orpha Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 osobiscie jestem za , wydaje mi sie ze to dobra prozpozycja bedzie czas na szukanie ds albo dt Quote
jusstyna85 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 2 miesiące,to sporo...Są deklaracje,więc będą pieniądze nawet na płatne ogłoszenia... Quote
orpha Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 kiedys mru miala takie chusteczki z wyszytym haslem szukam domu , moge w razie co wyslac chusteczke ktora mi zostala po moim poprzednim tymczasie a wygladalo to tak: ta chustka naprawde uwage przyciagala , ludzie zaczepiali i pytali mimo ze to byl dziadek 12 letni i niewidomy , ale zainteresowanie odrazu wzroslo dzieki tej chusteczce Quote
Livka Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 każdy sposób dobry na zwrócenie uwagi :p a jak superowo psiaki wyglądają w takich kolorowych chustach;) Quote
obraczus87 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Uważam, że pomysł z tym DT jest super. Poznamy psiaka, zobaczymy jak reaguje na niektóre rzeczy :) Quote
Olga7 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Ja także popieram ten pomysł-zawsze to pies już będzie u kogoś w domu a nie w schronie czy przytulsku,gdzie jest wiadomo -dużo innych psów.Tym bardziej ,że on już dość tam oberwał -a to taki spokojny,mily pies.:shake::p Orpha- ten pomysł z zakupem/czy darmową produkcją takich chustek -zielonych ,żółtych lub czerwonych np./ -to świetna myśl !! Gdyby takie chusty dawać psom -pewnie latwiej by zwracaly uwagę i znajdowaly domy .Tylko nie wszystkie psy są zabierane na różne akcje pokazowe -typu festyny ,czy akcje jak na Sląsku chyba/psy z dt czy schronow/ w marketach itp. ? Quote
orpha Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Olga ja z nim na kazdy spacer idac , ubieralam go w ta chusteczke , kiedys przezemnie i SBD ,ktora tez miala tymczasa z chusteczka na szyi , to sie zbiegowisko kolo sklepu zrobilo :diabloti:. Wychodze ze sklepu a tu nie widze SBD ani psów , tylko tłumek ludzi przekrzykujacy sie " o jaki ładny" , "a ile ma lat?" , mowie wam to dziala i zwieksza szanse Quote
obraczus87 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 taka chuta to akcent - sama w sobie zwraca uwage innych, awięc równiez przyciąga ludzi do psiaka :) super pomysł :) Quote
Livka Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 fajnie że Kleksik ma szansę zamieszkać w domu :lol: a przez ten czas na pewno znajdzie się dla niego super domek:cool3: jak Kleksik sam o niego poprosi w tej eleganckiej chuście:eviltong: Quote
orpha Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 heheh o rety czekaja mnie porzadki w domu w takim razie , bo nie pamietam gdzie ja schowalam :oops:. Ale zawsze mozna sie usmiechnac do mru , w sumie bardziej do siostry mru bo to ona takie sliczne chusteczki wydziergala :evil_lol: Quote
Livka Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Nie no chusta wymiata :cool3: jestem pewna że Kleksik w takiej chuście będzie się oganiał od cudownych domków Quote
Olga7 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 orpha-taki pies jak ten na fot. to i bez kolorowej chusty rzuca się na oczy :evil_lol: czarny jak smoła-kudlaty jak miś i pewnie spory ...:razz::evil_lol:-ale pies wyglada super -nawet jesli jest mnie sprawny ...:p:-o ale fakt- chusta i napis -oraz pies tak wystrojony -zwracają zawsze uwagę-bo to raczej niecodzienny widok u nas -trzeba by to po Polsce rozpowrzechnic ,bo za rzadko to jest wykorzystywane /u nas tylko 2-2 dni w roku na Dniach miasta w wakacje / .. Quote
orpha Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 no zdecydowanie pomysł jest przedni , kazdy kto ma tymczasa powinien byc zaopatrzony w taka chusteczke , kolor mozna dobrac przeciez pod psa tak zeby jak najbardziej sie wyrozniala. Czasem przeciez jest tak , ze mijamy kogos nie wiedzac nawet o tym , ze ten ktos ma wlasnie w glowie przygarniecie psa .... Quote
Olga7 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 masz rację -święte slowa - każdy sposób jest dobry ,ale ten jest bardzo dobry :loveu::loveu::loveu::p Quote
orpha Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 no to trza by teraz jakies szwaczki hafciarki :evil_lol: przykro mi , ale ja umiem tylko z trudem guzik przyszyc :oops: Quote
Livka Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 :loveu:Orpha Ty to jesteś skarbnicą takich dobrych pomysłów :loveu: Nikus miał rację :cool3: Quote
Olga7 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Można by szukać ciotek-krawcowych domowych -a nadruki -zamiast haftu -tez moze by sie udalo tanio gdzies wykombinować ..tyle tu ciotek -każda coś pomyśli ,popyta w domu i wokolo ... cos się wymyśli -a skroić material to kazda chyba potrafi no i wybrać kolorki czy gatunek /bawelna chyba/ ...:evil_lol: Quote
orpha Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Livka ale to nie moj pomysł :oops: , mi sie ta chusteczka teraz przypomniala , a pierwsza odemnie byla mru to ona z tym pomyslem "wyskoczyla" :) Quote
Olga7 Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 widuje sie czasem w tv czy prasie takie ubrane w chusty bezdomne psy ,gdzie są wystawiane na roznych akcjach wolontariuszy, czy schronisk oraz fundacji, pokazach,festynach itd. -to świetny sposob na prezentowanie się i zauważenie psa szukającego domu ...:lol::p tylko ,że nie wszystkie psy są tak pokazywane -a szkoda ...:crazyeye: Quote
orpha Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 pewnie wiecej psiakow i szybciej znajdowaloby domki , zwykly spacer do parku i siup trafiasz na kogos kto sie zakochuje w psie , a jak idzie bez chustki to tylko komus przez glowe przeleci "ale ladny pies" a tak zatrzyma sie zagada , ta chustka to taki troche wabik Quote
Livka Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 No dobra widzę że do tego wszystkiego jeszcze skromna:eviltong: Quote
mru Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 ja chyba mam w domu jedną chustkę :) po moim Diego, który u nas został... :razz: więc i chustka została ;) poszukam. jakby coś mogę poprosić Kasię (siostrę) o zrobienie nowej :) kiedyś był też taki bazarek na dogo z profesjonalnymi chustkami niebieskimi :p Quote
Recommended Posts