Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak miało być, pięć zwierzaków to norma w naszych domach, u Was mniej miejsca więc trzy koty i dwa psy, a u nas więcj miejsca, więc trzy psy i dwa koty :cool3:.
Nasi mężowie najbardziej lubią brunetów, więc ich mają :lol:!

Posted

[quote name='ania14p']Tak miało być, pięć zwierzaków to norma w naszych domach, u Was mniej miejsca więc trzy koty i dwa psy, a u nas więcj miejsca, więc trzy psy i dwa koty :cool3:.
Nasi mężowie najbardziej lubią brunetów, więc ich mają :lol:![/QUOTE]

Kiepsko z rachunkami Aniu.....

U nas [SIZE="7"][COLOR="Red"]6 [/COLOR][/SIZE]sztuk......
Rexiulek
Bunieczka
Febunia
Koksidło
Dyziulek
Hektorek

Posted

Koksik RACZYŁ zauważyć nasze zainteresowanie Hektorkiem.....
Nie chcę chwalic dnia przed zachodem słońca....może mi się tylko wydaje... ale spuścił z tonu.... oby nie chwilke....

Posted

Ło jejku, faktycznie, ale z rachunków zawsze byłam słaba :oops:! Może jeszcze dopiszę kilka pająków i much, które wprowadziły się do nas bez zaproszenia i będzie na równo :evil_lol:.

Posted

Oj, coś mi się wydale ze czarna konkurencja podziałała wychowawczo na Koksika.... Nie ma bójek... Zostało prychanie i parskanie...
Ale to i tak duuuużo lepiej. Nawet rzec mogę ze 2 ostatnie noce były spokojniejsze...

Posted

[quote name='wisela1']Oj, coś mi się wydale ze czarna konkurencja podziałała wychowawczo na Koksika.... Nie ma bójek... Zostało prychanie i parskanie...
Ale to i tak duuuużo lepiej. Nawet rzec mogę ze 2 ostatnie noce były spokojniejsze...[/quote]

Może nareszcie to półdiablę zrozumie, że cały świat nie kręci się wokół niego. :evil_lol: ;)

Posted

[quote name='tomcug']Może nareszcie to półdiablę zrozumie, że cały świat nie kręci się wokół niego. :evil_lol: ;)[/QUOTE]

Akutat właśnie w tej chwili przestało tochyba do niego docierać....:cool3:

Posted

!!!!!!!!!!!!!!!!!
[B]Dyziulek [SIZE="5"]W NOCY[/SIZE] wylizał się w dwóch miejscach do [SIZE="5"]GOŁEJ [/SIZE]skórki.....[/B]

Już szukamy NASZEGO weta....

Raczej nie stress, bo koty ani psy go NIE atakują..... Wieczorem było OK...Jakdł kolacje z resztą szrańczy na parapecie w kuchni.... i ładnie wyglądał///

Posted

Elu, zdjecia super.
Tak bardzo się cieszę, że Hektorek znalazł u Was swoje miejsce. Schronisko to nie miejsce dla niepełnosprawnego kota.
Ale Hektor wyglada jakby u Was był od zawsze, jak to mozliwe:))

To wylizywanie to chyba jakaś obsesja. Nasz Bondzio też sie tak wylizuje. Bałam sie, że odkąd zawitał do nas sparalizowany Milutek bedzie gorzej ale narazie trzyma sie w normie. Trzeba by pewnie jakies badania zrobic. Bondzio wylizuje sie niemal do "pasa".

Posted

Ja jestem PRZERAŻONA Dyziulkiem..... Zanim dojechaliśmy do lecznicy w torbie Dyź pozbawił się dalszych sporych połaci futerka.... Jest prawie łysy....:placz::placz::placz:
Ogląd pod mikroskopem na miejscu nie dał NIC..... Na wyniki szczegółowe trzeba czekac 3 tyg......
Moze to byc WSZYSTKO łącznie z GRZYBEM!!!!! :crazyeye::placz::crazyeye::placz:
Aż starch sie bać...
Na razie środki odczuleniowe i przeciwzapalne.... Odstawiamy gotowe karmy. Pozostajemy przy gotowanym drobiu i rybce...
Jutro zastrzyk w domku a w piątek znowu wizyta....

Dyziunia wygląda STRASZNIE !!!!

Posted

Ojej, ale niedobre wieści:shake:
To może być uczulenie pokarmowe. Moja Vega nie może jeść suchego pokarmu, bo zaraz dostaje biegunkę, chyba tak reaguje na jakiś konserwant zawarty w suchym. Może Dyzio reaguje świądem skóry?

Posted

No i teraz wiadomo dlaczego ci państwo chcieli się go pozbyć, nie chciało im się przebadać kociska i leczyć. Ciocia Ela już zadba o biedaka, tylko to znowu kłopot dla niej. Elu, skąd Ty masz tyle siły!

Posted

A tam będziemy walczyć z Matką Naturą o zdrówko Dyziulca....
Matka już przytargała do domku torbę filetów i kuraka dla Dyziunia.....
Buruś kochany już rybę poczuł bo nochalek chodzi jak u króliczka....
Zniesiemy wszystko, byle nie grzyb.....

Dyź w tej chwili...

[URL=http://img91.imageshack.us/i/dyz.jpg/][IMG]http://img91.imageshack.us/img91/4347/dyz.jpg[/IMG][/URL]

A teraz idziemy studzic rybkę kotuniowi....

Posted

Z grzybem jest problem bo będzie trzeba leczyć całe stado łącznie z Wami. Może spróbuj mu posmarować łapki Clotrimazolem? Dostępny w aptece bez recepty za ok 5 zł-lek na grzybicę, tylko nie daj mu tego lizać...

Posted

O rany...... COŚ mi łazi po głowie....
Dyziunio 3 dni temu zapragnął sobie leżeć w doniczce z klonem..... Tam tak sobie do stroju są dosadzone starzec i koniczynki fioletowa i zielona..... Dyziunio roślinki "wyprasował"... Ja machnęłam ręką na roślinki, bo co tam listki jak kotuś zadowolony.....
Mądre Ciocie, czy to moze być przyczyna?