Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Soema'][SIZE=1]Ani Iryska[/SIZE]:diabloti:
Nukę dostałam 'w prezencie' od exa :p on był trefny, to i bidzie się oberwało.. Nie widzi prawie, non stop coś łapie.. Pseudo :roll::oops:
Dlatego wiem, że przed małą dłuuga droga :shake:[/quote]

tak tak kochana
od cukierkow juz mdli :cool1:

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Soema']Ma się ochotę cmoknąć ją w to czółko :loveu:
ojj no słodko.. jestem po lekturze - fascynujące i aż mnie mdli..:diabloti:[/quote]

a blizne ma jak harry potter :loveu:

kazdy chyba juz czytal - mozna jej tylko wspolczuc :roll:

Posted

[quote name='Soema']Nie jej...:roll:
Jak Mumin ? Tak jak w galerii nadal?:evil_lol: ona się go (Mumina:diabloti:) nie boi?
Zazdroszczę suki, która kocha szczeniaczki :roll:[/quote]

Mumin ok, rzygnela bo nikt na nia nie patrzyl to wiedziala co zrobic zeby sie ktos kolo niej zakrecil :evil_lol:
suka srednio sie nia interesuje, cos tam probuje sie z nia bawic ale mala zwiewa, chyba ze tak na lezaco jak na fotach

strasznie sie balam o ich relacje a tu sie okazuje ze jest problem z kotem :roll:

Posted

jestesmy po

bylam z nia u weta ogolnego, ten wyslal mnie do dermatologa, pobrano zeskrobine i krew wyniki beda ok 16
mała ma chore oczy - mam jej zakraplac gentamecyne - dostalam recepte

weterynarz podejrzewa, ze to swierzb, a nie nuzyca

Posted

[quote name='GameBoy']jestesmy po

bylam z nia u weta ogolnego, ten wyslal mnie do dermatologa, pobrano zeskrobine i krew wyniki beda ok 16
mała ma chore oczy - mam jej zakraplac gentamecyne - dostalam recepte

weterynarz podejrzewa, ze to swierzb, a nie nuzyca[/quote]

nieźle, a pytałam kilka razy, wet powiedział, że nużyca. Ale okazało się, że oglądał ją na piękne oczy, nie pobrał zeskrobiny. GB, co robimy jeśli to świerzb? Zarazi twoje zwierzaki :roll:

Posted

[quote name='Ania-tygrysiczka']nieźle, a pytałam kilka razy, wet powiedział, że nużyca. Ale okazało się, że oglądał ją na piękne oczy, nie pobrał zeskrobiny. GB, co robimy jeśli to świerzb? Zarazi twoje zwierzaki :roll:[/quote]

teraz juz nic nie zrobie i tak od 3 dni siedza razem :roll: bede musiala polac je advocatem i obserwowac
jestem troche wkurzona bo znowu sie wrabalam w koszta
bedzie kasa z bazarku ale mialam nadzieje, ze wiekosc pojdzie na CC, bo tu byla mowa o jednym zastrzyku za tydzien
no nic
poki co czekamy, na wszystkie wyniki

Posted

Pisałam do Kasi, tej co prosiła mnie o pomoc dla małej. Kasa na leczenie się znajdzie, o to się nie martw, zrobimy zrzutkę.
Radomscy weci :angryy:, nie miałam pojęcia, że stwierdził nużycę "na oko". Myślałam, że miała badania. Ręce opadają...

Posted

Biedne maleństwo ;( Jak to dobrze,że jest już bezpieczna :multi: Jestem bardzo ciekawa co wyniki pokażą. Te łysinki na moje oko nie są charakterystyczne jak na nużeńca... Chciałabym się mylić...

Posted

mam wyniki
mała ma bardzo zaawansowany stopien nuzycy co do swierzbu wyszly niejednoznaczne wyniki - bedziemy je powtarzac za jakis czas
krew jest w porzadku jest podniesiony stan bialych krwinek ale to normalne bo pies nie jest zdrowy

wieczorem jedziemy ponownie do weta, procz leczenia zastrzykami mała trzeba bedzie kapać i byc moze czyms smarowac zeby sie nie drapala tak strasznie

Posted

[quote name='Diora']Biedne maleństwo ;( Jak to dobrze,że jest już bezpieczna :multi: Jestem bardzo ciekawa co wyniki pokażą. Te łysinki na moje oko nie są charakterystyczne jak na nużeńca... Chciałabym się mylić...[/quote]

no wlasnie wet tez mowi ze takie wylysienie u szczeniaka to masakra, poki co bedziemy leczyc nuzenca, za tydzien powtorze zeskrobine

wet powiedzial ze leczenie bedzie dlugotrwale :shake:
jak mozna zrobic cos takiego takiemu malcowi

Posted

[quote name='GameBoy']mam wyniki
mała ma bardzo zaawansowany stopien nuzycy co do swierzbu wyszly niejednoznaczne wyniki - bedziemy je powtarzac za jakis czas
krew jest w porzadku jest podniesiony stan bialych krwinek ale to normalne bo pies nie jest zdrowy

wieczorem jedziemy ponownie do weta, procz leczenia zastrzykami mała trzeba bedzie kapać i byc moze czyms smarowac zeby sie nie drapala tak strasznie[/quote]

Biedactwo... :-( Polecam też obrożę Preventic. Świetnie działa.
Zastanawiam się czy oprócz nużeńca nie siedzi też na niej grzyb.

Posted

[quote name='Diora']Biedactwo... :-( Polecam też obrożę Preventic. Świetnie działa.
Zastanawiam się czy oprócz nużeńca nie siedzi też na niej grzyb.[/quote]

tego nie sprawdzalam, podobno i tak nie ma od razu wynikow
musimy zachowac ostroznosc w kontaktach z malutka i bardzo dbac o higiene

Posted

moj wet mówi że jesli pies ma problemy skórne trwające długo i już w bardzo zaawansowanym stopniu to tam jest już wszystko...leczenie musi być szerokie żeby dało efekt bo niestety niszcząć bakterie dajemy droge grzybom itd
mała jest w fatalnym stanie to widac na oko...tak jak pisałam GB tak i napisze tutaj- mnie martwi to ciągłe drapanie i wygryzania łapek...jakbym swojego piesa widziała - on miała świerzba - pół roku inni weci leczyli mi go na alergie mimo że ja naciskałam na jakąś chorobę zakaźną (głównie na świerzba bo miałam u siebie 2 tyg tymczasowiczkę ze świerzbem)- robiono parę razy zeskrobinę ale świerzb nie wychodził więc nadal utrzymywali że to alergia...pies był na diecie, na sterydach, dostawał leki na alergię, był kąpany w mieszankach przeciwgrzybiczych i smarowany maśćmi...w końcu pojechałąm do dermatologa do lublina, pani wet jak tylko go zobaczyła kazała asystentowi założyć rękawiczki bo pies ma świerzba...przejrzała jego dokumentację leczenia całego, pobrała zeskrobinę i mimo że w niej świerzb nie wyszedł powiedziała że jest pewna w 100% że to świerzb ale w tak zaawansowanym stadium przy świerzbie drążącym jest możliwośc że nie wyjdzie on w takim badaniu bo zwyczajnie sam pasożyt jest głębiej niż się zeskrobuje skórę do badania (a zeskrobywała pani aż do pojawienia się krwi)...psy (miałam wtedy dwa i drugi miał początku choroby)dostały leki na świerzba, ja dostałam leki do powtórzenia za 2 tyg i po sprawie...no poza pożyczaniem kasy na leczenie bo troche to już kosztowało:shake:
nie chcę być złą wróżką ale martwi mnie że to ciągłe drapanie się i to w miejscach typowych dla świerzba , bezwględnie należy zabepzieczyć futra GB podając im advocate- nie wiem jakie są ceny w wawie ale tubka dla psa od 25 do 40 kg (Muma GB waży więcej)w Zamościu kosztuje 40zł

Posted

przeczytałam wątek - tragedia :( świeżb, nużeniec... i wszystko w tym małym ciałku. całe szczęście, że ktoś znalazł maleństwo i jeszcze nie przeszedł obojętnie - chwała mu za to.
słyszałam o Advocacie dobre opinie, więc powinien zabezpieczyć inne psiska, ale niestety aż takiej wiedzy nie mam czy będzie to wystarczające :( tak sobie tylko pomyślałam, że może coś w tym jest, że na psiaku może być wszystko - wiem, że trzeba zaufać lekarzowi, ale jeśli nie przeszkadzałoby takie leczenie wielu chorób, to może byłoby to lepsze? leczenie i tak będzie długotrwałe i ciężkie... a małą może w jakieś ciuszki ubrać, zeby sobie nie rozdrapywała ranek.
zaznaczam wątek, wiem, że robicie wszystko co w Waszej mocy dla małej.

Posted

jeden cios....

[URL=http://img121.imageshack.us/i/missiedzu.jpg/][IMG]http://img121.imageshack.us/img121/795/missiedzu.jpg[/IMG][/URL]

przeciwnik znokautowany....

[URL=http://img28.imageshack.us/i/mislezy.jpg/][IMG]http://img28.imageshack.us/img28/1628/mislezy.jpg[/IMG][/URL]

to nie ja!!!! :shake:

[URL=http://img504.imageshack.us/i/zmisiem.jpg/][IMG]http://img504.imageshack.us/img504/7089/zmisiem.jpg[/IMG][/URL]