Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='NightQueen']Eko pies ma taką samą cenę obroży bez względu na wielkość psa? Jakbym chciała eSkę to tez muszę wydać 68 zł?[/QUOTE]

Nad tym samym myślałam. Kiepsko trochę...

Posted

[quote name='NightQueen']Eko pies ma taką samą cenę obroży bez względu na wielkość psa? Jakbym chciała eSkę to tez muszę wydać 68 zł?[/QUOTE]
Jak sobie naciśniesz na dany rozmiar to ci wyskakuje prawidłowa cena, M chyba kosztuje 72 zł

Posted

[quote name='vege*']Jak sobie naciśniesz na dany rozmiar to ci wyskakuje prawidłowa cena, M chyba kosztuje 72 zł[/QUOTE]

a dobra teraz widzę, coś mi się zwiesił komputer

Noo dla mnie wydać 68 zł na obrożę dla małego psa to kosmos :roll:

Posted

[quote name='NightQueen']a dobra teraz widzę, coś mi się zwiesił komputer

Noo dla mnie wydać 68 zł na obrożę dla małego psa to kosmos :roll:[/QUOTE]
Dla mnie tak samo, dla mnie na obroże 50 zł to już dużo :evil_lol:

Posted

[quote name='NightQueen']a dobra teraz widzę, coś mi się zwiesił komputer

Noo dla mnie wydać 68 zł na obrożę dla małego psa to kosmos :roll:[/QUOTE]
a dla mnie wydać 45zł za obrożę "zwykłą" to kosmos ale za obrożę dublin doga 72zł bym dała , naprawdę warto , chyba że ma się tyle obróż że taka wszystko wytrzymająca nie jest potrzebna ;)

Posted

[quote name='vege*']Dla mnie tak samo, dla mnie na obroże 50 zł to już dużo :evil_lol:[/QUOTE]

dla mnie też, kiedy mowa o rozmiarze S czy M, bo przecież to na małe psy. Cena kosmiczna, co prawda mam u siebie obrożę podbijającą cenę dublina kilka razy, ale sama za nią nie płaciłam :roll:

[quote name='gops']a dla mnie wydać 45zł za obrożę "zwykłą" to kosmos ale za obrożę dublin doga 72zł bym dała , naprawdę warto , chyba że ma się tyle obróż że taka wszystko wytrzymająca nie jest potrzebna ;-)[/QUOTE]

ja tam uważam że nie ma obroży nie zniszczalnych to raz, a dwa to znasz moje zdanie na temat zniszczalności się obroży rogza, dogstyle itp., po prostu nie wierzę w psie terminatory :diabloti:

Posted

[quote name='gops']a dla mnie wydać 45zł za obrożę "zwykłą" to kosmos ale za obrożę dublin doga 72zł bym dała , naprawdę warto , chyba że ma się tyle obróż że taka wszystko wytrzymająca nie jest potrzebna ;)[/QUOTE]
No mi akurat taka wymagająca obroża nie potrzebna, bo Nuka nai się nigdzie nie tarza, ani po krzaczorach nie chodzi, a w wodzie nawet pazurka nie zamoczy :evil_lol: więc u mnie spokojnie wytrzymują zwykłe obroże :-)

Posted

[quote name='NightQueen']

ja tam uważam że nie ma obroży nie zniszczalnych to raz, a dwa to znasz moje zdanie na temat zniszczalności się obroży rogza, dogstyle itp., po prostu nie wierzę w psie terminatory :diabloti:[/QUOTE]
wiesz co, mi wystarczyło pranie różowego rogza 7 razy po tarzaniu w zdechłym krecie (plus wietrzenie 2dni na balkonie) :evil_lol: stwierdziłam że wole zainwestować i nie jest mi szkoda :lol: oczywiście dodatkowe plusy też są typu szybkie schnięcie a przy psie który cały dzień siedzi w wodzie ( a potem panieruję w piasku) to pomocne także.

[quote name='vege*']No mi akurat taka wymagająca obroża nie potrzebna, bo Nuka nai się nigdzie nie tarza, ani po krzaczorach nie chodzi, a w wodzie nawet pazurka nie zamoczy :evil_lol: więc u mnie spokojnie wytrzymują zwykłe obroże :-)[/QUOTE]
to nie ma sensu kupowaniu takiej obroży . ;)

Posted

[quote name='gops']wiesz co, mi wystarczyło pranie różowego rogza 7 razy po tarzaniu w zdechłym krecie (plus wietrzenie 2dni na balkonie) :evil_lol: stwierdziłam że wole zainwestować i nie jest mi szkoda :lol: oczywiście dodatkowe plusy też są typu szybkie schnięcie a przy psie który cały dzień siedzi w wodzie ( a potem panieruję w piasku) to pomocne także.

to nie ma sensu kupowaniu takiej obroży . ;)[/QUOTE]
A no i też się nie tarza, bo wszystkie możliwe śmierdziuchy omija szerokim łukiem :-)
Też mi się wydaje, ze u mnie nie ma sensu kupować dublina, wystarczą mi obroże od Taks i od Marty :-)

Posted

mam pytanie do bardziej w tym obeznanych :) Jak sie dobiera obwod (dlugosc poszczegolnych elementow) w obrozy zaciskowej? Tzn czy ta czesc "normalna" - niezaciskajaca sie ma byc rowna obwodowi zwyklej obrozy? Czy to sie jakos inaczej liczy? (chodzi mi np o taka obroze jak ta podlinkowana przez [B]gops[/B])

Posted

[quote name='lazanka']mam pytanie do bardziej w tym obeznanych :) Jak sie dobiera obwod (dlugosc poszczegolnych elementow) w obrozy zaciskowej? Tzn czy ta czesc "normalna" - niezaciskajaca sie ma byc rowna obwodowi zwyklej obrozy? Czy to sie jakos inaczej liczy? (chodzi mi np o taka obroze jak ta podlinkowana przez [B]gops[/B])[/QUOTE]
Zależy jeszcze jaką funkcję ma pełnić dana obroża, czy masz zamiar uczyć psa chodzić na smyczy przy nodze, czy tylko po to, żeby psiak nie wyjął z niej głowy, jeśli to drugie to ma być mierzone dokładnie tak jak napisałaś, że obroża powinna mieć tylko co zwykła obroża + jeszcze ten zacisk ;-) jeśli chcesz psa uczyć chodzić na smyczy to musisz sobie ją po prostu ciaśniej wyregulować ;-)

Posted

[quote name='lazanka']mam pytanie do bardziej w tym obeznanych :) Jak sie dobiera obwod (dlugosc poszczegolnych elementow) w obrozy zaciskowej? Tzn czy ta czesc "normalna" - niezaciskajaca sie ma byc rowna obwodowi zwyklej obrozy? Czy to sie jakos inaczej liczy? (chodzi mi np o taka obroze jak ta podlinkowana przez [B]gops[/B])[/QUOTE]

zacisk nie powinien być częścią ``dodaną``.
[IMG]http://i51.tinypic.com/23vdv1k.jpg[/IMG]

czyli liczysz obwód obroży [B]wraz[/B] z zaciskiem, + jakiś 1 cm, tak, żeby przez łeb swobodnie przeszło

ps. powyższe biorąc jako minimum
Kiedyś kupiłam rogza właśnie licząc część normalną jako obwód i jako, że rogz ma długi pasek zaciskowy, obroża okazała się za duża.

Posted

dzieki za odpowiedzi :) mimo, ze sobie troche przecza ;) obroza ma byc taka zeby psica z niej glowy nie wyciagnela. Tzn chodzenie na smyczy szlifujemy jeszcze nadal ale nie jest zle i mysle ze damy rade dopracowac bez dodatkowych akcesoriow (bo ja chce zeby ona lazila ladnie niezaleznie od tego czy ma szelki czy obroze). Natomiast z obroza mam inny klopot - rzadko bo rzadko ale zdarza sie psicy podekscytowac niezdrowo (jak pies ja sprowokuje albo ma gorszy dzien) i wtedy mam wrazenie ze ona ze zwyklej obrozy moze mi wyjsc... raz juz byla dosc bliska tego :mad:

Posted

[quote name='lazanka']dzieki za odpowiedzi :) mimo, ze sobie troche przecza ;) obroza ma byc taka zeby psica z niej glowy nie wyciagnela. Tzn chodzenie na smyczy szlifujemy jeszcze nadal ale nie jest zle i mysle ze damy rade dopracowac bez dodatkowych akcesoriow (bo ja chce zeby ona lazila ladnie niezaleznie od tego czy ma szelki czy obroze). Natomiast z obroza mam inny klopot - rzadko bo rzadko ale zdarza sie psicy podekscytowac niezdrowo (jak pies ja sprowokuje albo ma gorszy dzien) i wtedy mam wrazenie ze ona ze zwyklej obrozy moze mi wyjsc... raz juz byla dosc bliska tego :mad:[/QUOTE]
Czyli polecam półzacisk, bo z dobrze wyregulowanego półzacisku pies nie wyjdzie i nie będzie się podduszał (tzn ja mam tak wyregulowany, że jak się zaciśnie to jest akurat długości normalnej obroży) ;-)

ps. [B]murakami[/B] bo rogz ma ogólnie strasznie długie te zaciski, z tego co pamiętam to rozmiar XL ma chyba 16 cm :crazyeye:

Posted

[quote name='vege*']Czyli polecam półzacisk, bo z dobrze wyregulowanego półzacisku pies nie wyjdzie i nie będzie się podduszał (tzn ja mam tak wyregulowany, że jak się zaciśnie to jest akurat długości normalnej obroży) ;-)... :[/QUOTE]

dokładnie, ja też mam półzacisko dla suki, która lubi wystrzelic do obcego psa i ze zwykłej bez problemu wychodzi.

Posted

Ja się pochwalę naszą nową obrożą. Dostaliśmy w prezencie. Wzór mi trochę do suczy nie pasuje ale co tam;)

[IMG]http://img688.imageshack.us/img688/1252/sn852405.jpg[/IMG]

[IMG]http://img215.imageshack.us/img215/5162/sn852408.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='cockermaister']Śliczna obroża :loveu:[/QUOTE]

[quote name='Asia&Luna']A mi się podoba Fifka w tym lupinie ;)[/QUOTE]

[quote name='barberry']Według mnie wygląda bardzo dobrze :D[/QUOTE]

Fajnie że wam się podoba. Ja widziałam ten wzór tylko na zdjęciach i wydawało mi się że jest ciemniejszy. A to taki lila-róż z granatowymi kwiatkami (byłam pewna że czarnymi i że cała obroża jest mocno fioletowa)

Za to taśma jest super miękka, najbardziej ze wszyskich lupinków jakie miałam.

Posted

Fajnie, że taka miękka taśma. W moim Peace Pup'ie jest niestety dosyć sztywna :roll:
W tej chwili podobają mi się z Lupine jedynie wzorki w szerokości 2,5cm więc nawet gdybym bardzo chciała wydać te 40zł to nie mam co kupić :evil_lol:

Posted

Mi się bardzo podoba z 1,8 puppy love, Wet Paint (u nas jej chyba jeszcze nie ma) no i oczywiście peace pup. Z 2,5 najbardziej podoba mi się Go Go Gecko. Może kiedyś je kupie bo chwilowo daje sobie spokój bo funduszy brak.

Posted

Wet Paint faktycznie fajny, pierwszy raz widzę :D
Jakby kto pytał:
[IMG]http://lupinepet.com/wp-content/uploads/2011/06/938021.jpg[/IMG]

Szkoda, że podnieśli ceny :shake: