie zepsuty ...a takich małych ludzików jest coraz więcej w naszej okolicy [/FONT]
[FONT=Arial]a fizycznie ... mam pod opieką 25 dzieci non stop ... nie siedze przy stole i kawy nie pije :roll:[/FONT]

Posted

[quote name='eria']Ja zdecydowanie uważam że najtrudniejsza praca to praca ze starszymi,schorowanymi,niepełnosprawnymi ludźmi , obłożnie chorymi.
Ja nie mogłabym. Miałam to w domu, moją babcię kilka miesięcy przykutą do łóżka i powolną agonię o której pisze Aga K. To wykańcza fizycznie ale przede wszystkim psychicznie ...

[FONT=Arial]Aniu ...też mam za sobą pewne doświadczenia ...ale pomyslcie co ma powiedzieć pielegniarka pracująca na oddziale onkologicznym dziecięcym ...
nie piszcie proszę ....ja znam to z osobistych relacji bliskiej mi osoby ... znam takie miejsce ...nawet tam byłam przy okazji mojego leczenia w Klinice ... uwierzcie .... patrzac na starszą osobę wiemy ze miała czas który w jakiś sposób wykorzystała...a dziecko ?? ...
a opiekując się kimś bliskim ....wkładamy w to jeszcze swoje osobiste relacje z tą osobą ....
[/FONT]

[quote name='Aga K']i oczywiscie ty masz racje ;)
ale i ja tez ;)

moim zdaniem wiele, baaardzo wiele zalezy od rodzicow, a przedszkolanka tylko i az wzmaga ich w nauczaniu :)
[FONT=Arial]
podkreślę raz jeszcze ...nie każdy pracuje w idealnym , zdrowym środowisku , gdzie dzieci z domu wynoszą maximum umiejętności ....:roll:
[/FONT]

[FONT=Arial]Nasze Rodzinne Dzieciaczki sprzed 14 chyba lat ...
przy pianinie mój syn Kuba
na saxofonie chrzesniak TZta Matis
pozostałe
na akordeonie Marzenka
oraz Kasia (gitara), Monika , Olka i Martynka
[/FONT]

Posted

[quote name='evaxon']dzien doberek Aleczko :loveu::loveu::loveu::loveu:

[FONT=Arial]dobereczek Effeczko :loveu::loveu:[/FONT]

[quote name='zuzolandia']Witankooo:loveu:
Kazda praca ma swoje plusy i minusy :eviltong:
A faktem jest ze praca z ludzmi nalezy do tych najtrudniejszych .

A ja po 4 dniowym maratonie mam 2 dni wolnego hihihihihi

buzioleeeeeeeeeeeeeeeeee :loveu::loveu:

[FONT=Arial]dokładnie INUŚ ;)

ale mosz fajnie ...luzik ;)
buziolki :loveu::loveu:
[/FONT]

[quote name='NUTELLASTELLA']Witam się (już sama, bo Ganja pojechała do domku :placz::placz::placz::placz:)! ;)
[FONT=Arial]
a ty czemu nie w domku :hmmmm:
[/FONT]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial]a ty czemu nie w domku :hmmmm:[/FONT]

A bo ja do siostry z rodzinką pojechałam i obowiązkowo Ganja z nami.
Dzisiaj pojechała już moja mama z moją siostrą pojechali, no i z Ganją też, bo jutro trzeba do pracy, a to przecież 400 km. :roll:
Ja zostałam u siostry na drugi tydzień ferii. :multi: ale bez Ganji. :-(

Posted

No tak .. Macie dziewczyny racje. Niema pracy idealniej i niema tej najgorszej wiec niema sensu licytowac czy tez porownywac. Kazda ma swoje plusy i minusy ....

Napisal. Alicja
[FONT=Arial]Aga , życzę aby to co widzisz z perspektywy studentki i młodziutkiej osóbki pozostało Ci na przyszłość ...
Każda praca ma swoje blaski i cienie ... i każdy decydując się na jej wykonywanie podejmuje jakieś wyzwanie licząc się z tym co mu los przyniesie ... i nigdy nie licytowałabym że ratownik czy lekarz ma gorzej od dekarza czy nauczyciela ...każda praca posiada odrebną specyfikę i nie da się jej porównać do tej drugiej

Co do pracy z upośledzonymi ...pracowałam z takimi dziećmi , prowadziłam w ośrodku kółko plastyczne ... musiałam być nauczycielem , kolegą , pielęgniarką , sprzątaczką w jednej chwili
[/FONT]

[FONT=Arial]Teraz muszę być nauczycielem , powiernikiem tajemnic, przytulającą nianią ... i pracownikiem biurowym .... nie mogę przyjść z zapłakaną twarzą do dzieci ... choć serce me targa smutek ... dużo wymieniać a przez te 25 lat nazbierało się przykładów [/FONT]

Co do pierwszej czesci - Alu .... dziekuje .... :roll:

co do drugiej czesci - Alu pewnie znasz taki zaqwod jak terapeuta zajeciowy prawda ??? to moj zawod wiec wiem tez co to znaczy byc "wszystkim" naraz dla tych potrzebujacych osob. Mamy cosik wspolnego ehh ;) Podziwiam osoby, ktore pracuja "w takiuch warunkach" tzn beda wszystkim dla tych osob - przez cale zycie, przez kilka, kilkanascie a moze i nawet kilkadziescia lat. Bo wiem jak bardzo to wymecza i jakie to jest ciezkie.

Co do trzeciej czesci. Wlasnie, Alu - podziwiam. Bo to strasznie ciezkie jest. Mimo iz serce sie rozdziera trzeba byc radosnym. Niewolno sie rozkleic poniewaz te osoby beda smutne, a przeciez nie o to chodzi.
wiec jeszcze raz powtorze - podziwiam :buzi: