mshume Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Pamiętam,że jak dziewczyny były w grudniu, to jamnisia była zadziorna i wszystkich obszczekała ;) Quote
matrioszka2 Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Ale tam ! Ciachanie nie leży w interesie schroniska.Nie jest sterylizowana.Jeszcze tu nie spotkałam takiej suki.Ja nie wiem, czy już się nadaje, bo może jeszcze cieczki nie miała, a podobno pierwsza musi być.Podobno, bo może to taki sam hit, jak ten, że suka "przynajmniej raz musi być szczenna, bo inaczej wariuje". Quote
matrioszka2 Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 [quote name='mshume']Pamiętam,że jak dziewczyny były w grudniu, to jamnisia była zadziorna i wszystkich obszczekała ;)[/QUOTE] Może przemyślała sprawę ...:cool3: A może to ze strachu ?:-( Spotkała groźniejszego od siebie i przystopowała.Jamniki w ogóle znane są ze swoich ostrych charakterków. Quote
ewajanka Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Napisałam do ciotki od bulowatych apropo stafficzki, zobaczymy czy uda się jej pomóc zanim jakiś xxxx ją wypatrzy. Quote
matrioszka2 Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Świetnie. Warto byłoby się nią zająć.I ten amstaff jest piękny.Wygląda na zaginionego.Najgorsze zawsze jest to, że przeważnie kierownika nie ma, a jak jest to nie ma czasu, bo akurat coś buduje, albo przyjeżdża z - lub jedzie na - interwencję.A przez telefon, to on nie pamięta psów.Mylą mu się.Jak pokażę palcem, to wie. No i zwykle robię tak, że rzeczywiście pokazuję palcem, albo przyjeżdżam z wydrukiem zdjęć psów, o których chcę coś wiedzieć. Quote
malawaszka Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 [B]Dziewczyny jest ktoś tam u Was kto mógłby sznupkę podwieźć na śląsk???? Naiszcie do kogo uderzać - szkoda małej a mogłaby już grzać dupkę w ciepełku!!!![/B] Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Ja w sprawie tej Białej suni...jesli nie znajdzie się jakis dt blisko, to moge ją zabrać do siebie. Ale transport trzeba by zorganizowac... Do mnie od was kawał drogi.... Quote
E-S Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 [quote name='mshume']Pamiętam,że jak dziewczyny były w grudniu, to jamnisia była zadziorna i wszystkich obszczekała ;)[/QUOTE] Ale jak ja byłam w styczniu z Teresz po Czarusię (teraz przemianowaną na Nutkę i już w DS), to jamnisiowata Mania na wyścigi z Czarusią się tuliła do mnie i przepychała z tą małą czarną przylepką kto bliżej mnie i kto łebek pod ręką będzie trzymał, aż miałam problemy ze zrobieniem zdjęć bo ciągle obie były przyklejone ... Widać zmienna dziewczyna jest. Ewa Quote
andzia69 Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 watek tych 2 bullowatych na niebieskim forum astowym: [url]http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=69&t=3751[/url] na mój wątek również wkleiłam - są na 1 stronie w którymś poście;) jakbyście miały jakis tekst taki do ogłoszeń to poproszę dziewczyny o ogłoszenia Quote
ewajanka Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 [quote name='andzia69']watek tych 2 bullowatych na niebieskim forum astowym: [url]http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=69&t=3751[/url] na mój wątek również wkleiłam - są na 1 stronie w którymś poście;) jakbyście miały jakis tekst taki do ogłoszeń to poproszę dziewczyny o ogłoszenia[/QUOTE] Dzięki wielkie, zawsze to większe szanse że ktos je dojrzy. Quote
LadyS Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Wszystkie [B]trzy bulowate i astowate[/B] (jeszcze dziewczynka odchowująca małe) są na wątkach bulowatych obu tutaj na forach. Andzia - dziękuję za zrobienie im wątku na niebieskim forum :) Sznupa ma jechać do zerduszko ([B]zerduszko[/B], napisz coś więcej - czy tymczas darmowy/płatny, jak z opieką wet., czy można u Ciebie zrobić sterylkę opłaconą przez nas), szukamy transportu do Rybnika. [B]Ania+Milva i Ulver[/B] proponuje wzięcie do siebie białej suni - napisz proszę, ile za tymczas itd. Czy [B]jamniki[/B] są zgłoszone na jamnikowate? Warto do wątku Manii dołożyć pana jamnika, kto zakładał ten wątek? Quote
mshume Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Już zgłaszałam jamniki na jamniki w potrzebie. Quote
LadyS Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 [quote name='mshume']Już zgłaszałam jamniki na jamniki w potrzebie.[/QUOTE] Dziękuję bardzo :) Quote
matrioszka2 Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 [quote name='E-S']Ale jak ja byłam w styczniu z Teresz po Czarusię (teraz przemianowaną na Nutkę i już w DS), to jamnisiowata Mania na wyścigi z Czarusią się tuliła do mnie i przepychała z tą małą czarną przylepką kto bliżej mnie i kto łebek pod ręką będzie trzymał, aż miałam problemy ze zrobieniem zdjęć bo ciągle obie były przyklejone ... Widać zmienna dziewczyna jest. Ewa[/QUOTE] A mnie się wydaje, że ona zwyczajnie posmutniała. I wyciszyła się. Quote
evel Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Lublin - Brodnica to ok.340km w jedną stronę. Lublin - Rybnik to prawie 400... :( Mała Biała to jeszcze szczenię. Jest taka trochę "chciałabym, ale boję się", chociaż i tak jest już dobrze - pamiętam, że na samym początku, gdy siedziała w boksie szczeniaków była całkiem wycofana. Bawiła się moją rękawiczką, przez co mam poobgryzane końce palców ;) Jamniczka ruda z krawatką to Mania, koleżanka Czarusi. Mój mały rudy ulubieniec (Lansiarz :cool3:) jest małą torpedą... Bardzo bardzo bardzo chętnie bym go zabrała, ale wtedy sama będę musiała szukać DT albo DS... :roll: Ten pies byłby perfekcyjny do sportów. Cholera, że też nie mogę go wziąć :cry: BigBen z bernardynem ma chyba wspólne tylko gabaryty i powiedzmy, że kolor. Jak dla mnie to on bardziej by pod CAO podchodził... Albo nie wiem pod co... Postaram się uzupełnić nowodworską ewidencję w stosownym wątku (link na pierwszej stronie post #2). Quote
malawaszka Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 [quote name='ladySwallow'] Sznupa ma jechać do zerduszko ([B]zerduszko[/B], napisz coś więcej - czy tymczas darmowy/płatny, jak z opieką wet., czy można u Ciebie zrobić sterylkę opłaconą przez nas), szukamy transportu do Rybnika. [/QUOTE] nie ma zerduszka to się wtrącę :lol: tymczas bezpłatny, wet jest, sterylkę można zrobić - transport może być też do Krakowa tak pisała Zerduszko; do kosztów transportu się dokładam Quote
LadyS Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 [quote name='evl']Mój mały rudy ulubieniec (Lansiarz :cool3:) jest małą torpedą... Bardzo bardzo bardzo chętnie bym go zabrała, ale wtedy sama będę musiała szukać DT albo DS... :roll: Ten pies byłby perfekcyjny do sportów. Cholera, że też nie mogę go wziąć :cry: [/QUOTE] Ja Cię przenocuję :lol: Quote
zerduszko Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 [quote name='ladySwallow']Sznupa ma jechać do zerduszko ([B]zerduszko[/B], napisz coś więcej - czy tymczas darmowy/płatny, jak z opieką wet., czy można u Ciebie zrobić sterylkę opłaconą przez nas), szukamy transportu do Rybnika. [/QUOTE] Tymczas darmowy (jesli okaże się poważnie chora liczę na jakąkolwiek pomoc), w mieszkaniu, w domu brak dzieci, jest suka lub suki (druga chwilowo u moich rodziców), królik, pracujemy na pełny etat, opieka wet zalezy ile się ma pieniędzy i gdzie można dojechać (Gliwice, w Katowicach jest klinika), sterylkę można robić nie wiem jednak czy da się za zwrotem, raczej musiałam płacić od razu. Chciałabym ją od razu do fryzjera zaprowadzić. Transport może być gdzieś na Śląsk, do Krakowa może też udałoby mi się męża wysłać. Quote
LadyS Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 [quote name='zerduszko']Tymczas darmowy (jesli okaże się poważnie chora liczę na jakąkolwiek pomoc), w mieszkaniu, w domu brak dzieci, jest suka lub suki (druga chwilowo u moich rodziców), królik, pracujemy na pełny etat, opieka wet zalezy ile się ma pieniędzy i gdzie można dojechać (Gliwice, w Katowicach jest klinika), sterylkę można robić nie wiem jednak czy da się za zwrotem, raczej musiałam płacić od razu. Chciałabym ją od razu do fryzjera zaprowadzić. Transport może być gdzieś na Śląsk, do Krakowa może też udałoby mi się męża wysłać.[/QUOTE] Dzięki bardzo, sterylkę oczywiście opłacimy, częściowo od nas, częściwo pewnie z jakiś wpłat, jakieś większe problemy zdrowotne też... Quote
malawaszka Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 mówiłam ci, że fryzjera płacę :lol: jakby był transport chociaż do Częstochowy - no byle na śląsk to damy radę! Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Oferuję dla Białej dt za darmo- (cóż mam ogromna słabośc do białych psów) myślę, że raz dwa powinna domek znaleźć. Transportu jednak pokryc nie moge ani załatwic- jesli uda się wam to zorganizowac to mała niech przyjeżdza. Za transport wyjdzie pewnie sporo, więc może i za te pieniądze znajdziecie jakiś dt bliżej- nawet płatny- ona nie powinna długo czekać na dom. W jakim jest wieku? Było coś wspomniane ,że ma jechac do Funi? Quote
matrioszka2 Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Jeśli pełny etat, to 9 godzin psy są same. Co będzie, jeśli okaże się, że suka wyje, drapie, niszczy ? Nie mówiąc o tym, że nie umie zachować czystości. Czy jesteście gotowi na takie kłopoty ? To pytanie do zerduszko. Ania ... Tak, to prawda, bialutka jest wytypowana do funi.I ten mały rudzik.Za dwa tygodnie.Najpierw chcemy małego wykastrować, potem dołożyć suńkę i wysterylizować. Taki jest plan. Myślę, że plan może się zmienić na tyle, że biała pójdzie do Was, a do funi sznupka.Ewentualnie sznupka do zerduszko.A do funi inny piesek. Quote
LadyS Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Oferuję dla Białej dt za darmo- (cóż mam ogromna słabośc do białych psów) myślę, że raz dwa powinna domek znaleźć. Transportu jednak pokryc nie moge ani załatwic- jesli uda się wam to zorganizowac to mała niech przyjeżdza. Za transport wyjdzie pewnie sporo, więc może i za te pieniądze znajdziecie jakiś dt bliżej- nawet płatny- ona nie powinna długo czekać na dom. W jakim jest wieku? Było coś wspomniane ,że ma jechac do Funi?[/QUOTE] Tak, była typowana jako jeden z psów do płatnego DT - ale skoro u Ciebie tymczas jest za darmo, to można by kombinować - nie ukrywam, że jeśli transport by się znalazł taniej lub łączony, to mogłybyśmy wtedy na jej miejsce wziąć do funi coś nowego... Quote
zerduszko Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 [quote name='malawaszka']mówiłam ci, że fryzjera płacę :lol: jakby był transport chociaż do Częstochowy - no byle na śląsk to damy radę![/QUOTE] To raczej info odnośnie transportu, chyba zależałoby mi na dniu roboczym ;) Psy są same max 8 h, miałam już na tymczasie sukę z lękiem separacyjnym, więc wiem jak to wygląda. Wolałabym tego psu nie robić, zeby mimo leku musiał tyle siedzieć sam, dlatego wolałabym żeby nie miała z tym problemu. Nie jestem Ci w stanie napisać, co zrobiłabym, to dużo zależy od psa, co i jak, zawsze jest malawaszka jako awaryjny DT ;) Quote
malawaszka Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 [quote name='matrioszka2']Jeśli pełny etat, to 9 godzin psy są same. Co będzie, jeśli okaże się, że suka wyje, drapie, niszczy ? Nie mówiąc o tym, że nie umie zachować czystości. Czy jesteście gotowi na takie kłopoty ? To pytanie do zerduszko. Ania ... Tak, to prawda, bialutka jest wytypowana do funi.I ten mały rudzik.Za dwa tygodnie.Najpierw chcemy małego wykastrować, potem dołożyć suńkę i wysterylizować. Taki jest plan. Myślę, że plan może się zmienić na tyle, że biała pójdzie do Was, a do funi sznupka.[/QUOTE] czemu sznupka miałaby jechać do hotelu? wolicie płacić???????? :shock: zerduszko nie jest zieloną siksą - to nie jej pierwszy tymczas... Quote
Recommended Posts