Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do żółtych szelek hurtty świetnie pasuje żółta smycz odblaskowa z Rogza, Dogha kiedyś wstawiała zdjęcie :)

Współczuję wyboru, ja jakbym miała suczke z uwielbienia brałabym różowe, przy psie została tylko opcja żółty lub pomarańcz, ale pomarańczowych rzeczy ma już za dużo. Na czarnej labradorce tak naprawdę każdy będzie super wyglądał,  z żółtym stworzy najlepszy kontrast :D 

Nie wiem czemu neonowe pasują mi tylko w wersji Y, norwegów nie brałam pod uwagę w tych kolorach, zastanawiam się nad zielonymi lub zielono-niebieskimi, czarne też fajnie wyglądają na czarnym psie  :siara:

Posted

Do żółtych szelek hurtty świetnie pasuje żółta smycz odblaskowa z Rogza, Dogha kiedyś wstawiała zdjęcie :)

Współczuję wyboru, ja jakbym miała suczke z uwielbienia brałabym różowe, przy psie została tylko opcja żółty lub pomarańcz, ale pomarańczowych rzeczy ma już za dużo. Na czarnej labradorce tak naprawdę każdy będzie super wyglądał,  z żółtym stworzy najlepszy kontrast :D

Nie wiem czemu neonowe pasują mi tylko w wersji Y, norwegów nie brałam pod uwagę w tych kolorach, zastanawiam się nad zielonymi lub zielono-niebieskimi, czarne też fajnie wyglądają na czarnym psie  :siara:

Pomarańczowy do Ajry mi jakoś nie pasuje, dlatego myślę intensywnie który z tych dwóch pozostałych kolorków wybrać... Ciężki wybór  :evil_lol:

Żółtą neonową smycz mamy, z linki żeglarskiej, myślę że kolorem by pasowała do tych żółtych szelek.. A jak bym jednak brała różowe hurtty to smycz byłaby pleciona czarno różowa.. :siara:

Jeeeju, no normalnie nie wybiorę...

Posted

Kesja RÓŻ <3 Różowe lifeguardy są takie piękne :D

Agata ja kocham nasze czarne norwegi za ich uniwersalność, no i ten, wyglądają tak profeszjonalnie ;P

Dioranne moim zdaniem w porównaniu Hurtta-Julius wygrywa hurtta, znacznie bardziej komfortowe dla psa dzięki neoprenowemu podszyciu i braku wielkiego zabudowanego siodła na grzbiecie. Oczywiście pod warunkiem, że da się dobrze dobrać rozmiar.

Posted

Hehe, może macie rację z tym różem - przynajmniej będzie wiadomo z daleka, że to suczka :P
Najgorsze jest to, że na nie sobie trochę pewnie poczekamy z prodoga :P

Posted

Justa - z tego co pamiętam to wymiary bez pasków piersiowych to 35cm, a z - 37cm. Wydaje mi się, że na sznupka mini, zwłaszcza suczkę powinny być dobre.

Dzięki wielkie za odpowiedź ;)

Galina ma 52cm w klacie, 7 kg wagi i jak ją mierzyłam z przodu to te 35cm wydają się być ok, chyba 40cm to jednak za dużo.. 

W razie czego w pro dogu jest problem ze zwrotem? 

No i pytanie - różowe czy zielone? :D

Posted

Justa, na Prodogu nie ma żadnego problemu ze zwrotem, musisz tylko poinformować ich na FB lub przez mail, że zwracasz lub wymieniasz (ja 3 albo 2 razy pod rząd wymieniałam, bo nie mogłam trafić z rozmiarem i bez problemu, pisałam o tym wcześniej, ale ja jestem w gronie kupujących zadowolonych z Prodoga)  ;-) . Ja dla czarnego psa brałabym różowe z tej zwykłej serii - sama zastanawiałam się dla swojej czarnej czy brać neonowe żółte czy różowe ze zwykłej - w końcu padło na żółte, ale różowe (i cherry i raspbery) nadal kuszą tak strasznie (mimo że fanką różu nie jestem wcale)  :placz: . Pewnie w końcu nie wytrzymam i kupię jak w końcu znajdę dobry rozmiar  :wallbash: . A jak jednak chcesz zielone to mam na sprzedaż  :razz: .

Na pytanie neon róż czy neon żółty dla czarnego psa odpowiadam tylko żółty, różowe neonowe są ble  :eviltong:

Posted

Justa, na Prodogu nie ma żadnego problemu ze zwrotem, musisz tylko poinformować ich na FB lub przez mail, że zwracasz lub wymieniasz (ja 3 albo 2 razy pod rząd wymieniałam, bo nie mogłam trafić z rozmiarem i bez problemu, pisałam o tym wcześniej, ale ja jestem w gronie kupujących zadowolonych z Prodoga)  ;-) . Ja dla czarnego psa brałabym różowe z tej zwykłej serii - sama zastanawiałam się dla swojej czarnej czy brać neonowe żółte czy różowe ze zwykłej - w końcu padło na żółte, ale różowe (i cherry i raspbery) nadal kuszą tak strasznie (mimo że fanką różu nie jestem wcale)  :placz: . Pewnie w końcu nie wytrzymam i kupię jak w końcu znajdę dobry rozmiar  :wallbash: . A jak jednak chcesz zielone to mam na sprzedaż  :razz: .

Na pytanie neon róż czy neon żółty dla czarnego psa odpowiadam tylko żółty, różowe neonowe są ble  :eviltong:

Kurcze to aż tak ciężko z tym rozmiarem? Mierzyłam ją jeszcze raz i wydaje mi się, że te 35-37cm będzie ok, 40cm sięgałoby chyba za daleko.. No ale jak sądzę też swoją obmierzyłaś zanim jej te 2 czy 3 pary złych wybrałaś :p

Różowe mnie kuszą, ale nie wiem czy po jakimś czasie mi się nie znudzą.. Szkoda że nie ma już tych błękitnych z brązem.. A te granatowo-zielone? Ktoś ma? Nie chcę żeby zniknęły na czarnym psie :p

Co do tych na sprzedaż - 60 zielone norwegi? :razz:

Posted

Kurcze to aż tak ciężko z tym rozmiarem? Mierzyłam ją jeszcze raz i wydaje mi się, że te 35-37cm będzie ok, 40cm sięgałoby chyba za daleko.. No ale jak sądzę też swoją obmierzyłaś zanim jej te 2 czy 3 pary złych wybrałaś :p

Różowe mnie kuszą, ale nie wiem czy po jakimś czasie mi się nie znudzą.. Szkoda że nie ma już tych błękitnych z brązem.. A te granatowo-zielone? Ktoś ma? Nie chcę żeby zniknęły na czarnym psie :p

Co do tych na sprzedaż - 60 zielone norwegi? :razz:

Posted

Pozwolę sobie ponowić moje pytanie- kojarzycie te obroże ze zdjęcia? Potrzebuję jakiś kontakt do ich autora, pana Marka S. (z wyjątkiem FB).

Kiedyś były dostępne w sklepie ''smycze-obroże.pl'', sklep już nie istnieje, a mi bardzo zależy na zamówieniu :(  na FB moja wiadomość pozostała bez odpowiedzi (nawet nie przeczytana)

Posted
Justa ja nie umiem trafić na swoją dużą i to z rozmiarem Y - cały mój problem polegał na tym, że sugerowałam się rozmiarami norweskich przy wyborze i okazało się, że jedno do drugiego ma się nijak :D .

Tak, 60 zielone norwegi, ale bez granatu :> .
Posted

Pozwolę sobie ponowić moje pytanie- kojarzycie te obroże ze zdjęcia? Potrzebuję jakiś kontakt do ich autora, pana Marka S. (z wyjątkiem FB).

Kiedyś były dostępne w sklepie ''smycze-obroże.pl'', sklep już nie istnieje, a mi bardzo zależy na zamówieniu :(  na FB moja wiadomość pozostała bez odpowiedzi (nawet nie przeczytana)

Napisz na FB na jego tablicy " proszę zajrzeć do wiadomości inne" lub "prosze o kontakt " . 

Codziennie jest na fb więc na pewno odpiszę . 

Posted

Dzięki, gops, ale nie będąc w jego znajomych nie mogę nic napisać :( zaproszenie wysłałam, ale bez echa (może dlatego, że nie mam konta swojego, tylko psie :)  ) a może Ty mogłabyś wysłać mu taką wiadomość? plissss :)

Posted

Dzięki, gops, ale nie będąc w jego znajomych nie mogę nic napisać :( zaproszenie wysłałam, ale bez echa (może dlatego, że nie mam konta swojego, tylko psie :)  ) a może Ty mogłabyś wysłać mu taką wiadomość? plissss :)

Zaraz mu napiszę żeby zajrzał do "innych" .

• Upvote 1
Posted

Baaardzo Ci dziękuję, gops!!!

Żeby nie było za bardzo ot, to przy okazji pochwalę OhMyDog za ich nowe obroże świąteczne-  dokładnie wykonane, ten nowy materiał bardzo fajny, miły w dotyku, kolorki dokładnie takie, jak na fotkach- jestem z nich super zadowolona :) jedyny minus jak dla mnie to plastikowy regulator

Niestety, klimat obróż ma się nijak do klimatu za oknami, więc na razie obróżki nieśmigane :(

Posted

W tym roku podobno sniegu w ogole nie ma byc :p oby sie mylili bo co to za swieta bez sniegu. No i kupilam szelki do wp miedzy innymi do saneczkowania a tu co? :evil_lol: