Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pamiętam że inny sąsiad chciał sie stołować u Ciebie razem z Twoimi futerkami :evil_lol:
Fajnie że widziałaś ale szkoda że nie zostawiłaś znaku bytności .

Posted

[quote name='jaanka']Pamiętam że inny sąsiad chciał sie stołować u Ciebie razem z Twoimi futerkami :evil_lol:
Fajnie że widziałaś ale szkoda że nie zostawiłaś znaku bytności .[/QUOTE]
Tia, to też dobre było...
Byłam u Was wczoraj rano, wpadne dziś po południu to zostawię znak. Frytulka jest rozkoszna :-)

Posted

To już mocna przeginka.........
W biały dzień dziki chcą się też dopchać do naszego stołu.
Płot z metalowych prętów, ale na płocie rozciągnięta gęsta siatka. W dwóch miejscach zrobiłam przejścia dla kotów. Dziczki już dziurki zlokalizowały i pchają tam ryjki...

Posted (edited)

Boniś mój ukochany dziś błysnął formą :-)

Jak codziennie rano dostają parówki. Bonisiow to oczywiście kamuflaż dla 9-ciu tabletek, Lunia i Ruduś dostają bo nie mogą być gorsze. Motylka też smakosz parówkowy...
Bonio zassał swoje z lekami i zobaczył że Rudzio coś się ociąga z konsumpcją bo dziś były te mniej smaczne......
Z paszczydełka wystawało więcej niż pół parówki. Boninek sie normalnie rzucił, złapał i wyciągnął CAŁĄ !
Ruduś wcale się nie przejął. Poczeka na te smaczniejsze....

Edited by wisela1
Posted

Nie wiem jak to nawet napisać......... Boję się....
Ale to co Boniś wyczynia, to tak jakby Jego zegar biologiczny zaczął się kręcić w drugą strone i do tego bardzo śpieszył..........
Gdyby Boniś się skurczył miałabym w domu szczeniaczka...... On zaczął tak niesamowicie brykać że nawet obie przednie łapsie potrafi razem oderwać od podłogi.........
Naprawdę aż boję się myśleć,

Posted

Kiepskie te zdjęcia bo i fotograf ze mnie kiepski, aparat o konstrukcji cepa,no i moja nadgryziona ręka.
Ale muszę je pokazac ;-)

A gdzie mó dereń :crazyeye::eek2:

[URL=http://img140.imageshack.us/i/obraz253a.jpg/][IMG]http://img140.imageshack.us/img140/9256/obraz253a.jpg[/IMG][/URL]

Maharadża na wczasch....

[URL=http://img204.imageshack.us/i/obraz254b.jpg/][IMG]http://img204.imageshack.us/img204/4867/obraz254b.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Dereń już nie pierwszy został unicestwiony przez moje kochane kocinki....
Obłożyłam kamieniami bo Lunka i Ruduś wykopywali..... No i zrobiłam dobrze kotkom........Jak słonko przyświeci to kamienie taaaaaaaaaaaaakie cieplunie.......... Derenie robią za materacyki.... Wczoraj się cieszyłam że tyle razy zmaltretowany a jednak odżył.... Dziś już śladów życia brak Ostał mi się jeno kij.............

Posted

[quote name='Isabel']
Z Bonisiem to faktycznie dziwna sprawa...[/QUOTE]

Boniś ta takie 2 w 1.
Do południa mam szczeniaczka, po południu staruszeńka................. No i nereczki. Wodę pije cysternami, wysikuje hektolitry......

Po południu jak już są potężne problemy z chodzeniem boi się schodków do ogródka i zalewa podłogi, a przed południem pokonuje schodki z niezwykłą gracją jak na psinę tej wagi ....

Posted

[quote name='Wiedźma']Kochane to Bonidło nieprawdopodobnie. Nie bój się, tylko się ciesz, że przedłużyłaś mu życie.[/QUOTE]

Niby tak, ale to życie też musi mieć jakość..... sama długośc to mało

Posted

[quote name='panbazyl']to co one z tym dereniem zrobily? dereniówkę z patyka?

a Bonisiowi ślemy pozdrowienia.[/QUOTE]

Patyk to bambusowy....
Rozgniotły derenia na kamieniach.....

Posted

Pytałam dlatego, że miałam do czynienia z - ogólnie mówiąc - uszkodzeniem mózgu lekami przeciwbólowo/przeciwzapalnymi. Nagłe ataki euforii właśnie. Końcówka to ataki padaczki, więc pies musi mieć jak najmniej bodźców. To znaczy ja nie chcę straszyć, może tak nie być, chodzi mi tylko o to, żeby uważać.

Posted (edited)

[quote name='rozi']Pytałam dlatego, że miałam do czynienia z - ogólnie mówiąc - uszkodzeniem mózgu lekami przeciwbólowo/przeciwzapalnymi. Nagłe ataki euforii właśnie. Końcówka to ataki padaczki, więc pies musi mieć jak najmniej bodźców. To znaczy ja nie chcę straszyć, może tak nie być, chodzi mi tylko o to, żeby uważać.[/QUOTE]

Ja przechodziłam coś zbliżonego z Rexikiem, tyle że tam zamiast napadów eufori była agresja lękowa....

Boniś dostaje przeciwbólowo Pyralgin, No-spa i Tramal zastrzyki.... dostaje środki rozszerzające oskrzela, hormon tarczycy...

Jakiś czas temu chciałam psinę oszczędzić.ale Jemu nowych bodźców ciągle mało. Nie zadowala się ogródkiem. Pcha się do drzwi...

W każdym razie dzięki za zwrócenie uwagi na tą sprawę........Ucieszyły ale i zaniepokoiły mnie te napady euforii, ale tak dalece to nie myślałam....

Edited by wisela1
Posted (edited)

[quote name='panbazyl']Elu - jak Ty pamiętasz te wszystkie choróbska u każdego stwora? Mnie by się poplątało juz dawno.[/QUOTE]

Nie wierzę. Pamiętam wszystkie i pamiętam ich choroby i pamietam dlaczego odeszły

Edited by wisela1
Posted

a ja właśnie szkolę swoje psy (jednego laba i ogra) w szukaniu sladów dzików. Idzie nam nawet dośc dobrze. Psy chodzą po scieżkach a w tym wszystkim największym szaleństwem jest to, ze ja nagle zaczynam odkrywać że też poszukuję śladów dzika czy innej zwierzyny... jakaś paranoja, bo do tej pory tego nie zauważałam a teraz patrzę i wiem, gdzie się tarzały w błocie, gdzie jadły albo ryły w kretowiskach....

Posted

My często trafiamy na coś co nazywam kawiarenkami dla dzików. Wiadomo że w pobliżu powalonych pni, drzew żyje mnóstwo różnych robaczków. Menu z ogromnym wyborem, same smakołyki. W takich miejscach jest zawsze zryte najbardzej, aż powstaje dośc głębok lej.
Wczoraj wszyscy narzekali na nieprzespaną noc, dziś był spokój. Dziki też musiały odespać :-) Za to wczoraj ok 16-tej wyszłam na balkon i pod samym płotem stał warchlaczek i bacznie się nam przyglądał. Najwyrażniej matki już je wypuszczają same w dorosłe życie.

Posted (edited)

Wróciliśmy od weta.
Boniś i Lunka. Samochód był w niebezpieczeństwie. Lunka sobie uroiła że ją gdzieś wywozę....

Boniś - już nic nie zrobimy. Natura zdecyduje. On już ma wszystko leczone, a Cushing jest przeszkodą w podaniu niektórych leków
Lunie i Rudusiowi alergia rzuciła sie na uszy, a właściwie do uszu....

Edited by wisela1