Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Busio poogłaszłam na:
[FONT=Verdana]kupiepsa.pl [/FONT]
[FONT=Verdana]adopcje.org[/FONT]
[FONT=Verdana]eoferty.com.pl
przygarnijzwierzaka.pl
kupsprzedaj.pl
e-zwierzak.pl
katowice.gumtree.pl[/FONT]

[FONT=Verdana]spacerek.net[/FONT]
[FONT=Verdana]gieldaogloszen.pl[/FONT]
jutro postaram się coś jeszcze dorzucić ;)

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Glutofia napisał(a):
Dzięki dziewczyny nadal nic.. :shake: no ale szukamy!

Bounty trzymaj namiar na panią przyda się

Narazie nie mam czego trzymac, bo nie dostałam xD

Posted

[quote name='maciaszek']Pani od maila napisała nieco więcej:
"[FONT=PrimaSans BT,Verdana,sans-serif] Witam,
Może to nie najlepszy czas na poszukiwania psa z mojej strony, za około 2 miesiące
przeprowadzamy się z rodziną do domu z ogrodem. Czas przeprowadzki nie byłby zbyt
dobry dla czworonoga...
Na Busia trafiłam przez przypadek, po prostu fascynują mnie dogi niemieckie
i od czasu do czasu przeglądam aukcję z psami tej rasy.
Nie muszę chyba pisać, że zobaczyłam w nim psa, który byłby tym idealnym, nie dość
że spełniłabym ciche marzenie o dogu, to jeszcze dałabym dom, na który Busio na pewno
zasłużył..
Te 2 miesiące to sporo czasu. Pewnie znajdzie się właściciel który weźmie
Busia prędzej, niż my będziemy w stanie to zrobić. Mam nadzieję, że trafi
do kochającego domu :)

Byłabym ogromnie wdzięczna gdyby dali mi Państwo znać jak ma się sprawa z jego adopcją.
Gdyby do czasu przeprowadzki nie znalazł się inny chętny przygarnąć Busia,
w co wątpię patrząc na tego wspanałego czworonoga, proszę o informację.

Pozdrawiam serdecznie i życzę szczęścia!
"

Jeśli nie Busio to może jakiś inny dog skorzysta za te 2 miesiące? Może komuś podam mail do tej pani? Za 2 miesiące mogę go już nie mieć...
[/FONT]

Może niech go ktoś sobie zapisze.;)

Posted

Ogłoszenia zaczynają działać dzis dzwoniło kilka osób zainteresowanych Busiem. Wszystkie tel beznadziejne:shake:
Przeważnie słyszę "szukam psa dla dziecka" juz mną wstrząsa ale to nic rozmawiam i tylko utwierdzam sie w przekonaniu ze szkoda baterii w telefonie.

Rekord pobił pan który szuka psa dla dzieci (trójka) by uczyły się odpowiedzialności. No i dobrze.W rozmowie pan wspomniał ze nie ma czasu dla psa i jak dzieci chcą to niech wyprowadzają na spacer. No oki, pytam w jakim wieku są dzieci , otóż: 8,5,lat i jedno 8 mieś. Pytam czy dobrze zrozumiałam ze chce 8- latka na spacer wygnać z dogiem????? " No wie pani niech wiedzą ze pies to obowiązek ale ja też bedę chodził jak znajdę czas"
Pan dziwnie rozumie słowo "odpowiedzilność"
Inni oczekiwali ode mne deklaracji ze pies nigdy nie ugryzie dziecka, oburzenie święte ze jak to? Pszemy ze pies łagodny to ja nie wiem???
Innego gościa pogoniłam bo zadzwonił o 22. Wcześniej słał mi sms-y na które rzecz jasna nie odpowiadam, jak kogoś nie stać na wykonanie telefonu to i nie stać go na doga proste.

NO nic, szukamy!

Posted

Gluofia prawidłową sieczkę u Ciebie przechodzą! niech sobie nie myslą ze tak łatwo dostać pieknego Buśka! wiem że czas leci ale zjawi sie ta odpowiednia os! musi!!:cool3:

Posted

Busio w nowym domu!!!!

[SIZE=2]Wracając od weta podjechaliśmy sprawdzić nowy domek. Jeszcze nie zdązyliśmy dobrze wejść i juz wiedzieliśmy ze to jest TEN dom.Wszyscy domownicy pobiegli do kuchni po miski staliśmy z małzonkiem mym jak zamurowani. Życie toczy się wokół psa. Rodzina świetna, ogromnie serdeczni ludzie od razu pokochali Busia z wzajemnością zresztą.

Jak usłyszałam :.." a gdzie on śpi?? bo mamy wolną kanapę ale nie wiemy czy będzie mu tam wygodnie.." wyrwało mnie z butów :) i tak się zastanawiam czy te tytuły wątków to jakoś telepatycznie mi nie przychodzą i ciotka Dobermanica pewnie miała rację.
Busio będzie mieszkał w Sosnowcu niedaleko mnie, będziemy spotykac się na spacerkach. Naprawdę bardzo ale to bardzo fajny dom.

Państwo mieli 15 letnią sunię która odeszła im tydzień temu za tęczowy most. W domu żałoba a teraz radość. Normalnie cała rodzina tacy sami wariaci jak my. Busiowi się trafiło. Matko jak oni się cieszyli z tego psa! A jak ja się cieszę!!:multi:
Busio zachwycony- w centrum uwagi i wszyscy go przytulają a on kocha się przytulac obojętnie do kogo byle go miziali:evil_lol: i nie przestawali

Posted

:loveu::loveu:Super!:loveu::loveu:

Glutofia, a masz jakiegoś doga w potrzebie jeszcze?
To bym go podmieniła za Busia, bo mam jeszcze wyróżnioną alegratkę.

PS. w jakiej dzielnicy zamieszka Busio?:cool3:

Posted

Ciaptak kochany :loveu::loveu:. Ale trafił! [SIZE=2]:multi:[SIZE=2]:multi: [SIZE=2]:multi:[SIZE=2]:multi:[SIZE=2] Lepiej chyba nie mógł! [SIZE=2]:multi: [SIZE=2]:multi:

Zostawię ogłoszenie Busia na allegro, ma 3 obserwujących, może jakiś inny dog skorzysta?

Posted

Doga mamy tylko tego chorego. Chyba ze,,,można by dac ogłoszenie ze szukamy wsparcia i domu tymczasowego na terenie śląska tak by doszedł do siebie zanim pojedzie do osoby która chce go przyjąć (tam w sumie też tymczas ale moze być dożywotni nie śpieszy się) chyba ze znajdzie się stały dom jakimś cudem czasem ludzie chcą pomóc takim biedom.
Chodzi o to ze trzeba będzie zabrać go z kliniki by w domowych pieleszach dochodził do siebie. Dobrze by był to dom bez schodów bo on nie wejdzie np na 2 piętro.
Jednym słowem szukamy matki teresy do opieki nad psem
NO i koniecznie numer konta bym podała, nie ma co się sumitować leczenie jest mocno kosztowne i adres na stronę.
Jak myślicie dobrze kombinuję?

Link do drugiego doga (mam nadzieje ze juz działają linki):
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=148963&page=12

Posted

Jasne zostaw te ogłoszenia tak jak są jak ktoś będzie dzwonił zawsze mogę odesłac do dogów adopcji oni ciągle mają dogi..
a rokowania tego boroka w klinice nie są dobre

Posted

To jeszcze nic. Dzwoni do mnie ta dziewczyna. Spanikowana.
-Pani Moniko bo pies bardzo dyszy ma suchy nos i gorące uszy ratunku!
- proszę mu zmierzyć temperaturę

po chwili telefon
-38!!
- no to ok, ale zadzwonię do weta zapytam

Więc dzwonię kajam się przepraszam sobota wieczór gośc pewnie chce wypić piwko boks obejrzeć albo co, a tu nawiedzona gitarę zawraca. Pytam mojego weta jak mam uspokoić tę panią bo bardzo się przejmuje ja nie mam pojęcia co psu jest a on do mnie:
-Pani Moniko , proszę powiedziec tej Pani zeby przykręciła kaloryfer

:megagrin::megagrin::megagrin::megagrin:
POMOGŁO!