gops Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 [quote name='Ewa&Duffel']Może to zależy na jaką się trafi, ale generalnie z tego, co czytałam, bardzo często pękają te kostki. Większość ludzi raczej odradza tą odblaskową serię RD.[/QUOTE] Powiedź mi jeszcze bo pewnie miałaś :evil_lol: minimalny obwód rogza XL zaciskowego ? Aleksandrossa świetnie wygląda ! Quote
Ewa&Duffel Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 [quote name='gops']Powiedź mi jeszcze bo pewnie miałaś :evil_lol: minimalny obwód rogza XL zaciskowego ? [/QUOTE] Miałam i za każdym razem się szybko pozbywałam ;) Ja nie umiałam w ogóle wyregulować tej obroży przez ten strasznie długi pasek zaciskowy (ma około 16 cm z tego co pamiętam). Minimalny obwód chyba był około 50 cm + zacisk. Quote
Dogha Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Aleksandrossa mnie się średnio podoba :P Róż na morelowym psie to nie moja bajka ;) A ja zamówiłam zieloną obrożę hurtty i limonkową smycz Rogz lekkie i miękkie... :roll: Wcale ostatnio nie przyszły 2 pary norwegów i smycz :P Quote
gops Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 [quote name='Ewa&Duffel']Miałam i za każdym razem się szybko pozbywałam ;) Ja nie umiałam w ogóle wyregulować tej obroży przez ten strasznie długi pasek zaciskowy (ma około 16 cm z tego co pamiętam). Minimalny obwód chyba był około 50 cm + zacisk.[/QUOTE] O myślałam że to 50cm jest już z zaciskiem . W takim razie też odpuszczam . Na pocieszenie kupie skóre zaciskowa z kolcami :p To robią na wymiar . Quote
Adriana. Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 [quote name='Aleksandrossa']Pudelson w rogzowym różu- może i zdeka pedalsko ale uroczo :p [/QUOTE] Ślicznie mu w tych szelkach :) Quote
Dogha Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Aaaa i jeszcze, czy miał ktoś Lupine wzór moo cow? Jaka jest taśma, miękka czy to ta nie fajna sztywna? Quote
Ewa&Duffel Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 [quote name='gops']O myślałam że to 50cm jest już z zaciskiem . W takim razie też odpuszczam . Na pocieszenie kupie skóre zaciskowa z kolcami :p To robią na wymiar .[/QUOTE] W sumie to już nie pamiętam, może jednak bez zacisku... ale naprawdę ciężko jest dobrze wyregulować tą obrożę ;) więc nie polecam. Quote
Illusion Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 [quote name='Dogha']Aaaa i jeszcze, czy miał ktoś Lupine wzór moo cow? Jaka jest taśma, miękka czy to ta nie fajna sztywna?[/QUOTE] Dosyć sztywna ;). Quote
Dogha Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 A masz może porównanie do Jerry Roll lub łapek Muddy Paws albo tych różowych? Quote
toyota Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Jeśli chodzi o odblaskową RD to mam kostki pomarańczowe i też mi popękała. Nie przeszkadza to w użytkowaniu i nie widać z daleka, ale jednak nie powinna się tak szybko niszczyć obroża dobrej firmy. Quote
toyota Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 [quote name='Dogha']Aaaa i jeszcze, czy miał ktoś Lupine wzór moo cow? Jaka jest taśma, miękka czy to ta nie fajna sztywna?[/QUOTE] To jest wzór moo cow ? [IMG]http://imageshack.us/a/img594/9822/j3wk.jpg[/IMG] Quote
Dogha Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 (edited) Tak :) Moim zdaniem jeden z najlepszych Lupine, ale dla nas jednak za cienko... Mogli ją zrobić dla dużych psów ;) EDIT: I poszło :P Szelki cooper canyon i obroża półzaciskowa mud puppy. Choroba mi się rozwija, a było już tak dobrze, ehh Edited January 2, 2014 by Dogha Quote
Vailet Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 [quote name='Vailet']Wiecie jaka firma uszylaby mi obroze martingale 4cm w kolorze ciemny khaki? W ds nie ma z tego co wiem[/QUOTE] ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Quote
Kasi i Lena Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 moo cow jest sztywny ale za to dużo wytrzymalszy niż te miękkie lupinowe taśmy. Tickled Pink jest z miękkiej taśmy i zmechacił się po jakimś czasie niezbyt częstego noszenia. Quote
Illusion Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Miałam porównanie z muddy paws i te niebieskie łapki są dużo, dużo miększe i lepiej się układały, ale tak jak pisze Kasi i Lena, moo cow były wytrzymalsze, u nas łapki też zmechacone. A jak przy lupine jesteśmy ;). Wie ktoś, czy czas oczekiwania 28dni roboczych na zamówienie w lupine.pl liczy się od momentu potwierdzenia zamówienia, czy od momentu, kiedy zostanie ono opłacone? Quote
Aleksandrossa Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Tu lepiej rogzowe szele widać :cool3: [IMG]http://imageshack.us/a/img7/9605/r6ow.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img41/9067/wzp1.jpg[/IMG] Quote
rashelek Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Bardzo fajnie w nich wygląda :loveu: Jaki na żywo jest odcień tego różu? Delikatny czy taki intensywny? Quote
Aleksandrossa Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Praktycznie taki jak na zdjęciach ;) My kupiliśmy używane więc na górze kolor trochę wypłowiał ale ogółem taki delikatny ;) Quote
Onomato-Peja Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Mieliśmy kiedyś obrożę różową z nitką i odcień był oczojebny. Quote
toyota Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 [quote name='Illusion']Miałam porównanie z muddy paws i te niebieskie łapki są dużo, dużo miększe i lepiej się układały, ale tak jak pisze Kasi i Lena, moo cow były wytrzymalsze, u nas łapki też zmechacone. A jak przy lupine jesteśmy ;). Wie ktoś, czy czas oczekiwania 28dni roboczych na zamówienie w lupine.pl liczy się od momentu potwierdzenia zamówienia, czy od momentu, kiedy zostanie ono opłacone?[/QUOTE] Dokładnie tak. Jeśli chodzi o czas oczekiwania, to jest nawet sporo dłuższy od 28 dni, jeśli obroży nie ma na stanie. Quote
toyota Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 (edited) [quote name='Onomato-Peja']Mieliśmy kiedyś obrożę różową z nitką i odcień był oczojebny.[/QUOTE] Ja bym powiedziała, że to jest normalny róż, ten rogzowy. Oczojebna to jest ta obroża Hamiltona: [IMG]http://imageshack.us/a/img706/7575/zeay.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img46/2594/y675.jpg[/IMG] Edited January 3, 2014 by toyota Quote
Illusion Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 No dobrze, ale ten czas trzeba liczyć od momentu złożenia zamówienia czy opłacenia? Bo tak się złożyło, że opłaciłam jakieś 2 tygodnie po potwierdzeniu zamówienia, tydzień temu dostałam maila, że zamówienie zostało opłacone i zastanawiam się ile jeszcze mniej, więcej muszę czekać na obrożę. Pisałam do nich w tej sprawie na maila, ale nie odpowiadają (nie wiem dlaczego, bo jak pytałam kiedy rain song pojawi się w ofercie to na drugi dzień już miałam odpowiedź). Quote
socurek Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Cudny jest ten kolor hamiltonowej obroży <3 Jakoś nigdzie nie mogę jej znaleźć... Quote
Dogha Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 [quote name='Illusion']Miałam porównanie z muddy paws i te niebieskie łapki są dużo, dużo miększe i lepiej się układały, ale tak jak pisze Kasi i Lena, moo cow były wytrzymalsze, u nas łapki też zmechacone. A jak przy lupine jesteśmy ;). Wie ktoś, czy czas oczekiwania 28dni roboczych na zamówienie w lupine.pl liczy się od momentu potwierdzenia zamówienia, czy od momentu, kiedy zostanie ono opłacone?[/QUOTE] chyba od opłacenia, ale jak zamawiałam rzeczy których nie było to czekałam na nie dłużej niż te 4 tygodnie :( Dlatego teraz polowałam na takie z dostępnością 48h ;) [quote name='Kasi i Lena']moo cow jest sztywny ale za to dużo wytrzymalszy niż te miękkie lupinowe taśmy. Tickled Pink jest z miękkiej taśmy i zmechacił się po jakimś czasie niezbyt częstego noszenia.[/QUOTE] Wiem, że wytrzymalszy. Mamy obrożę woofstock już 3 lata i taśma jest w stanie idealnym, tylko po zatrzasku widać, że pies go nosił non stop przez 1,5 roku ;) Ale smyczy do niego nie lubię właśnie ze względu na twardą taśmę, tnie mi ręce. Mam też jelly roll i muddy paws, używane były codziennie od 3,5 roku i jelly roll jest w stanie idealnym oprócz wewnętrznej strony zacisku a obroża w łapki jest trochę zmechacona, ale też bardzo nie widać. Szkoda, że Lupine ma tak różne te taśmy. Jakby wszystkie były takie jak jelly roll to by było idealnie, ona była na początku sztywniejsza a wraz z użytkowaniem stała się taka super-mięciutka, ale się nie mechaci. Ogółem te dwie smycze (jelly roll i muddy paws) to jedne z moich ulubionych, bo miękkie, bo rączka wygodna, bo cienkie ale karabinek mocny ;) Quote
Recommended Posts