Jasza Posted October 9, 2009 Author Posted October 9, 2009 Jest, jest i to coraz więcej...:shake: Rasowe, rasopodobne, a wszystko to skutek głupoty i okrucieństwa ludzi. Tych którzy rozmnażają, tych którzy kupują na bazarach...ech..:shake: Quote
Magnesiatko Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 [quote name='Jasza']Jest, jest i to coraz więcej...:shake: Rasowe, rasopodobne, a wszystko to skutek głupoty i okrucieństwa ludzi. Tych którzy rozmnażają, tych którzy kupują na bazarach...ech..:shake: Tak sobie przypomniałam... W ubiegłym roku za TM odeszła moja sunia, która przeżyła 14 lat. Miałam ją jako młoda nastka. I zawsze wszystkim mówiłam, że jest to OWCZAREK NIEMIECKI MINIATURKA. Ludzie wierzyli... Nie mówiąc o tym, że jak zdecydowaliśmy się na adopcje... myśleliśmy (tak nas poinformowano), że to samiec :roll: Ani ja ani rodzice niestety nie mieliśmy wcześniej psa, więc się nie znaliśmy :oops: Sunia wyglądała tak: Pisze o tym bo tak naprawdę większości osób nie trudno wmówić, czy pies jest rasowy czy nie. Tak naprawdę, jeżeli ktoś, tak jak my, nie miał wcześniej pieska... nie zna się :cool1: Później jeden z drugim powie, że to wcale nie rasowy, czy piesio z pseudohodowli... chorowity... i ludzie oddają :-( A takich zwykłych Kowalskich, którzy po prostu chcą pieska jest wielu... Quote
Jasza Posted October 9, 2009 Author Posted October 9, 2009 No, Twoja lisiczka słodka, to rzeczywiście OWCZAREK NIEMIECKI MINIATURKA :diabloti: wypisz wymaluj !:evil_lol: Fakt, niektórzy to maja zielone pojęcie, albo go nie mają, na temat ras.. Jakiś miesiąc temu zadzwonila do mnie Pani która chciała przygarnąć szczeniaka WILCZURA NIEMIECKIEGO, a jak ją zapytałam, czy chodzi jej o rasowego psa, czy o owczarkowatego kundelka, to mnie poprawila, że "nie , nie owczarka, tylko WILCZURA NIEMIECKIEGO..." :diabloti: Quote
__Lara Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Jasza napisał(a):No, Twoja lisiczka słodka, to rzeczywiście OWCZAREK NIEMIECKI MINIATURKA :diabloti: wypisz wymaluj !:evil_lol: Fakt, niektórzy to maja zielone pojęcie, albo go nie mają, na temat ras.. Jakiś miesiąc temu zadzwonila do mnie Pani która chciała przygarnąć szczeniaka WILCZURA NIEMIECKIEGO, a jak ją zapytałam, czy chodzi jej o rasowego psa, czy o owczarkowatego kundelka, to mnie poprawila, że "nie , nie owczarka, tylko WILCZURA NIEMIECKIEGO..." :diabloti: :roflt::roflt::roflt: Magnesiatko - piesek śliczny :loveu: Jakby się ludzie znali więcej na rasach, w ogóle na psychice psa to nie byłoby tyle porzuconych zwierząt... a z reguły ludzie mało interesują się psychiką zwierzątka, jego naturą... co tam! Jak żywe i rozumne to może jeść to co człowiek... ja zakupując jakiekolwiek zwierzątko wpierw czytam jaką ma naturę, co potrzebuje do życia, ale mało ludzi tak robi... a potem męczą zwierzęta, kupują dzieciom jako żywe zabaweczki... np. w życiu bym nie kupiła chomika dziecku, a wielu rodziców tak robi. Myślą, małe to jest to nie będzie problemu z utrzymaniem, w sam raz dla małego dziecka do zabawy. A tak właśnie nie jest. Bym powiedziała, że pies jest jednym ze zwierząt, które są najłatwiejsze w utrzymaniu, wszelkie chomiki, koszatniczki, fretki itd. mają na tyle różne swoje naturalne środowisko życia i natury, że żeby się nimi opiekować trzeba mieć naprawdę fachową wiedzę. Gdyby ludzie znali się na rasach to by nie kupowali od pierwszego lepszego pseudohodowcy np. słodkiego małego pieska, który ma być niby jamnikiem, pinczerkiem, itd. Quote
Jasza Posted October 9, 2009 Author Posted October 9, 2009 Mądrze prawisz! Ja jeszcze tylko dodam, że dla wielu ludzi liczy się tylko wygląd psa.. Kupują haszczaka bo im się podobają jego niebieskie oczy a potem myślą że dwa spacerki dookoła bloku wystarczą, żeby piesek pospacerował i kwita...:shake: A ja dostałam maila w sprawie Belli od Pani Malwiny. Szuka pieska rodzinnego... Wraca za parę dni z Berlina, prosiła o zdjęcia Belli, bo na "morusek.pl" nie ma. Wysłałam. No i czekam. Quote
__Lara Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Dokładnie Jaszo. Albo chcą tego yorka, a mają małe dzieci... a potem zdziwienie jak york łapie dziecko za rękę, podgryzie... Brak też ludziom ogólnie pojętej empatii, wczucia się w uczucia psa, kota, etc. Ja to mam nawet wyrzuty sumienia, bo moja chomiczka ostatnio nieco przybrała na wadze i musiałam jej zabrać kolbę, bo tuczy, a ona teraz jak wstanie to jest zdziwiona, że jej nie ma... a mi już się serce łamie :oops: ale wiem, że to dla jej dobra. Jaszo, to mocno kciuki zaciśnięte! ;) Quote
Magnesiatko Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 No trzymam kciuki za Bellę :) No tak... Wiczur niemiecki to wilczur niemiecki a nie żaden owczarek, to Wy nie wiedziałyście?? :crazyeye: :megagrin: Quote
Javena Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f28/makabra-zwierzat-pisdz-frp-likwiduja-pseudohodowle-mordownie-z-piekla-rodem-148404/ Kolejna interwencja. Makabra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:placz:: Chyba nie dozyję czasów,kiedy ludzie zaczną traktowac zwierzeta jak istoty żyjące ,a nie jak przedmioty.:angryy: Quote
Jasza Posted October 9, 2009 Author Posted October 9, 2009 Co do postu wyżej, nie mam słów, już po prostu nie mam słów... A Ty Bella, kochana nie spadaj, na pierwszą!! Quote
Javena Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Bella ma wspaniały glos. Zaczyna szczekac,jak tylko ktos wchodzi do domu. CZUJE SIĘ PANIĄ NA SWOICH WŁOSCIACH:loveu: Czyści wszystkie miski. Ona wyjada kotom,koty idą do jej miski.Mamy tu ubaw. Jak wołam Bella ,leci cała trójca. Nagle wszystkie sa BELLE:evil_lol: Dzis na spacerku spotkała Sare jamniczke z naszej klatki.Trzeba było widziec jak szalały ,nie mozna bylo ich rozdzielić . UŚCISKI DLA CIOTECZEK!!!!!;) Jak będzie pogoda,moze uda mi się trochę zdjec porobić. Quote
maciaszek Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Jak tak dalej pójdzie to jej nie oddacie ;). Quote
Kisiaraf Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Javena bardzo mnie cieszy, że Bella daje Wam tyle radości. Jeszcze raz dziękujemy za opieke nad nią. Jaszeńko czekamy niecierpliwie na rozwój sytuacji z potencjalnym domkiem. Quote
__Lara Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Javena napisał(a):Bella ma wspaniały glos. Zaczyna szczekac,jak tylko ktos wchodzi do domu. CZUJE SIĘ PANIĄ NA SWOICH WŁOSCIACH:loveu: Czyści wszystkie miski. Ona wyjada kotom,koty idą do jej miski.Mamy tu ubaw. Jak wołam Bella ,leci cała trójca. Nagle wszystkie sa BELLE:evil_lol: Dzis na spacerku spotkała Sare jamniczke z naszej klatki.Trzeba było widziec jak szalały ,nie mozna bylo ich rozdzielić . UŚCISKI DLA CIOTECZEK!!!!!;) Jak będzie pogoda,moze uda mi się trochę zdjec porobić. :loveu::loveu::loveu: wymiziaj ją od nas :loveu: a najbardziej mi się śmiać chce jak przeczytałam, że na słowo Bella leci cała trójka :diabloti::evil_lol::loveu::lol: Quote
Jasza Posted October 10, 2009 Author Posted October 10, 2009 One pewnie wszystkie włoski znają, więc wszystkie lecą, bo wszystkie piękne!!!:diabloti: Poliglotki! Wymiziaj Bellę od nas mocno!!! Czy mógłby ktoś zrbić bannerek? Quote
Jasza Posted October 10, 2009 Author Posted October 10, 2009 Dzwonila do mnie fajna Pani z Wodzialawia. Mieli dwa ratlerki 17 lat, teraz rozglądają się za niewielkim pieskiem ktory lubi dzieci i jest nieduży. Nie sa jeszcze zdecydowani, ale rozmawiałam z nią dłuższą chwilę i wydaje się być konkretną osobą. Ma sie naradzić z mężem. zadzwonili z ogłoszenia w Dzienniku więc nie wiedzą jak wygląda. To oczywiście nie jest najważniejsze, ale jednak poprosilam Larę , żeby im wysłała zdjecia Belli. No i zobaczymy. Quote
__Lara Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Wysłałam wczoraj zdjęcia Państwu. Mam nadzieję, że się zakochają! Quote
Jasza Posted October 11, 2009 Author Posted October 11, 2009 Mi wystarczyły dwie sekundy...może nawet jedna...:oops: Quote
Javena Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Jasza napisał(a):Mi wystarczyły dwie sekundy...może nawet jedna...:oops: My zakochalismy sie wszyscy. . Gdybym mogła znalesć prace na miejcu............nigdy bym jej nie oddała nikomu. :shake: Nie moge zostawiac męzczyznom takich obowiazków,tym bardziej,ze syn wraca póżno z pracy,mąz też,nie moge narazac psiątka na siedzenie całe dopołudnie w domu. Koty to co innego.:-( Quote
Kisiaraf Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Banerek gotowy :) Przy okazji mam prośbę jeżeli potrzebujecie jakiś banerek walcie jak w dym na PW. Nie zawsze mam czas "przejść" przez wszystkie "moje" wątki i może mi umknąć taka potrzeba. Bella jest cudna i napewno ktoś się w niej zakocha!!!! Quote
Jasza Posted October 12, 2009 Author Posted October 12, 2009 Dziękujemy Ksiaraf!!! Piekny bannerek! Z moim ulubionym zdjęciem Belli!!:Dog_run::sweetCyb: Quote
Recommended Posts