Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zofio musisz tylko usunąć spacje. ;)
http://www.forum. molosy .pl/

-------------------------------------------------------------

[quote name='Franca81']Boksery znajdują się obecnie w krakowskim schronisku.
Pracownicy ze względu na dość spory nakład pracy związany z zakańczaniem roku no i "sezonem pozbywczym" dość krótko opisali mi psy. Większość fotek i opisów zdobyłam dzięki wolontariuszce za co bardzo serdecznie dziękuję w imieniu boksiołków.

MARLON

Ma 6 lat. Do schroniska trafił 28 listopada. Obecnie przebywa w izolatkach. Jest chory (tyle się dowiedziałam w schronisku i od wolontariuszki).
Tylko tyle wiem na chwilę obecną. Ze względu iż boksio przebywa w izolatce nie posiadam innych zdjęć.

Kolejne info o chłopaku:

Marlon nadal jest na izolatkach, jest chory. Dokładnie nie wiem na co, w czwartek będę dopytywać weterynarzy schroniskowych co z nim, może uda mi się go wziąć na spacer, wtedy jakieś zdjęcia porobię. Dzisiaj dowiedziałam się że na pewno nie jest agresywny, podobno bardzo przyjacielski i kontaktowy psiak.

Posted

Przepraszam, że tak co chwila coś dodaję ale cały czas zbieram informacje o boksiach. A chciałabym by znalazły się na stronach fundacyjnych ( a do tego są potrzebne informacje i fotki). ;) Cytuję psiaki by się nie pomieszało i by wiadomo było o którego boksia dokładnie chodzi.

Aktualizuję:

[quote name='Franca81']MARLON
Ma 6 lat. Do schroniska trafił 28 listopada. Obecnie przebywa w izolatkach. Jest chory (tyle się dowiedziałam w schronisku i od wolontariuszki).
Tylko tyle wiem na chwilę obecną. Ze względu iż boksio przebywa w izolatce nie posiadam innych zdjęć.

Kolejne info o chłopaku:
Marlon nadal jest na izolatkach, jest chory. Dokładnie nie wiem na co, w czwartek będę dopytywać weterynarzy schroniskowych co z nim, może uda mi się go wziąć na spacer, wtedy jakieś zdjęcia porobię. Dzisiaj dowiedziałam się że na pewno nie jest agresywny, podobno bardzo przyjacielski i kontaktowy psiak.
Nowe info: Jest cudownym i miziastym boksiem. Wskakuje na człowieka tylnimi łapami i się wtula.
Marlon ma przepuklinę krokową, problemy z wypróżnianiem, dlatego jest na izolatkach, żeby psy nic mu tam nie zrobiły, ma mieć w najbliższym czasie operację na to.

Poniżej fotki:

Myślę, że już mam wszystkie najważniejsze informacje. ;)

Posted

DAGO
Ma 2 lata. Przyjęty do schroniska: 06.10.2011r. Obecnie jest na obserwacji gdyż ugryzł człowieka. Nie nadaje się do dzieci. Nie toleruje psów. Potrzebuje człowieka mającego doświadczenie z psami trudnymi. Lubi piłeczkę, za którą wiele zrobi. Wg. pracowników schroniska jest za chudy i dość lękliwy.
Fotki Dago. W sumie jedna bo dostałam trzy ale są prawie identyczne więc wrzucam jedną by nie zaśmiecać. Jak coś to mam brakujące dwie. ;)

Posted

Faro napisał(a):
Dago mieszka w pojedynczym boksie zewnętrznym (budzie), a ugryzł pewnie ze strachu biedaczek.

Z tego co wiem to miał przygodę z weterynarzem, a wiadomo nie każdy psiak lubi weterynarza ;) Nie wiem dlaczego był na obserwacji, możliwe że gdy przyprowadzili go ludzie to powiedzieli że ugryzł i wtedy poszedł automatycznie na obserwację.
Dago szuka domu odpowiedzialnego, bez dzieci, jest to naprawdę super psiak, na mnie jeszcze nigdy nie warknął nawet, nie przepada za psami. Wita się z każdym pracownikiem spotkanym podczas spaceru :)

Posted

[quote name='tatankas']śliczna ruda boksia szuka domu na już-wyląduje w schronisku jutro-Myślibórz:

http://tablica.pl/oferta/do-jutra-dom-pozniej-schronisko-pilnie-potrzebna-pomoc-IDBgOj.html

Z olly z fundacji sos Bokserom załatwiłyśmy domek stały,o ile sunia się dogada z mniejszą mieszkającą tam sunią,mamy też już na jutro transport dla niej-koszt wyniesie 110zł,50zł dołożą się jej nowi właściciele,więcej nie mogą,bo ciężko po świętach,a do tego z sunią jeszcze trzeba będzie zaliczyć weterynarza.Czy ktoś może się dołożyć do transportu.Ja mogę 10zł dać,więc brakuje jeszcze 50zł :(

Posted

greatmadwomen napisał(a):
Z tego co wiem to miał przygodę z weterynarzem, a wiadomo nie każdy psiak lubi weterynarza ;) Nie wiem dlaczego był na obserwacji, możliwe że gdy przyprowadzili go ludzie to powiedzieli że ugryzł i wtedy poszedł automatycznie na obserwację.
Dago szuka domu odpowiedzialnego, bez dzieci, jest to naprawdę super psiak, na mnie jeszcze nigdy nie warknął nawet, nie przepada za psami. Wita się z każdym pracownikiem spotkanym podczas spaceru :)

z tego co wiem, to jego byli właściciele już kilkakrotnie przyprowadzali go do schronu :(

Posted

[quote name='Franca81']Przepraszam, że tak co chwila coś dodaję ale cały czas zbieram informacje o boksiach. A chciałabym by znalazły się na stronach fundacyjnych ( a do tego są potrzebne informacje i fotki). ;) Cytuję psiaki by się nie pomieszało i by wiadomo było o którego boksia dokładnie chodzi.

Aktualizuję:
Nowe info: Jest cudownym i miziastym boksiem. Wskakuje na człowieka tylnimi łapami i się wtula.
Marlon ma przepuklinę krokową, problemy z wypróżnianiem, dlatego jest na izolatkach, żeby psy nic mu tam nie zrobiły, ma mieć w najbliższym czasie operację na to.

Poniżej fotki:

Myślę, że już mam wszystkie najważniejsze informacje. ;)

Marlon jedzie jutro do Warszawy :) Przechodzi pod opiekę Fundacji :)

Posted

olly napisał(a):
Marlon jedzie jutro do Warszawy :) Przechodzi pod opiekę Fundacji :)

Marlon jest w DT u mojego Taty, w Sulejówku pod Warszawą.
Niedługo jakieś fotki podrzucę. Czy Marlon ma jakiś wątek tutaj na dogo ?
Byłabym wdzięczna za podlinkowanie.
Jeśli nie ma, to założę.

Posted

Bolsbokser napisał(a):
Marlon jest w DT u mojego Taty, w Sulejówku pod Warszawą.
Niedługo jakieś fotki podrzucę. Czy Marlon ma jakiś wątek tutaj na dogo ?
Byłabym wdzięczna za podlinkowanie.
Jeśli nie ma, to założę.

wydaje mi się że nie ma

Posted

[quote name='Camara']Pilnej pomocy szukają 1,5 roczny mieszaniec i niespełna roczny bokserek

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=21&t=137637

W dniu dzisiejszym Fundacja Pasterze odebrała z tego miejsca 6 berneńczyków.
Naprawdę nie jesteśmy w stanie zapewnić pomocy bokserkom, a one tego bardzo potrzebują. Jest tragicznie :shake: To nie jest pseudohodowla!

z kim się kontaktować w sprawie boskia??
na ogłoszeniu jest numer do Magdy, ale nie odbiera telefonów :(

Posted

zerknijcie proszę!!
da się coś z tym zrobić??:angryy:

http://allegro.pl/bokser-boksery-i2044070284.html

"Piękne suczki bokserki w wieku 7 tyg .Oddam do adopcji pod warunkiem podpisania umowy w której między innymi nabywca zobowiązuje się do rozmnożenia suczki przy drugiej cieczce z psem ,którego wskażę lub zapłaceni kary umownej w wysokości 20000 pln( szczegóły o karze w umowie) i oddania wszystkich szczeniąt z taką samą umową jak tą którą podpisze do adopcji.Ma to na celu przeciwdziałanie monopolizacji rynku zwierząt domowych przez hodowców zwierzat z rodowodami.Nie łamie to w żaden sposób ustawy bo nie ma celu handlowego i zwierzęta będą oddawane w miejscu chowu.Zastrzegam prawo wyboru nowego właściciela licytacja nie oznacza nabycia psa.

:angryy: o żesz.......