Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ok dzięki :)
Narazie obserwujemy... jutro jadę do dwóch lecznic z tymi zdjęciami rtg które mam, poradzić się, bo widzę że co wet to inne zdanie. Gdyby nie te poranne odruchy wymiotne to bym się tak nie denerwowała bo poza tym nie widać po niej żeby coś jej dolegało...

Posted

No to tak... moje psie chyba właśnie dostało cieczkę co nieco komplikuje sprawę...
Weci są niemal jednomyślni- skoro fragmenty wciąż zalegają w żołądku (co widać na zdjęciach rtg) i powodują jego podrażnienie (o czym świadczą poranne wymioty) to najrozsądniejszym rozwiązaniem byłoby ich operacyjne usunięcie.
Wg ostatniego weta, któremu zdąrzyłam powiedzieć o cieczce lepiej byłoby ją przeczekać i po jej skończeniu wykonać ponowne badania (rtg z kontrastem, może badanie endoskopowe) i ewentualnie wtedy wykonać zabieg- oczywiście pod warunkiem że stan suni nie ulegnie pogorszeniu- narazie Komka ma się w porządku, nawet przez 2 dni nie wymiotowała- niestety do dzisiejszego rana. Czyli w zasadzie stoimy w miejscu. Wg zaleceń podajemy dalej parafinę (20ml dziennie) i no-spę, polecono też espumisan ze względu na zgazowane jelita.

I trochę Komki :loveu:

Posted

Ostatnie zdjęcie robilismy w środę, wydaje mi się że będzie trzeba je jeszcze powtórzyć żeby zobaczyć czy zabawka zaczęła się przemieszczać w stronę jelit, bo na poprzednich uparcie nie ruszała się z dna żołądka...
jutro jadę do jeszcze jednej lecznicy

Posted

Chodzi w sweterku ;) Tylko ze względu na zdjęcia wyszliśmy bez żeby uniknąć czarnej plamy na białym tle :P Ciężko znosi... spacerki robimy krótkie bo bardzo jej marzną łapki, czasami to aż kuśtyka...

Posted

Koma napisał(a):
Ostatnie zdjęcie robilismy w środę, wydaje mi się że będzie trzeba je jeszcze powtórzyć żeby zobaczyć czy zabawka zaczęła się przemieszczać w stronę jelit, bo na poprzednich uparcie nie ruszała się z dna żołądka...
jutro jadę do jeszcze jednej lecznicy

Jak te części zabawki "ruszą" w stronę jelit, to może być za późno...

Pzdr.

Posted

Komka jest właśnie na głodówce... jutro prawdopodobnie czeka ją gastroskopia. Jedziemy na 15... chyba nie ma sensu czekać kiedy żołądek jest stale drażniony... trzymajcie kciuki i za sunię i za mnie bo nie wiem jak to wytrzymam ;)

Posted

Nerwy puściły, już się zdąrzyłam poryczeć. Komka przed chwilą zwymiotowała... jest głodna, słaba i jeszcze z cieczką... odliczam minuty, za półtorej godziny jedziemy... niech jej wreszcie pomogą :(

Posted

Nie udało się usunąć zabawki endoskopowo ścianki żołądka są nimi mocno obklejone :( godzinę temu miałam telefon czy wyrażam zgodę na nie wybudzanie suni z narkozy i otwarcie brzuszka... przy okazji zaproponowano mi sterylizację...

Posted

Oczywiście się zgodziłam... ciągle czekam na telefon a on uparcie nie dzwoni. Boże jak bym chciała już usłyszać że wszytsko ok...

Posted

Już jest po... nie było większych komplikacji ale czułam po głosie że łatwo też nie było... w każdym razie sunia jest wybudzana a ja jutro z samego rana stawiam się w lecznicy... jak ja do rana wytrzymam :roll:

Posted

Nie wytrzymałam zadzwoniłam jeszcze raz :diabloti: Udało mi się złapać Panią doktor która operowała moje paskudztwo... powiedziała że bardzo dobrze że zdecydowaliśmy się na zabieg bo sunia by tego już nie zwróciła, fragmentów było naprawdę dużo i były baaardzo twarde, co mogło się dla niej naprawdę niedobrze skończyć... przy okazji została wysterylizowana więc 2w1. Komka już się ładnie wybudziła, dostała środki przeciwbólowe i teraz śpi, powinno być w porządku :) Ma zapewnioną całodobową opiekę więc jestem troszkę spokojniejsza... a jutro idę odwiedzić moje psie, które najbliższe 3 dni spędzi w szpitalu.
Podobno po podaniu znieczulenia wystąpiła arytmia :roll: ale na szczęście lekarze szybko sobie z tym poradzili, dobrze że wspomnialam o atakach padaczkowych...