Asiaczek Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 No, Cyraneczka, Twoje Sh dały czadu! Pozazdrościć. No i gratulacje dla pozostałych psiaków! Pzdr.
Nitor-Nivalis Posted March 16, 2007 Author Posted March 16, 2007 PSY kl. młodzieży: 1- Arktogea QUICK DEMON - Zw.Mł, ukończony Championat Młodzieży!!! 2. Oumiak's BAY OF PASSION 3. GARET Nektar Polnocy 4. kl. pośrednia 1- Husqvarna ON MY MIND - CWC 2. Artic Wind of Wolf Point kl.otwarta: 1- Ebonyshadow n Shapali`s DRAGON - CWC 2- RICK de Ciukci 3- Arktogea TRAJAN kl. championów 1- Arktogea SWEETY - CWC, CACIB 2- QUICK EYED Yukon Tanana - res.CACIB 3. zdaje sie Talizman 4. Until the Top of Baker lake I jeszcze suczki: kl. młodzieży 1- Arktogea QUEEN OF DREAM - Zw.Mł., NJwR 2- Arktogea QUEEN OF NIGHT kl. pośrednia 1- Arktogea QUEEN OF SNOW - CWC, CACIB, BOB kl. otwarta 1- HAPPY HILARY Eskimoski Domek - CWC, Res.CACIB kl. championów 1- Arktogea VIXEN - CWC 2. Jagienka z Coyoacan Quenni na Bog sie juz nie powiodło niestety GRATULACJE DLA WSZYSTKICH :) :) :) :)
J.J.K. Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 [quote name='Nitor-Nivalis']PSY kl. młodzieży: 1- Arktogea QUICK DEMON - Zw.Mł, ukończony Championat Młodzieży!!! 2. Oumiak's BAY OF PASSION 3. GARET Nektar Polnocy 4. kl. pośrednia 1- Husqvarna ON MY MIND - CWC 2. Artic Wind of Wolf Point kl.otwarta: 1- Ebonyshadow n Shapali`s DRAGON - CWC 2- RICK de Ciukci 3- Arktogea TRAJAN kl. championów 1- Arktogea SWEETY - CWC, CACIB 2- QUICK EYED Yukon Tanana - res.CACIB 3. zdaje sie Talizman 4. Until the Top of Baker lake I jeszcze suczki: kl. młodzieży 1- Arktogea QUEEN OF DREAM - Zw.Mł., NJwR 2- Arktogea QUEEN OF NIGHT kl. pośrednia 1- Arktogea QUEEN OF SNOW - CWC, CACIB, BOB kl. otwarta 1- HAPPY HILARY Eskimoski Domek - CWC, Res.CACIB kl. championów 1- Arktogea VIXEN - CWC 2. Jagienka z Coyoacan Quenni na Bog sie juz nie powiodło niestety GRATULACJE DLA WSZYSTKICH :) :) :) :) Małe, ale sprostowanie : Psy kl mł 3 lokata Hawk Seven Heaven :)
nordic blue Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 [quote name='jolka11']Oto parę fotek z Katowic Gratulacje dla zwycięzców i wszystkich wystawiających się w Katowicach !!! Jola dziękuje za śliczna fotkę BRILLIANT SHOOTING STAR:multi:
NigdyNigdy Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Dorzucam, co zdążyłam przepisać: PSY kl. szczeniąt ADVENTURER Eskimoski Domek- był, ale nie wiem, jak mu poszło :roll: kl. młodzieży 1- Arktogea QUICK DEMON - Zw.Mł, ukończony Championat Młodzieży!!! 2. Oumiak's BAY OF PASSION 3. HAWK Seven Heaven 4. GARET Nektar Polnocy BAMBO Arktyczny Podmuch- dosk. MISTER OF EUROPE Eskimoski Domek- ? DA VINCI Eskimo River- nb MAKS Pieroth Blue - nb OSKAR z Pierwszej Ręki- nb kl. pośrednia 1- Husqvarna ON MY MIND - CWC 2. Artic Wind of Wolf Point- dosk CHINOOK de Ciukci - nb DODI z Dzikiego Rancza- nb kl.otwarta: 1- Ebonyshadow n Shapali`s DRAGON - CWC 2- RICK de Ciukci 3- Arktogea TRAJAN 4- DUSTIN Sądeckie Pieszczochy- dosk A'CHICAGO Eskimo River- dosk LAREDO de Ciukci- dosk LIDER NIKE'S z Pierwszej Ręki- dosk Oumiak's AMBASSADEUR de France- dosk. ATAMAN Ninsun- bdb ALF Akademicka Rodzinka- db OTHELLO Arktogea- dyskw. C'EST LA VIE Husqvarna- nb kl. championów 1- Arktogea SWEETY - CWC, CACIB 2- QUICK EYED Yukon Tanana - res.CACIB 3. TALIZMAN FOR FORTUNATUS Eskimoski Domek 4. UNTL THE TOP of Baker Lake EXPLORER BEAR Hydrargium- dosk KASDAN de Ciukci- dosk kl. weteranów 1. BURSZTYN z Coyoacan- dosk SUKI kl. szczeniąt 1. BELA CHITI of Chnadu- WO 2. Nordic Blue BRILLIANT SHOOTING STAR- WO 3. FULL OF ENERGY Potega Naturalności- WO DEMETER Husky Team- nb kl. młodzieży 1- Arktogea QUEEN OF DREAM - Zw.Mł., NJwR 2- Arktogea QUEEN OF NIGHT 3. SHERRY SASHKA RAY OF LIGHT Eskimoski Domek 4. TAŃCZĄCA MALLORCA Eskimoski Domek Discovery POISON- dosk Husqvrna TIARA- dosk ICE TEA Eskimoski Domek- dosk MISS SHAYANE Eskimoski Domek- dosk Paracortus ARKTIKA- dosk FAMA Sądeckie Pieszczochy- nb Husqvarna PRIMA APRILIS- nb kl. pośrednia 1- Arktogea QUEEN OF SNOW - CWC, CACIB, BOB 2. MISS ARISHA Eskimoski Domek- dosk FAMA Sądeckie Pieszczochy- nb Husqvarna PRIMA APRILIS- nb kl. otwarta 1- HAPPY HILARY Eskimoski Domek - CWC, Res.CACIB 2. PENNYROYAL TEA Fortunatus 3. ANCHORAGE Fortunatus 4. EVENING FALLS Potęga Naturalności FIRMA z Banciarni- dosk MIRA CETI Srebro Północy- dosk DIRTY DANCING Husqvarna- nb FATIMA Sądeckie Pieszczochy- nb FINKA Sądeckie Pieszczochy- nb Husqvarna CASABLANCA- nb ORIGAMI Eskimoski Domek- nb ZIMOWA WRÓŻKA Eskimoski Domek- nb kl. championów 1- Arktogea VIXEN - CWC 2. Jagienka z Coyoacan 3. RISING STAR Fortunatus- dosk 4. Arktogea CHRYSTAL MOUNTAIN- dosk KALINKA Eskimoski Domek- nb kl. weteranów 1. VANILIA Syberyjska Rapsodia- dosk 2. ARAUCARIA EXCELSA Natasza- dosk. Jakiś pomór wśród Husky był, bo bardzo wiele psów nie dojechało niestety....
Wanka Tanka Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 [quote name='NigdyNigdy']Dorzucam, co zdążyłam przepisać: SUKI kl. szczeniąt 1. BELA CHITI of Chnadu- WO uzupełniam: BELA wygrała również porównanie o NajSzcz wR :cool3: a na BIS Szczeniąt zajęła III lokatę :multi: Asiu... gratuluję, Misia piorunem się uczy.
asia40 Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 :oops: Bardzo sie cieszymy z tej pierwszej wystawy. Dziękuje Marta, nie tylko za Darwina :loveu:
SYLWIA:) Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 :loveu: DZIĘKUJEMY ZA GRATULACJE!!!:loveu: dla 15m-ej suni to ogromny sukces:multi:
NigdyNigdy Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Wanka Tanka napisał(a):uzupełniam: BELA wygrała również porównanie o NajSzcz wR :cool3: a na BIS Szczeniąt zajęła III lokatę :multi: A, no to gratuluję! Nie wiedziałam, że było porównanie o Najlepsze Szczenię, a z BiS'ów zgarnęliśmy się dość szybko, więc zupełnie nie wiem, co się tam działo :lol: Zgodnie z regulaminem wystaw, weteranów na przykład nie porównywano i oba mogły wejść na BiS'a ;)
efra-husky Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 GRATULACJE dla wszystkich zwycięzców z Katowic :p A tutaj coś co znalazłam dla NigdyNigdziaków http://wiadomosci.onet.pl/10331,8,2,pokaz.html
SH Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Zgodnie z regulaminem wystaw, weteranów na przykład nie porównywano i oba mogły wejść na BiS'a Na naszej wystawie na BIS idzie po jednym przedstawicielu rasy :eviltong: A ponieważ drugi zwycięski weteran, a dokładniej weteranka, nie miała niebieskiej kartki Best Weteran, więc nie poszła na BIS Weteran :diabloti: Poza tym moja sucz była tak zniesmaczona tym całym wystawowym zamieszaniem, że kiepsko ją widziłam na zielonym ringu, zatem odpuściłam i sobie i jej. I jeszcze uzupełnienie => DODI z Dzikiego Rancza 3 dosk. w klasie pośredniej psów.
NigdyNigdy Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 efra-husky napisał(a):A tutaj coś co znalazłam dla NigdyNigdziaków O! Dzięki efra-husky :) SH napisał(a):Na naszej wystawie na BIS idzie po jednym przedstawicielu rasy :eviltong: A ponieważ drugi zwycięski weteran, a dokładniej weteranka, nie miała niebieskiej kartki Best Weteran, więc nie poszła na BIS Weteran :diabloti: :crazyeye: No, co Ty do mnie mówisz....? Przecież myśmy ze zwycięską weteranką dobre 15 minut próbowały ustalić, czy będzie porównanie, czy nie, aż w końcu wezwano "osobę najbardziej poinformowaną" (nie pamiętam kto to niestety :roll: ) i dowiedziałyśmy się, że oba dziadki idą na ing główny. No, fakt, powiedziano mi "ino zadbaj o to, żeby niebieską kartkę dostać", no to zadbałam :p Tylko jedna była? :evil_lol:
Savannah Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 szkoda ze SH prawie nie widoczny:roll: fotka z BIS Puppy z Katowic
Nitor-Nivalis Posted March 20, 2007 Author Posted March 20, 2007 [quote name='Savannah']szkoda ze SH prawie nie widoczny:roll: fotka z BIS Puppy z Katowic a kto jest na II lokacie :evil_lol:
Savannah Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Nitor-Nivalis napisał(a):a kto jest na II lokacie :evil_lol: wiadomo:multi::cool3::loveu::cool3:
SH Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 "NigdyNigdy" napisał(a):Przecież myśmy ze zwycięską weteranką dobre 15 minut próbowały ustalić, czy będzie porównanie, czy nie, aż w końcu wezwano "osobę najbardziej poinformowaną" (nie pamiętam kto to niestety :roll: ) i dowiedziałyśmy się, że oba dziadki idą na ing główny. No, fakt, powiedziano mi "ino zadbaj o to, żeby niebieską kartkę dostać", no to zadbałam :p Tylko jedna była? :evil_lol: Ta niby NPO nie miała chyba pojęcia o czym mówi :crazyeye: Sama robiłam koszyki na ringi - tzn. m.in. odliczałam medale i kolorowe karteczki zgodnie z decyzją komitetu organizacyjnego wystawy, czyli po jednym Best Puppy i Best Veteran dla każdej rasy, bo kwestię Best Juniora określa regulamin. Dlatego kartka była jedna :eviltong: Chyba trzeba będzie pogadać z osobą, która odprawiała sekretarzy i godpodarzy ringów w piątek :cool3: W końcu to ona powinna powinna przekazać dokładną informację. Z drugiej strony w sobotę i niedzielę byłam na odprawie, bo sama występowałam w roli gospodarza i sekretarza :p ... i na własne uszy słyszałam, że puppy i weteran wybierani są po jednym przedstawicielu rasy :cool1: ... dlaczego potem niektórzy się tego nie trzymali... nie mam pojęcia :shake: Może Ci ochotnicy mają problemy z uszami, albo... sklerozę ;) Tak czy siak, nie było takiej siły, która by moją wetrankę wyciągnęła z "budy" :evil_lol:
NigdyNigdy Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 SH napisał(a):Ta niby NPO nie miała chyba pojęcia o czym mówi :crazyeye: Sama robiłam koszyki na ringi - tzn. m.in. odliczałam medale i kolorowe karteczki zgodnie z decyzją komitetu organizacyjnego wystawy, czyli po jednym Best Puppy i Best Veteran dla każdej rasy, bo kwestię Best Juniora określa regulamin. Dlatego kartka była jedna :eviltong: :cool3: Bo u nas nie tylko sędzia nie zrobił porównania, ale nawet asystent, czy gospodarz nie reagował na nasze "a co my mamy robić" :p No, to poproszono tę NPO z innego ringu i werdykt był taki, że na BiS'a mają lecieć oba :p SH napisał(a):Tak czy siak, nie było takiej siły, która by moją wetrankę wyciągnęła z "budy" :evil_lol: Czyli szczęście w nieszczęściu- cieszę się, że za bardzo nie pokrzyżowaliśmy planów ;)
SH Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Wsio OK ;) Ta historia daje za to nauczkę, że należy precyzyjniej układać plan sędziowania => zaznaczać w nim wszystkie wybory, które mają się odbywać w ringu :razz: No i dokładnie odpytywać obsługę ringu z tych ringowych konkurencji :lol:
Nitor-Nivalis Posted March 20, 2007 Author Posted March 20, 2007 SH napisał(a):Wsio OK ;) Ta historia daje za to nauczkę, że należy precyzyjniej układać plan sędziowania => zaznaczać w nim wszystkie wybory, które mają się odbywać w ringu :razz: No i dokładnie odpytywać obsługę ringu z tych ringowych konkurencji :lol: to praawda - na ringu bulli powiedziano mi że szczeniaaki wchodza dwa i nie ma porownania od razu dostalismy karteczke.... jeszcze przed wyborem suczek
HUSKYTEAM Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 No właśnie, jak to jest? Czy wszelkie zasady porównań podczas sędziowania danej rasy i zasady kwalifikacji i udziału w konkurencjach finałowych nie są odgórnie ustalone? I czy organizator nie musi się podporządkowac zasadom przyznawania odznaczeń (medale, puchary w konktrencjach finałowych)? Bo z reguły panuje dość duża dowolność i to, o czym piszesz Ewka - każdy bieg i się dopytuje co gdzie kiedy i czy w ogóle? ;)
NigdyNigdy Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 SH napisał(a):Ta historia daje za to nauczkę, że należy precyzyjniej układać plan sędziowania => zaznaczać w nim wszystkie wybory, które mają się odbywać w ringu :razz: Oj, takie coś bardzo by ułatwiło życie nie tylko sędziemu, ale i wystawcom. Dobrze by było ująć również w katalogu, jakie porwnanie idzie w którym momemcie. Bo na przykład, ja mam ciągle problem z tym, którego psa powinnam mieć przygotowanego. Kiedy Jagna, oceniana w championach, lata po ringu, Bursztyn już powinien być przygotowywany do rasy. Ale jeśi Jagna wygra, to nie wiadomo teraz, czy po championach wchodzi weteranka, a zaraz po niej robi się porównanie o Najlepszego Weterana, czy po championach, będzie wybór NDSwR, a dopiero potem weteranka :lol: Na szczęście, do tej pory udawało mi się znaleźć życzliwych, którzy mi pomagali (za Katowice, dziękuję Marcie :loveu: ), ale czasem jest z tym problem. Nie byłoby go, gdyby kolejność porównań była odgórnie ustalona ;) Chyba znów offtopuję :diabloti: :shithappens:
Recommended Posts