Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='gallegro']Przepraszam, muszę...
Kilka dni nie śledziłem wątku, dlatego dopiero teraz odniosę się do cytowanej wypowiedzi.
O ile dobrze pamiętam, GB w jednej z wypowiedzi (tuż po wpłynięciu pieniędzy od "sponsora") napisała, że kwota ta w całości pokryła dotychczasowe wydatki, a pozostałe pokryje już z własnych środków (nie pamiętam jakich dokładnie słów użyła - nie mam czasu szperać).
Rozumiem, że nie wszystko da się przewidzieć i późniejsze wydatki przekroczyły możliwości finansowe GB, ale tak już jest z tymczasami...
[B]Owszem tak to juz jest z tymi tymczasami ale czy to oznacza ze mamy zostawic GB sama bez pomocy?? Wziela niech sobie radzi, jej problem...??[/B]
Doświadczony dogomaniak powinien mieć świadomość, że dając DT, bierze na siebie odpowiedzialność za psiaka z wszystkimi tego konsekwencjami.
Ania (założycielka wątku) w tej kwestii postawiła sprawę jasno, dlatego dziwię się, że macie do niej pretensje.
[B]Wydaje mi sie ze nie chodzi to o to ze ktos wyrzuca Ani fakt ze nie pomaga finansowo, mowila ze nie moze...nikt z tym problemu niema. Chodzi raczej o brak zainteresowania z jej strony tym co sie dzieje i jak GB sobie radzi. Brak jakichkolwiek prob zbierania w jakis sposob finansow, reklamy watku itd
Poczatkowo byla mowa o pomocy ze strony Ani, pozniej dopiero wyszlo jak wyszlo[/B]
A twierdzenie, że GB nie ma czasu prowadzić wątku jest co najmniej śmieszne...
[B]Nie jest smieszne, wczesniej miala czas teraz sytuacja sie nieco zmienila[/B]
Zobaczcie tylko ile stron ma ten stosunkowo nowy wątek i z jaką częstotliwością pojawiają się wpisy, których większość nie ma nic wspólnego z meritum, a jedynie powodują trudności z dotarciem do kluczowych informacji.
[B]Lepsze gadanie o malo istotnych *******ach niz "hopanie":diabloti:[/B]
Może miast wypisywać podobne dyrdymały, należałoby raczej czas ten spożytkować na zamieszczanie kolejnych ogłoszeń, czy też poszukiwanie wspomnianych, alternatywnych źródeł finansowania.
[B]Staramy sie wlasnie to robic i mamy nadzieje ze nam pomozesz[/B]
Przepraszam jeśli kogoś uraziłem, ale tak to wygląda z perspektywy osoby śledzącej wątek.[/QUOTE]

Mam nadzieje ze nie urazilam:p

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ania-tygrysiczka'][B]oprócz nużeńca jest zdrowa[/B], tylko wyczerpana. Potrzebuje ciepła domowego i jedzonka.[/QUOTE]

[quote name='Ania-tygrysiczka']Pisałam do Kasi, tej co prosiła mnie o pomoc dla małej. [B]Kasa na leczenie się znajdzie, o to się nie martw, zrobimy zrzutkę[/B].
Radomscy weci :angryy:, nie miałam pojęcia, że stwierdził nużycę "na oko". Myślałam, że miała badania. Ręce opadają...[/QUOTE]

[quote name='Ania-tygrysiczka']Podobno była odrobaczana, nawet w dokumentacji medycznej jest, że była i podana jest nazwa leku, ale nie wiem, czy robaki z niej wyszły, pewnie tak, ale przy mnie nie.
[B]Chłopak, który znalazł Polę, dorzuci trochę kasy na jej leczenie, pozbieramy trochę[/B], bo inaczej kochana ciotko GB pójdziesz z torbami.[/QUOTE]

[quote name='Ania-tygrysiczka'][B]GameBoy nie zostaniesz z tym sama[/B]. Nie wiem na ile pomogą państwo, obiecali, że pokryją koszty, ale czy wszystkie nie wiem. Póki co, wysłałam info z prośbą o "dotację".[/QUOTE]

[quote name='GameBoy']doszły pieniądze na Polę od tych Państwa, 350 żł, bardzo dziękuję
kwota ta pokrywa koszty poniesione do tej pory prawie w całości
bardzo dziękuję, [B]jeżeli nic nie wyskoczy nowego resztę biorę na siebie [/B](czyli kontynuację leczenia nużeńca, pęcherza i oczu)[/QUOTE]

tak napisalam, ze pokryje koszta, jezeli nie wyskoczy nic nowego - chodzilo o to, ze podam jej do konca te leki ktore mam na pecherz i oczy oraz na swoj koszt dam jej te 3 zastrzyki na nuzyce, ktore pozniej tez urosly do wiekszej ilosci
chory nadal pecherz nie miescil sie w tej definicji jak dla mnie ani szczepienia, kolejne odrobaczenia etc

nie bylo Cie kilka dni i nagle zjawiles sie tylko tutaj i znowu zniknales :cool1:

[B]nie zamierzam sie tu klocic z nikim, ani z Toba ani z Anka jak sie pojawi, nie cytowalam tego wczesniej, Twoja wybiorcza pamiec mnie do tego sklonila, tak samo jak nie czepialam sie gdy okazalo sie, ze wiekszosc rzeczy ktore uslyszlam na temat Polki to stek bzdur[/B]

kazdy nastepny post na ten temat zglosze do moda jako trolowanie i wszczynanie klotni.
[COLOR=Red][B]
nie chce od nikogo ani grosza na Polke, poradze sobie. poprosze tylko o ogloszenia. bardzo dziekuje za przypomnienie mi po dlugim dosc czasie na nowo jak sie szanuja dogomaniacy.[/B][/COLOR]

Posted

Naprawde bardzo prosze o zachowanie spokoju, to watek Polki jest, my juz mamy zdanie na swoj temat, ono pewnie sie nie zmieni i to czy osoba X czy Y dopisze kilkanascie postow na ww temat nic nie zmieni.

Anka ma teraz wazne sprawy prywatne i ja tez je mam, choc zupelnie inne, nie zamierzam sie zbednie stresowac.

Sprawe kasy uwazam za zamknieta.

skupmy sie na szukaniu jej domu, bo ja naprawde jestem teraz mocno ograniczona czasowo z roznych wzgledow.

Posted

[quote name='GameBoy']

[B][COLOR=red]nie chce od nikogo ani grosza na Polke, poradze sobie. poprosze tylko o ogloszenia. bardzo dziekuje za przypomnienie mi po dlugim dosc czasie na nowo jak sie szanuja dogomaniacy.[/COLOR][/B][/QUOTE]

a ja i tak na tyle ile bede mogla pomoge, i wcale sie ciebie nie bede sluchac:eviltong::eviltong:

mam nadzieje ze zdaza jutro wyslac kubraczek to moze w pon dojdzie, a jak nie zdaza to dopiero po weekendzie pewnie wysla wiec bedzie trzeba chwilke poczekac.

Posted

[quote name='kasik wawa']a ja i tak na tyle ile bede mogla pomoge, i wcale sie ciebie nie bede sluchac:eviltong::eviltong:

mam nadzieje ze zdaza jutro wyslac kubraczek to moze w pon dojdzie, a jak nie zdaza to dopiero po weekendzie pewnie wysla wiec bedzie trzeba chwilke poczekac.[/QUOTE]

to akurat cos innego, powiedzmy, ze skierowane jest bezposrednio na Apolonie, ja pieniedzy nie chce

bardzo Ci dziekuje :loveu:

Posted

pewnie ze wszytko dla polci:loveu::loveu:
jak znajdziesz chwilke to ucaluje jej nosek mocno ode mnie.
i zdejmuje laptopa z kolan bo to naprawde szkodliwe.
buziaki dla was
milej nocki:lol::lol:

Posted

hihhi:evil_lol: w związku z tym, że nie mam nic ciekawego do napisania popiszę sobie dyrdymały i znikam do psów żeby zrobić cos sensownego:diabloti:
a propo odpowiedzialności będąc DT...ja jakiś czas temu wzięłam szczeniaczki...powiedziano mi że poza robalami i pchełami są zdrowe- tak oczywiście to na chwilę przekazywania mi piesków wyglądało...po 2 tyg u jednego z nich wyszła grzybica...co zrobiła fundacja Emir, która mi dała piesie na przechowanie? zabrała szczeniaka do siebie a mi zaprponowała pomoc w ewentualnym leczeniu jeśliby się okazało że ktoś z mojego stada jednak zachoruje- to się nazywa odpowiedzialność...ale najwraźniej mamy drastycznie inne zdanie na te same tematy...nie szkodzi...forum publiczne każdy może się wypowiedzieć...ja się nie obrażam, nie czuje się urażona/obrażona/dotknięta/poruszona/skrzywdzona słowami...nie rusza mnie to...
przejrzałam wątek od początku dokładnie-ja mam swoje racje ktoś swoje i w czym problem? po co Wam te nerwy?zgodnie ze wcześniejszymi moimi wpisami założe wątek Polci(net mi siadł wczoraj:shake:), banner już jest, ogłoszenia są i będa wznawanie, zbieram rzeczy na bazarek...nie chce ktoś nie pomaga- chce to pomaga...czy ktoś widzi jakikolwiek problem? jesli tak to proponuje udać się do specjalisty aby zajął się Waszymi skołatanymi nerwami i robieniem z igły widły...problem był owszem- GB była sama...teraz już nie jest i po problemie...życze WSZYSTKIM udanego dnia:diabloti:

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']jak na razie cisza... ja zakładam nowy wątek i mam olbrzmi problem z wyszukaniem zdjęć:evil_lol:
raz już mnie wywaliło i nie zdążyłam zatwierdzić...daj mi panie cierpliwości:diabloti:[/QUOTE]

spokojnie :eviltong: w sumie w tym bannerku sunia wyglada przerazajaco a przeciez teraz tak juz nie jest :eviltong::oops:

Posted

Wiem tylko jedno. Ostatni raz założyłam wątek psu, którego nie biorę do siebie na dt.
Pomogłam tyle, ile mogłam pomóc-założyłam Poli wątek, przywiozłam ją do Warszawy oraz zapewniłam opiekę przez dobę. Tyle mogłam i tyle zrobiłam.
Tomek chciał zrobić Allegro, ale GB powiedziała, że na razie musi ją wyprowadzić ze stanu wyniszczenia.

Posted

dostałam pozwolenie na zaopiekowanie się wątkiem , pierwsze posty są zaktualizowane
obecnie prowadze rozmowy z dwoma zainteresowanymi domami...jeden z warszawy drugi z serocka, wysłałam ankiety przedadopcyjne i czekam na odesłanie:cool3:
a my czekamy na wyniki moczu Polci
allegro z nowymi dopiskami:

[url=http://allegro.pl/item807712070_polcia_malutka_jak_chihuahua_slodka_jak_york.html]Polcia- malutka jak chihuahua slodka jak york (807712070) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

czy ktoś ma cokolwiek na bazarki? bede wystawiać wystarczy żeby ktoś wysłała foty i opsi a poźniej wysłałm na podany adres:cool3: albo od razu wysłał do mnie a ja sie juz zaopiekuje:diabloti:

Posted

ciotka ja zrobie sama bazarek :cool1: tzn mam graty ale nie chce mi sie go prowadzic :cool1: dzis padalo i nie bylam w lecznicy, jutro podejde, w poniedzialek polowanie na sioo mam nadzieje, ze Polka nie wywinie nam zadnego numeru :evil_lol:

Posted

Dużo by tu było do czytania od samego poczatku jestem tylko po pierwszej stronie czy moge prosić o aktualne dane psiny ?? w jakim jest wieku, jakie ma wymagania pokarmowe, jaki jest jej stan zdrowi i wszytskie inne szczególy które są istotne bo mogłabym mieć dla niej 2 DS ale chciałbym wiedzieć o niej jak najwięcej żeby podjać dobra decyzje ...

Posted

[quote name='jagoda1403']Dużo by tu było do czytania od samego poczatku jestem tylko po pierwszej stronie czy moge prosić o aktualne dane psiny ?? w jakim jest wieku, jakie ma wymagania pokarmowe, jaki jest jej stan zdrowi i wszytskie inne szczególy które są istotne bo mogłabym mieć dla niej 2 DS ale chciałbym wiedzieć o niej jak najwięcej żeby podjać dobra decyzje ...[/QUOTE]

Pola ma 4 m-ce lub troche ponad, kolysza jej sie jedynki wlasnie
wymagan pokarmowych nie ma zadnych - je wszystko
ma chory pecherz w poniedzialek beda nastepne wyniki

miala nuzyce wiec jak dostanie cieczki trzeba bedzie obserowac czy nic sie nie dzieje
jest po jednym szczepieniu

jest do adopcji w Warszawie, umowa, sterylka, dom bez malych dzieci
[B]
4 posty wyzej masz link do allegro, tam wszystko jest, wystarczy oczy podniesc[/B]

Posted

dziękuje za szybką odpowiedź przeczytałam wszystko na allegro i w zasadzie spęłniam wszystkie kryteria tylko mieszkam w Łodzi ale od poniedziałku do piątku codziennie przyjeżdżam do Warszawy na zajęcia na SGGW.
W domu mam od 2 tyg psiaka z łódzkiego schroniska małego trójłapka któremu bardzo brakuje psiego towarzystwa to jest młody piesek nie ma jeszcze półtora roku i mimo pobytu w schronisku bardzo garnie się do psiaków więc myślę że oboje byliby bardzo szczęśliwi ze swojego towarzystwa
Operacja amputacji nogi która była w lipcu spowodowała że psiak jeszcze nie była kastrowany, ale jest to tylko kwestia czasu więc myślę że to też nie jest problem ...

Posted

przepraszam, ze najpierw nie na temat ale tu bedzie bazar na Pole, zaraz pouzupelniam

[U][url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13458985#post13458985[/url][/U]

napisz cos wiecej o sobie prosze, jakie warunki oferujesz Polci, chodzi mi o rzeczy takie, ktore sa w ankiecie przedadopcyjnej - wiesz o czym mowie?
ide uzupelniac graciochy, pozniej zajrze

Posted

[quote name='jagoda1403']
Operacja amputacji nogi która była w lipcu spowodowała że psiak jeszcze nie była kastrowany, ale jest to tylko kwestia czasu więc myślę że to też nie jest problem ...[/QUOTE]

A myślisz, że ładne szczeniaki z nich będą ?

Posted

[quote name='gameta']A myślisz, że ładne szczeniaki z nich będą ?[/QUOTE]

a podobno ja nerwowa :diabloti:

w allegro jest napisane, ze sunia nie pojdzie do domu z psem, ktory nie jest kastrowany a jest podobnej lub sugerujacej prawdopodobienstwo wielkosci, wiec najpierw ew zabieg a pozniej adopcja

wiem, ze Lidka dala moj numer dwom osobom ale nikt nie zadzwonil :diabloti:

Posted

[CENTER][B]bazar na lecznie, badania i utrzymanie Polci[/B]
[B]bardzo prosze o podrzucanie [/B]

[url=http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13458985#post13458985]Nokia, Rogz, kurtki, czapki i inne na Polę, jej pęcherz i szczepienie do 12.11. g 20 - Dogomania Forum[/url][/CENTER]