Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='barberry']Nieee. Ja mam właśnie taką 18mm.

[/QUOTE]

aaa myślałam że 3,5 ;)

takie niewymiarowe te obroże, bo regulacja jest albo do 29, albo od 32 cm, a Moli ma w szyi 30/31 cm i nie pasuje ani ta, ani ta :angryy:

Posted

[quote name='NightQueen']aaa myślałam że 3,5 ;)

takie niewymiarowe te obroże, bo regulacja jest albo do 29, albo od 32 cm, a Moli ma w szyi 30/31 cm i nie pasuje ani ta, ani ta :angryy:[/QUOTE]

od 32cm będzie dobra :) zawsze ten jeden cm więcej niż podają da się zmniejszyć ;)

Posted

[quote name='NightQueen']aaa myślałam że 3,5 ;)

takie niewymiarowe te obroże, bo regulacja jest albo do 29, albo od 32 cm, a Moli ma w szyi 30/31 cm i nie pasuje ani ta, ani ta :angryy:[/QUOTE]
nie sugeruj się do końca tym bo miałam 2 razy Ske niby do 37-8cm a na szyję 38cm mojej suki była za mała kupiłam Mke od 40cm niby a była na maxa zmniejszona idealna :)
Marta chyba ma Mke teraz a Ares nie ma chyba 40cm w szyi więc te rozmiary też takie robią nie do końca.

Posted

[quote name='Marta_Ares']
[B]Patrycja[/B] Ty chciałaś ezy 35 czy 18mm? jeśłi 35 to wydaje mi się, że będzie za szeroko, oprócz szerokości, obroża jest jeszcze dość masywna[/QUOTE]

Ja do tego momentu nie wiedziałam że one mają różne szerokości

wolałabym tą 18mm, a właściwie to w XS jest 22 mm, ale rozmiarówka jest taka że nie pasuje mi na Moli, bo z albo obwód maksymalny jest za mały, albo minimalny za duży :angryy:

[quote name='chrupcia']od 32cm będzie dobra :smile: zawsze ten jeden cm więcej niż podają da się zmniejszyć ;-)[/QUOTE]

[quote name='gops']nie sugeruj się do końca tym bo miałam 2 razy Ske niby do 37-8cm a na szyję 38cm mojej suki była za mała kupiłam Mke od 40cm niby a była na maxa zmniejszona idealna :smile:
Marta chyba ma Mke teraz a Ares nie ma chyba 40cm w szyi więc te rozmiary też takie robią nie do końca.[/QUOTE]

myślicie ze będzie dobra? boje się że przez łeb jej przejdzie to 32 cm, bo ona lubi wychodzić z obroży.

i jak tak to którą
[B]Rozmiar "XSmall" [/B][B]o szerokości 22mm [/B][B]przeznaczony jest dla psa o obwodzie [/B][B]szyi od 32 do 34cm
czy
[/B][B]Rozmiar "XXSmall" [/B][B]o szerokości 28mm [/B][B]przeznaczony jest dla psa o obwodzie [/B][B]szyi od 26 do 29cm[/B]

Posted

[quote name='Marta_Ares']tak jak pisze Gops lepiej wziąć większą, ja teraz mam m-ke a ona zaczyna się od 40, Ares ma ok 38cm, ta mniejsza była na nas za mała:roll:[/QUOTE]

no to chyba wezmę większą, ale jeszcze przemyślę to ;)

Posted

[quote name='NightQueen']no to chyba wezmę większą, ale jeszcze przemyślę to ;)[/QUOTE]
to jest na rzep, więc łatwiej według mnie ciaśniej zapiąć niż miałaby być za mała.
a jaki kolorek chcesz??

Posted

[quote name='Marta_Ares']to jest na rzep, więc łatwiej według mnie ciaśniej zapiąć niż miałaby być za mała.
a jaki kolorek chcesz??[/QUOTE]

nie wiem jeszcze, podoba mi się róż, fiolet i czerwony - zwykłe, nie moro.
Na razie się wstrzymam, zobaczę w styczniu, bo nie do końca jestem przekonana co do tego rozmiaru

Posted

[quote name='NightQueen']
[B]Rozmiar "XSmall" [/B][B]o szerokości 22mm [/B][B]przeznaczony jest dla psa o obwodzie [/B][B]szyi od 32 do 34cm
[/QUOTE]
ja bym zdecydowanie tą wzięła :) myślę że do 31cm spokojnie się wyreguluje i będzie akurat :)

Posted

[quote name='Onomato-Peja']anka11 - ze skrajności w skrajność. Na tych zdjęciach faktycznie wygląda na to, że można pasek na brzuchu wyregulować. Teraz są trochę za nisko, wiszą na psie, guardy cięzko wyregulować.[/quote]
haha, ej no serio ciężko, tym bardziej, że mój pies nienawidzi takiego 'przymierzania' i strasznie trudno to wyregulować, żeby wszystko było równo ;)

dziękuje dziewczyny za porady :loveu:
na tych ostatnich zdjęciach właśnie jest na minimum, bo usadziłam Wenę i zadowolona sobie to regulowałam. Nie pasowało mi, że jak siedzi to właśnie ten pasek miedzy łapami oddstaje, więc go zmniejszyłam na maxa :lol:

jutro się postaram to konkretnie wyregulować, bo dzisiaj już nie mam siły, a tym bardziej mój pies - wystarczająco się już dzisiaj wymęczył haha ;)

Posted

Orientuje się ktoś może, czy są jakieś kubraki które psu trudniej niż normalne zdjąć i zniszczyć? Mamy w schronisku chudego asta, który zniszczył już trzy kubraki w ciągu ostatniego czasu.. Jak przyjdą mrozy to ciężko to widzę.
(swoją drogą, jest jakiś wątek kubraczkowy?)

Posted

Moja sunia w kompleciku z tych, które wklejałam wcześniej, półzacisk. Niestety przez to futro ciężko uchwycić tak, żeby było ładnie widać całą obrożę, więc zdjęcia marne.

[IMG]http://img861.imageshack.us/img861/2544/dscf0957h.jpg[/IMG]

[IMG]http://img716.imageshack.us/img716/1998/dscf0955rm.jpg[/IMG]

Posted

Pytałam już w naszej galerii, ale tu więcej osób zagląda, więc się powtórzę:

Jaka taśma podkładowa i polar do [URL="http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/swiateczne/DSC09247.jpg"]tej[/URL] tasiemki dla mojej czerwonej diablicy? :)
Może czerwona taśma i polar jasna neonka?

Posted

[quote name='swan2407']Pytałam już w naszej galerii, ale tu więcej osób zagląda, więc się powtórzę:

Jaka taśma podkładowa i polar do [URL="http://i1235.photobucket.com/albums/ff432/Dog_style/swiateczne/DSC09247.jpg"]tej[/URL] tasiemki dla mojej czerwonej diablicy? :)
Może czerwona taśma i polar jasna neonka?[/QUOTE]
Ja bym wzięła właśnie czerwoną taśme i ten polar jasną neonke, myśle że nic nie będzie bardziej pasować do tej tasiemki i rudej. ;)

Posted

u nas w tesco w ogóle nie ma psiego działu ;(
Myślę nad obróżką zaciskową dla Prince po nowym roku ale nie mogę się zdecydować który wzorek
[IMG]http://img408.imageshack.us/img408/9232/wzornik.jpg[/IMG]
Jak myślicie

Posted

[quote name='Marchewkowy']u nas w tesco w ogóle nie ma psiego działu ;(
Myślę nad obróżką zaciskową dla Prince po nowym roku ale nie mogę się zdecydować który wzorek
Jak myślicie[/QUOTE]
a u nas nie ma nawet tesco :lol:
dla Prince ja bym widziała kropki ;)