CoolCaty Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Bliss, nasza sznupcia jest słodka i delikatna. Wzięta na ręce wtula się w człowieka i leciutko macha ogonkiem. Uwielbia całuski i głaskanie. Nie ma w niej cienia agresji. Przełożyłam ją dzis w szpitaliu do osobnego boksu i dałam kurczaczka. Od razu zjadła, była bardzo głodna, więc musi ustępowac tez innym psiakom, nawet przy misce, co w schronisku nie jest dobrą wiadomością. Quote
Bliss Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 no ja jestem w stanie izolować przy jedzeniu żeby każdy swoje dostał - choć moi chłopcy wiedzą, że każdy ma swoje i do drugiej michy nosa nie pchają :) ale w schronie to rzeczywiście problem .. nic mam nadzieję, że ta mała szybciej Wam wyfrunie niż wleciała ;) Quote
matrioszka2 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Bliss, Twoje zdecydowanie mi zaimponowało.Wielki szacun.:cool2: Quote
jambi Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 maleństwo jest przepiękne! ja się nie mogę nadziwić jakim cudem takie psy trafiaja na ulicę?! toż to rasowe (lub prawie) , młode jeszcze, piękne, przytulaśne... więc o co kurka chodzi?! Quote
malawaszka Posted June 18, 2010 Author Posted June 18, 2010 [quote name='jambi_']maleństwo jest przepiękne! ja się nie mogę nadziwić jakim cudem takie psy trafiaja na ulicę?! toż to rasowe (lub prawie) , młode jeszcze, piękne, przytulaśne... więc o co kurka chodzi?![/QUOTE] a może nie chciało leżeć na dywanie i pachnieć? tylko chciało się bawić, szczekało? Quote
lika1771 Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 [quote name='malawaszka']a może nie chciało leżeć na dywanie i pachnieć? tylko chciało się bawić, szczekało?[/QUOTE] Domagało sie spacerow,zainteresowania,pewnie zapomnieli ze wzieli zywa istotke ktora trzeba sie zajmowac........ Quote
pasja Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Witam, dostałam informację o znalezionym sznaucerze, chłopak, ok.4 lat, łagodny. Za ok. 40 minut będę wiedziała więcej. Na razie zdjęcie: [IMG]http://www.babice-stare.waw.pl/zwierz/images/sznauc.jpg[/IMG] Quote
mala_czarna Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 To olbrzym?? Gdzie go znaleziono? W Wawce? Quote
malawaszka Posted June 18, 2010 Author Posted June 18, 2010 no to czekamy na więcej :cry: wg mnie to średniak Quote
jambi Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 [quote name='pasja'] dostałam informację o znalezionym sznaucerze, chłopak, ok.4 lat, łagodny. [/QUOTE] o rany! olbrzym! Warszawa? okolice? gdzie teraz jest? tatuaż? chip? f**k! [quote name='malawaszka']a może nie chciało leżeć na dywanie i pachnieć? tylko chciało się bawić, szczekało?[/QUOTE] no tak... to przesądza sprawę... Quote
ariss Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 właśnie gdzie go znaleziono? macie może więcej info? mi to też bardziej na średniaka wygląda, albo może coś pomiędzy. Quote
jambi Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 nie! upieram się - to olbrzym, ale poczekajmy na więcej info :( Quote
dota&koka Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 [quote name='pasja']Witam, dostałam informację o znalezionym sznaucerze, chłopak, ok.4 lat, łagodny. Za ok. 40 minut będę wiedziała więcej. Na razie zdjęcie: [IMG]http://www.babice-stare.waw.pl/zwierz/images/sznauc.jpg[/IMG][/QUOTE] śliczny :( Quote
pasja Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Wciąż czekam na informacje ...., jeszcze nie wiem, czy trafił do lecznicy, czy od razu do schronu. Znaleziony pod Warszawą, na terenie jednostki wojskowej. Jak tylko będę coś więcej wiedziec, - napiszę. Na razie czekam na telefon z info. Quote
pasja Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Już dostałam informację, niestety przykrą. Ogłoszenie o znalezieniu Psa było z zeszłego roku. Nie zaktualizowano jej. Pies nie żyje. Poprosiłam, więc o więcej informacji, - kiedy i co się stało. Po otrzymaniu powyższych, - napiszę. Quote
jambi Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 kurcze... właściwie nie wiem co powiedzieć... pojawia się pies, potrzebuje pomocy, coś tam wiadomo ale niby nie dokładnie, ja mam już skurcz serca, że cholera znowu, kolejny... a jeszcze Dota&Koka pisała coś o jakimś strasznym miejscu, w którym pies jest, że tam to podobno bilet w jedna strone... potem to przeedytowała a psa nie ma... kurcze, ja rozumiem, że go juz nie ma, że ogłoszenie sprzed roku ale że co? teraz go uśpiono? Quote
dota&koka Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 [quote name='jambi_']a jeszcze Dota&Koka pisała coś o jakimś strasznym miejscu, w którym pies jest, że tam to podobno bilet w jedna strone... potem to przeedytowała a psa nie ma... [/QUOTE] zgadza się,pisałam o "schronisku" w kotlinach k.kutna,ponieważ była informacja że pies został odłowiony przez hycla w gm.babice,a ta gmina ma umowę właśnie z prywatnym schroniskiem w kotlinach. a wyedytowałam post,ponieważ to,że pies został tam odwieziony było tylko moim przypuszczeniem i niepotrzebnie mogło wprowadzić w błąd innych serdecznie przepraszam Quote
CoolCaty Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Nasza łodzka lalunia poszła dzis do nowego domu. Bardzo się cieszę!!! Quote
malawaszka Posted June 19, 2010 Author Posted June 19, 2010 wow super szybko :klacz: mam nadzieję, że domek najlepszy z najlepszych :) nie musieliście czekać do końca kwarantanny? Quote
CoolCaty Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Sunieczka poszła do bardzo miłej Pani, która straciła ze starości swojego psiaka. Kobieta około 40 lat, miła, ciepła. Sunia poszła na umowę adopcyjną. Jeśli znajdzie się właściciel bedzie musiała pieska zwrócić. Musielibyście zobaczyć jaka maleńka była szczęsliwa na smyczce już poza schroniskiem. Podskakiwała jak mały zajączek wpatrzona z wdzięcznoscią w nową Pańcię. Quote
malawaszka Posted June 21, 2010 Author Posted June 21, 2010 a najlepsza wieść, że staruszek minik z Głowna będzie miał domek w Gliwicach :laola: mam nadzieję, że to dojdzie do skutku, tylko nie wiem czy to tu na dogo był jakiś wątek czy co? :niewiem: Quote
Recommended Posts