Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kruszynka kochana. Jak ja wiozłam, lezala opatulona na moich kolanach i spala sobie. Kiedy z rykiem przejechal motor to podniosla łepek, odwróciła sie do mnie i popatrzyla jakby pytała "co to było?". Naprawdę oczka ma niesamowite, takie przemawiające.
Trzymam kciuki zeby jak najszybciej wróciła do zdrowia.

Moj mlodszy synek bardzo kiepsko przechodzil ospe. Straszliwie go swedziało. Lekarz kazal smarowac go "Tanno-Hermal - lotio". Nic innego nie pomagalo a to wspaniale zmniejszalo świąd. Pediatra mowil ze smarował tym tez jakies swedzące rany swojej kocicy. Nie pamietam tylko czym spowodowane.
Moze spytaj weta czy mozna tego sprobowac?

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wróciłyśmy od weta
mała dostała zastrzyk na nużeńca ( ivomec), w takim stanie jak ona jest powinna dostawac go co jakies 2 dni ale ona za malo wazy zeby jej tak czesto go podawac - moglby jej zaszkodzic
narazie nie bedziemy jej kapac zostala polana czyms co nazywa sie Tak*** spot on nie nie jestem w stanie rozczytac wetki :roll:

za tydzien nastepny zastrzyk i znowu ten spot on ale jeszcze kolo piatku mamy sie pokazac moze dostanie to szybciej

wydałam dziś:
dermatolog - wizyta, zeskrobina, badanie krwi 70 zl
ivomec + ten spot on - 50 zl
gentamycyna krople 5m, 0,3% - 20 zł
podklady - 9 zł
advocat dla moich - 50 zł

teraz mała śpi, to coś czym została polana śmierdzi jak cholera :cool1:

przez najblizszy tydzien - półtora nie ma co szukać jej domu, mała nie wygląda za dobrze a jak i tak jej nie wydam w takim stanie

Posted

spały już bliżej ale Polcia tak "pachnie" ze Muma nie daje rady :evil_lol:

[URL=http://img519.imageshack.us/i/obrazt.jpg/][IMG]http://img519.imageshack.us/img519/7641/obrazt.jpg[/IMG][/URL]

Posted

czyli dziś na samą Polę (o samym leczeniu mówię) wydane 149zł
no to ciotki trza się sprężyć bo to nie koniec a już poszło kasy...
GB niech zgadnę Twój TZ skacze z radości, że kolejny wydatek?:cool3:

któras może jakiś bazarek wystawić? ktoś coś może przeznaczyć? ma ktoś zbędną kasę? każda złotówka się liczy...grosz do grosza itd:evil_lol:

Posted

Podobno była odrobaczana, nawet w dokumentacji medycznej jest, że była i podana jest nazwa leku, ale nie wiem, czy robaki z niej wyszły, pewnie tak, ale przy mnie nie.
Chłopak, który znalazł Polę, dorzuci trochę kasy na jej leczenie, pozbieramy trochę, bo inaczej kochana ciotko GB pójdziesz z torbami.

Posted

byla odrobaczana, to wiem, Flubenolem o ile dobrze pamietam
tylko pytanie czy miala robale i czy duzo bo jezeli tak to bedziemy podawac paste a jezeli nie poczekamy do zakonczenia leczenia skory i oczu

Posted

[quote name='GameBoy']wróciłyśmy od weta
mała dostała zastrzyk na nużeńca ( ivomec), w takim stanie jak ona jest powinna dostawac go co jakies 2 dni ale ona za malo wazy zeby jej tak czesto go podawac - moglby jej zaszkodzic
narazie nie bedziemy jej kapac zostala polana czyms co nazywa sie Tak*** spot on nie nie jestem w stanie rozczytac wetki :roll:

za tydzien nastepny zastrzyk i znowu ten spot on ale jeszcze kolo piatku mamy sie pokazac moze dostanie to szybciej

wydałam dziś:
dermatolog - wizyta, zeskrobina, badanie krwi 70 zl
ivomec + ten spot on - 50 zl
gentamycyna krople 5m, 0,3% - 20 zł
podklady - 9 zł
advocat dla moich - 50 zł

teraz mała śpi, to coś czym została polana śmierdzi jak cholera :cool1:

przez najblizszy tydzien - półtora nie ma co szukać jej domu, mała nie wygląda za dobrze a jak i tak jej nie wydam w takim stanie[/QUOTE]

Kiedyś, jak moja suczka miała podejrzenie nużeńca (tak na oko ;) - bo zeskrobin nie miała (zmieniłam weterynarza), ale leczenie trwało ze 2 tygodnie - co 2 dni nacieranie czymś takim toksycznym i śmierdzącym ;) więc to może być to samo ;)
Tak sobie myślę, gdzie jeździcie do lecznicy? mogę się mylić, ale z moich weterynaryjnych wędrówek kasowo fajnie wygląda lecznica na białobrzeskiej. wszędzie indziej zawsze wydam majątek...

a co do kruszynki to przy tym drugim olbrzymie wygląda jak myszka :loveu::roll::loveu:

Posted

[quote name='PapryczkaChili']Kiedyś, jak moja suczka miała podejrzenie nużeńca (tak na oko ;) - bo zeskrobin nie miała (zmieniłam weterynarza), ale leczenie trwało ze 2 tygodnie - co 2 dni nacieranie czymś takim toksycznym i śmierdzącym ;) więc to może być to samo ;)
Tak sobie myślę, gdzie jeździcie do lecznicy? mogę się mylić, ale z moich weterynaryjnych wędrówek kasowo fajnie wygląda lecznica na białobrzeskiej. wszędzie indziej zawsze wydam majątek...

a co do kruszynki to przy tym drugim olbrzymie wygląda jak myszka :loveu::roll::loveu:[/quote]

dla mnie to za daleko z Kabat, z dojazdem sie wyrowna, teraz to juz i tak kwestia chodzenia na zastrzyki i te spot on'y plus powtorka zeskrobiny

Posted

[quote name='GameBoy']dla mnie to za daleko z Kabat, z dojazdem sie wyrowna, teraz to juz i tak kwestia chodzenia na zastrzyki i te spot on'y plus powtorka zeskrobiny[/QUOTE]

faktycznie, z Kabat to kaaaawał drogi...
oby malutkiej te specyfiki szybko pomogły :) trzymam mocno kciuki :multi:

Posted

[quote name='PapryczkaChili']faktycznie, z Kabat to kaaaawał drogi...
oby malutkiej te specyfiki szybko pomogły :) trzymam mocno kciuki :multi:[/quote]

sie zobaczy ;) póki cos sie nie ruszy w dobrym kierunku z nia to nie oddam :evil_lol:

jest na bank poprawa w tym, ze mala od wczoraj praktycznie sie nie drapie

Posted

[quote name='GameBoy']sie zobaczy ;) póki cos sie nie ruszy w dobrym kierunku z nia to nie oddam :evil_lol:

jest na bank poprawa w tym, ze mala od wczoraj praktycznie sie nie drapie[/QUOTE]

o to bardzo dobrze!!! to ją musiało nieźle swędzieć... ale może w tym zastrzyku było coś antyświądowego (moje psiury ostatnio sterydy dostawały żeby nie swędziało...:( )

Posted

[quote name='PapryczkaChili']o to bardzo dobrze!!! to ją musiało nieźle swędzieć... ale może w tym zastrzyku było coś antyświądowego (moje psiury ostatnio sterydy dostawały żeby nie swędziało...:( )[/quote]

i zastrzyk i spot on maja to samo dzialanie - niszczenie nuzycy
tyle, ze jedno od srodka, drugie na skórze bezporednio

Posted

a kuku :evil_lol:

[URL=http://img153.imageshack.us/i/chcenako.jpg/][IMG]http://img153.imageshack.us/img153/7979/chcenako.jpg[/IMG][/URL]

łóżko + kołdra = ulubione miejsce

[URL=http://img43.imageshack.us/i/nakodrze.jpg/][IMG]http://img43.imageshack.us/img43/3625/nakodrze.jpg[/IMG][/URL]