Alicja Posted April 3, 2008 Author Posted April 3, 2008 [quote name='Selket']Alutka, Ty tutaj nie opowiadaj coś widziała, Ty pokazuj swe nowe wcielenie :evil_lol: [FONT=Arial]nie ma fot :evil_lol::evil_lol:[/FONT] [quote name='Pandisia']Pokazuj ten fryz , może mnie się humor poprawi bo dzisiaj totalna beznadzieja, ręce mi opadły i wszystko jest do d...........:mad: [FONT=Arial]o masz .......:shake:[/FONT] [quote name='clockwork'][FONT=Arial]Ty też dziś tak masz??? :crazyeye::crazyeye: matko to jakaś epidemia... :eek::shock::shock:[/FONT] [FONT=Arial] :hmmmm: że też nikt na to szczepionki nie wynalazł :cool1:... Mnie już lepsiej ino że mogło być śmiesznie :diabloti:....bo panu C. sie dni pochromoliły i byłby mnie nie odebrał z przystanku :cool1:dobrze że będąc w drodze zadzwoniłam :razz: [/FONT] Quote
Pandisia Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 [quote name='clockwork'][FONT=Arial]Ty też dziś tak masz??? :crazyeye::crazyeye: matko to jakaś epidemia... :eek::shock::shock:[/FONT] Dostałam mandat za pyskowanie Straży Miejskiej i musiałam założyć kaganiec psu a za 5 minut młoda kobietka idzie obok mnie i mówi BOżE !!!!!!!!TEN PIES MA KAGANIEC :angryy: BIEDNY PIES PO CO LUDZIE BIORą PSY A POTEM JE TAK MęCZą :angryy: na kogo powinnam być bardziej zła? chyba na siebie bo mam psa :diabloti: Quote
Alicja Posted April 3, 2008 Author Posted April 3, 2008 [quote name='Pandisia']Dostałam mandat za pyskowanie Straży Miejskiej i musiałam założyć kaganiec psu a za 5 minut młoda kobietka idzie obok mnie i mówi BOżE !!!!!!!!TEN PIES MA KAGANIEC :angryy: BIEDNY PIES PO CO LUDZIE BIORą PSY A POTEM JE TAK MęCZą :angryy: na kogo powinnam być bardziej zła? chyba na siebie bo mam psa :diabloti: [FONT=Arial]:crazyeye::crazyeye::crazyeye:jak ......był na smyczy i musialaś psu założyć kaganiec :crazyeye: Uchwała nr 763/XLVI/2006 Rady Miasta Rybnika z dn.31 maja 2006r..... tu masz dokładnie jakie obowiązują przepisy na terenie miasta Rybnika [/FONT] Quote
jonQuilla Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 [quote name='Alicja'][FONT=Arial] O rany , widziałam tu kaczki , czarodziejów , pelerynki:razz::razz:....:evil_lol::evil_lol: [/FONT] [FONT=Georgia]całe szczęście że ABW nie widziałaś :-o:-o :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/FONT] Quote
Izabela124. Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Witanko Alus Poka no sie w nowej fryzurce Quote
Pandisia Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 [quote name='Alicja'][FONT=Arial]:crazyeye::crazyeye::crazyeye:jak ......był na smyczy i musialaś psu założyć kaganiec :crazyeye: Uchwała nr 763/XLVI/2006 Rady Miasta Rybnika z dn.31 maja 2006r..... tu masz dokładnie jakie obowiązują przepisy na terenie miasta Rybnika [/FONT] To było w Radlinie , nie znam się ale dokształcę się w tym temacie. Quote
Alicja Posted April 3, 2008 Author Posted April 3, 2008 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]całe szczęście że ABW nie widziałaś :-o:-o :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/FONT][FONT=Arial]chyba widzialam :evil_lol:[/FONT] [quote name='Izabela124.']Witanko Alus Poka no sie w nowej fryzurce [FONT=Arial]fryz stary tylko odświeżony ;)[/FONT] [quote name='Pandisia']To było w Radlinie , nie znam się ale dokształcę się w tym temacie. [FONT=Arial]Radlin to też Rybnik więc obowiązują ich te same prawa ...ja mam wydrukowane te przepisy i w tej chwili noszę je na każdy spacer :diabloti:po tym jak chcieli ze Mnie miss blond zrobić :mad:... paragraf 18.1 ...psy należy prowadzić na smyczy , przy czym psy rasy uznanej za agresywną lub zagrażające otoczeniu muszą mieć założony kaganiec czyli generalnie psy z listy bądź psy agresywne bez względu na wielkość , wage , płeć i rase :cool1:[/FONT] Quote
Pandisia Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 [quote name='Alicja'][FONT=Arial]chyba widzialam :evil_lol:[/FONT] [FONT=Arial]fryz stary tylko odświeżony ;)[/FONT] [FONT=Arial]Radlin to też Rybnik więc obowiązują ich te same prawa ...ja mam wydrukowane te przepisy i w tej chwili noszę je na każdy spacer :diabloti:po tym jak chcieli ze Mnie miss blond zrobić :mad:... paragraf 18.1 ...psy należy prowadzić na smyczy , przy czym psy rasy uznanej za agresywną lub zagrażające otoczeniu muszą mieć założony kaganiec czyli generalnie psy z listy bądź psy agresywne bez względu na wielkość , wage , płeć i rase :cool1:[/FONT] Radlin to już nie Rybnik Alu,ale poszperam u nich i się tam przejdę z tym mandatem. Quote
Alicja Posted April 3, 2008 Author Posted April 3, 2008 [quote name='Pandisia']Radlin to już nie Rybnik Alu,ale poszperam u nich i się tam przejdę z tym mandatem. [FONT=Arial]o masz .....teraz czytam że już faktycznie nie .....:razz:[/FONT] Quote
Alicja Posted April 3, 2008 Author Posted April 3, 2008 [quote name='Pandisia']Radlin to już nie Rybnik Alu,ale poszperam u nich i się tam przejdę z tym mandatem. [FONT=Arial] tu masz przepisy z Radlina[/FONT] Rozdział 5 Obowiązki osób utrzymujących zwierzęta domowe § 5. 1. Utrzymujący zwierzęta domowe zobowiązani są do zachowania środków ostrożności zapewniających ochronę zdrowia i życia ludzi oraz zwierząt, a także dołożenia starań, aby zwierzęta te nie były uciążliwe dla otoczenia. 2. Utrzymujący zwierzęta domowe zobowiązani są do sprawowania nad nimi właściwej opieki, a w szczególności nie pozostawiania ich bez dozoru. § 6. 1. Utrzymujący psy są zobowiązani do: 1) prowadzenia psa na uwięzi, a ponadto psu rasy uznawanej za agresywną zgodnie z rozporządzeniem Ministra Spraw Wewnętrznych z dnia 28 kwietnia 2003 r. w sprawie wykazu ras psów uznawanych za agresywne (Dz. U. Nr 77, poz. 687) lub zagrażającemu otoczeniu, do nałożenia kagańca; w miejscach mało uczęszczanych dopuszcza się prowadzenie psa bez smyczy, pod warunkiem, że pies ma nałożony kaganiec, a właściciel lub opiekun sprawuje kontrolę nad jego zachowaniem, 2) nie wprowadzania psów na teren placów zabaw i piaskownic dla dzieci, 3) nie wprowadzania psów do budynków użyteczności publicznej i obsługi ludności, w szczególności do urzędów, zakładów opieki zdrowotnej i opieki społecznej, szkół i placówek wychowawczych, placówek kulturalno-oświatowych; zakaz nie dotyczy psów przewodników, 4) zabezpieczenia przed wydostaniem się psa z terenu nieruchomości. 5) usuwania zanieczyszczeń pozostawionych przez psy; obowiązek nie dotyczy osób niewidomych, korzystających z psów przewodników. 6) Zabrania się hodowli psów na terenach o zabudowie zwartej i wielorodzinnej. Quote
Pandisia Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Tak też sobie chyba wydrukuję te przepisy :evil_lol: masz za to uśmiech mojego psiura Quote
Alicja Posted April 3, 2008 Author Posted April 3, 2008 [quote name='Pandisia']Tak też sobie chyba wydrukuję te przepisy :evil_lol: [FONT=Arial]naprawdę skutkuje ....jak zaczynali mówić do mła to ja wyciągałam przepisy[/FONT] :evil_lol: [FONT=Arial]bo niestety prawda jest taka ze w SM nie zawsze przepisy znają :cool1:[/FONT] Quote
clockwork Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 [FONT=Arial]ja tam nie wygrałam ze strażą miejską... uparli sie wypisali i trza było płacić :cool1:[/FONT] Quote
Alicja Posted April 3, 2008 Author Posted April 3, 2008 [quote name='clockwork'][FONT=Arial]ja tam nie wygrałam ze strażą miejską... uparli sie wypisali i trza było płacić :cool1:[/FONT] [FONT=Arial]bo macie w Jebiu kilowe przepisy :angryy: ale masz pełne prawo wskazać palcem nawet 1 kilogramowego psa ...bo i ON musi mieć kaganiec na równi z 60 kg ....więc jedynie taka satysfakcja ....ale dla psów doopiato :diabloti:[/FONT] Quote
Pandisia Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 To dobrze że wiem bo do Jastrzębia też czasami z psem jeżdżę. Quote
emdziolek Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 DZIEEEEM DOOOO BRYYYY WIEE CZÓOOR:evil_lol: Quote
Alicja Posted April 3, 2008 Author Posted April 3, 2008 [quote name='Pandisia']To dobrze że wiem bo do Jastrzębia też czasami z psem jeżdżę. [FONT=Arial]powiem Ci że mnie dziś SM mijała samochodem jak szłam z Klockiem i nawet nie spojrzeli ....widać jak mają zły humor albo braki w kasie to sie czepiają :razz::razz:[/FONT] [quote name='emdziolek']DZIEEEEM DOOOO BRYYYY WIEE CZÓOOR:evil_lol: [FONT=Arial]dobry dobry :multi::multi::multi:oby ranek był jeszcze lepszy :loveu::loveu: [/FONT]:kciuki: Quote
e.v.a Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 hej hej Alcia:multi: nja tak tylko na chilke se wpadłam do ciebie:razz: Quote
Alicja Posted April 3, 2008 Author Posted April 3, 2008 [quote name='evaxon']hej hej Alcia:multi: nja tak tylko na chilke se wpadłam do ciebie:razz: [FONT=Arial]:multi::multi::multi: fajnie że se wpadłaś do mła na chwilkę :loveu::loveu:[/FONT] Quote
e.v.a Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 [quote name='Alicja'][FONT=Arial]:multi::multi::multi: fajnie że se wpadłaś do mła na chwilkę :loveu::loveu:[/FONT] hehehe czasami wpadanie moze byc przyjemne:evil_lol::evil_lol: Quote
clockwork Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 [quote name='Alicja'][FONT=Arial]powiem Ci że mnie dziś SM mijała samochodem jak szłam z Klockiem i nawet nie spojrzeli ....widać jak mają zły humor albo braki w kasie to sie czepiają :razz::razz:[/FONT][FONT=Arial][/FONT]:kciuki: [FONT=Arial]komendant wyleciał z pracy za przewały :cool1: maja zmartwienia bo w końcu dobrali im sie do posladków :diabloti:[/FONT] Quote
zuzolandia Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 dobrywieczorek;-) nieladnie tak obgadywac strózófff praffa ;-) hihihihhihihihi buzioleeeeee Quote
Alicja Posted April 3, 2008 Author Posted April 3, 2008 [quote name='evaxon']hehehe czasami wpadanie moze byc przyjemne:evil_lol::evil_lol: [FONT=Arial];)..........[/FONT] [quote name='clockwork'][FONT=Arial]komendant wyleciał z pracy za przewały :cool1: maja zmartwienia bo w końcu dobrali im sie do posladków :diabloti:[/FONT] [FONT=Arial] no....to mają chłopaki problem :razz::razz:[/FONT] [quote name='zuzolandia']dobrywieczorek;-) nieladnie tak obgadywac strózófff praffa ;-) hihihihhihihihi buzioleeeeee [FONT=Arial] buziole :loveu: a to one to stróże ...ciecie czyli :razz::razz:[/FONT] Quote
Matusz Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Witanko i dobranoc mła Babi :multi::loveu::loveu::multi: Quote
Recommended Posts