Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Diana S']obroze ...pasek wyjsciowy widać na zdjeciach, jakie Migori wstawiła..... Nie panikujmy, ze obroza to samo zło.... Nie rozumiem dlaczego została tak brzydko obcięta, przypalona....opalona..... przez kogo? Przez Sw. Mikołaja?[/QUOTE]
Na zdjęciu Gops nie widać przypalonej taśmy.

edit: Bo rozmawiamy o czymś czego tak faktycznie nie widać. Nie ma zdjęć, nie ma problemu. Nie potrafię się rozwodzić na temat czegoś czego nie widzę na oczy... Dla mnie temat zamknięty, a co do przeprosin dla Gops... no cóż, byłoby miło, żeby to słowo padło.

Posted

[quote name='Migori']Zdjęcia które wstawiłam to zdjęcia Gops, Twoich niestety nie widzę - nie chcesz wstawić. Szkoda, bo sprawę można wyjaśnić na spokojnie. Nie wiem w jakim stanie otrzymałaś obrożę, bo jej nie pokazałaś, a mówić można wiele na temat stanu towaru, ale trzeba to jakoś udokumentować, w przeciwnym razie nikt nie weźmie Twoich oskarżeń na poważnie. No w sumie nic dziwnego.

Obroża którą otrzymałaś nie była przerabiana przez Gops, taką kupiła od Marty TŻ - DogStyle. Zakończenie jest wykonane przez producenta. Jeżeli obroża nie spełnia Twoich oczekiwań, po prostu zwróć ją Gops. Myślę, że problemu z tym nie będzie, zawsze można się dogadać.[/QUOTE]

Matko kochana...nie musisz pomagać, Czy Ty myslisz, ze zdjecie przez Ciebie wstawione... beda inne od moich...sa takie same....
Wierzysz, czy nie ...

Obroza jest taka sama...jest nie fajna.... nigdy bym za ta obroze nie pobrała pieniązków...niezaleznie w jakim stanie bym ja zakupiła....Czy to moja wina, ze ta obroza wyglada tak, a nie inaczej.....?? Ta obroza nadaje sie wg. mnie " na pewno nie do sprzedaży"....... Wiem jedno nigdy w ten sposób nie zakupię obrozy...Nigdy... 22 zł mogły pojsc na potrzeby psom.....

Posted

[quote name='Diana S']Matko kochana...nie musisz pomagać, Czy Ty myslisz, ze zdjecie przez Ciebie wstawione... beda inne od moich...sa takie same....
Wierzysz, czy nie ...

Obroza jest taka sama...jest nie fajna.... nigdy bym za ta obroze nie pobrała pieniązków...niezaleznie w jakim stanie bym ja zakupiła....Czy to moja wina, ze ta obroza wyglada tak, a nie inaczej.....?? Ta obroza nadaje sie wg. mnie " na pewno nie do sprzedaży"....... Wiem jedno nigdy w ten sposób nie zakupię obrozy...Nigdy... 22 zł mogły pojsc na potrzeby psom.....[/QUOTE]
Nie unoś się proszę, rozmawiam z Tobą spokojnie.
Wszystko pięknie ładnie... padło oskarżenie pod adresem Gops, że to ona uszkodziła tą obrożę, co jest nieprawdą.
A to czy zdjęcia będą identyczne, nie wiem... zdjęć wstawić nie chcesz, pytanie dlaczego?
O to w jaki sposób wykańczają obrożę DogStyle musisz pytać u źródła.

Posted

Czy chodzi o to zakończenie zaznaczone? jeśli tak to ja nie rozumie czemu cała obroża jest zła, czemu pies jej nie może nosić?
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images49.fotosik.pl/930/4e8ec22b6da6e061.jpg[/IMG][/URL]

czy jakby było zakończenie proste to wtedy byłoby ok? Gops nie pisała pewnie nic o tym bo dla niej wydawało się to normalne .....

prawie kazde nasze obroże sa w ten sposob zakańczane....
[IMG]http://i1014.photobucket.com/albums/af269/Marta_Ares/DSC05508.jpg[/IMG]

inne firmy mają inne zakończenia każdy robi według własnego uznania czy zamówienia klienta :)
np.
[URL]http://images39.fotosik.pl/923/4c46fe6a451ef268med.jpg[/URL]

Posted

[quote name='Justa']I weź tu człowieku podejmij decyzję.. :roll:
Może zanim się zdecyduję uda nam się spotkać i sobie Galeństwo przymierzy szzurzą obrożę, ale wydaje mi się, że 2,5cm to będzie za szeroko..[/QUOTE]
Liski na taśmie 2 cm + polar
[IMG]http://i178.photobucket.com/albums/w249/pusia84/obrozki%20itd/100_4768.jpg[/IMG]

Wyroby Tani są miękkie i wygodne mimo tylu warstw.

Posted

No właszka , Marta ja nie wiem, jak w ogóle możecie brać za t pieniądze. to się nie godzi. A tak na serio, to kupując obrożę używaną (bo nawet jak jest założona dwa razy, to już jest używana) chyba trzeba być przygotowanym na ew. zabrudzenia, i korona z łowy nikomu nie spadnie, jak przeleci szczota po obróżce. Jak się nie podoba prosze bardzo, można kupić nową obrożę.

Posted

[quote name='HelloKally']No właszka , Marta ja nie wiem, jak w ogóle możecie brać za t pieniądze. to się nie godzi. A tak na serio, to kupując obrożę używaną (bo nawet jak jest założona dwa razy, to już jest używana) chyba trzeba być przygotowanym na ew. zabrudzenia, i korona z łowy nikomu nie spadnie, jak przeleci szczota po obróżce. Jak się nie podoba prosze bardzo, można kupić nową obrożę.[/QUOTE]
A nie uważasz że kultura osobista wymaga tego, żeby wysłać/sprzedać komuś czystą rzecz ?
Matko jak chyba jestem z innego świata!

Posted

Tak chyba całe zamieszanie jest o ten pasek na końcu który jest przycięty... :p Tak jak napisała Migori wielu producentów tak wykańcza obrożę więc nie jest to nic dziwnego, nie jest też to jakaś przeróbka gops po prostu obroża taka jest od nowości i nikomu do tej pory to nie przeszkadzało. Moje obroże np od wewnętrznej cześci z jednej strony są właśnie przycięty i przypalone i są takie od nowości i wcale mi to nie przeszkadza :evil_lol: ale teraz chyba powinnam biec do schroniska oddać pół kolekcji :p
Właśnie Marta oddaj wszystko do schroniska :shake: bo to wstyd sprzedawać!:evil_lol:

Posted

[B]Justa[/B], co do Activdoga to polecam obrożę bez regulatora. Mam AD dla whippeta i uważam, że na mniejszych psach nie wygląda to zbyt dobrze. Taśma+polar+regulator robią nieładne zgrubienie.

Posted

[quote name='puchu']Liski na taśmie 2 cm + polar
[IMG]http://i178.photobucket.com/albums/w249/pusia84/obrozki%20itd/100_4768.jpg[/IMG]

Wyroby Tani są miękkie i wygodne mimo tylu warstw.[/QUOTE]

Bardzo jej pasuję :) Fajnie dobrałaś kolorki, poza tym kocham liski :lol:

Posted

[quote name='Migori']A nie uważasz że kultura osobista wymaga tego, żeby wysłać/sprzedać komuś czystą rzecz ?
Matko jak chyba jestem z innego świata![/QUOTE]
Nie tylko TY ;) Obroże które wydaje dla psiaków w potrzebie też najpierw piorę:lol:;)

Posted

Muszę się przejechać do jakiegoś większego zoologa może tam kupie Funky Retro obroże, bo teraz nie będę na żadnych wystawach międzynarodowych, a na krajówkach pewnie nie będzie rogza :/

Posted

[quote name='Diana S']obroze ...pasek wyjsciowy widać na zdjeciach, jakie Migori wstawiła..... Nie panikujmy, ze obroza to samo zło.... Nie rozumiem dlaczego została tak brzydko obcięta, przypalona....opalona..... przez kogo? Przez Sw. Mikołaja?[/QUOTE]

:roll::roll:
przez [B][COLOR=red]PRODUCENTA[/COLOR][/B] obroży. Nie wiem moze teraz to zauwazysz bo to jak grochem o sciane. Wszyscy Ci pisza, gops nic nie ciela - pytalam, nie robila NIC. Obroze dostalas malo uzywana, tak jak wyszla od Dogstyle taka Ty dostalas. Czemu tego nie rozumiesz? Potworze jeszcze, raz to [B][COLOR=red]PRODUCENT[/COLOR][/B][COLOR=black] [/COLOR][COLOR=black]tak[/COLOR][COLOR=black] wykancza obroze[/COLOR][B][COLOR=red] [/COLOR][/B][COLOR=red][COLOR=black]i nie[/COLOR][/COLOR][B][COLOR=red] [/COLOR][/B][COLOR=red][COLOR=black]ma w tym nic dziwnego, popatrz na inne akcesoria robione dla psow.

[B]To co przeprosic tez nie umiesz? Obrazic latwiej?[/B]
[/COLOR][/COLOR]

Posted

[quote name='Squ'][B]Justa[/B], co do Activdoga to polecam obrożę bez regulatora. Mam AD dla whippeta i uważam, że na mniejszych psach nie wygląda to zbyt dobrze. Taśma+polar+regulator robią nieładne zgrubienie.[/QUOTE]

Regulator tzn?
Myślałam nad zaciskiem takim zwykłym jak mają rogzy, ew nad zwykłą obrożą na sprzączkę :)

[quote name='puchu']Liski na taśmie 2 cm + polar
[url]http://i178.photobucket.com/albums/w249/pusia84/obrozki%20itd/100_4768.jpg[/url]

Wyroby Tani są miękkie i wygodne mimo tylu warstw.[/QUOTE]

Śliczne liski ! :loveu:
Tylko wydaje mi się że Twój piesek jest nieco większy ;)

[quote name='Unbelievable']Gram ma superhero na żółtym podkładzie i czerwonym polarze. Podkład daje tylko kolor, nie brudzi się, poza zaciskiem, no ale tam można o inny kolor poprosić ;) dzisiaj obrożę prałam i wygląda prawie jak nowa (tylko zacisk usyfiony)
Obroża jest bardzo miękka, o wiele bardziej niż lekkie i miękkie rogza i psu na pewno by nie przeszkadzała ale może dziwnie wyglądać[/QUOTE]

Jasne, że można poprosić, ale będzie taka brzydka sptrokacizna wtedy..
Tak, wiem wybredna jestem :p Zanim się na rozgy zdecydowałam to huhuhuuu.. :p

[quote name='NightQueen']ja mam superbohatera na czerwonej tasiemce i niebieskim polarze, komponuje się fajnie

no 3 cm to już zdecydowanie za dużo, choć ja wolę 2 cm dla M.
[/QUOTE]

Ooo a wrzuciłabyś tego superhero? Ciekawa jestem jak wygląda takie połączenie, bo wszędzie widzę z żółtym :p

Posted

[quote name='Agnes']:roll::roll:
przez [B][COLOR=red]PRODUCENTA[/COLOR][/B] obroży. Nie wiem moze teraz to zauwazysz bo to jak grochem o sciane. Wszyscy Ci pisza, gops nic nie ciela - pytalam, nie robila NIC. Obroze dostalas malo uzywana, tak jak wyszla od Dogstyle taka Ty dostalas. Czemu tego nie rozumiesz? Potworze jeszcze, raz to [B][COLOR=red]PRODUCENT[/COLOR][/B][COLOR=black] [/COLOR][COLOR=black]tak[/COLOR][COLOR=black] wykancza obroze[/COLOR][B][COLOR=red] [/COLOR][/B][COLOR=red][COLOR=black]i nie[/COLOR][/COLOR][B][COLOR=red] [/COLOR][/B][COLOR=red][COLOR=black]ma w tym nic dziwnego, popatrz na inne akcesoria robione dla psow.

[B]To co przeprosic tez nie umiesz? Obrazic latwiej?[/B]
[/COLOR][/COLOR][/QUOTE]
Nie wiedziałaś, że to trzeba szoł zrobić? Wielkie HALO! Aferę, wybić się na tym wątku i po prostu sobie pójść ?
Szkoda, że słowo przepraszam tak trudno przechodzi prze gardło. Trudno przyznać się do błędu i okazać skruchę.

Posted

[QUOTE]A nie uważasz że kultura osobista wymaga tego, żeby wysłać/sprzedać komuś czystą rzecz ?
Matko jak chyba jestem z innego świata! [/QUOTE]
Kultura osobista wymaga, ale nie każdy ma takie wymagania co do własnego ja. Nie każdy jest matką Teresą. Oczywiście ja zawsze piorę akcesoria, nawet jeżeli idą "tylko" do schronu, ale tak czy inaczej kupując używane akcesoria jestem przygotowana na to, że obroża jest czysta, bo np. została przemierzona, ale żeby mój pies nie czuł tak bardzo obcego psa wolę delikatnie przjechac szczotką.

Posted

[quote name='HelloKally']Kultura osobista wymaga, ale nie każdy ma takie wymagania co do własnego ja. Nie każdy jest matką Teresą. Oczywiście ja zawsze piorę akcesoria, nawet jeżeli idą "tylko" do schronu, ale tak czy inaczej kupując używane akcesoria jestem przygotowana na to, że obroża jest czysta, bo np. została przemierzona, ale [B]żeby mój pies nie czuł tak bardzo obcego psa wolę delikatnie przjechac szczotką.[/B][/QUOTE]
Ale to chyba co innego, niż otrzymać brudną, zakurzoną obrożę, za którą się zapłaciło, prawda ? A to co Ty zrobisz później, czy ją ponownie wypierzesz, czy nie, to Twoja sprawa.

Posted

[quote name='Justa']Och kochana dziękuję za zauważenie mojego apelu :loveu:

Właśnie podobał mi się wzór 2, tylko wydaje mi się być jakiś taki za bardzo pstrokaty..
A 3 jest prześliczna :loveu: Tylko ona jest 2cm szerokości, a jak do tego da się jeszcze podkład to nie będzie za szeroko? Ile mniej więcej ten pokład dodaje cm?[/QUOTE]

Ależ nie ma za co :diabloti:
No i mi też właśnie te liski się podobają. Może weź jakiś pasek lub kartkę o szerokości 2,5cm przyłóż do szyi Galiny i zobacz jak to będzie wyglądać, bo ja też nie byłam pewna co do 2.5 cm, ale zrobiłam tak i się przekonałam.

2.5cm na moim psie
[IMG]http://i1005.photobucket.com/albums/af178/Cooves/DSC_0171.jpg[/IMG]

[IMG]http://i1005.photobucket.com/albums/af178/Cooves/ka2.jpg[/IMG]

I wydaje mi się, że ta szerokość dla niej jest idealna.

Posted

[quote name='NightQueen']
hmm ja nie mam od activdoga tylko od dogstyle więc nie wiem jak tam jest, ale moje nie są sztywne mimo 3 warstw (zależy wszystko od grubości taśmy podkładowej), może z polarem są nieco grube ale nie sztywne[/QUOTE]
Ja mam activdoga z trzech warstw (tasiemka, podkład i polar), ale dla 21 kg psa, obroża nie jest sztywna, jest bardzo mięciutka i wygodnie się na niej prowadzi psa ;-)

Posted

Ej bo weszłam sobie pooglądać obroże a jedyne co zobaczyłam to kilka stron kłótni. Uspokójcie się i dawajcie zdjęcia :)

[quote name='Marchewkowy']

Śliczna obróżka i maluszek :)

[/QUOTE]

Dziękuję :) :)