Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aaa.. No to wszystko jasne mrówko.. ;)

Ps. Co do karmy to przy Grafa tempie to skoncze ją jakoś w wakacje.. ;)

Ps II. Gadu gadu miałam chwilowo nieczynne ale juz jest ok. :)

Posted

A ja dziś dla odmiany też ugotowałam Grafciowi rosół z tych porcji rosołowych..

Wyszedł baardzo tłusty (co akurat dla mojego chudzielca to nawet dobrze) ale mięsa w tym nie za dużo..

Dlatego następnym razem wróce jednak do całego kuraka.. :)

Posted

Marta i jak Grafciowi smakuja?? Mejkowi az sie uszy trzesky na poczatku teraz juz jakos mniej.. :-? :D Nie wie za co ma sie zabrac za ryz czy za ta porcje wiec raz idzie do tego raz do tego. Jak zje to do kuchni lepiej nie wchodzic :lol: :lol:

U nas miecha jest dosyc sporo- ale tylko w dwoch sklepach.. w reszcie zazwyczaj mozna kupic same kosci :-? :D

Pozdrawiamy!

Posted

Graf jeszcze nie jadł bo za gorące.. Poza tym to nie pora karmienia.. ;) Dostanie popołudniu..

W każdym razie mnie brak w tym takiego ładnego mięska jak z piersi.. Wiecej jest w tym tej tłustej skóry itp..

Ale co tam.. RAz zje dla odmiany coś takiego.. :)

• 1 year later...
Posted

czy moge podawac swojemu szczeniakowi surowe korpusy np. kurczat i innych zwierzyn hodowlanych lub grzbiety ryb ? oczywiscie wszytsko surowe

czy te kosci nie sa za ostre boje sie ze moze stac sie jej krzywda, jakie kosci moge podawac a jakich nalezy unikac ?

kurze lapki wsuwa bardzo szybko 10szt dziennie

Posted

Ten temat jest dość wyczerpująco przedstawiony w temacie o BARFie.
Czy możesz podawać...-wszystko zależy od Ciebie.
Ja karmilam szczeniaka whippeta surowym i kośćmi, ma teraz około 9 miesięcy i wyrósł pięknie.Jak miał 2-3 miesiące to dostawał szyjki kurze, korpusy z kurczaka, kości cielęce,przełyki cielęce, podroby cielęce, wołowe, drobiowe itp.Nie miał z tym zadnych problemów.
Polecam temat "Co są sądzicie o BARFie".

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='lucky_tommy']czy moge podawac swojemu szczeniakowi surowe korpusy ....[/quote]
pewnie, ze mozesz i tylko SUROWE :P

• 2 weeks later...
Posted

ja chce swoim podawac te korpusy-ale jak daje lapki to od razu konczy sie to sraczka :roll: -mam na mysli surowe.Ostatnio zaczelam dawac szyje indycze surowe-tez bylo rozwolnionko-no i zrobilam przerwe :roll: .Teraz nie wiem-czy to im szkodzi,czy po prostu musza sie ich organizmy przyzwyczaic :-?

• 8 months later...
Posted

Podkleje sie tutaj z moim pytaniem.
Od jakiegos czasu kupowałam w sumie za grosze mielone/miazga dla psa. Dzis dostałam i moge mieć nawet codzień korpysy z kurczaków - porcje rosołowe - za darmoche i ile chcem. Korpusy te sa swierzutkie, czyste takie powiedzmy z obrotu dla ludzi. I teraz moje pytania: ile ich można dawać dziennie psu (mlody ma 8 miesiecy) i o ile zmniejszyc porcje suchej karmy? I czy wyciągac takie dwie długie (2-3 cm) kostki - chyba to obojczyk czy coś w tym stylu?

Posted

Tematy zostały połączone bo już raz o korpusach było, a [url=http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=24836]TUTAJ[/url] jest wątek o kościach ;)

[COLOR=red][Mod][/COLOR]

• 2 weeks later...
Posted

Sylrwia ja daje, nie całe korpusy tylko raczej kregosłup i szyje. Ale mam małe psy więc ci nie doradze ile dawac. U mnie na 5 psów ida 2 korpusy i jedna szyja z indyka.. Daje 2-3 razy w tygodniu jak uda mi sie swierze dostac. Zarełka wtedy raczej nie zmniejszam.

Posted

Daję korpusy bez wyciągania żadnych kości, chociaż początkowo te cienkie żebra mnie straszyły - ale Nik radzi sobie z nimi świetnie. W zależności od tego jakie są duże, daję 1/2 - 1/3 na porcję (dla średniej wielkości psa). Surowe oczywiście. Ale podawanie kości na zmianę z suchą karmą chyba nie jest dobre?

Posted

[quote name='AM']Tematy zostały połączone bo już raz o korpusach było, a [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=22399&highlight=korpusy"]TUTAJ[/URL] jest wątek o kościach ;)

[COLOR=red][Mod][/COLOR][/quote][COLOR=Blue]tutaj [COLOR=Black]jest takie coś :cool3:
[/COLOR][/COLOR][URL="http://www.dogomania.pl/forum/No%20W%C4%85tek%20specified.%20If%20you%20followed%20a%20valid%20link,%20please%20notify%20the%20administrator"]No Wątek specified. If you followed a valid link, please notify the administrator[/URL]

Posted

[quote name='Alicjarydzewska'][COLOR=blue]tutaj [COLOR=black]jest takie coś :cool3:
[/COLOR][/COLOR][URL="http://www.dogomania.pl/forum/No%20W%C4%85tek%20specified.%20If%20you%20followed%20a%20valid%20link,%20please%20notify%20the%20administrator"]No Wątek specified. If you followed a valid link, please notify the administrator[/URL][/quote]

Tak było bo połączyłam dwa tematy stąd link już jest inny. Już działa ;)

Posted

Zwykle gotuje porcje rosołowe, a potem obieram... Nie jest to czynność zbyt miła, ale Nuka potem na prawdę ma niezły obiadek z takiego mięska, kaszy/makaronu/ryżu i gotowanych warzywek. Strasznie Jej to smakuje :)

• 1 year later...
Posted

Nasza sucz. wcina korpusy aż się uszy trzęsą:cool3:
Nie wiem tak dokładnie czy ja karmię psa BARFEM ale napewno nie karmą, bo nasza pociecha jest wybredna i karmy ani rusz:mad::p
A chcę jeszcze dodać,że karmimy różnie. Raz są korpusy + warzywa ugotowane (z 3 dni-4), znowu na nastepne dni szyjki z indyka+ warzywa tzw. "surowe". Często wątróbka i witaminy co wet poleci. Pies zjada 450-500 g/ dziennie i myślę, ze ma dobrą kondycję . Wazy jak na suke DON-ka 32-34 km. Myślę, ze schudnie jeszcze :evil_lol:
Pozdrawiam;)