Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kurcze... Tylko Zara jest drobna... Nie będą na nią "za tęgie"?

Już Gops wstawiła zdjęcie rudej ;) ona waży 22kg, w kłębie 56cm jest na serio szczupakiem, klata to chyba 67cm, szyja 37cm :P

I właśnie dlatego, że są szerokie są rewelacyjne! Bardzo wygodne dla psa, dla mnie również jak ona ciągnie zdecydowanie mniej czuje. Teraz zaczełam ję używać do samochodu.

Hurrty poszły w kąt :p

Posted

Wy spece, wiec zapytam :D Uwaga!

Czaje sie na jakies szelki dla psiura. Nie wiem tylko, jaki typ bedzie odpowiedni dla jego budowy- jest whipetowaty, ma wąską ale długą klate, przez co ,ciezko, o kupne, pasujace szelki- w szyji jest S, w klacie M, dlatego bede szukac czegos na zamówienie- ale jaki typ? guardy, norwegi- nie pamietam nawet jakie jeszcze są... 

Posted

Czekunia ale 0 i 1 to ta sama szerokość chyba ...

Tylko tu nie o szerokość nawet chodzi tylko o to, żeby to nie była ta lipna taśma ????.
Agnesowa przesłała mi więcej fotek Fanty i teraz mam problem z kolorem haha ????. Chciałam dla Zary czerwony, dla Sajana niebieski, ale kurde... Czarne też fajne ????...
Posted

Dla Zary niebieskie, dla Sajana czarne lub czerwone :D Ew, Zara czarne, Sajan niebieskie ;)

Ja teraz kupując te szelki wzięłabym zdecydowanie rozmiar 1, nie podobała mi się taśma w tych 0, twarda i średnio przyjemna.

Szerokość 0 i 1 chyba się jednak różni, na zasadzie 4 i 5cm, ale to już nie ma różnicy jak dla mnie.

Posted

Dla Zary niebieskie, dla Sajana czarne lub czerwone :D Ew, Zara czarne, Sajan niebieskie ;)
Ja teraz kupując te szelki wzięłabym zdecydowanie rozmiar 1, nie podobała mi się taśma w tych 0, twarda i średnio przyjemna.
Szerokość 0 i 1 chyba się jednak różni, na zasadzie 4 i 5cm, ale to już nie ma różnicy jak dla mnie.

O! Dzięki :)
Czyli problem rozwiązany: zamawiam jedynki czerwone i niebieskie, a kto który kolor dostanie, okaże się jak dotrą :p. Dzięki Wam za pomoc!
Posted

Może nie układają się do końca tak, jak bym chciała, co widać na ostatnim zdjęciu, ale teraz to chyba moje ulubione szelki :)

Zrobiłam podszycie z polaru minky, w miejscach najbardziej podatnych na wycieranie i mam wrażenie, że mu w nich wygodnie.

ZeroDC Short 

qx84jk.jpg10clwdl.jpg

f4ecux.jpg

Posted

Czemu czarna?! pff :P

Pasowałaby mu pomarańczowa albo limonka :)

I na luzie z taka długą szyją możesz 5 cm kupić .

Za dużo kolorów pasuje do rudego, nie mogłam sie zdecydować :P Następny w kolejce jest chaber albo fiolet :D

Wiem, wiem, teraz to widzę, ale wolałam wziąć węższą niż przegiąć. Teraz jak patrzę, ile ma luzu między obrożą a kolcami, to następnym razem kupię chyba to 5 cm :)

Posted

A Fanta to jaka jest ? ;D

Może nie drobna ale nie jest mocnej budowy to na pewno .

DSC_5250_zpsxqzhgysu.jpg

Ten pies w tych szelkach... no idealne zgranie wg mnie.

Leokadia przez Ciebie Elperro mi się podoba! a przecież moim psom ona nie pasuje... :P