Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aga K tak to są Rogzy

Komki wyniki wyszły (odpukać) bardzo dobrze, wg lekarza sunia jest zdrowa jak ryba.

Natomiast takich obrazków:

... już raczej nie zobaczymy.
Z Atosem jest źle, z dnia na dzień stracił wzrok, jest osłabiony i zdezorientowany, bardzo źle sobie z tym radzi :-( Aż nie potrafię napisać jak bardzo jest mi go żal... :-(

Posted

koma - dzieki za odpowiedz, my jeszcze czekamy na nasze rogzy kostki

misia, tak mi przykro :roll: niewiem co mam napisac.....
wymyziaj Atoska koniecznie ......
i trzymam kciuki oby niecierpial .....

trzymaj sie ...

Posted

Chyba powoli się oswaja z nową dla niego sytuacją, nadal ostrożnie się porusza ale jest już nieco żywszy :)
Jestem u niego co drugi dzień bo zabieramy go do weta i za każdym razem z ogromną nadzieją wierzymy, że może choć niewielka nastąpi poprawa jednak wet nie daje większych szans :shake: Póki co oczka zupełnie nie reagują na światło :-(

Posted

Prawdopodobnie jakiś krwiak w mózgu :roll: Być może powstał już dawno po wypadku a teraz wskutek uderzenia pojawił się ucisk, który spowodował nagłą utratę wzroku... nie bardzo jest szansa by tą diagnozę potwierdzić :roll:
Wg weta dziś źrenice lekko zareagowały na światło ale jakby bodźce nie są przesyłane do mózgu, co wskazuje na jego uszkodzenie :roll: Ciężka sprawa...

Posted

jej, trzymamy bardzo mocno kciuki za przystojniaka.
Moze sie cofnie jakos ehhhh a moze on byl tak zagubiony w tej sytuacji ze jego ocxzka nierwafowaly ... A teraz jak juz sie oswoil, moze cos widzi.
ciezko powiedziec ...

• 2 weeks later...
Posted

Atosik się jakiś taki nerwowy troszkę zrobił :roll: Mam nadzieję, że nie będzie się to pogłębiać...

A teraz Komka patykożerca :diabloti:

cdn...

• 3 weeks later...
Posted

Z Atosem źle się dzieje, bo od jakiegoś czasu zdarzają mu się napady agresji. Do tego stopnia, że sami właściciele zaczęli się go bać :shake: To duży i silny pies, ciężko nad nim zapanować starszym ludziom... na dodatek mój dziadek jest bardzo chory...
W środę/czwartek zabieram Atosa do weterynarza na kontrolę, muszę porozmawiać z lekarzem. Nie bardzo wiem co tu zrobić, czy spróbować podawać mu leki uspokajające? Będę próbowała coś z tym zrobić, bo rozważane już nawet było uśpienie psa... Coś się z nim dzieje, zauważyłam też, że pojawiło się u niego dość dziwne zachowanie- często próbuje hmm jakby odgryźć sobie język :roll: Przewraca nim w pysku, wysuwa, strasznie się przy tym męczy chwilami aż żal patrzeć, wygląda to na jakieś nerwowy odruch...

A z Komką chyba najwyższy czas zapisać się na sterylizację o ile chcę zdąrzyć przed kolejną cieczką... strasznie ciężko mi się na to zdecydować :razz:
Poza tym od kilku dni ćwiczymy posłuszeństwo bo trochę się sunia rozleniwiła przez zimę :lol: Ale o dziwo widzę, że pojętna z niej bestia mimo swoich małych fobii ;)
Ostatnio też robimy sobie dłuższe spacery więc postaram się porobić jakieś fotki ;)
Pozdrawiamy odwiedzających Komkową galerię :bye:

Posted

Z tego, co napisałas o Atosku - to wizyta u weta konieczna! Nie podoba mi się to zachowanie z językiem...

A Komka - mądra sucz. Każdy Ci to powie, chyba nie masz juz żadnych wątpliwości...?:lol:

Pzdr.