Jump to content
Dogomania

Wyniki z ringu Siberian Husky (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jolka11 napisał(a):
Tak,tak ,to wszystko za sprawą Savannah :lol:.
Podała tak małą stawkę,ze kto mógł ten zgłaszał ,aby było haszczaków więcej :eviltong::multi:

:lol: w sumie super, te bedzie wiecej psiakow:cool3: Jolka11 tez mam nadzieje sie jeszcze zglosicie:razz:

Posted

nowy regulamin wystaw psow rasowych... http://www.zkwp.pl/zg/regulaminy/Regulamin_wystaw_psow_rasowych_ZKwP.pdf

z roznic - zapis o sukach w cieczce niezmieniony, mimo ze FCI uchylilo zakaz wystawiania takowych
weterany wchodza do porownania o BOB
wystawy "elity"?
psy przyjete, zapisane w "dodatku" do katalogu moga miec nieuwzgledniane tytuly
NDPwR i NDSwR zamiast dotychczasowych NPwR i NSwR
sprecyzowany wybor na BIS Junior

Posted

Co do tej możliwosci nieuwzglednienia tytułów psów z dodatku to troche dziwnie, bo czasami to ze pies znalazł sie w dodatku to błąd tego kto składa katalog.

Ale sie ciesze starsznie ze weterany wchodzą o BOB:multi:

Posted

flashka-g napisał(a):
Co do tej możliwosci nieuwzglednienia tytułów psów z dodatku to troche dziwnie, bo czasami to ze pies znalazł sie w dodatku to błąd tego kto składa katalog.

wlasnie zauwazylam ze ten punkt to akurat nie nowosc (moj blad), bo widnial juz w poprzedniej wersji regulaminu. Mogli pozaznaczac na czerwono "co nowego?" ;-)

a wystawy elity maja byc organizowane wg zasad zawartych w zalaczniku do regulaminu. Tylko chyba zapomnieli zalaczyc, albo jeszcze jest opracowywany ;-)

nadal nie ustosunkowano sie do kl.uzytkowej w przypadku husky... tylko certyfikaty dla psow obronnych (IPO-V) i mysliwskich (IIIst)

Teraz to Bursztynek Kasi moze niektorym cisnienie podnosic :-)

Dam sobie reke uciac ze bedzie zamieszanie jesli chodzi o wybor BOB. i nie mam teraz na mysli weteranow (choc tez pewnie co niektorym sedziom beda musieli wystawcy sie przypominac) - wg nowego regulaminu do porownania powinno (przy pelnej stawce) stanac 5 psow. Najlepszy Dorosly Pies w Rasie, Najlepsza Dorosla Suka w Rasie, dwa weterany ale juz jeden z mlodziezy - ten ktory idzie na BIS Junior (okreslenie tytulu Najlepszy Mlodziezowy Pies/Suka w Rasie mogli zastapic po prostu Najlepszym Juniorem).

Posted

Miśka napisał(a):
Teraz to Bursztynek Kasi moze niektorym cisnienie podnosic :-)

Dziękuję za wiarę :loveu:
Mi osobiście jest przykro, że dopiero teraz o tym pomyślano, bo temat wałkowany jest od lat, a psy się starzeją.
....i o ile kwestia championatu weteranów wydaje mi się jasna (tytuł na siłę), o tyle nigdy nie byłam w stanie zrozumieć dlaczego weterany u nas nie biorą udziału w porównaniu o BoB :roll:

Posted

Szkoda tylko ze nie ma championatu weteranów:(

I to dziwne ze nie ma Najlepszego Weterana wybieranego w Rasie.. to co potem dwa idą na BIS Weteran?:roll: Czy tylko ten co BOB wygra??:)) jakos dziwnie to jest..

Posted

może poskładamy stawkę na Głogów:)?
psy szczeniąt
ARCTIC Freedome Choice
suki szczeniąt
Sherry Sashka Ray of Light Eskimoski Domek
suki młodziez/ posrednia ( bo nie do informowana jestem:oops: )
Arktogea QUEEN OF NIGHT
suki otwarta
ATENA Połanieckie Wzgórze
Arktogea OCEANIA
NIKITA BLACK STRIPE NIKE`S Śnieżna Wataha
suki championy
Ch.ALBANY Arktyczna Siła

i kto tam jeszcze....??:razz:

Posted

NigdyNigdy napisał(a):
Dziękuję za wiarę :loveu:

to nie wiara tylko przeswiadczenie poparte obserwacjami. A moze i jedno i drugie... ;-)

kiedys, jak wprowadzono zapis ze mlodziez wchodzi do porownania o BOB to przeciwnicy takiej zmiany krzyczeli ze mlodziez ma "swojego" BISa wiec po coz im jeszcze ten "dorosly". Moze podobnie ktos patrzyl na weterany... tak czy inaczej, dobrze ze to juz "dawno i nieprawda". :-)

Freedome Choice to po Albany Arktyczna Sila i Sochim de Ciukci zdaje sie

Posted

Miśka napisał(a):
kiedys, jak wprowadzono zapis ze mlodziez wchodzi do porownania o BOB to przeciwnicy takiej zmiany krzyczeli ze mlodziez ma "swojego" BISa wiec po coz im jeszcze ten "dorosly". Moze podobnie ktos patrzyl na weterany... tak czy inaczej, dobrze ze to juz "dawno i nieprawda". :-)

OK, ale Juniory już od jakiegoś czasu konkurują o rasę, mimo że nadal mają, na większości wystaw, "swojego" BiS'a.
A o dziadkach zapomniano, albo nie chciano sobie nimi zawracać głowy :roll:

Posted

NigdyNigdy napisał(a):
A o dziadkach zapomniano, albo nie chciano sobie nimi zawracać głowy :roll:

pewnie z racji mniejszej liczby zgloszen...
pytanie ktorej wplywowej osobie pies wlasnie wszedl do klasy weteranow (zartuje) ;-)

Posted

Miśka napisał(a):
pewnie z racji mniejszej liczby zgloszen...
pytanie ktorej wplywowej osobie pies wlasnie wszedl do klasy weteranow (zartuje) ;-)

...mi :diabloti: :diabloti: :lol: :evil_lol:

Posted

flashka-g napisał(a):
Szkoda tylko ze nie ma championatu weteranów:(

I to dziwne ze nie ma Najlepszego Weterana wybieranego w Rasie.. to co potem dwa idą na BIS Weteran?:roll: Czy tylko ten co BOB wygra??:)) jakos dziwnie to jest..

We wWrocławiu w 2006 był przyznany tytuł Najlepszego Weterana w Rasie, dostała go moja Niagara ;)

Posted

zpr napisał(a):
We wWrocławiu w 2006 był przyznany tytuł Najlepszego Weterana w Rasie, dostała go moja Niagara ;)

no ale widzisz o BOB wchodzi tylko Najlepszy Juniorz porównania psa i suki.. a z weteranami to wyglada tak ze nie ma porownania.. jakies to zagmatwane;)

Posted

No własnie. Czy nie prościej byłoby, aby do porównania wchodziły:
2 młodzieżowce,
2 dorosłe
2 weterany?
Przecież to takie proste! To nie, ktoś koniecznie z prostej rzeczy musi zrobić coś bardziej skomplikowanego... eh...
Pzdr.

Posted

flashka-g napisał(a):
może poskładamy stawkę na Głogów:)?
psy szczeniąt
ARCTIC Freedome Choice
suki szczeniąt
Sherry Sashka Ray of Light Eskimoski Domek
suki młodziez/ posrednia ( bo nie do informowana jestem:oops: )
Arktogea QUEEN OF NIGHT
suki otwarta
ATENA Połanieckie Wzgórze
Arktogea OCEANIA
NIKITA BLACK STRIPE NIKE`S Śnieżna Wataha
suki championy
Ch.ALBANY Arktyczna Siła

i kto tam jeszcze....??:razz:

Arktogea QUEEN OF NIGHT klasa młodzieży

Posted

Asiaczek napisał(a):
Niby tak. Ale sama widzisz, że znowu ktoś pokomplikował w sumie prostą zmianę, prawda?
pzdr.

No tak. ale tak to już jest .... ;)
Fajnie że weteranki wchodzą o BOB oj Kasiu może ci rąk zabraknąć na porownaniach :evil_lol:

Posted

Tak NigdyNigdy, bedziesz miała jeszcze większą motywację do zabierania ze soba Bursztynka, co?

A tak swoją drogą, to ciekawe, czy z tego powodu nie podniosą cen za weterany, co?
Pzdr.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...