Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Milena9']A masz może zdjęcia różu i fioletu na owczarku, bo właśnie zastanawiam się nad kolorem nowej obroży :cool3:[/QUOTE]
tutaj jest róż:
[IMG]http://imageshack.com/a/img163/1904/hmjf.jpg[/IMG]

a tu fiolet (co prawda niewiele widać, bo to robione aparatem w telefonie w pochmurny dzień, no ale nic lepszego nie mam;)):

[IMG]http://imageshack.com/a/img594/463/smhr.jpg[/IMG]

Posted

Chwalimy się naszym nowym zakupem :p
Długo zbierałam się, żeby zamówić coś z Superdoga, ale ostatecznie nie wytrzymałam :razz:
Póki co obróżką jestem zachwycona - bardzo ładnie wykonana, wydaje się być baaardzo porządna, kolory dużo intensywniejsze niż na moim zdjęciu i na zdjęciu ze strony sklepu.

[img]https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/t1/q71/s720x720/75625_745037302175154_947897430_n.jpg[/img]

Posted

[quote name='rICO1987']cześć ktoś coś pisał, że szelki juliusa wcale nie sa najlepsze czy mi sie przewidzialo, chcialam swojemu psiakowi takie kupic, i teraz juz nie wiem..może coś innego polecacie dla psiaka w typie owczarka...?[/QUOTE]

Zalezy do czego ich potrzebujesz. My mamy model SR,bo pies ma nosic sakwy i ciagnac sanki. Są bardzo dobrze wykonane,mają elementy odblaskowe. Jedne na całe zycie :-)

Posted

Zamowilam dwie obroze w KudlatymArcie. Z batmanem i supermenem (ta druga dla Bluesa, moze za pare miesiecy bedzie na niego dobra :lol: )

Jest tu ktos kto ma dlugo obroze z tymi tasiemkami? Jak sie sprawuje?

Posted

[quote name='katasza1']Zamowilam dwie obroze w KudlatymArcie. Z batmanem i supermenem (ta druga dla Bluesa, moze za pare miesiecy bedzie na niego dobra :lol: )

Jest tu ktos kto ma dlugo obroze z tymi tasiemkami? Jak sie sprawuje?[/QUOTE]

Ja mam półzaciski z Batmanami i uwielbiam je :)
Aktualnie są to obroże, które moje psy noszą codziennie. Jak już kiedyś na wątku pisałam, tasiemka ozdobna troszkę się "rozciąga" w miejscu szwów, że delikatnie widać prześwity, ale generalnie jestem z nich mega zadowolona i jeśli obroże się zużyją to na pewno kupię następne z tą samą tasiemką.
Obroże były już prane dwukrotnie w pralce i oprócz tego, że taśma podkładowa (czarna) straciła trochę na intensywności koloru (co raczej jest normalne) to tasiemka ozdobna się nie niszczy.

Posted

[quote name='Czekunia']Ja mam półzaciski z Batmanami i uwielbiam je :)
Aktualnie są to obroże, które moje psy noszą codziennie. Jak już kiedyś na wątku pisałam, tasiemka ozdobna troszkę się "rozciąga" w miejscu szwów, że delikatnie widać prześwity, ale generalnie jestem z nich mega zadowolona i jeśli obroże się zużyją to na pewno kupię następne z tą samą tasiemką.
Obroże były już prane dwukrotnie w pralce i oprócz tego, że taśma podkładowa (czarna) straciła trochę na intensywności koloru (co raczej jest normalne) to tasiemka ozdobna się nie niszczy.[/QUOTE]

O super! dzieki!
w takim razie nie moge sie doczekac wysylki. :) Chociaz 2 cm to dla mlodego chyba bedzie za duzo narazie, ale mysle ze za miesiac powinna byc dobra

Posted

Batmany na zacisku też posiadam i jedyną oznaką zużycia obroży jest "pochratany" zacisk , wystające nitki , starcił kolo no i nie jest za ładny ale obroża bardzo dużo używana .

Posted

[quote name='a_niusia']jestem w trakcie skladania zamowienia u marty z ds-jak zwykle bardzo wybrzydzam:))
zastanawiam sie nad pleciona smycza przepinana, ale musze wiedziec, czy te smycze sa wygodne...
dla mnie jedyne sluszne smycze to rogzy, ale juz mam takie ponad 3 letnie i czesto uzywane i widze, ze karabinczyki sa juz trche wysluzone i czas cos chyba zmienic...[/QUOTE]

Jak dla mnie najlepsze smycze! Co prawda mam krótką i zwykła standardową długość ale nie zamienię ich na inne. Lekka, można zwinąć i schować do kieszeni a nawet jasny kolor trudno zabrudzić. Jedyne co bym zmieniła to chyba podszyła bym sobie rączkę polarem lub czymś innym

Posted

[quote name='dorka1403']Jak dla mnie najlepsze smycze! Co prawda mam krótką i zwykła standardową długość ale nie zamienię ich na inne. Lekka, można zwinąć i schować do kieszeni a nawet jasny kolor trudno zabrudzić. Jedyne co bym zmieniła to chyba podszyła bym sobie rączkę polarem lub czymś innym[/QUOTE]

czyli nie jest bardzo wygodna soro trzeba podszywac raczke? zreszta chyba nie za bardzo sie da przy takiej smyczy...

Posted

[quote name='a_niusia']czyli nie jest bardzo wygodna soro trzeba podszywac raczke? zreszta chyba nie za bardzo sie da przy takiej smyczy...[/QUOTE]

Te smycze są wygodne,lekkie itd jedynie w dłoni leżą trochę inaczej niż zwykłe taśmowe.Te sznurki z których jest wykonana są lekko chropowate więc może jak pies bardzo ciągnąłby to nieprzyjemnie wbijałaby się w rękę chociaż nie wiem bo moja za bardzo nie ciągnie i ja ogólnie ze smyczy jestem zadowolona :)

Posted

A my czekamy na mega piękną skóre na łańcuszku wyjściową i mam nadzieje że było warto tyle wydać pieniążków , nie mogę się doczekać aż dojdzie .
I czekamy na 2 taksówki , jedna w kolorze łatek Claya :lol: będzie ładnie wyglądać .

Posted

może ktoś podpowie - mignęła mi kilka dni temu na fb nowa firma obrożowa w Polsce z obrazkiem takiej intensywnie różowej półzaciskowej, ale nie miałam już czasu wejść i pooglądać, a teraz nie umiem tego odnaleźć i totalnie nie pamiętam nazwy ... może ktoś też to widział i kojarzy ?

Posted

[quote name='eria']może ktoś podpowie - mignęła mi kilka dni temu na fb nowa firma obrożowa w Polsce z obrazkiem takiej intensywnie różowej półzaciskowej, ale nie miałam już czasu wejść i pooglądać, a teraz nie umiem tego odnaleźć i totalnie nie pamiętam nazwy ... może ktoś też to widział i kojarzy ?[/QUOTE]
Matis-Pet Polska? ;)
[url]https://www.facebook.com/matispet[/url]

Posted

jakis czas temu widzialam gdzies u jakiejs firmy hand made taka obroze: tasiemka moro i duzo satyny wystajacej z pod tej tasmy. czy ktos moze kojarzy takie zdjecie np z fejsa i moze mi pomoc?

Posted

Jak sądzicie, połączenie fioletu z pomarańczem będzie dobrze wyglądało? A najlepiej ma któraś z Was jakąś fotkę, obróżkę w takich kolorach albo coś i mógłby wrzucić? Zupełnie nie mogę sobie tego wyobrazić i nie wiem, czy będą do siebie pasować te kolory.

Posted

[quote name='a_niusia']jakis czas temu widzialam gdzies u jakiejs firmy hand made taka obroze: tasiemka moro i duzo satyny wystajacej z pod tej tasmy. czy ktos moze kojarzy takie zdjecie np z fejsa i moze mi pomoc?[/QUOTE]

Moro i satynę kojarzę tylko z OMD: [url]http://www.ohmypet.pl/OhMyDog/Produkt/obroze-z-adresowka,kbff/twoj-projekt-obroza-na-klamre-z-atlasem-i-adresowka,pijc[/url].

Posted

[quote name='rashelek']Jak sądzicie, połączenie fioletu z pomarańczem będzie dobrze wyglądało? A najlepiej ma któraś z Was jakąś fotkę, obróżkę w takich kolorach albo coś i mógłby wrzucić? Zupełnie nie mogę sobie tego wyobrazić i nie wiem, czy będą do siebie pasować te kolory.[/QUOTE]

[IMG]http://img829.imageshack.us/img829/8017/dsc1394p.jpg[/IMG]

W TKMaxx są szelki w stylu julków za 70zł. Nazywają się Doxlock.W szczecinie są różowe, błękitne, moro niebieskie, brąz, beż, pomarańcz, sunset.

Posted

[quote name='dance_macabre']W TKMaxx są szelki w stylu julków za 70zł. Nazywają się Doxlock.W szczecinie są różowe, błękitne, moro niebieskie, brąz, beż, pomarańcz, sunset.[/QUOTE]

Właśnie przed chwilą je widziałam. Nawet spoko, tylko twarde, nie wiem, czy julki też takie są, ale mi się wydawały niewygodne jakieś. No i nie ogarniałam konstrukcji, ale julków też nigdy nie miałam w ręku, więc pewnie dlatego :evil_lol:

Posted

[quote name='Niewyspana']Ma ktoś zdjęcie (może być z neta, jak ktoś znajdzie)?
Nie wiem, czy żałować ;p
U mnie (w końcu! :modla:) otwierają ten sklep na początku kwietnia.[/QUOTE]

Znalazłam zdjęcie tych szelek na necie
[url]http://www.polskie-instrukcje.pl/doxlock-szelki-techniczne-k9-ro%C5%BCowy-maskac-xxl-170564-polska-instrukcja[/url]