Jump to content
Dogomania

Moja pani umarła a mnie oddano do schroniska - 10 letni Uzi MA DOM!

Recommended Posts

Posted

[quote name='lilith27'](...) przepraszam, że nasłałam gonie na ciebie
(...) [/QUOTE]
Ależ nie przepraszaj, nie ma za co. Czekam na odpowiedź, czy moja pomoc jest potrzebna, a w tym czasie robię inne rzeczy. :lol:

• Replies 172
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

może zaznaczę coś, żeby nie powodować zadnych nastepnych klotni...
mozemy szukac dla Uziego domu tymczasowego, a nie hotelu...
bez sensu jest brać go do hotelu, tym bardziej ze w azylu on nawet nie jest w boksie, tylko w biurze!
i nie potrzebna mu zmiana na hotel, tylko jesli już to dt w którym będzie w domu i który okaze mu duzo ciepla i milosci, żeby sie otworzyl.

co innego jakby psiak byl na ulicy, albo nie wiadomo by bylo czy bedzie mial gdzie mieszkac za kilka dni. ale tak nie jest.

Najlepiej byłoby złożyć wszystkie siły i szukać mu cudownego domu stałego :loveu:

Posted

[quote name='siekowa'](...) Zapytam się agaty-air czy udało jej się załatwić ten tekst dla Uziego.[/QUOTE]
Dziękuję za informację. :lol:
Goniu, w razie potrzeby pisz proszę na PW. 3maj się Uzi. :hand:

Posted

[quote name='mariolka']może zaznaczę coś, żeby nie powodować zadnych nastepnych klotni...
mozemy szukac dla Uziego domu tymczasowego, a nie hotelu...
bez sensu jest brać go do hotelu, tym bardziej ze w azylu on nawet nie jest w boksie, tylko w biurze!
i nie potrzebna mu zmiana na hotel, tylko jesli już to dt w którym będzie w domu i który okaze mu duzo ciepla i milosci, żeby sie otworzyl.

co innego jakby psiak byl na ulicy, albo nie wiadomo by bylo czy bedzie mial gdzie mieszkac za kilka dni. ale tak nie jest.

Najlepiej byłoby złożyć wszystkie siły i szukać mu cudownego domu stałego :loveu:
aLE TU CHYBA NIKT NIE ZBIERAL PIENIEDZY DLA uZIEGO I NIE MYSLAL O HOTELU..??cZY COS PRZEOCZYLAM????W kazdym arzie piszac o ogloszeniach mialam na mysli szukanie domku stalego dla psiaka...

Posted

[quote name='siekowa']Dostałam odpowiedź, że tekst pewnie będzie wieczorem. :) Bardzo dziękuję. :loveu:[/QUOTE]
Super..w takim razie Allegro pewnie tez bedzie niebawem śliczne...cieszę sie...i mam nadzieje ze się Uziemu uda.....POwodzenia piesku:loveu::loveu:

Posted

[quote name='majqa']Dziękuję za informację. :lol:
Goniu, w razie potrzeby pisz proszę na PW. 3maj się Uzi. :hand:[/QUOTE]
Tak to Majqo bywa jak sie stosuje wolna amerykanke:oops::oops:a błędach sie jednak uczymy cale życie, wiec nie ma tego złego......sory Kochana Cioteczko raz jeszcze, ze zawracalam Ci głowę...:roll:

Posted

[quote name='lilith27']

a z całego problemu przynajmniej tyle dobrego wyszło, że Uzi został dostrzezony na forum[/QUOTE]
A przecież o to mi głownie chodziło...to byl wątek założony ponad miesiac temu,ktory nie liczyl dwoch stron....dobrze, ze troche ludzi się zeszlo, wiec teraz juz sobie beda radzić....i mam nadzieje ze ten śliczny poiesek znajdzie szybko kochajacy domek...Uzi..POWODZENIA:loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='lilith27']a jest bardzo piękny
i na pewno już się wszystko potoczy siłą rozpędu[/QUOTE]
I tej wersji się trzymakmy..czekam niecierpliwie na tekst dla Uziego...juz chyba wieczór jest(bo u mnie to poźne popoludnie) , to pewnie bedzie za chwilke:roll:

Posted

[quote name='gonia66']I tej wersji się trzymakmy..czekam niecierpliwie na tekst dla Uziego...juz chyba wieczór jest(bo u mnie to poźne popoludnie) , to pewnie bedzie za chwilke:roll:[/QUOTE]

Ma być późno w nocy albo rano ale obiecał bardzo się postarać :)

Posted

[quote name='agata-air']Ma być późno w nocy albo rano ale obiecał bardzo się postarać :)[/QUOTE]
No ok...dla niektorych rano- to poźny wieczór (wiem cos o tym)..czekamy...ciekawe swoja droga co u Uziego....

Posted

Przepraszam ale byłam w trasie. Nie wiem czy się spodoba, teksty są orginalne ale z doświadczenia wiem, że przykuwają uwagę ludzi chętnych na adopcje psa.
Uzi
Życie w schronisku jest stanem przypominającym high. Podobnie jak w życiu jednej z piszących pamiętniki narkomanek, tak i w świecie czworonoga budzi się wtedy tyle bólu, tyle emocji, które trzeba oswoić, a które zderzają się ze sobą jak nieobliczalne cząstki atomu, powodując tysiące nieprzewidzianych eksplozji. Emocje Uziego bywają nieokiełznane. Dziesięcioletni psiak, oddany do schroniska po śmierci ukochanej pani, przeszedł wszystkie podstawowe stadia, jakie przechodzi istota, która przeżyła tragiczną w skutkach stratę. Na początku nieufny i wycofany, odmawiał jakiegokolwiek kontaktu z ludźmi. Potem wierząc, ze jeżeli zbliży się do człowieka, w zamian życie wróci do normy, zaczął targować się z nieczułym na jego tragedie losem, prosząc w zamian za smutne liźnięcie opiekuna po nosie, o jeszcze kilka chwil, chociaż moment, z ukochaną panią. Aktualnie jest w ostatnim, najspokojniejszym, ale i najsmutniejszym stadium, zaczyna godzić się ze stratą, rozumiejąc zarazem, że pozostał na tym świecie zupełnie sam. Uzi szuka kontaktu z człowiekiem, pieszczot i głaskania, co pozwala mu wypełnić pustkę po ukochanej osobie. Na początku nieufny, powoli staje się wesołym, pełnym energii psiakiem, świetnie odnajdujący się w grupie innych psów i kotów. Jeżeli jesteś w stanie stworzyć dom temu wyjątkowemu, pełnemu uroku psu i sprawić aby samotność i tęsknota goszczące w jego sercu, zastąpiła miłość i szczęście, nie czekaj! Uzi przebywa w Azylu pod psim Aniołem w Falenicy. Pamiętaj, schronisko jest niczym high, nie rzadko kończy się śmiercią.

Posted

NO to mysle ze teraz allegro wypasione...ktos tu wczesniej obiecal ze jak bedzie tekst to zrobi ogloszenia...teraz juz trzeba Go oglaszać....pokazać światu..i domkowi, ktory na Niego czeka, tylko sam o tym jeszcze nie wie:roll:

Posted

Tekst jest super :) Jeszcze raz bardzo dziękuję. :loveu:

Uzi ogłoszony na stronach:

przygarnijzwierzaka.pl
warszawa gumtree.pl
kupiepsa.pl
e-zwierzak.pl
aukcjezwierzat.pl
cafeanimal.pl
kupsprzedaj.pl
adopcjapsa.pl
petsy.pl
petworld.pl

Niestety na razie tylko tyle bo neostrada mi strasznie nawala ostatnio. :angryy:
Bardzo prosimy o pomoc w ogłaszaniu Uziego.