Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja ekspertem nie jestem.
Ale jak kaLOlina zestawiła zdjęcia to Remik bardziej na moskiewskiego wygląda.

Ale powtarzam nie znam się i widzę tylko zdjęcia.

Może jakiś hodowca od siedmiu boleści skrzyżował benka z moskiewskim. Nie wiem czy to możliwe?

• Replies 616
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a mozliwe mozliwe... wszelakie krzyzowki sa mozliwe...:roll:
ja to w ogole jak chodzi o rasy ciemna masa jestem,wykazuje szczegolna ignorancje i tylko tak po zdjeciach patrze...
ale jestem wyczulona,bo moskiewski a benio-to wielkaa roznica w charakterze...:diabloti:
te dwa zdjecia-to specjalnie znalazlam psy w typie rasy:diabloti: jesli tak mozna powiedziec, bo moskiewskie chyba nie sa uznane przez ZK??wiec kazda krzyzowke benia z kaukazem mozemy nazwac moskiewskim??ale mozliwe ze teraz glupoty pisze i jak cos to przyjme dzielnie bure za to;)

Posted

ja już dawno pisalam ze to moskiewski a nie benek ... ale odezwały się głosy że na moskiewskiego trzeba mieć zezwolenie .... owszem ... ale na takiego z rodowodem... to bylo na 9 stronie chyba ;)

a co do mixu to mi się zdaje że to był moskiewski + coś innego niż benek ... prędzej kaukaz ... bo tak patrze na te zdjęcia i Remik ma dużo "delikatniejszą" morduchnę niż benek

Posted

cytuje za dosia z forum emira:
"Rasa (moskiewski pies stróżujący) nie jest dotąd uznana przez FCI, więc nie mają rodowodów uznawanych przez polski ZK. W praktyce więc każdy bałwan hoduje sobie "moskale" krzyżując kaukazy z bernardynami, jest chyba jedna hodowla, która ma reproduktory z Rosji. Ponieważ moskale zostały w Polsce wpisane na listę ras niebezpiecznych, większość hodowli ogłasza się jako miksy bernardynów. Kto się zna i naprawdę chce moskala, ten wie o co chodzi, a kto się nie zna - kupuje jako "prawie bernardyna" i potem ma kłopot, bo CHARAKTEREK to on ma całkiem kaukaski, a nie alpejski! Stąd tyle beniomiksów w schronach, niestety!"

Posted

w takim razie po raz kolejny nie rozumiem niekonsekwencji polskiego prawa ... zkoro ZK i FCI nie uznaje moskali to jakim cudem znalazły się na liście raz niebezpiecznych skoro nie można mieć polskiego rodowodu na niego ... ehhh ...

Posted

Gdzie jest ninka, coś ten wątek się rozłazi. Nie mozna narażać psa na czekanie. Prosimy ninkę do kontynuowania wątku choćby z kafejki internetowej, lub poproszenie o to kogoś. Problem z komputerem to nie koniec świata, prosimy !!!!

Posted

[quote name='gonia66']Załozycielka wątku??Wlasnie sie dowiedzialam ze jest ososba ...hmmm..no w kazdym razie wedruje o ile juz nie jest na czarnych kwiatkach!!!!To osoba kompletnie niewiarygodna!!!!!!Zobaczcie chocby na ten watek....
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f1169/2x-szczenieta-pilna-osoba-do-wizyty-adopcyjnej-w-gnieznie-dla-serduszka-172920/index18.html[/url]
Lub na ten wątek....
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f98/zakladam-fundacje-przylacz-sie-poznan-okolice-140276/index11.html[/url]
A swoja droga gdzie post o wypadku??Ja nic niewiem i nie doczytalam....:cool3::cool3:[/QUOTE]

Przepraszam czy mam rozumieć, że wpłacone przeze mnie pieniądze poszły w eter??? Ustanowiłam zlecenie stałe co miesiąc, zeby pieniądze szły na psiaka a teraz nie wiem o co chodzi. Dogo nie odsyla mnie do podanych przez Ciebie linków, wiec nie udało mi się zapoznać z tematem. Uprzejmie proszę o rozwinięcie.

Co do wypadku podczas transportu to jest to bardzo przykra sprawa. My z mężem już parę razy woziliśmy psy (nieodpłatnie!). Udało nam się bez stłuczki. Jeżeli jednak nawet doszłoby do wypadku to raczej nie oczekiwałabym pokrycia kosztów naprawy auta (powinno być to zrobione z OC sprawcy, a w razie spowodowania wypadku przez mnie z mojego konta a na pewno nie z funduszy dogomaniaków). Mam nadzieje, ze nie zostałam źle zrozumiana.

Posted

co do transportu:
dziewczyny wiozace psa miały dostać 50gr za km. Przejechały 240km x2 do miejscowosci Dłutów. To koszt 220zł. Z Dłutowa psa odebrała Lacrima, przejechała 200km do mnie i jej za transport nikt nie zwrócił. Dlaczego 80zł nie zostało przekazne?

Ja dostałam następujace wpłaty:
30.10- 160zł
5.11 - 250zł
z czego na hotelik u mnie przeznaczyłam 210zł , 200zł na weta
----------------------

wydatki
398zł kastracja, usunięcie wilczych pazurów, pobyt w szpitaliku
12 zł odpchlenie
25zł odrobaczenie
tj 435zł -200zł = [B][U]235zł długu u weta[/U][/B]

Posted

cd

Remik przebywa u mnie od 17.10 do 7.11(kastracja itp) i od 12.11 do dzis czyli 17.11
to daje 26 dni czyli 338zł - 210zł = [B][U]128zł długu w hoteliku[/U][/B]

na dzień dzisiejszy brakuje [B][U]363zł[/U][/B]

Posted

[quote name='Cajus JB']Ode mnie szła wpłata 12.11

40 złotych i to stała deklaracja.[/QUOTE]

Ja wpłacałam na początku listopada (około 07.11) 20 zlotych. I to tez stała deklaracja. Przy czym moja wpłata szła na konto Niny. Nie wiem czy te pieniążki zostały rozdysponowane. Wiem, ze to niewiele, ale zawsze grosz do grosza...

Posted

Witam, nie wiem o co tu chodzi ale nie podoba mi się to co widzę. Ninka proszona jest o natychmiastowe wejscie na wątek i wytłumaczenie się co robi. Pieniądze na Remika są na jej koncie i napływają dalej. Prosimy o natychmiastowe przelanie pieniędzy na konto mosii.

Nie wiem czy ktoś sensownie postępuje biorąc na siebie zobowiązanie z którego się nie wywiązuje.
Z zestawienia wynika że pieniążki na transport zostały odliczone w sumie 300 zł . gdzie są?? prosimy o natychmiastowe rozliczenie się z Remikowych funduszy.i umieszczenie na wątku nie wliczonych a obecnych na koncie Ninki wpłat.

mosii pieniążki są i w najbliższym czasie je dostaniesz.

Zepsuty komputer(???!!!) nie jest wytłumaczeniem takiego zachowania.

Ja też wpłacilam 100 zł.

pozdrawiam

Posted

po 5.11 nie dostałam zadnej wpłaty

z moich wyliczen wynika ze z transportu zostało jeszcze 80zł, i prosze o przelanie ich na konto LACRIMY, transport nie został do końca rozliczony!

Posted

Miałam nadzieję, że po powrocie zastanę Ninkę na wątku, a długi Remika na bieżąco uregulowane......

Jeśli ktoś ma kontakt telefoniczny z Ninką, może mógłby jej przypomnieć o istnieniu Remika i Osób zainteresowanych jego losem....
No i konieczności rozliczenia wpłat, które trafiły na jej konto....
Lepiej późno niż wcale.
CZEKAMY!!!

Posted

Pisałam do niej maila, telefonu nie mamy, wchodziła na dogo z pominięciem wątku remika nie bardzo rozumiem o co chodzi ale nie chcę narazie podejrzewać coś więcej niż lekceważenie. Może ktoś zadeklaruje swoje konto aby zbierac deklaracje na najblizszy czas. Kto jest w stanie skontaktować się z ninką. Tak nie można. W jakiej sytuacji postawila ninka hotelik!!

Posted

Dzwoniłam do mosii by ją uspokoić w sprawie opłat, dodzwonilam się po długich poszukiwaniach do ninki. Ninka przeprasza za niedogodności, i odpowiedziała na pytania w mailu który wysłałam. Zaraz go przeczytam ale chcę najpierw uspokoić resztę sponsorów remika. Pieniążki wczoraj zostały wysłane do mosii, mam nadzieję że ninka będzie trzymać rękę na pulsie swego wątku. Ale ulga. !!!

Posted

uff to dobrze :) Remik trzymaj sie:) Ninka nie moze wchodzic na dogo- brak dostepu do neta, wiec-skoro masz juz nr do niej- to najlepiej zadzwonic czasem i wyjasniac wszystko na biezaco...(tym bardziej ze czasem zdarza sie, ze Ninka jest na dogo ale pomija watki...)

Posted

Już całkiem osiwieje prze to dogo, chciała przekazać rachunek przeazany mailem przez Ninkę wraz z goracymi przeprosinami za zaistniała sytuację. wczoraj do mosii przekazała 300,- pln. Złożyły sie na to wpłaty od;

100,- pln Saphira
10,- pln Gabriela L.L
20,- pln Lazy
20,- pln Taks
20,- pln Małgorzata R.
40,- pln JB
40,- pln Paula K.
50,- pln Katarzyna005