Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 500
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Glorien - dziękuję za wiadomości z życia Fredzi.
Bardzo się cieszę, że jest szczęśliwa i sterylizację ma już za sobą.
Całusy dla Fredzi i ukłony dla Państwa Opiekunów.

• 8 months later...
Posted

Witajcie, nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda (mnie tu nie było baaardzo dawno), ale chciałam donieść, że Fredzia ma się świetnie.
Właśnie przeglądałam wątek od początku i śmiać mi się chce. Wasze obawy, że Fredka musi mieszkać w budzie... Ona uwielbia budę do tego stopnia że musieliśmy jej wreszcie kupić jedną na własność, ponieważ ilekroć odwiedzała sąsiadów to trzeba było zdejmować dach z budy ich psa żeby ją stamtąd wyciągnąć :))) Obecnie Fredka mieszka w zależności od nastroju (jej, nie naszego) albo w domu albo w budzie i jest przeszczęśliwa (przestała włazić do budy u sąsiadów). Wszystkim jeszcze raz bardzo dziękuję za wszelką pomoc!

Posted

Ha ,wiadomości z działu " szczęśliwe zakończenia" :) czytam zawsze !! Dzieki temu mozna próbowac dalej pomoagac inaczej to załamka !Wiec ku pokrzepieniu serc bardzo dziękuję za fotki Fredzi i wiesci (ja też czasami zagladam na poczatek wątku mojej Ciapy nawet jej pokazuje jak ma dobrze:) ) Pozdrowienia dla DS Fredki w całości( tj ludzie i zwierzeta.) J

Posted

Fredzia to wyjątkowa piękność :loveu:

Pozdrowienia i uściski dla Fredziuli oraz Jej Opiekunów:loveu:, a także oczywiście Kumplli:loveu: Zwierzowych.

• 1 year later...
Posted

Przepraszam nie mogłam się powstrzymać, żeby tego nie napisać.
Matko, jaka na podobna do mojej Nisi, która niedawno odeszła

• . Kolr sierści, biała klatka, te uszka.... Zobaczcie sami, tylko tu ostrzyżona, to jaśniejsza... Niesamowite.

• 3 months later...
    • 3 weeks later...
    Posted

Ze zgrabnej Fredzi zrobiła się kluska na chudych łapach :) Biegać jej się nie chce, bo u nas na wsi brak ulic, więc przy tak zmiennej pogodzie co chwilę kałuże i błoto, a z racji tego ze Fredka ma białe końcówki łap to robi wszystko żeby ich sobie nie ubłocić :) Poza tym nie znosi się moczyć, więc jak ostro pada to na siłę na smyczy (zazwyczaj grzecznie chodzi bez smyczy) muszę ją z domu wyciągać, bo inaczej potrafi przez cały dzień się nie załatwiać (byle nie wyjść na deszcz i błoto). Mamy też w domu szczeniaka (tzn. psa, który jest od Fredki młodszy o ok. 3,5roku, w związku z czym jest "szczeniakiem"), który pod względem wychodzenia w niepogodę jest całkowitym przeciwieństwem Fredki- jest jak małe dziecko, każda kałuża jego :) Znaleźliśmy go 1,5 roku temu przy drodze i nie umieliśmy oddać go do schroniska, szczególnie, że Fredka była przeszczęśliwa jak przywieźliśmy go do domu i w sumie dzięki niemu ma więcej ruchu i rozrywek. Ale nawet żywiołowa podróbka charta nie jest w stanie jej odchudzić :) Zobaczymy jak pogoda się poprawi to może uda nam się coś z tym zadziałać, bo na razie poranne spacery (z racji mojej pracy wychodzimy na spacer o 5:30) jak i popołudniowe (czyli ok.17:30) odbywają się po ciemku, więc nie jest to zbyt przyjemne i Fredka raczej trzyma się blisko mnie.

Posted

A moze Fredzia - kluseczka powinna przejsc na karme light ? Choc przy braku ruchu to nie bardzo skutkuje.
    Moja kluska je dietetyczna karme i tez nie moze schudnąc, bo nie lubi spacerów.:lol:
    Pozdrawiamy kluseczka i jej Panstwa :lol:

Posted

Bardzo dziękujemy za pozdrowienia i też serdecznie pozdrawiamy.
    Co do karm to jestem przeciwniczką karmienia zwierząt tylko sztucznym jedzeniem (sama nie chciałabym życia spędzić na chińskich zupkach i innych gotowych daniach), więc Fredzi- kluseczka je gotowane mięsko z warzywami i kaszą lub makaronem (ryżu nie znosi). W sumie nie je dużo, no ale tak jak napisałaś bela51- przy braku chęci do biegania nawet to nie pomoże :) W sumie Fredka biega dziennie ok. 2h (rano wychodzi ze mną na 45min, a ponieważ biegam, więc i ona nie ma wyboru), no i jak wracamy ma spacerek, ale młody zostaje później w ogródku żeby sobie jeszcze pohasać, a Klusia woli w domu koło kominka ułożyć się razem z kotami :)