Jump to content
Dogomania

Przytulisko " Cztery Łapy " Boguchwała - super psy szukają domków - prosimy o pomoc!

Recommended Posts

Posted

[quote name='karolciasz28']Beciu z naszego jutrzejszego wypadu do Boguchwały nici:shake:, samochód się nam spie....:angryy:

Daj znać Karolciu kiedy będziesz mogła.
A dzisiaj po raz pierwszy przyjechała do Boguchwały Ewcia i obiecała zastąpić Majuskę na czas jej wczasowania. Super, bardzo sie cieszę bo we dwie zawsze rażniej. A to Ewcia z naszym nowym nabytkiem, suczką Gucią koczującą na stacji benzynowej.

Posted

Dzień był bardzo gorący, psiaki zamiast biegać po wybiegu - siedziały przyklejone do nas. Collie Nero jako jedyny non-stop biegał za piłeczką którą wciąc kazal sobie rzucać i przynosił pod nogi.

Terry rozdawal całusy na prawo i lewo, strasznie z niego fajny, miziasty psiak. Siedział przy nas cały czas i dopraszał się uwagi, zapominając po co wyszedł na wybieg. Cały czas przytulał się do mnie i lizał po twarzy. Cudowny pies, aż dziw że jeszcze bez domku.

Posted

Jaka śliczna ta sunia ze stacji! Urocza! Bardzo oryginalnie umaszczona.

Uważajcie w te upały z zabawami - psy łatwo się przegrzewają, dobrze jest moczyć im łapki w zimnej wodzie.
Przepraszam, że truję, na pewno wiecie to wszystko, ale ostatnio znajomy pies zmarł z przegrzania, zrobiło to na mnie wrażenie.

Posted

Florentynka napisał(a):
Urocza! Bardzo oryginalnie umaszczona.

ma faktycznie takie piękne, marmurkowe umaszczenie.....
Jest słodka, młodziutka, łagodna ale czy to wystarczy żeby szybko znależc domek ?
Teraz z adopcjami kicha.

Posted

Fajna ta Gucia, super że Ewcia była, w "kupie " zawsze raźniej :) No tak Neruś jest niezmordowany, jak dorwie ludzi i ma ręce do rzucania piłki to koniec :)
Ale widzę, że chyba całe stadko puszczałyście razem, co? I nie było żadnych akcji? Piratek z Terrym to chyba jednak nie przejdzie ....

Posted

Tak mnie wczoraj psiaczki żegnały w Boguchwale : Reksiu, Wojtuś, Emilka i Gucia.
Reszta niestety zamknięta - Terry, Pirat i Nero.

Przykro mi za każdym razem że zostają same, zamknięte na klódkę bo tysiąc myśli przychodzi do głowy co się może stać....a nikogo nie będzie w pobliżu.

Posted

Dzisiaj to się działo w przytulisku. częśc psow wbrew swej woli została zlana wodą, Innym sie to wręcz podobało. Np. taki Reksio sam sie podstawial pod konewkę, Nero tez nie protestowal ale Terry, Wojtus, Pirat uciekali w panice..... Gucia się na mnie obraziła za zimny prysznic i unikała do końca.
Emilka natomiast ,,oszczędzona'', nie chcialam dziewczynki stresowac i zrażac do siebie skoro mnie tak za każdym razem wylewnie wita.
Oszczędzony zostal tez nowo przybyły rudziaszek bo taka smutna i przerażona sierotka siedzi, że serca nie miałam bardziej go stresować....
Wypuściłyśmy tylko z boksu ale przysiadł w rogu przy siatce i tak przesiedział samotny.
Musi odbębnic te swoje 2 tygodnie w nagrzanym boksie i pewnie wróci do pijaczka bo nie wygląda żeby go tamten żle traktował....

Posted

Założyłam wątek Guci znalezionej niedawno na stacji benzynowej CPN i bardzo proszę o pomoc w ogłoszeniach i zainteresowanie wątkiem. Wiem ze wakacje, wyjazdy i te inne rzeczy ale praktycznie na polu bitwy zostałam w tej chwili sama, a psiaki nie mogą czekac bo pieką sie w słońcu.
A gdzie się podziała Dzika_Figa ? wracaj kochana bo banerek trza robić....:cool3:

http://www.dogomania.pl/threads/189391-Gucia-marmurkowa-panienka-z-okienka.?p=15054918#post15054918

Posted

Beciu, Dzika_Figa siedzi gdzieś w okolicach Niagary ( wrrr!) - diabli wiedzą kiedy wróci, bo nie ma tam dostępu do sieci, znaczy ma, ale sporadycznie i kontakt z nią ograniczony. Machnę banerek Guci, w ramach chwilowego odpoczynku od Moszny. Siedzę teraz przy kompie i piszę po kilkanaście godzin na dobę. Drętwieje mi tyłek i żywię bardzo brzydkie i zdecydowanie mało chrześcijańskie uczucia do wszystkich którzy mają urlopy, wakacje albo cokolwiek w tym stylu.

Posted

witam po urlopie :lol:

ogłoszenia porobię dla Guci , Emilki , Nero ,no i dla biedy Terrego , nie ma piesio szczęścia...
przeoczyłam kogoś ? bo Rudziaszek to tylko na chwilę w Boguchwale?

i taki mały offik urlopowy....:oops:

a oto jak niektóre psy lubią wygrzewać się w gorącym piasku...:cool3:

Posted

Figuniu czyżby to były twoje psiaki ? Ale im dobrze.....
Mamy jeszcze w przytulisku starego onka Reksia i parówkowatego Wojtka ale wątków nie mają.
Porobię następnym razem fajne zdjęcia to się nimi zajmiemy...

Posted

to ja i moje rozbestwione , rozpuszczone dwa kundle , które ciągam ze sobą po całej Polsce...

obiecuję jutro porobić wszystkim psiakom z Boguchwały ogłoszenia

Posted

[quote name='figa33']to ja i moje rozbestwione , rozpuszczone dwa kundle , które ciągam ze sobą po całej Polsce...

obiecuję jutro porobić wszystkim psiakom z Boguchwały ogłoszenia

A wpuszczali cię na plażę z psiakami ? bo słyszalam że z tym problem. Śliczne bestyje....no i właścicielka niczego sobie.:loveu:
W przytulisku mamy jeszcze Pirata z jednym oczkiem - też bez wątku. Musze sie jakoś sprężyć i tym biedakom pomóc coby majuska jak wróci nie mówiła, że psy zaniedbałam.

To Piracik

Posted

oj Piracik smutny taki...

beciu plaża wyglądała tak....
po południu przez 3 godziny nie przeszedł nikt, trudno mi było uwierzyć , ale oto dowód , 200 m od naszego ośrodka
raj , chyba jeden z ostatnich...

Posted

[quote name='figa33']

beciu plaża wyglądała tak....
po południu przez 3 godziny nie przeszedł nikt, trudno mi było uwierzyć , ale oto dowód , 200 m od naszego ośrodka
raj , chyba jeden z ostatnich...

a gdzie to taki raj figuniu ?
Mój syn mieszka w Gdańsku i mówi że taki tłum na plaży, że szpilke trudno wepchnąć....

Posted

Witaj, Figuś
Najpierw się długo zastanawiałam, gdzie ten pies na zdjęciu ma przód, tył ,górę i dół - potem wymyśliłam, że ich jest dwa ;)
Ech, chyba mnie pokręci z brzydkiej zazdrości - wakacje i to nad morzem...a ja w tej Mosznie. "Tak nie moszna", jak ktoś rozsądnie skomentował...

Posted

Witaj Florentynko !
dlaczego Ty w Mosznie siedzisz ?:cool1:

aaa , przeczytałam na wątku Pucka!:evil_lol:

na zdjęciu właściwie 1 i 1/2 psa , bo Fidze z piasku tylko głowa wystaje :evil_lol:

Posted

nie zdążyłam zrobić allegro Emilce ( przepraszam psinko ) , jak ją ogłaszać ? że trauma , czy po prostu nieśmiała ?
jeszcze został Pirat , Reksio i Wojtek
no i pozostałe ogłoszenia , poza allegro
Wojtuś jest fajny , taka biszkoptowa paróweczka:loveu:
Zresztą wszystkie są fajne , Reksio ...ech..

Posted

Z Reksiem będzie ciężka jazda bo duży, wiekowy i dziwnie chodzi, momentami jakby zaciągał tylne łapy. Ale charakter jak najbardziej.
Pirat ma lepsze rokowania choc też starszy, a oczko wbrew pozorom może być afrodyzjakiem dla dobrych i wrazżiwych ludzi.
Wojtuś w pełni adopcyjny, choc lepiej by chłopak wypadł gdyby nie lubił tak jeść...
Emilka raczej nieśmiała, uwierzcie to nie ta sama Emilka co kilka miesięcy temu. Sama podchodzi, potrzebuje człowieka i chce być głaskana.
Na zasadzie bardzo chce ale się boi. I te lęki przełamuje widzę z każdym dniem. W ciepłym domu szybko by doszła do równowagi tylko niestety ludzie boją sie pracy z psem, widać to nawet po telefonach ktore miała majuska w jej sprawie.

Posted

Same dobre wieści z przytuliska. Wczoraj do nowego domu pojechał Pirat. Zabrali go państwo z Głogowa bo chcieli własnie taką bidę po śmierci ukochanego psa. A jednak cuda się zdarzają.
A dzisiaj po Kajtka zgłosił się jego Pan i mały ponoć szalał z radości.
Widać Pan dobry tylko ten alkohol...Pan obiecał dbać o niego, za tydzien ma sie zgłosić z Kajtkiem do kontroli i Kajtek będzie wreszcie zaszczepiony.
Bądżcie psiaczki szczęsliwe w swoich domkach.

Pirat

Kajtek