Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W niedzielę zadzwoniła mnie dogomaniaczka z prośbą o pomoc w znalezieniu ds/dt dla suni amstaffki. Kiedy była w schronisku przyjechał poprzedni właściciel Roxy i próbował oddać ją do schroniska. Dogomaniaczka wzięła na jedną noc Roxę do siebie, ale niestety nie mogła zostawić jej na dłużej.
Podczas tego krótkiego pobytu wyszły na jaw ogromne braki w wychowaniu suni- nie zna żadnych komend, niszczy (drzwi na przykład), natrętnie domaga się poświęcania cały czas uwagi, załatwia się w domu i na dworze ( częściowo jest to spowodowane zapaleniem pęcherza, które akurat przechodzi). Na szczęście Roxa jest młoda, ma 10 miesięcy i inteligentna, więc braki szybko nadrobi. Jest niesamowicie towarzyska, najchętniej cały czas byłaby przy "swoim człowieku".
Obecnie przebywa w hotelu tak na szybko załatwionym, w sobotę zabieramy ją do Szczecinka do Mariamc, gdzie sunia będzie nabierała ogłady i czekała na nowy domek.
Miesięczny pobyt w hotelu kosztuje 200zł, do tego dojdzie koszt sterylizacji, prosimy wszystkich, których Roxa urzekła o wsparcie w jej imieniu :loveu:.

• Replies 157
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To ja ja znalazlam i prosilam o pomoc. Dziewczyny okazaly sie WSPANIALE! Dzieki nim sunia nie trafila do pijakow, ani pseudo, ani za TM...

MOJE SPOSTRZEZENIA

(Nie)stety poki co nadaje sie ona tylko do domku nastawionego na prace z psem. Jest jak rozpuszczone 3letnie dziecko. Caly czas trzeba sie nia zajmowac, jesli nie-szczeka albo niszczy w domu. Ciagnie na smyczy, i nie bardzo umie zalatwiac sie na dworze.. Nie zna zadnych komend. Aktualnie ma leczone zapalenie pecherza.

Jesli chodzi o zalety.. Bo ich rowniez ma wiele!!! Jest psem bardzo lagodnym-wychowywanym z dwojka dzieci, ja rowniez osobiscie sprawdzilam. Jest bardzo zywiolowa, oraz radosna. Jest swietnym strozem! Bez problemu dogaduje sie z innymi psami. No i jest piekna...

Chcial oddac ja do schronu mlody mezczyzna, ponoc z przyczyn mieszkaniowych-ja mysle, ze sobie po prostu z nia nie poradzil... Byla u mnie 24h i to co pisze, to obserwacje z tego czasu. aktualnie jest w hotelu pod szamotulami-do soboty, potem szczecinek.

Sunia ma rok, i na imie Roxa. Wymaga konsekwencji i szkolenia.

Posted

ja dodam od siebie, że sunia to straszna przylepa, bardzo, bardzo przyjacielska, miziasta, przytulaśna, nakolankowa.
oto nasza ślicznotka:

sunia jedzie do maroamc do hotelu, prosimy o wsparcie finansowe, ponieważ zostaje przez nas zabrana bez deklaracji(nie było innego wyjścia), sunia dołącza do "|bandy bogatyńskiej" (chyba musimy zmienić nazwę na bandę bogatyńsko-szczecinecką:evil_lol:)

Posted

Saint napisał(a):
Dziś dzwonił do Linki Pan z wielkopolski chętny na adopcję jednej z astek..
Może warto pomyśleć o tej ślicznotce?

czy pan jest gotowy na to, że na dzień dobry roxa zje panu drzwi i zrobi koopę na podłodze?:cool3:

Posted

agaga21 napisał(a):
czy pan jest gotowy na to, że na dzień dobry roxa zje panu drzwi i zrobi koopę na podłodze?:cool3:

:evil_lol: A co to jest w porównaniu z urodą suńki? :diabloti:

Skoro słoneczko należy do bandy bogatyńsko(szecineckiej), to i ja się zjawiam na "wezwanie" Ani z Poznania :loveu:

Posted

agaga21 napisał(a):

Jesli tak to dorzuce siebie w gratisie:evil_lol: Takiego mezczyzny mi trzeba:loveu:

Posted

Kupy to często norma wśród psów schroniskowych ;)
Góra tydzień i problem z głowy ;)
A jak to jet 10 miesięczny pies to i szybciej nawet :)

Natomiast z niszczeniem to należałoby jeszcze sprawdzić zachowanie Roxy ;)

Posted

a ja tak dziś nieśmiało zapytam, czy ktoś dorzuci się do hoteliku dla roxy?

mamy obecnie pod opieką 7 psów w hotelikach(dixona, barona, białego, candy, larę, diabła, roxę) + etnę w klinice po operacji, za którą będzie trzeba zapłacić....bez waszej pomocy nie damy rady. może ktoś mógłby jakiś bazarek zrobić na BANDĘ BOGATYŃSKO-SZCZECINECKĄ?

Posted

Roxa mnie dzis poznala... Po tygodniu niewidzenia... Po dniu spedzonym razem..:placz::placz::placz: Z wielkim bolem serca umiescilam ja w kontenerku:-(

Jest taka radosna, przytulasna, widac, ze zalezy jej na czlowieku. Ja juz zapomnialam, co mi zniszczyla, ze ciagnie, ze brudzi-to nie ma znaczenia!!! Ona skradla mi serce!!!!:oops:

Jest rozkoszna.. Na szczescie warunki w hoteliku ma wiecej niz komfortowe. Tym sie pocieszam, ale serce placze...