Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']Może to zależy na jaką się trafi, ale generalnie z tego, co czytałam, bardzo często pękają te kostki. Większość ludzi raczej odradza tą odblaskową serię RD.[/QUOTE]
Powiedź mi jeszcze bo pewnie miałaś :evil_lol: minimalny obwód rogza XL zaciskowego ?

Aleksandrossa świetnie wygląda !

Posted

[quote name='gops']Powiedź mi jeszcze bo pewnie miałaś :evil_lol: minimalny obwód rogza XL zaciskowego ?
[/QUOTE]
Miałam i za każdym razem się szybko pozbywałam ;) Ja nie umiałam w ogóle wyregulować tej obroży przez ten strasznie długi pasek zaciskowy (ma około 16 cm z tego co pamiętam). Minimalny obwód chyba był około 50 cm + zacisk.

Posted

Aleksandrossa mnie się średnio podoba :P Róż na morelowym psie to nie moja bajka ;)

A ja zamówiłam zieloną obrożę hurtty i limonkową smycz Rogz lekkie i miękkie... :roll: Wcale ostatnio nie przyszły 2 pary norwegów i smycz :P

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']Miałam i za każdym razem się szybko pozbywałam ;) Ja nie umiałam w ogóle wyregulować tej obroży przez ten strasznie długi pasek zaciskowy (ma około 16 cm z tego co pamiętam). Minimalny obwód chyba był około 50 cm + zacisk.[/QUOTE]
O myślałam że to 50cm jest już z zaciskiem .
W takim razie też odpuszczam .

Na pocieszenie kupie skóre zaciskowa z kolcami :p To robią na wymiar .

Posted

[quote name='gops']O myślałam że to 50cm jest już z zaciskiem .
W takim razie też odpuszczam .

Na pocieszenie kupie skóre zaciskowa z kolcami :p To robią na wymiar .[/QUOTE]
W sumie to już nie pamiętam, może jednak bez zacisku... ale naprawdę ciężko jest dobrze wyregulować tą obrożę ;) więc nie polecam.

Posted

Jeśli chodzi o odblaskową RD to mam kostki pomarańczowe i też mi popękała. Nie przeszkadza to w użytkowaniu i nie widać z daleka, ale jednak nie powinna się tak szybko niszczyć obroża dobrej firmy.

Posted

[quote name='Dogha']Aaaa i jeszcze, czy miał ktoś Lupine wzór moo cow? Jaka jest taśma, miękka czy to ta nie fajna sztywna?[/QUOTE]

To jest wzór moo cow ?

[IMG]http://imageshack.us/a/img594/9822/j3wk.jpg[/IMG]

Posted (edited)

Tak :) Moim zdaniem jeden z najlepszych Lupine, ale dla nas jednak za cienko... Mogli ją zrobić dla dużych psów ;)
EDIT: I poszło :P Szelki cooper canyon i obroża półzaciskowa mud puppy. Choroba mi się rozwija, a było już tak dobrze, ehh

Edited by Dogha
Posted

Miałam porównanie z muddy paws i te niebieskie łapki są dużo, dużo miększe i lepiej się układały, ale tak jak pisze Kasi i Lena, moo cow były wytrzymalsze, u nas łapki też zmechacone.

A jak przy lupine jesteśmy ;). Wie ktoś, czy czas oczekiwania 28dni roboczych na zamówienie w lupine.pl liczy się od momentu potwierdzenia zamówienia, czy od momentu, kiedy zostanie ono opłacone?

Posted

[quote name='Illusion']Miałam porównanie z muddy paws i te niebieskie łapki są dużo, dużo miększe i lepiej się układały, ale tak jak pisze Kasi i Lena, moo cow były wytrzymalsze, u nas łapki też zmechacone.

A jak przy lupine jesteśmy ;). Wie ktoś, czy czas oczekiwania 28dni roboczych na zamówienie w lupine.pl liczy się od momentu potwierdzenia zamówienia, czy od momentu, kiedy zostanie ono opłacone?[/QUOTE]

Dokładnie tak.

Jeśli chodzi o czas oczekiwania, to jest nawet sporo dłuższy od 28 dni, jeśli obroży nie ma na stanie.

Posted (edited)

[quote name='Onomato-Peja']Mieliśmy kiedyś obrożę różową z nitką i odcień był oczojebny.[/QUOTE]

Ja bym powiedziała, że to jest normalny róż, ten rogzowy.

Oczojebna to jest ta obroża Hamiltona:

[IMG]http://imageshack.us/a/img706/7575/zeay.jpg[/IMG]

[IMG]http://imageshack.us/a/img46/2594/y675.jpg[/IMG]

Edited by toyota
Posted

No dobrze, ale ten czas trzeba liczyć od momentu złożenia zamówienia czy opłacenia? Bo tak się złożyło, że opłaciłam jakieś 2 tygodnie po potwierdzeniu zamówienia, tydzień temu dostałam maila, że zamówienie zostało opłacone i zastanawiam się ile jeszcze mniej, więcej muszę czekać na obrożę. Pisałam do nich w tej sprawie na maila, ale nie odpowiadają (nie wiem dlaczego, bo jak pytałam kiedy rain song pojawi się w ofercie to na drugi dzień już miałam odpowiedź).

Posted

[quote name='Illusion']Miałam porównanie z muddy paws i te niebieskie łapki są dużo, dużo miększe i lepiej się układały, ale tak jak pisze Kasi i Lena, moo cow były wytrzymalsze, u nas łapki też zmechacone.

A jak przy lupine jesteśmy ;). Wie ktoś, czy czas oczekiwania 28dni roboczych na zamówienie w lupine.pl liczy się od momentu potwierdzenia zamówienia, czy od momentu, kiedy zostanie ono opłacone?[/QUOTE]
chyba od opłacenia, ale jak zamawiałam rzeczy których nie było to czekałam na nie dłużej niż te 4 tygodnie :( Dlatego teraz polowałam na takie z dostępnością 48h ;)

[quote name='Kasi i Lena']moo cow jest sztywny ale za to dużo wytrzymalszy niż te miękkie lupinowe taśmy. Tickled Pink jest z miękkiej taśmy i zmechacił się po jakimś czasie niezbyt częstego noszenia.[/QUOTE]
Wiem, że wytrzymalszy. Mamy obrożę woofstock już 3 lata i taśma jest w stanie idealnym, tylko po zatrzasku widać, że pies go nosił non stop przez 1,5 roku ;) Ale smyczy do niego nie lubię właśnie ze względu na twardą taśmę, tnie mi ręce. Mam też jelly roll i muddy paws, używane były codziennie od 3,5 roku i jelly roll jest w stanie idealnym oprócz wewnętrznej strony zacisku a obroża w łapki jest trochę zmechacona, ale też bardzo nie widać. Szkoda, że Lupine ma tak różne te taśmy. Jakby wszystkie były takie jak jelly roll to by było idealnie, ona była na początku sztywniejsza a wraz z użytkowaniem stała się taka super-mięciutka, ale się nie mechaci. Ogółem te dwie smycze (jelly roll i muddy paws) to jedne z moich ulubionych, bo miękkie, bo rączka wygodna, bo cienkie ale karabinek mocny ;)