Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

[b]vigor[/b] - Trudzia ma dzisiaj 21-szy dzień cieczki, więc jutro my też będziemy już bez wirusa. Od wczoraj zabrałem się za skubanie Gai. Zdążyłem zrobić grzbiet, cały lewy bok i pół prawego. Wygląda teraz dosyć śmiesznie, ale mam nadzieję że uda mi się ją dzisiaj skończyć :lol:

Posted

[b]vigor[/b] zobacz jaka masz konkurencję w Rzeszowie :lol:
[url]http://www.softres.pl/zkwp/atach/Wykaz%20psow%20zgloszonych%20na%20wystawe.doc[/url]
I nawet pół airedale nie ma!

Posted

[b]Nitencja[/b] - gratulacje dla Alexa i Ery :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz:
A jak się czują obie babcie: babcia [b]Nitencja[/b] i babcia [b]Basia[/b]? :wink:

Posted

[quote name='bo']
I nawet pół airedale nie ma![/quote]
Wygląda na to, że ta rasa traci niestety na popularności. A szkoda, bo psy są piękne (prawie tak samo jak welshe) :evil:

Posted

Zadziorny - babcie Basia i Nitencje sa szczesliwe ze wszystko jest w porzadku :)
A ja mysle ze airedale maja sie dobrze. Zobacz ile AT jest w Sopocie na wystawie. W Rzeszowie czy Jaroslawiu nigdy nie bylo za duzo AT czy welshy :)

Posted

E, bez przesady...na kilku wystawach w tym roku byłam i zawsze at ze dwa razy więcej niz welszowatych :evilbat: jak chcecie, tro poszukam w katalogach i potwierdze,ale tak było..słowo harcerza :wink:

Posted

Witam,

Myśle, że na Podkarpaciu erdele sie historycznie nie przyjęły. Ciekawe byłoby zrobić mapke "występowania" erdeli w Polsce. Chyba na Sląsku jest ich najwięcej, potem Pomorze?, Wielkopolska? Gdybym miala racje to by sie potwierdziło, że historycznie to tereny z językiem niemieckim. Chyba erdele do Polski przyszły z Anglii via Niemcy, prawda?

Mam nadzieję, że to nie zanik tej wspaniałej rasy w Polsce. Do mody na AT nie tęsknię, ale bardziej popularna mogłaby być, to fakt. Jak tak dalej pójdzie to się we własnym sosie będą dusić albo do krycia będzie trzeba jeżdzic za granicę. Tych Saszowych dzieci to już też dużo po kraju sie rozeszło, w razie mody na erdele zaczną sie bez papierów inbredy :evilbat: Ale to czarny scenariusz tylko bo przecież Elmo zacznie działać.

Posted

Poszperałem w katalogach, które posiadam. Wziąłem pierwsze 6 sztuk z brzegu i oto co mi wyszło:
Chorzów 2003 - 4 AT i 4 TW
Wrocław 2003 - 27 AT i 11 TW
Rybnik 2003 - 2 AT i 3 TW
Zabrze 2003 - 8 AT i 4 TW
Kraków 2003 - 25 AT i 8 TW
Częstochowa 2003 - 6 AT i 9 TW
Z powyższego zestawienia wynika, że At są w przewadze na dużych wystawach międzynarodowych. Na mniejszych bywa różnie, a mnie się kilkakrotnie zdarzyło wystawić welsha na takich, na których nie było ani jednego AT :evil:

Posted

Katalog rzeszowskiej wystawy widzialem juz 7 rano, ale dzieki za pamiec. Zatem moze powalczymy o wiecej .... , ale my to traktujemy jako zabawe, mozliwosc spotkania dobrych znajomych.

Posted

No,słowo się rzekło, kobyłka u płotu :evilbat: Sama się wkopałam w to szukanie,ale macie :
Poznań 2004 : AT-27, TW-14
Przechlewko 2004; AT-5.TW-6
ŁÓDZ 2005: AT-14, TW -9
Zielona Góra 2004 :n AT-7, TW-0 !!!
Gorzów 2005-AT-6,TW-2
Czaplinek 2005; AT-6,T W-7
Leszno 2005- AT-19,TW-3
Glogów 2005-AT-6, TW-0
Chojnice 2005-AT-12, TW-5
Koszalin 2005: AT-10, TW-4
Wiecej nie szukam, bo katalogi sa w piwnicy a komputer na pierwszym piętrze i biegac nie chce mi sie :evilbat:

Ale z tych wyb\ników wniosek jest prosty-jednak AT jest więcej-w każdym razie na wystawach :wink:

Posted

Ja się do Rzeszowa, jak najbardziej, wybieram. Ale wystawiał będę się sam, bo Asika mi nie przyjęto.
[b]gugu[/b] - Sopot jest teraz, a Rzeszów za tydzień. Na zdjęciach z Bystrej nie widzę Kiki, coście psu zrobili?

Posted

Kika niestety musiała zostac w domu ze swoim panciem który nie dostał urlopu,przed wyjazdem pojawiły się u Kiki wymioty i rozwolnienie,nie wiem dlaczego,ja już musiałam ruszać,ustąpiło jej po 5 dniach tak to wygladało,z drugiej strony to i dobrze się stało,bo teren niby ogrodzony ale brama wjazdowa non stop otwarta i Kika musiała by być cały czas na smyczy,bo bym sie bała że mi poleci,a tam to już tylko lasy.....troche spękałam biorac ja,jakby pańcio jechał Kika by w Bieszczadach była,mysle ze za rok nam się uda w komplecie pojechac.... :P

[b]jborowy[/b] czemu ci Asika nie przyjeli?
Jak sie maja maluszki i mamcia?,

Posted

Nie wiem dlaczego nie przyjęli Asika. Pewnie vigor ma znajomych w Rzeszowie. :lol: :lol: :lol:
Maluszki się mają doskonale. Mamusia też, bo się już nimi nie interesuje.
Więcej teraz gadamy na [url]www.erdelkowo.net[/url].

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...