Magdziak Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Od wczoraj na parkingu w olsztynie kolo czestochowy koczuje pies - nie znam sie na rasie ale wyglada na jakiegos doga (tyle ile udalo mi sie podpatrzec w necie) Pies jest potulny i wystraszony - pod dotykiem ręki mężczyzny, który handluje obok - dygotał... Jeszcze wczoraj miał kolczatkę - ale pewnie pjaczki z rynku zdjęli zeby bylo na wino.... Mam dzis tylko fotki koszmarne z kom. jutro podjade z aparatem - pies sie nie rusza z miejsca - spi na wycieraczce pod sklepem gdzie dostal jesc.. jest wielki - dobrze zbudowany i sporo ponad kolano. Jest tak cholernie zimno a on tam zostal - nie mialam gdzie go zabrac... Moze ma ktos tymczas dla biedaka?? więcej fotek strona 2 Quote
andzia69 Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 hmmmmm........:cool3:coś duzego, molosowatego to na pewno...tylko pysio taki bullowaty...no ale z drugiej strony, mówisz, ze duuży...no to już nie wiem Quote
Magdziak Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 bo jak dla mnie to on wielki! Jest na pewno powyzej kolana, bardzo mocnej budowy - kurcze ale jak pislam nie znam sie.. bidulek zostal tam na parkingu bez niczego tylko wycieraczka a tak cholernie zimno.... Acha - pewnie nie widac na zdjeciach - ale jest taki pręgowany..? Quote
furciaczek Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Moze mix jakiegos molosa z bulowatym kurcze:shake: Quote
Magdziak Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 kurcze..bieda straszna - swoim wygladem wzbudza strach a sam jest kupka nieszczescia.... Quote
agaga21 Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 magdziak, może macie przyzwoity schron? może tymczasowo lepsze schronisko niż ulica? Quote
Magdziak Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 agaga - olsztyn ma podpisana umowe z jamrozowizna - tam chyba tylko jedna wolontariuszka dziala... no i procedura.. - trzeba zglosci do gminy i dopiero wtedy przyjezdzaja po psa ze schroniska.. Ja juz w taki sposob przkazalam tam 2 psy i wiem ze ciagle kibluja w schronie - a to ponad 2-3 lata... temu.. Jezeli nie bedzie tymczasu do jutra to chyba tak musze zrobic bo psie zamarznie... noce sa koszmarnie zimne Quote
furciaczek Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Moze komus uciekl, zgubil sie... Kurcze tymczas jakis potrzebny:placz: Quote
Magdziak Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 furciaczek ja mialam taka nadzieje - ale nie ma ogloszen, nikt psa nie szuka... trzyma sie tego parkingu.. Olsztyn to mala wies - i jak komus zaginie zwierzak to widac ogloszenia No i on taki przerazony i skulony w jednym miejscu.. Quote
pinkmoon Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 ech, co rusz to nowy pies ląduje na ulicy, jak to wszystko ogarnąć...? :shake::-( Quote
chita Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 :-(:-(zeby sie jakis tymczas znalazl:-( Quote
Magdziak Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 dzwonilam gdzie tylko moglam - tylko dogo mi zostalo.. zarejstrowalam sie tez na molosy - ale tam napisze jutro - i tak nikt dzis biedakowi nie pomoze.... jest tak cholernie zimno nawet w domu - ja okutana po sam nos a on tam na wycieraczce.... chyba ze znalazl jakies schronienie - ale jakie? w trawie jeszcze gorzej. kurcze tam nie ma gdzie sie schowac..tylko ruiny zamku powyzej.. nie moglam go zabrac do siebie na podworko - jest wiele powodow.... u mnie na podworku z reszta tez mialby tylko wycieraczke pod drzwiami Prosze o pomoc dla tego psiaka!! Quote
Magdziak Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 jutro jak tylko oporzadze 14 kotow i moje 4miesieczne dziecie jade na parking i zrobie fotki - moze ktos sie ulituje nad biedakiem Quote
furciaczek Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Mam nadzieje ze uda sie cos znalezc, szkoda biedaka. Quote
Magdziak Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 Byłam przed chwilką, psiak pałętał się po czyjejś posesji - brama była otwarta: Quote
chita Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 psiak jest w olszytnie tak? jest tam jeszcze ktos z dogo mi sie mapa nie laduje:shake: Quote
agaga21 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 piękny jest. trochę mi jego pyszczek boksia przypomina a reszta sprawia wrażenie dużego psiaka. tak jakby głowa była od całkiem innego psa. co z nim będzie? Quote
Magdziak Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 Psiak jest w Olsztynie koło częstochowy - to taka mala wioska - jestem tutaj zupełnie sama. W Częstochowie brak tymczasów, wiem bo dzwoniłam. Psiak w tej chwili plącze się po tym parkingu i bliskiej okolicy, wczoraj tylko spał na wycieraczce przed sklepem. Nie byłam w gminie bo cały czas mam nadzieję, że ktoś się nad nim ulituje - jest przepiękny! Do jakiej rasy jest najbardziej podobny?? Moze zmienic tytul? Quote
chita Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Magdziak napisał(a):Psiak jest w Olsztynie koło częstochowy - to taka mala wioska - jestem tutaj zupełnie sama. W Częstochowie brak tymczasów, wiem bo dzwoniłam. Psiak w tej chwili plącze się po tym parkingu i bliskiej okolicy, wczoraj tylko spał na wycieraczce przed sklepem. Nie byłam w gminie bo cały czas mam nadzieję, że ktoś się nad nim ulituje - jest przepiękny! Do jakiej rasy jest najbardziej podobny?? Moze zmienic tytul? aaa ja pomylilam z tym troche wiekszym Olsztynem:oops:on mi wyglada molosowato ale jak agaga21 pisala ta glowka taka "nie dopasowana":lol:moze napisz w tytule ze tymczas natychmiast potrzebny:roll: Quote
Magdziak Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 Zmieniłam tytuł .... bosz tak zimno..on tam na ulicy zmarnieje.. Quote
Magdziak Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 Nie mam jeszcze aktywnego konta na forum od molosów. Znacie kogoś tam zalogowanego?? Quote
Recommended Posts