Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='jo_ann']polzacisk rogza L jest za duzy-reguluje tak, ze po zacisnieciu obwod ma byc mniejszy, niz obwod szyi, luzna obroze to ona juz raz zgubila i podziekuje za taki system;)[/QUOTE]
no to w takim razie Mka będzie lepsza ;)

Posted

[quote name='jo_ann']jesli rozmiar lancuszka L jest analogiczny do polzacisku L-to musimy brac M, wlasnie dlatego pytam;) zwykle rogzy mamy w rozmiarze L.[/QUOTE]

Rogzowe półzaciski są większe od zatrzaskowych i łańcuszków. Moja suczka nosi XLkę, ale pózaciskowa jest sporo za duża na nią

Posted

Dobrze, że poruszyliście ten temat, bo ja niedawno chciałam Rogza drut kolczasty i bym brała w ciemno L, a ona mogłaby być za duża.

Posted

Pytanie, jaka masz tolerancje na za luzne obroze;) maksymalnie zmniejszony zacisk L spadl mojej suce ot tak. Biorac pod uwage, po co w ogole zakladam im obroze-to niedopuszczalne. Poza tym maksymalnie zmniejszone obroze nie wygladaja dobrze.

Posted

[quote name='jo_ann']a czy ktos ma lancuszkowego rogza L? chodzi mi o minimalna dlugosc tasmy i dlugosc lancuszka- a w rozmiarze M o maksymalna dlugosc tasmy i dlugosc lancuszka;) chce wziac dla psa o szyi 35cm i nie wiem, ktory wybrac.

A kolor brazowy jest fajny, intensywny-aczkolwiek chyba mi sie bardziej podoba braz z tej miekkiej serii.[/QUOTE]

Mam łancuszkową L-kę to zmierzę ci popołudniu jak wrócę z roboty :razz:
Zgadzam się, że łańcuszki i półzaciski mają inną rozmiarówkę. Ja pózacisków do moich ni cholery nie mogę dobrać, a po tym jak Dirki zgubiła przestałam próbować. Może na Vesper popróbuję ale to na jakiejś wystawie musze pomierzyć, na wirtualny zakup się nie zdecyduję.

Posted

Nasza nowa obroża rd cosmos orange.Na zdjęciu wydawała się jaśniejsza a ten pomarańcz jest wręcz odblaskowy.(miestety Gabi nie chciała pozować:))
[IMG]http://i37.tinypic.com/1zr2n9u.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='marzata']to kup półzacisk regulowany- w ten sposób sama regulujesz wielkość[/QUOTE]

Póki co nie mam takiej potrzeby ;) Ale tak na zaś to która firma (poza ManMat'em) robi półzaciski regulowane?

Posted

[quote name='weszka']która firma robi półzaciski regulowane?[/QUOTE]

My :D póki co mamy tylko 2 zwory, ale w przyszłym tygodniu oferta powinna się powiększyć o psie łapki :)

Posted

[quote name='Marta&Gabi']Nasza nowa obroża rd cosmos orange.Na zdjęciu wydawała się jaśniejsza a ten pomarańcz jest wręcz odblaskowy.(miestety Gabi nie chciała pozować:))
[/QUOTE]

Suuper! :)

[quote name='Marta_Ares']Lucky to ja nie wiem co Ty za obrożę/ rozmiarówki miałaś.....

mój ma 38cm i półzacisk rogza L-ke musi mieć na maksa zmniejszony w Xl-ka była zdecydowanie za wielka na niego......[/QUOTE]

Ale XL łańcuch jest właśnie na minimalnym zmiejszeniu koło 33 czasem 35cm ;)

Posted

[quote name='Unbelievable']s-m, m-l zdecydowanie za duże[/QUOTE]

właśnie ja nie wiem co z tą rozmiarówką, bo ja kupiłam co prawda szorki z trixie dla maltańczyka S-M i one są poluzowane na maksa a mogłyby być większe...

Posted

[quote name='Middledream']właśnie ja nie wiem co z tą rozmiarówką, bo ja kupiłam co prawda szorki z trixie dla maltańczyka S-M i one są poluzowane na maksa a mogłyby być większe...[/QUOTE]
no nie wiem, ja swojemu psu bym kupywała s-m, on ma 30cm w szyjce i 55 w klacie ;) a podejrzewam, że west dużo większy od mojego nie jest

Posted

[quote name='Middledream']właśnie ja nie wiem co z tą rozmiarówką, bo ja kupiłam co prawda szorki z trixie dla maltańczyka S-M i one są poluzowane na maksa a mogłyby być większe...[/QUOTE]

a ile Józek ma w kłębie?
ja mam dla Axela guardy z Trixie s-m i są dobre, na klacie i na szyi ma prawie na maxa zmniejszone :)
więc na westie też powinny być dobre
[SIZE=1]ale dla jakiego westie :diabloti:[/SIZE]

Posted

[quote name='Feigned']a ile Józek ma w kłębie?
ja mam dla Axela guardy z Trixie s-m i są dobre, na klacie i na szyi ma prawie na maxa zmniejszone :)
więc na westie też powinny być dobre
[SIZE=1]ale dla jakiego westie :diabloti:[/SIZE][/QUOTE]

żeby się nie okazało, że mam XS-S i panikuję :diabloti: Józek ma w kłębie 26 cm. a westie to noo... westie :diabloti: muszę koleżance powiedzieć, żeby go zmierzyła na wszelki :roll:

Posted

[B]jo_ann[/B] dokonałam pomiarów łańcuszowego Rogza L i tak:
na minimum taśma ma ok. 26 cm
łańcuszek ok. 20 cm
na maks taśma ma ok. 42 cm
W tej L-ce chodzi Vesper która ma szyję ok. 42 cm

M-ki nie mam więc nie przekażę danych ;) Mam jeszcze XL-ki Dirki i Furli.