Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='gops']Do konkretnie tych co dałam link nie ma większych bo są produkowane tylko w małych rozmiarach jako seria FIT .
Duże ala julki z Dingo miałam kilka lat dla suki i były identyczne w dotyku jak julki także też nie mam się do czego przyczepić .
Dla suki miałam te [URL]http://allegro.pl/szelki-strong-odblaskowe-dingo-rozm-2-transport-i3603634085.html[/URL][/QUOTE]
O właśnie te macałam :lol:

Posted

My mamy Juliusy, ale kiedyś też macałam te z dingo w zoologu, najmniejszy rozmiar. Wydaje mi się, że te z dingo były całkiem fajne, dość miękkie i chyba lżejsze od Juliusów, więc powinny być calkiem wygodne ;)

Posted

[quote name='maryg22']My mamy Juliusy, ale kiedyś też macałam te z dingo w zoologu, najmniejszy rozmiar. Wydaje mi się, że te z dingo były całkiem fajne, dość miękkie i chyba lżejsze od Juliusów, więc powinny być calkiem wygodne ;)[/QUOTE]

[quote name='vege*']O właśnie te macałam :lol:[/QUOTE]

[quote name='xxxkaluniaxxx']ja w kakadu macałam te małe z dingo i tragiczne nie były :lol:[/QUOTE]

[quote name='gops']Do konkretnie tych co dałam link nie ma większych bo są produkowane tylko w małych rozmiarach jako seria FIT .
Duże ala julki z Dingo miałam kilka lat dla suki i były identyczne w dotyku jak julki także też nie mam się do czego przyczepić .
Dla suki miałam te [URL]http://allegro.pl/szelki-strong-odblaskowe-dingo-rozm-2-transport-i3603634085.html[/URL][/QUOTE]

Hmm.. to my się zastanowimy nad tymi z dingo.. gops, a powiedz mi.. bardzo się niszczą te z dingo ?

Posted

Moje dingo (większe dingo nie te małe FIT) miały dobre 2 lata częstego używania , kupiłam je używane , sama używałam bardzo dużo a szelki były całe i nadal dobrze wyglądały więc raczej malo się niszczą , jedyne co się podniszczyło to odblask na przodzie którego w wersji małej nie ma .

Posted

[quote name='gops']Moje dingo (większe dingo nie te małe FIT) miały dobre 2 lata częstego używania , kupiłam je używane , sama używałam bardzo dużo a szelki były całe i nadal dobrze wyglądały więc raczej malo się niszczą , jedyne co się podniszczyło to odblask na przodzie którego w wersji małej nie ma .[/QUOTE]
W małej jest chyba odblaskowa nitka.
Ale tak do samych szelek, jak ci się po 2 latach częstego używania nie zniszczyły. TO nam raczej przez około rok raczej nie zniszczą :D

Tylko szkoda że dingo są tylko czarne i czerwone..

Posted

[quote name='lucky23']

Tylko szkoda że dingo są tylko czarne i czerwone..[/QUOTE]
Są tez jaskrawo żółte bo taki macałam :) [URL]http://www.dingo.com.pl/pl/pies/tasma/standard/1139-szelki-fit[/URL]

Posted

[quote name='gops']Są tez jaskrawo żółte bo taki macałam :) [URL]http://www.dingo.com.pl/pl/pies/tasma/standard/1139-szelki-fit[/URL][/QUOTE]
Dzięki za stronkę :)Mam
bardziej zaufanie do stron takich niż allegro.

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Żółte fajnie wyglądają, są takie inne bo czerwone i czarne oklepane.[/QUOTE]
Fajne, neon dodaje widoczności, ale mnie za bardzo rażą po oczach..
Czerwone chyba weźmiemy.. a jak Juliusy te jasne niebieskie (jak będziemy brać, w przyszłości :D)

Mam nadzieję że mi posłużą te szelki.. że nie będę Xenie przeszkadzać.. bo my chcemy do agility. :D

Posted

[quote name='Luzia']no w agi to pies raczej na golasa biega :lol: no ewentualnie na początku obroża ale też jakaś nie dyndająca :)[/QUOTE]

[quote name='Beatrx']nie zakładaj psu takich szelek do agility...[/QUOTE]

[quote name='Victoria']szelki do agi tak srednio, przynajmniej w moim (i moich psow :P) odczuciu ;)[/QUOTE]

Do agility lepsze norwegi, no nie?

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Na zawodach pies chyba nic nie może mieć na sobie? tak mi się przynajmniej wydaje. Do ćwiczeń wygodniejsza będzie zwykła obroża niż jakiekolwiek szelki.[/QUOTE]

dokładnie, na zawodach jakakolwiek obroża/szelki czy cokolwiek jest zabronione ;)

Dlatego coraz większym powodzeniem cieszą się tak zwane startówki, gdzie smycz i obroża to jedno, no i łatwo się zdejmuje :)

Posted

[quote name='lucky23']Do agility lepsze norwegi, no nie?[/QUOTE]
nie. jak dziewczyny pisały, pies w agi biega "nago", więc jak już to na obroży możesz ćwiczyć póki sucz nie zajarzy o co w tym chodzi. szelki są zbędne, a takie jak Ty chciałaś jej kupić tylko by jej przeszkadzały.

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Na zawodach pies chyba nic nie może mieć na sobie? tak mi się przynajmniej wydaje. Do ćwiczeń wygodniejsza będzie zwykła obroża niż jakiekolwiek szelki.[/QUOTE]

[quote name='Luzia']dokładnie, na zawodach jakakolwiek obroża/szelki czy cokolwiek jest zabronione ;)

Dlatego coraz większym powodzeniem cieszą się tak zwane startówki, gdzie smycz i obroża to jedno, no i łatwo się zdejmuje :)[/QUOTE]

[quote name='Beatrx']nie. jak dziewczyny pisały, pies w agi biega "nago", więc jak już to na obroży możesz ćwiczyć póki sucz nie zajarzy o co w tym chodzi. szelki są zbędne, a takie jak Ty chciałaś jej kupić tylko by jej przeszkadzały.[/QUOTE]
Aha. TO do czego mogą się przydać takie szelki jak ja chciałam ?

Posted

[quote name='lucky23']Aha. TO do czego mogą się przydać takie szelki jak ja chciałam ?[/QUOTE]
a do czego mają służyć szelki ?
czasem się załamuję po Twoich wypowiedziach.

Posted

Nie no, czasem na początku takie norwegi mogą się przydać, jeśli pies np. nie potrafi dobrze zostawać albo chcemy go bardziej nakręcić i puścić go z ręki lub chcemy, żeby ktoś puścił naszego psa. Mi się Młody tak jarał, że się podduszał. Ale fakt, że szybko przestały nam być szelki potrzebne i trenujemy bez.

Posted

Jak już dziewczyny wspomniały - w agility pies biega bez niczego, jeśli chodzi o zawody. Na treningach ma obrożę, bo wiadomo - początek nauki, zawsze bezpieczniej jak jednak ma coś na sobie, bo z szelkami to raczej słabo...
Norwegi to prędzej do flyballu.

Posted

Moje psy biegały normalnie na treningach w szelkach i chyba nie narzekały. Jedna sucz raz przewróciła hopkę skacząc nad poprzeczką w norwegach i podobno to one jakoś zahaczyły o przeszkodę, od tamtego czasu na wszelki wypadek biega w obroży/szelkach "Y" z hurtty i jest ok.

Posted

[quote name='katasza1']Na spacer :P[/QUOTE]
No tak, ale gdzie jeszcze? Do jakich sportów?

[quote name='Lucky.']a do czego mają służyć szelki ?
czasem się załamuję po Twoich wypowiedziach.[/QUOTE]
Chodziło mi o sport. Wiem że na spacer, do chodzeniach w nich.

[quote name='Szura']Nie no, czasem na początku takie norwegi mogą się przydać, jeśli pies np. nie potrafi dobrze zostawać albo chcemy go bardziej nakręcić i puścić go z ręki lub chcemy, żeby ktoś puścił naszego psa. Mi się Młody tak jarał, że się podduszał. Ale fakt, że szybko przestały nam być szelki potrzebne i trenujemy bez.[/QUOTE]
No Xena jeszcze zostawać nie umie, ale się uczymy.

[quote name='Gezowa']Jak już dziewczyny wspomniały - w agility pies biega bez niczego, jeśli chodzi o zawody. Na treningach ma obrożę, bo wiadomo - początek nauki, zawsze bezpieczniej jak jednak ma coś na sobie, bo z szelkami to raczej słabo...
Norwegi to prędzej do flyballu.[/QUOTE]
No tak, na treningach obroża musi być żeby psa jakoś trzymać..

[quote name='Illusion']Moje psy biegały normalnie na treningach w szelkach i chyba nie narzekały. Jedna sucz raz przewróciła hopkę skacząc nad poprzeczką w norwegach i podobno to one jakoś zahaczyły o przeszkodę, od tamtego czasu na wszelki wypadek biega w obroży/szelkach "Y" z hurtty i jest ok.[/QUOTE]
Dzięki za odpowiedź. Taką odpowiedź chciałam usłyszeć ;-)
Że norwegi się nadają, nie do końca, ale jest okej :D

Posted

Scoob czasem ćwiczył na agility w norwegach/julkach/guardach i jeśli szelki są wygodne, to nie uważam, żeby psu w czymkolwiek przeszkadzały, no może oprócz slalomu ;) na początku są nawet bardzo przydatne, żeby nie było problemu z przytrzymaniem psa