ania z poznania Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 W niedzielę zadzwoniła mnie dogomaniaczka z prośbą o pomoc w znalezieniu ds/dt dla suni amstaffki. Kiedy była w schronisku przyjechał poprzedni właściciel Roxy i próbował oddać ją do schroniska. Dogomaniaczka wzięła na jedną noc Roxę do siebie, ale niestety nie mogła zostawić jej na dłużej. Podczas tego krótkiego pobytu wyszły na jaw ogromne braki w wychowaniu suni- nie zna żadnych komend, niszczy (drzwi na przykład), natrętnie domaga się poświęcania cały czas uwagi, załatwia się w domu i na dworze ( częściowo jest to spowodowane zapaleniem pęcherza, które akurat przechodzi). Na szczęście Roxa jest młoda, ma 10 miesięcy i inteligentna, więc braki szybko nadrobi. Jest niesamowicie towarzyska, najchętniej cały czas byłaby przy "swoim człowieku". Obecnie przebywa w hotelu tak na szybko załatwionym, w sobotę zabieramy ją do Szczecinka do Mariamc, gdzie sunia będzie nabierała ogłady i czekała na nowy domek. Miesięczny pobyt w hotelu kosztuje 200zł, do tego dojdzie koszt sterylizacji, prosimy wszystkich, których Roxa urzekła o wsparcie w jej imieniu :loveu:. Quote
Ninka Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 To ja ja znalazlam i prosilam o pomoc. Dziewczyny okazaly sie WSPANIALE! Dzieki nim sunia nie trafila do pijakow, ani pseudo, ani za TM... MOJE SPOSTRZEZENIA (Nie)stety poki co nadaje sie ona tylko do domku nastawionego na prace z psem. Jest jak rozpuszczone 3letnie dziecko. Caly czas trzeba sie nia zajmowac, jesli nie-szczeka albo niszczy w domu. Ciagnie na smyczy, i nie bardzo umie zalatwiac sie na dworze.. Nie zna zadnych komend. Aktualnie ma leczone zapalenie pecherza. Jesli chodzi o zalety.. Bo ich rowniez ma wiele!!! Jest psem bardzo lagodnym-wychowywanym z dwojka dzieci, ja rowniez osobiscie sprawdzilam. Jest bardzo zywiolowa, oraz radosna. Jest swietnym strozem! Bez problemu dogaduje sie z innymi psami. No i jest piekna... Chcial oddac ja do schronu mlody mezczyzna, ponoc z przyczyn mieszkaniowych-ja mysle, ze sobie po prostu z nia nie poradzil... Byla u mnie 24h i to co pisze, to obserwacje z tego czasu. aktualnie jest w hotelu pod szamotulami-do soboty, potem szczecinek. Sunia ma rok, i na imie Roxa. Wymaga konsekwencji i szkolenia. Quote
agaga21 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 ja dodam od siebie, że sunia to straszna przylepa, bardzo, bardzo przyjacielska, miziasta, przytulaśna, nakolankowa. oto nasza ślicznotka: sunia jedzie do maroamc do hotelu, prosimy o wsparcie finansowe, ponieważ zostaje przez nas zabrana bez deklaracji(nie było innego wyjścia), sunia dołącza do "|bandy bogatyńskiej" (chyba musimy zmienić nazwę na bandę bogatyńsko-szczecinecką:evil_lol:) Quote
Ninka Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Kazdy cos podorzuca kto ja widzial, i wyjdzie pelen obraz :diabloti: Swietnie znosi jazde samochodem-podoba jej sie, ze cos sie dzieje. Quote
Saint Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Dziś dzwonił do Linki Pan z wielkopolski chętny na adopcję jednej z astek.. Może warto pomyśleć o tej ślicznotce? Quote
agaga21 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Saint napisał(a):Dziś dzwonił do Linki Pan z wielkopolski chętny na adopcję jednej z astek.. Może warto pomyśleć o tej ślicznotce? czy pan jest gotowy na to, że na dzień dobry roxa zje panu drzwi i zrobi koopę na podłodze?:cool3: Quote
agnieszka32 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 agaga21 napisał(a):czy pan jest gotowy na to, że na dzień dobry roxa zje panu drzwi i zrobi koopę na podłodze?:cool3: :evil_lol: A co to jest w porównaniu z urodą suńki? :diabloti: Skoro słoneczko należy do bandy bogatyńsko(szecineckiej), to i ja się zjawiam na "wezwanie" Ani z Poznania :loveu: Quote
Ninka Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 agaga21 napisał(a):czy pan jest gotowy na to, że na dzień dobry roxa zje panu drzwi i zrobi koopę na podłodze?:cool3: Jesli tak to dorzuce siebie w gratisie:evil_lol: Takiego mezczyzny mi trzeba:loveu: Quote
ab-agnieszka Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Obowiazkowo jestem i ja :evil_lol: Quote
Saint Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Kupy to często norma wśród psów schroniskowych ;) Góra tydzień i problem z głowy ;) A jak to jet 10 miesięczny pies to i szybciej nawet :) Natomiast z niszczeniem to należałoby jeszcze sprawdzić zachowanie Roxy ;) Quote
agaga21 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 ab-agnieszka napisał(a):Obowiazkowo jestem i ja :evil_lol: no jakby mogło zabraknąć szefowej?:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
agnieszka32 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 ab-agnieszka napisał(a):Obowiazkowo jestem i ja :evil_lol: Witamy szefową :cool3::loveu::evil_lol: Quote
agnieszka32 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Założyłam niuni wątek na "niebieskim" Młodziutka amstaffka, potrzebne deklaracje na hotel • Szukam nowego domu/I'm looking for a new home • http://amstaff-pitbull.eu • Forum miłośników wszystkich bullowatych. Quote
agaga21 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 o to dobrze, mam nadzieję że szybciutko takiej ślicznotce domek znajdziemy. Quote
andzia69 Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 gracie w totolotka???? bo przy takiej ilości bullowatych niedługo nie będzie co do garnka włożyć:-( normalnie 13.10 juz mi bokiem wychodzi:placz: Quote
fioneczka Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 śliczna lalka ... troszkę pracy i będzie super pies znaczy super sucz ;) i tak sobie pomyslałam że jesienią to powinien być wysyp grzybów a zamiast tego jest wysyp astków Quote
agaga21 Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 a ja tak dziś nieśmiało zapytam, czy ktoś dorzuci się do hoteliku dla roxy? mamy obecnie pod opieką 7 psów w hotelikach(dixona, barona, białego, candy, larę, diabła, roxę) + etnę w klinice po operacji, za którą będzie trzeba zapłacić....bez waszej pomocy nie damy rady. może ktoś mógłby jakiś bazarek zrobić na BANDĘ BOGATYŃSKO-SZCZECINECKĄ? Quote
agaga21 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 zapraszam na bazarek na naszą bandę: super książki na BANDĘ BOGATYŃSKO-SZCZECINECKĄ ;) do 30 października Quote
fioneczka Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 pomocy :placz: astkowe dziecko w przechowalni a za chwile wyląduje w schronie :placz: http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczeniaczka-w-typie-ast-pilnie-dt-aktualnie-w-miejskiej-przechowalni-148948/ co robić :placz: Quote
Ninka Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Pomiziam choc wirtualnie piekna niszczycielke z wieczora:loveu: Quote
ania z poznania Posted October 17, 2009 Author Posted October 17, 2009 Roxa jest już w hotelu :multi:, Agata mówi, że jest super dziewczyną. Quote
Ninka Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Roxa mnie dzis poznala... Po tygodniu niewidzenia... Po dniu spedzonym razem..:placz::placz::placz: Z wielkim bolem serca umiescilam ja w kontenerku:-( Jest taka radosna, przytulasna, widac, ze zalezy jej na czlowieku. Ja juz zapomnialam, co mi zniszczyla, ze ciagnie, ze brudzi-to nie ma znaczenia!!! Ona skradla mi serce!!!!:oops: Jest rozkoszna.. Na szczescie warunki w hoteliku ma wiecej niz komfortowe. Tym sie pocieszam, ale serce placze... Quote
ania z poznania Posted October 17, 2009 Author Posted October 17, 2009 A jak Agatę żegnała- patrzyła z niesamowitym wyrzutem, że nie przyjechała do domu tylko do hotelu :placz::-(.... Ona jest niesamowicie towarzyska!!!! Quote
Recommended Posts