kosu32 Posted December 4, 2009 Author Posted December 4, 2009 [quote name='roleczka']Wiadomośc z ostatniej chwili! Miszke widziała pani w środe o 8 rano na NASZYM OSIEDLU! ona chce wrócic ! Boże jest szansa .łaziła pod SWOIM DOMEM. Boze chyba zwariuję......[/QUOTE] W takim układzie koniecznie musicie być w pobliżu i czekać tam gdzieś na Nią z ciepłym, pachnącym jedzonkiem i Jej kocykiem. Pogadajcie z tym Panem który siedzi przy furtce by absolutnie Jej nie gonił jeśli zobaczy ją chodzącą po Waszym osiedlu. Quote
gusia0106 Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 [quote name='kosu32']W takim układzie koniecznie musicie być w pobliżu i czekać tam gdzieś na Nią z ciepłym, pachnącym jedzonkiem i Jej kocykiem. Pogadajcie z tym Panem który siedzi przy furtce by absolutnie Jej nie gonił jeśli zobaczy ją chodzącą po Waszym osiedlu.[/QUOTE] Wiecie co, to jest identyczna sytuacja jak z Marlejem. On przychodził i kładł się pod oknem, a ja 10 metrów dalej nie mogłam go złapac bo zwiewał na widok człowieka, psa, cienia.....Dzizas...bardzo im współczuję, bo wiem jakie to uczucie. Faktycznie można ześwirować. Myślę, że jedzonko i kocyk to niestety będzie za mało, ale jasne, że trzeba próbować. Może akurat, kto wie... Quote
Kora Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 [quote name='roleczka']Wiadomośc z ostatniej chwili! Miszke widziała pani w środe o 8 rano na NASZYM OSIEDLU! ona chce wrócic ! Boże jest szansa .łaziła pod SWOIM DOMEM. Boze chyba zwariuję......[/QUOTE] Napisalam ze krazy kolo domu bo pamieta ze to miejsce bylo czyms dobrym, porwij jeszcze cos co nalezalo do niej na male kawaleczki rozwies na krzaczkach tuz nad ziemia. Quote
NiJaSe Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 [quote name='gusia0106']Wiecie co, to jest identyczna sytuacja jak z Marlejem. On przychodził i kładł się pod oknem, a ja 10 metrów dalej nie mogłam go złapac bo zwiewał na widok człowieka, psa, cienia.....Dzizas...bardzo im współczuję, bo wiem jakie to uczucie. Faktycznie można ześwirować. Myślę, że jedzonko i kocyk to niestety będzie za mało, ale jasne, że trzeba próbować. Może akurat, kto wie...[/QUOTE] kurde blaszka roleczko moze wy krazcie po osiedlu rankiem , ona z tych dzialek pewnie wylazi jakos kolo 6 moze chwile wczesniej i idzie w teren , na to przynajmniej wyglada Quote
Kociabanda2 Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 [quote name='kosu32']I jeszcze jedno. Dziękuję dwum ciotkom w temacie plakatów. Jedna z nich wydrukowała takie duże w formacie A3, a druga je przejeła i ma u siebie w okolicach Arkadii. Dziś wpiszę w telefon ich numery i nicki z Dogo. Sorrki, ale przez tą Miszkę nie daję rady z niektórymi sprawami.[/QUOTE] Cieszę się, że mogę cokolwiek pomóc :) i dziękuję bard[COLOR=Black]zo Kasiulki, że przejęła ode mnie te wydruki :) Sorry, że musiałam tak szybko uciekać!! :( [B]Plakaty A3[/B] generalnie [B]mogę Wam drukować na codzień[/B] jeśli chcecie!!! [B]Dajcie tylko znać[/B]. W kolorze jak się uda to tak do 20 dziennie bym pewnie dała radę, a w szarościach to i 50 dziennie mogę Wam podrzucać. A3 są nieco lepiej widoczne niż A4 :) Sama wieszałam przedwczoraj na przystankach w drodze z grochowa na tarchomin, ale z tego co piszecie to daleko od Arkadii raczej nie sensu wieszać. Wczoraj jak się spotkałyśmy na rondzie Starzyńskiego to połowę tego co powiesiłam w środę już nie było :( Przejeżdżam często przez rondo Starzyńskiego (a to niedaleko od Arkadii - po drugiej stronie mostu Gdańskiego) i tam mogę wieszać zawsze jak jestem po kilka świeżych plakatów. [/COLOR][URL="http://www.dogomania.pl/../../members/103142-kasiulki"] [/URL][URL="http://www.dogomania.pl/../../members/103142-kasiulki"] [/URL] Quote
roleczka Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 tak zrobie, ale mogła tez przyjśc jednorazowo, to było w środę dzisiaj jest piatek, au mnie mało kto nie ma psa na osiedlu i psiarze łaża o każdej porze to by ktoś widział, no bedę próbować oczywiście że tak. Quote
kosu32 Posted December 4, 2009 Author Posted December 4, 2009 [quote name='roleczka']tak zrobie, ale mogła tez przyjśc jednorazowo, to było w środę dzisiaj jest piatek, au mnie mało kto nie ma psa na osiedlu i psiarze łaża o każdej porze to by ktoś widział, no bedę próbować oczywiście że tak.[/QUOTE] No ale co zrobisz jeśli Ją zobaczysz ??? Nie wiemy co należałoby zrobić taka naprawdę... Łapać czy nie, stać w miejscu i obserwować - serce może pęknąć z tęsknoty i żalu że jest na wyciągnięcei ręki a Ty nic nie możesz zrobić. Może ustaw dla Niej pachnące jedzonko przy wejściu do klatki i pod Waszym balkonem. Może się nauczy i będzie tu częściej wracać. Quote
sleepingbyday Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 o mader.... trzymam kciukasy i normalnie jestem podjarana. to sie musi udać!!!!! Quote
gusia0106 Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Może przyda się na coś opis z akcji ucieczki i łapania Marleja [url]http://www.dogomania.pl/threads/172458-PA-A-roku-trzymali-go-w-piwnicy-MA-ody-chory-ONek-i-ja-potrzebuje-pomocy/page90[/url] Cała rzecz zaczyna się od postu #44, a podsumowanie akcji w #223. Moim zdaniem, jeśli Misza wróci pod blok Roleczki, to Roleczka właśnie powinna robić nic. Obserwować tylko. Którędy wchodzi, którędy wychodzi, gdzie się kręci, czemu ucieka. Takie informacje to bardzo dużo dla zestawu Łapacz + Biegacz. Quote
kasiulki Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 [quote name='kosu32']I jeszcze jedno. Dziękuję dwum ciotkom w temacie plakatów. Jedna z nich wydrukowała takie duże w formacie A3, a druga je przejeła i ma u siebie w okolicach Arkadii. Dziś wpiszę w telefon ich numery i nicki z Dogo. Sorrki, ale przez tą Miszkę nie daję rady z niektórymi sprawami.[/QUOTE] Nie ma sprawy !Wszystko dla Miszki ! Oby rudzielec się jak najszybciej odnalazł !!! Czuję przez skórę ,że jesteśmy już naprawdę blisko !!! Napewno się uda !!! PS.Pozdrowienia dla Kociabanda ! Quote
Ewa i flatki Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Aż mam gęsią skórkę... Czy możecie sobie zamontować na balkonie, w oknie kamerkę internetową ? Przecież nikt nie będzie cały czas wyglądał na zimno :( W przypadku łapania kotów skuteczne są klatki-łapki, może i psiaka w taką da się złapać ? Quote
NiJaSe Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 [quote name='gusia0106']Może przyda się na coś opis z akcji ucieczki i łapania Marleja [URL]http://www.dogomania.pl/threads/172458-PA-A-roku-trzymali-go-w-piwnicy-MA-ody-chory-ONek-i-ja-potrzebuje-pomocy/page90[/URL] Cała rzecz zaczyna się od postu #44, a podsumowanie akcji w #223. Moim zdaniem, jeśli Misza wróci pod blok Roleczki, to Roleczka właśnie powinna robić nic. Obserwować tylko. Którędy wchodzi, którędy wychodzi, gdzie się kręci, czemu ucieka. Takie informacje to bardzo dużo dla zestawu Łapacz + Biegacz.[/QUOTE] dokladnie tez jestem zdania , ze poki co trzeba obserwowac ,tak zeby jej nie sploszyc jakims niepotrzebnym zamieszaniem i modlic sie zeby nie wpadla pod samochod. Quote
NiJaSe Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 jak slowo daje jakten rudzielec -uciekinier wroci juz do domu , to przyjade i wytargam ja za uszyska ;) Quote
gusia0106 Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 [quote name='NiJaSe']jak slowo daje jakten rudzielec -uciekinier wroci juz do domu , to przyjade i wytargam ja za uszyska ;)[/QUOTE] I za ogon ;) Quote
roleczka Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 za uszyska i za ogon???? Kara bedzie! zero wychozenia przez 2 lata! kuwete jej kupie, i czip podłaczony do satelity! Quote
NiJaSe Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 [quote name='roleczka']za uszyska i za ogon???? Kara bedzie! zero wychozenia przez 2 lata! kuwete jej kupie, i czip podłaczony do satelity![/QUOTE] i elektryczny pastuch o ! wiecie co mam takie przeczucie ,ze to juz niedlugo potrwa .... Quote
gusia0106 Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 [quote name='NiJaSe']i elektryczny pastuch o ! wiecie co mam takie przeczucie ,ze to juz niedlugo potrwa ....[/QUOTE] I lepiej, żebyś miała rację, bo jak to jeszcze trochę potrwa to nam co najmniej połowa teamu asekuracyjnego do wyłapywania padnie na zawał ;) Quote
NiJaSe Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 a ja mam pytanie -prosbe do Roleczki i Kosu ..... dziewczyny musze wykapac Nikona i chcialm zapytac *(prosic ) czy moglabym to w roleczkowej wannie uczynic( u mnie brodzik i niewygodnie i ciasno ) , tylko potrzebna by mi jeszcze wasza pomoc bo ja fizycznie jeszcze kiepska jestem i sama nie dam rady a chlop pachnie malo zachecajaco Quote
NiJaSe Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 [quote name='gusia0106']I lepiej, żebyś miała rację, bo jak to jeszcze trochę potrwa to nam co najmniej połowa teamu asekuracyjnego do wyłapywania padnie na zawał ;)[/QUOTE] no ja sama mialam juz chyba z pięć ;) Quote
Ewa Marta Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Cały czas trzymam kciuki i podczytuję czekając na sygnał. Mam nadzieję że tak, jak z Marlejem, tutaj wszystko skończy sie dobrze... Quote
NiJaSe Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 [quote name='roleczka']Wanna Twoja! to jutro sie umówimy[/QUOTE] senkju wery mocz end kal ;) - taki zart laboratoryjny Quote
mpati123 Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 [quote name='roleczka']bardzo smaczny.[/QUOTE] To ja smacznego życzę.. :) A tak na poważnie To co do złapania Miszki... Też mam przeczucie że to się niedługo skończy...! A co do zawałów... Ja nie chodzę szukając Miszki (choć bym chciała) ale czytając ja już padam... Quote
kosu32 Posted December 4, 2009 Author Posted December 4, 2009 Ja na razie głowy do żartów nie mam. Jak się Miszka znajdzie i wszystko się wyjaśni - wtedy dopiero będę żartować i śmiać się. Quote
Recommended Posts