Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

golf napisał(a):
Ciotki szukamy transportu Warszawa -Zamość , jak najszybciej.

pomylka!!!!!!!!!
ja tez szukam transportu ZAMOŚĆ -WAWA

dla malej suni Lidki- lady swallow wie o ktorej mowa.
Mala ma jechac do dt do Wawy

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

teresz10 napisał(a):
Ok zapytam moich kiedy jezdzą. Macie kontenerki czy luzem?

dopytam o mozliwosc kontenerka dla Lidki.
DS Rity moze swinansowac transport- tylko potrzebny jest transport!!

Posted

Jak nie znajdziecie nic do soboty rano to ja pojade do w-wy. Na razie rozejrze sie za kontenerkami. jakby cos to dzwoncie bo nie bede miała dostepu do kompa do konca dnia.

c.d NIUNIA W DS jest nieprzyzwoicie grzeczna.słysze w słuchawce same pochwały...jak mądra , jaka grzeczna , jaka przytulanka...strasznie sie ciesze, bo to bardzo dobrzy ludzie i bedzie miała dobre życie...jej nowe imię to SARA a właściwie SARUNIA bo reagowała juz na NIUNIA...jak pancio wychodzi to zabiera mu buta zeby nie szedł i ...chodu.

Nie chwaliłam sie na forum - no to sie pochwalę - podczas telefonu odnosnie adopcji mojego podopiecznego pani zapytała mnie jako konsultantkę/doradczynię ... jakiego pieska uzyc do pokrycia amstafowatej suni - amstafa czy moze boksera jakiegoś... kolezanki pomóżcie doradzić...bo nie mam pomysłu...

Posted

teresz10 napisał(a):
Jak nie znajdziecie nic do soboty rano to ja pojade do w-wy. Na razie rozejrze sie za kontenerkami. jakby cos to dzwoncie bo nie bede miała dostepu do kompa do konca dnia.

c.d NIUNIA W DS jest nieprzyzwoicie grzeczna.słysze w słuchawce same pochwały...jak mądra , jaka grzeczna , jaka przytulanka...strasznie sie ciesze, bo to bardzo dobrzy ludzie i bedzie miała dobre życie...jej nowe imię to SARA a właściwie SARUNIA bo reagowała juz na NIUNIA...jak pancio wychodzi to zabiera mu buta zeby nie szedł i ...chodu.

Dzięki Teresz, a będziesz jechać specjalnie, czy przy okazji sunie byś zabrała?
Z Niunieczki bardzo się cieszę :D

teresz10 napisał(a):
Nie chwaliłam sie na forum - no to sie pochwalę - podczas telefonu odnosnie adopcji mojego podopiecznego pani zapytała mnie jako konsultantkę/doradczynię ... jakiego pieska uzyc do pokrycia amstafowatej suni - amstafa czy moze boksera jakiegoś... kolezanki pomóżcie doradzić...bo nie mam pomysłu...

Kundle chce ta pani produkować ? Porypało babę ? Pseudo będzie robić czy wyznawczyni zabobonu, że każda suczka od urodzenia marzy o tym, żeby zostać mamusią ? Wie ta idiotka ile bulowatych w schronie siedzi i jak ciężko wyadoptować takiego psa ??? Niech wysterylizuje sukę i pojedzie do schronu nabrać se buli ile chce, skoro tak jej ich brakuje.
Zobacz ile szczeniaków i podrostków bulowatych kundli domu szuka ! Jezu, masakra, załamałas mnie ...

Posted

[quote name='malagos']Teresz, chyba wiesz, co odpowiedzieć tej pani?............

A jeśli nie wiesz, to zobacz jakie psy muszą usypiać:

[quote name='brazowa1']Rychert spod Wejherowa,który ma rozmnażalnie astów na walki,pieski bierze prosto z domu, od ludzi którym ast okazał sie nie po drodze, piękne psy wybiera.
Oddają je pełni wiary,ze ich domowy pupil idzie do legendarnego "domku z ogródkiem".

Ta suka ,zanim trafiała do rozmnażalni,była domową sunią,wychowywała się razem z dzieckiem,udało sie dotrzec do jej pierwszych właścicieli,dzięki chipowi. Po treningu u Rycherta,sukę można juz było tylko uśpić.

i do jakich rąk trafiają - nawet te rodowodowe.
Szlag mnie trafił normalnie, bo pomagałam w ratowaniu, leczeniu i utrzymaniu kilku astów tu na dogo i poza w W-wie dziewczynom teraz z Vivy. Wiem jak potwornie ciężko pomóc tym psom potem jak już zostaną wywalone - i ile to kosztuje, furmankę pieniędzy, agaga21 i inne się zarzynają finansowo dla tych psów. ***** no !

Posted

No wiesz poprostu mnie zatkało...ja jako doradca...

Teraz o BAJCE -rudej suczce - wg karty schroniskowej była w nim od 18.02.2010, a w kwietniu 2010 miała sterylkę. Czy któras z was sobie ją przypomina?
cioteczka Gajowa znalazła jej DS.
cytuję:
P.Ewa od leonbergerów niedawno wyadoptowała podobnego do Bajeczki psa i państwo chcieli
do towarzystwa sunię, a jak zobaczyli fotki Bajki od razu podjęli decyzję o adopcji.
Domek już sprawdzony, fajny z dużym ogrodem i miłoscią właścicieli.

Posted

[quote name='teresz10']No wiesz poprostu mnie zatkało...ja jako doradca...

Teraz o BAJCE -rudej suczce - wg karty schroniskowej była w nim od 18.02.2010, a w kwietniu 2010 miała sterylkę. Czy któras z was sobie ją przypomina? tak nawiasem cioteczka Gajowa znalazła jej DS.
http://images40.fotosik.pl/629/5724413e4b0755d9med.jpg

Pokaż jej to: http://www.dogomania.pl/threads/22803-Bulowate-Do-Adopcji-Jeden-W%C4%85tek-Dla-Wszystkich-aktualizacje-str.1-post-1-2-5-8!!!
tej rozmnażalni.

Suczki Bajki nie kojarzę - bardzo dawno byłam w Nowodworze.

Posted

Pitu-pitu i przez rok nikt jej nie widział.We wrześniu muzzy był na sesji i też jakoś je nie było.Ściema jakaś.Co miesiąc foty i nikt maciupaska 30- kilowego nie zauważa.:razz:

Gajowa to w ogóle jest babeczka z charyzmą.:loveu::loveu::loveu:

Posted

Znalazłam - to jednak ta...28.02.2010. Przeoczyłyśmy ją w tłumie...szkoda ze tyle sie wysiedziała...nie była w adopcji...była w schronie

a tu lipiec 2010

wrzesień 2010

Ciesze sie ze to koniec jej tułaczki, podobno fantastyczna i przyjacielska psina - bawi sie i gania jak młokos ...cudnie ze ma juz domek ! Dziękuje cioteczce Gajowej...

Posted

Jutro około 14 jade do Nowodworu (wracajac z Parczewa mam zamiar wstąpić) , jezeli ktos czegos potrzebuje z Nowodworu to prosze o kontakt sms, bo od rana bede bez dostępu do kompa.

Posted

Zobacz, co nowego suczowego małego.

I przypomnij uprzejmie p.kierownikowi, że "miłośniczka z Lubartowa" zaczyna się denerwować nieskończonym oczekiwaniem na zaświadczenie o wściekliźnie dla białej myśliwskiej (Skarżysko Kamienna).Szczepienie było, a zaświadczenia jakoś lekarz nie wydaje, bo chory ... wciąż chory ... zapomniał ... chory... nie było ... zapomniał....chory ... kierownik nie ma czasu ... lekarza nie było ... nie miał czasu ... zapomniał i chory.:angryy:

http://lh4.ggpht.com/_ssZ-fR3U_LI/TMMm3DtgH2I/AAAAAAAABWo/F4ZV--c5kmk/s720/DSC_3268.JPG

Posted

Niech zostanie na bidy z Nowodworu albo Rachowa. Jak bedziecie miały psa z Rachowa do umycia i obcięcia to przypomnijcie Madi o tym ze na turystycznej pani psi fryzjer ma niebagatelną zniżkę dla schroniskowych... a takze może przyjechac do domu - jak dzikusek, zeby nie stresowac. Ma te wszystkie szelki, kaganczyki , szampony i nożyczki do wszystkiego...

OK- sama jestem ciekawa czy jakies malizny są w Nowodworze, miałam zamiar tez poprosic aby mi sprawdzili które suki sa po sterylce wg. chipów - bo SARA, BAJKA i jeszcze jedna mała która pojechała do Konstancina były wysterylizowane - mogły dawno dupki grzac w domkach a przesiedziały zimę w schronie. Wszystkie były tez adopcyjne - zabrakło mi tylko tej wiedzy...i dociekliwosci.

SARA jest w DT który już właściwie jest DS - pani emerytka odmówiła wzięcia pieniędzy na karmę dla małej i w poniedziałek przychodzi do mnie aby porozmawiac ...nawet wiem o czym... ze nie odda jej do innego domu. Ja na jej miejscu tez bym nie oddała - Sara jest bardzo energetycznym psem - a tak zapatrzona w swoją pańcię... i te uchole...wszyscy w bloku u pani wiedzą kto to SARA bo z wszystkimi sie wita... jak wiec oddac takiego słodziaka ?

Posted

Jeśli ktoś miałby informacje o transporcie Lublin-Warszawa na dniach to bardzo proszę o info. Transport potrzebny dla malutkiej suczki Mimi, która zaraz po sterylizacji ma jechać na DT do Warszawy. Sunia może jechać w wiklinowym, zamykanym koszyku, w którym już przyjechała z przytuliska, więc nie będzie stwarzać problemów. Sunia może jechać nawet jutro.

Posted

as_ko napisał(a):
Jeśli ktoś miałby informacje o transporcie Lublin-Warszawa na dniach to bardzo proszę o info. Transport potrzebny dla malutkiej suczki Mimi, która zaraz po sterylizacji ma jechać na DT do Warszawy. Sunia może jechać w wiklinowym, zamykanym koszyku, w którym już przyjechała z przytuliska, więc nie będzie stwarzać problemów. Sunia może jechać nawet jutro.

może w następnym tygodniu mąż będzie robił zamość-warszawa to małą zabierze z lublina, wszystko zalezy jak mu ułożą trasę będziemy w kontakcie