Vailet Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 Ta jest świetna :) http://www.zooplus.pl/shop/psy/smycz_obroza_dla_psa/smycz_skorzana/smycz_jednokolorowa/195496 Naprawdę jest fajna? Zamawiam co miesiac karme z zooplusa i ją widzialam, ale za tak niska cene myslalam ze jest slaba jakosciowo. Od kiedy ja masz? Wygodna? Quote
Dioranne Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 Moje lifeguardy 60tki maja takie wymiary : -przedni pasek ma 25 cm (do momentu w ktorym laczy sie z paskiem dolnym) -pasek dolny 16 cm -obwód klatki piersiowej 57 cm + 3 cm zatrzask Wydaje mi się że na pin mina będą za duże. Dziękuję Kataszo. Rzeczywiście raczej będą za duże... Z lifeguardów mniejsze są tylko 45tki, ale tu z kolei mam obawy czy nie będą za mały. Ma ktoś może? Też bym poprosiła o wymiary. Potem już o nic nie poproszę. :) Quote
gops Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 Hurtty i smycz El perro Taki mi nitki z Hurrt wychodzą (wyszło ich już dobre 50 , ja na bieżąco je przypalam zapalniczką ) . I spód którego nie mogę doprać . Quote
Niewyspana Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 A do nas najprawdopodobniej po niedzieli przyjdą zielone Y, jeśli dzisiaj zostaną wysłane :P I co najgorsze, w ogóle nie mam wyrzutów sumienia, że kupiłam dr(o)ugie szelki :D Quote
Dioranne Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 Niewyspana, a jaki rozmiar jeśli można wiedzieć? Quote
Illusion Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 Dziękuję Kataszo. Rzeczywiście raczej będą za duże... Z lifeguardów mniejsze są tylko 45tki, ale tu z kolei mam obawy czy nie będą za mały. Ma ktoś może? Też bym poprosiła o wymiary. Potem już o nic nie poproszę. :) Nasze w klatce mają maks ok. 49cm. Quote
Hill. Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 Przyszły nasze ZeroDC. Są bardzo lekkie i ogólnie wydają się być wygodne. ALE. O ile pasek mostkowy, o który się martwiłam jest ok, to mam wątpliwości co do przedniej obręczy. Jest bardzo mała, ok. 4cm mniejsza niż w jego innych szelkach. Jak myślicie? Zwłaszcza zależy mi na opinii osób siedzących w temacie biegania z psami oraz posiadaczy takich szelek. Dla porównania prawidłowo dobrane według producenta: http://zerodc.pl/data/include/cms/ZeroDC/short_spravna_velikost.jpg Z jednej strony wyglądają jak dobrane poprawnie, z drugiej nie wiem, czy nie są za wysoko na szyi. Większy rozmiar raczej nie będzie na niego pasował. luzem: http://i62.tinypic.com/34hv41z.jpg http://i61.tinypic.com/288a538.jpg przy naciągnięciu (ale on nie ciągnie cały czas, gdy biegnie): http://i61.tinypic.com/muvhy1.jpg Quote
Dioranne Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 Nasze w klatce mają maks ok. 49cm. Dziękuję Illusion. To o 3cm za mało, ehh... Quote
gato Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 Jak dla mnie szelki leżą idealnie, [b]Hill.[/b]. Gdyby przód był większy opadałby za bardzo na barki i blokowałby pełną ruchomość przednich łap - a to ważne jeśli pies ma w nich biegać, a nie tylko sobie spacerkować :) . Quote
Marta_Ares Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 Hill jaki to rozmiar?? Zamówiłam wczoraj tylko poprosiłam o wysyłkę 2 rozmiarów bo mam wątpliwości, mam nadzieje, że jutro dotrą. Quote
Vailet Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 Od dwóch lat, używana praktycznie codziennie. Przeżyła wodę (i jej pochodne) - dalej jest tak samo miękka, świetnie leży w ręce. Mocne ciągnięcie i przeciąganie pomiędzy psami też przeżyła bez szwanku ;). O, super, to ja wezme przy nastepnym zamowieniu karmy :) moglabys jeszcze dac jej zdjecie? Szczegolnie karabińczyki, i jaką masz szerokość? Quote
Hill. Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 Jak dla mnie szelki leżą idealnie, Hill.. Gdyby przód był większy opadałby za bardzo na barki i blokowałby pełną ruchomość przednich łap - a to ważne jeśli pies ma w nich biegać, a nie tylko sobie spacerkować :) . Są ok ;) Według mnie te szelki sa dobre ;) Hill. leżą super :) Uspokoiłyście mnie, dzięki :) Fajna sprawa, bo są identycznego koloru jak nasza smycz smooth&silky z OMP. Hill jaki to rozmiar?? Zamówiłam wczoraj tylko poprosiłam o wysyłkę 2 rozmiarów bo mam wątpliwości, mam nadzieje, że jutro dotrą. SL. A wysłali już? Moje były wysyłane wczoraj (Paczkomaty) Quote
vege* Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 Hill. bardzo dobrze leżą te szelki, większe na pewno przy luźnym chodzeniu/bieganiu by mu z przodu spadały ;) Quote
Hill. Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 Tylko do szczęścia brakuje mi tam wcięcia, żeby nie wchodziły tak na szyję. Mam nadzieję, że nie będą go podduszały jak już przyjdzie co do czego. Wszystkie inne wymiary są super. Ciągle zachwycam się ich lekkością :P Quote
Marta_Ares Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 Uspokoiłyście mnie, dzięki :) Fajna sprawa, bo są identycznego koloru jak nasza smycz smooth&silky z OMP. SL. A wysłali już? Moje były wysyłane wczoraj (Paczkomaty) Wziełam S i S/M , kurierem, dzisiaj wysłane jutro powinny być. Ze sledów jestem bardzo zadowolona więc mam nadzieje, że tu też uda się dobrać odpowiedni rozmiar. Sledy podobnie leżą na szyi, a to jedyne szelki w których Bols się nie dusi jak biega przy rowerze czy idziemy z pasem, a ciągnie wtedy mocno Quote
toyota Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 Dziękuję Kataszo. Rzeczywiście raczej będą za duże... Z lifeguardów mniejsze są tylko 45tki, ale tu z kolei mam obawy czy nie będą za mały. Ma ktoś może? Też bym poprosiła o wymiary. Potem już o nic nie poproszę. :) Ja mam 45, ale nie Y, tylko ten drugi model. Są dobre dla przerośniętego maltańczyka (4,5 kg). Quote
Hill. Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 Wziełam S i S/M , kurierem, dzisiaj wysłane jutro powinny być. Ze sledów jestem bardzo zadowolona więc mam nadzieje, że tu też uda się dobrać odpowiedni rozmiar. Sledy podobnie leżą na szyi, a to jedyne szelki w których Bols się nie dusi jak biega przy rowerze czy idziemy z pasem, a ciągnie wtedy mocno O, to jak dotrą, napisz proszę ile cm ma przednia obręcz w Sce, tak z ciekawości :) Też tak wysoko leżą? Chyba pozostanie dla mnie zagadką, dlaczego właśnie takie nie podduszają przy ciągnięciu. Quote
gato Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 Nie podduszają, bo przy ciągnięciu osiadają w dobrym miejscu i dzięki temu nie uciskają tchawicy (i nie blokują łap) :D . Quote
marta1624 Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 Moje hurtty wysłane :D Mam nadzieję że jutro dojdą :) Quote
nadira Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 Moje hurtty wysłane :D Mam nadzieję że jutro dojdą :) A moje jeszcze nie :'( i nadziei nie mam ;) Quote
Recommended Posts