matrioszka2 Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 6. Wilczakowate , bez ogonka. Jak sarenka. Pies poruszał się z zaciekawieniem (podniesiona łapa) w linii prostej przez środek boksu , prawo – lewo, prawo- lewo. Śmiesznie to wyglądało. http://pl.tinypic.com/r/b4i7ug/6 Quote
matrioszka2 Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 7. ONkowaty szczyl. Kłapciasty słodziak.Spójrzcie na ten wzrok pełen smutku i żalu i na te kłapciaste uszy ! Boski ! Quote
matrioszka2 Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 8. Bardzo labrador- owaty. Pół ogona, ale merda, jakby miał cały. Piękny.Postawny, choć chudy. Quote
matrioszka2 Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 9. W izolatce jest nowy Kaukaz lub coś w typie.Piękny.Wielki.Puszysty.Spokojny.Cały czas tak stał i przyglądał się, co się dzieje. Quote
matrioszka2 Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 10. Duży, do połowy uda, długo nogi (długołapy).Spokojny.W domu zrobi się piękny pies. Quote
matrioszka2 Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 11. W pomieszczeniu dla leczonych lub szczennych jest taki mały szorściaczek.Zdjęcia rozmazane, bo klatka nie daje możliwości złapania psa z perspektywy , a on cały czas się porusza, wącha … Quote
matrioszka2 Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 12. Pokiereszowana amstaffka, na moją prośbę przeniesiona do izolatki 13. Ten pies odważył się tylko tyle wyjść z budy …Ładny, czarniutki, puszysty, jedwabną sierścią Quote
matrioszka2 Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 14. Amstaff w izolatce, paskudnie poraniony na przedramieniu; na moją prośbę opatrzony. Rana wygląda tak, jakby ktoś nożem plasterek skóry ściął. Spokojny. Ma "obcą" obrożę. Może właściciel go znajdzie . Quote
Madallena Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 A to Biale cudo duze? Czy jamnisia to ta co siedziala z Dzidiza? Quote
matrioszka2 Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 5. No i w końcu BIG BEN.Aż żal było patrzeć, jak to gówno obok cały czas mu "pod łbem" jarmoliło. Quote
matrioszka2 Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 I taka sierota siedziała, kuliła się, a mnie się serce łamało. 16. Tutaj piesek w typie owczarka podhalańskiego ; siedział w budzie pokornie, bo pewna menda, a raczej mend szczekał mu wprost w mordę.A on nic nie robił, tylko siedział tak, jak widzicie… 17. I na uciechę dla RodzicówMaciusia – Jonasz (świetnie się tam odnajduje). Będzie jeszcze film. Quote
AngelikaXD Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 [quote name='matrioszka2']Będzie kłopot... Ja mam tylko ze trzy ( z daleka, w budzie); tylko tyle, bo miałyśmy konkretną misję do wypełnienia.A ta amstaffka była już wcześniej. Na fotach będą nowe psy.Sorki Angelika .... Dzwoniłam w tej sprawie do evl, ale była już w drodze do Lublina :eviltong: Jedzie ktoś w sobote? http://i48.tinypic.com/1zmih3d.jpg Flatowaty? http://i45.tinypic.com/2n1zy8p.jpg :shake: Quote
zerduszko Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 matrioszka2 napisał(a):To dokąd miałaby jechać sznupka ? Śląsk, ew. Kraków (tylko weekend lub pod wieczór moglibyśmy ją odebrać). Quote
ewajanka Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Angelika jesli ta stafficzka to ta co siedziała pod koniec grudnia w pojedynkę to mam jej fotki ale tylko zza krat. Wstawię około południa. Quote
Madallena Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Madallena napisał(a):A to Biale cudo duze? Czy jamnisia to ta co siedziala z Dzidiza? Powtorze sama siebie bo moze ktos nie zauwazly Quote
gryzeldzia Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Białe jest nieduże. Wg mnie to ta jamnisia która siedziała z Dzidzią.Ja jej nie widziałam wcześniej na żywo tylko na fotkach,mogę się więc mylić. Quote
mshume Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 A jest wielkości pinczera, sznupka mini? Jakie usposobienie? Ze zdjęć aniołek ;) Quote
ewajanka Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Patrzę na świeże zdjęcie tej stafficzki i jestem zrozpaczona, jak suczka zmieniła się w ciągu miesiąca.:-( Dla porówniani fotki z 28 grudnia. " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> [SIZE="4"]Czy ciotki bulowate o niej wiedzą? Ona jest młodziutka i była taka wesoła. Podbiegała do krat i próbowała zwrócić na siebie uwagę, słodziutka psina.:placz: Quote
matrioszka2 Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Madalleno, to małe białe jest troszkę wyższe, niż jamniorka.Na moje oko jamniorka waży 5-6 kg. Białe 7-8 kg.Obie milusie, spokojne.Biała, jak evl wyciągała rękę, to chciała się bawić; ogonek w ruchu, doskakiwała, odskakiwała, pokładała się.Cukiereczek.Taki zawstydzony cukiereczek. A jamnisia zachowywała się tak, jak widać; spokojnie zza krat nas obserwowała.Chrupka wzięła bardzo ostrożnie, nieufnie, ale nie odchodziła. Nie będę nikogo zwodzić, czy obiecywać , wyznaczać terminy ...Pogoda, niespodzianki codzienności ... wiadomo.Olśni mnie, wsiądę w samochód i przed siebie. W ciągu następnego tygodnia pojadę do schroniska, by zrobić zdjęcia poza boksem.Mam nadzieję, że będzie wiadomo, jak duże są psy i jak ogólnie się prezentują.Chciałabym zdążyć , zanim ktoś inny ... Quote
mshume Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Nie wiecie, czy biała sterylizowana, pytam, bo mam samca w domu :) Quote
Recommended Posts