Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

19.03 -Z piątku na sobote przewozimy psa z LUBLINA w okolice NOWEGO DWORU MAZOWIECKIEGO przejezdzajac przez Warszawe. Mamy miejsce a nawet klatki do przewozu. Jezeli ktos ma jakiegos psa do przewiezienia na tej trasie to prosze o kontakt na [email protected] .

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
teresz wyslij mi prosze na pw numer telefonu do ciebie, musze sciagnac klatki z wawy (z pruszkowa konkretnie), zgadalabym cie z dziewczyna u ktorej sa klatki to byscie sie dogadaly gdzie je trzeba podrzucic wam na trase

Pisz na maila to na pewno się odezwie;)

Posted

[quote name='teresz10']19.03 -Z piątku na sobote przewozimy psa z LUBLINA w okolice NOWEGO DWORU MAZOWIECKIEGO przejezdzajac przez Warszawe. Mamy miejsce a nawet klatki do przewozu. Jezeli ktos ma jakiegos psa do przewiezienia na tej trasie to prosze o kontakt na [email protected] .

Czy ta sunia - Ruda jest jeszcze w schronie

Jeżeli jest jeszcze czy mogłabyś teresz10 przywieźć ją do Warszawy, a najlepiej do mnie do Konstancina?
Czy macie może w schronie duuuuuużą, młodą, kudłatą sunię ?

Posted

O klatkach wiem, zobaczymy co sie da zrobic, byc moze nie bedziemy jednak jechac i wracac przez w-we, ze względu dowóz na innego psa - ale zawracajcie mi głowe bo mam kontakt gdzie mozna je zostawic i potem dowiezc. Mój kolega prowadził w miejscowosci wylotowej na lublin (ZAKRET)jakis serwis samochodowy. Czesto przyjezdza do lublina do rodziców. Dowiem sie czy aktualne.

Posted

Dzień dobry. Ja przyszłam z apelem. Pamiętacie Lilkę? http://i47.tinypic.com/t5rck9.jpg

Otóż, Lilka znalazła dogomaniacki DS u natalie1988. Ja rozumiem, że psy ze schroniska są biedne, że staramy się im z całego serca pomóc nadrobić stracony w schronisku czas, ale nie wiem, czy pamiętacie, że Lilka miała problemy z nogami. Brała nawet na nie leki...

[quote name='elinka']Lilka ma chore kolanka tylnych łapek (rozluźnione więzadła rzepek), jest w trakcie leczenia.

Zdrowy rozsądek (i każdy normalny weterynarz) podpowiadałby, że pies z tendencją do problemów stawowych powinien być szczupły. Zwłaszcza, że Lilka nie będzie wysterylizowana, ponieważ jest zbyt delikatna (sic!) - wg słów opiekunek. A nie jest zbyt delikatna, żeby wyglądać jak kula armatnia? :roll:

http://foto1.m.onet.pl/_m/741f33993f254ffa8db0af614fb931f1,10,19,0.jpg

http://foto1.m.onet.pl/_m/2c5424650e5108a3e4d6ecaf5505fe4d,10,19,0.jpg

Apele moje i ladySwallow pozostają praktycznie bez echa... Właściwie odpowiedź była tylko taka: [quote name='natalie1988']Lilka przy Czarusiu wygląda na taką duża, w rzeczywistości powoli się odchudza i ładnie jej to wychodzi. A Czaruś jest po prostu mikruskiem, najmniejszy z mniejszych :loveu:.

(Żeby nie było, Czaruś to nie pies. To szynszyla...)

Może ja jestem przeczulona, czepliwa, wredna, ale dla mnie gruby pies nie równa się szczęśliwy, zdrowy pies. Zwłaszcza gruby pies, który ma problemy ze stawami, a który jednocześnie jest zbyt delikatny na zabieg sterylizacji (o ironio).

Może ktoś inny niż ja albo Paulina by napisał słowo do natalie1988? Bo nas raczej ignoruje. Nie chodzi tu o jakieś osobiste animozje, bo personalne konflikty nie są w tym momencie istotne, ważne jest zdrowie tego konkretnego psa. Nie wiem, czy opiekunka jest świadoma, że przy takiej wadze stawy mogą w pewnym momencie po prostu odmówić posłuszeństwa, nie mówiąc o sercu i innych narządach.

Posted

Sam fakt nie sterylizowania suni jest dziwny czy osoby z dogo maja specjalne przywileje przy adopcjach? Dla nie to dziwne...
Więc jak tu wymagać aby sunia miała odpowiednią wagę. Szkoda że nadwagi nie może zwalić na efekt uboczny sterylki;)

Posted

evel wg mnie jak ktoś ma zapasionego psa to swiadczy o nim...sory ale ktos swiadomy, na przyzwoitym poziomie intelektualnym rozumie że nadwaga rowna sie problemy zdrowotne, jesli pies ma tendencje do tycia to kupuje mu sie karme light, zwieksza sie ilosc ruchu, zwyczajnie sie dba o utrzymanie lini...a u psa ktory miał problemy ze stawami to jest juz po prostu bezmyslnosc, działanie na szkode zwierzęcia. Ja wiem, że tak samo jak w przypadku ludzi tak i u zwierząt istnieja przypadki choroby która powoduje otyłość i trudno z tym walczyc ale to sa pojedyncze przypadki, wyjątki... a mówienie ze suka jest za delikatna na sterylke, buahahaha kto wydał tego psa tej dziewczynie? z kim podpisała umowe? ten ktos powinien wyciagnąc konsekwensje z jej działania...
sama adoptowałam pare miesiecy temu psa pod warunkiem kastracji i nie wykastrowałam go - ale u nas wyszły bardzo poważne zmiany w sercu i kardiolog nie wyraził zgody na taki zabieg...argument ze pies jest za delikatny uważam za smieszny...sorki ale patrzac na ta suke aktualnie to ona delikatna nie jest tylko przypomina mała armatke...daj linka do wątku

Posted

No tak, masz racje co do sterylki. Tylko jak to wyegzekwowac w praktyce?
Odebrać je psa bo nie wysterylizowany??
Z drugiej strony wychodzi na to ze nawet do dogomaniackich domów psy/suki powinny iśc kastrowane...

Posted

RUDA grzeje dupkę w Konstancinie na DT ,
SNIEZKA w DS (super DS),
NIUNIA po wizycie przedadopcyjnej pozytywnie- w przyszły piątek zaczyna nowe zycie w DS( Ogłoszenie allegro, panstwo z Lublina).

Została mi SARA do wyadoptowania.

Posted

Teresz10 dziekuję za przywiezienie Rudej. Bardzo miło było Cie poznać... żałuję, że nie było czasu na wypicie kawy i pogaduszki.
Ruda czuje sie świetnie, szaleje z kolegami i zadziwia mnie swoją szybkością... jest delikatnie mówiąc puszysta :evil_lol:.

Posted

teresz10 napisał(a):
RUDA grzeje dupkę w Konstancinie na DT ,
SNIEZKA w DS (super DS),
NIUNIA po wizycie przedadopcyjnej pozytywnie- w przyszły piątek zaczyna nowe zycie w DS( Ogłoszenie allegro, panstwo z Lublina).

Została mi SARA do wyadoptowania.

Teresz, jesteś NIESAMOWITA ! :loveu::multi:

Posted

Nie jestem niesamowita tylko prace zmieniałam i miałam czas - na zrobienie tego wszystkiego... no i kasa była...od fundacji na Snieżkę, od kierownika na sterylki i szczepienia , od własciciela Sniezki na transport....
teraz przy takim wsparciu finansowym sterylek i szczepien - zostało mi tylko sponsorowanie jedzenia Niuni i Sary, przy czym z torbami mnie pusci Niunia...
Raz zjadła...udko indycze i miskę chrupek. Pani z DT miała poprzednio amstafowatą sunie totez jej dała w miskę tamtej - a NIUNIA zezarła, i jeszce chciała wątróbkę kotu zezrec... a ja dałam to udko na 2 dni przynajmniej, NIUNIa 5,5 kilo wazy a udko z kilo.... Myslałam ze sie jej cos stanie, ale gdzie tam... jamochłon jeden.

Posted

teresz10 napisał(a):

teraz przy takim wsparciu finansowym sterylek i szczepien - zostało mi tylko sponsorowanie jedzenia Niuni i Sary, przy czym z torbami mnie pusci Niunia...
Raz zjadła...udko indycze i miskę chrupek. Pani z DT miała poprzednio amstafowatą sunie totez jej dała w miskę tamtej - a NIUNIA zezarła, i jeszce chciała wątróbkę kotu zezrec... a ja dałam to udko na 2 dni przynajmniej, NIUNIa 5,5 kilo wazy a udko z kilo.... Myslałam ze sie jej cos stanie, ale gdzie tam... jamochłon jeden.

O jezu :D :D :D jakie nienażarte paskudztwo małe :evil_lol:

Posted

Wątek Lilki pewnie lada chwila zamkną, więc korzystając z okazji, że tu czytają - serdeczne pozdrowienia dla Natalii i rodziny. Jak suce trzasną stawy albo padnie na serce to wyślę im pisemne gratulacje. Elince za to gratulacje już teraz, za potajemne zmiany w nowodworskiej umowie adopcyjnej (tak wynika z postów, bo albo zapadłam na jakąś ślepotę wybiórczą, albo trzymając w ręku umowę adopcyjną, wg której idą "nasze" psy widzę jak byk zobowiązanie do sterylizacji - hm, czyżby to się kwalifikowało na czarne kwiatki...?). Pozdrawiam!

Edit: sprawa się wyjaśniła, elinka spisała swoją umowę z natalie1988. Oficjalnie więc cofam swoje podejrzenia i przepraszam.