Jump to content
Dogomania

Sznaucery w schroniskach - informacje bieżące - ZAJRZYJ i pomóż!!!

Recommended Posts

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Miało być bez tego nie. Piesek(Nemo) to samiec, jest jeszcze przed kastracją. Najpóźniej w przyszłym miesiącu będzie wykastrowany.
Niestety z powodu alergii męża w grę wchodzą tylko sznaucery(przy nich nie ma objawów alergii), na razie zgodził się na DT, ale jak wszystko będzie ok to będę mogła przyjąć na stałe jakiegoś sznupka.

Posted

A Aza jest cudna, oby znalazła jak najszybciej domek.

Mam dobre wieści. Udało mi się namówić męża żebyśmy adoptowali sznaucerka. Zgodził się, ale miał kilka warunków. Piesek musi być sprawdzony pod kątem dzieci, w domu mam dzieci w wieku 4 i 7 lat, żeby dogadywał się z innymi psami i najlepiej żeby już był wysterylizowany lub wykastrowany. Może moglibyście mi polecić jakiegoś pieska?

Posted

dobre wieści, znalazł się fajny domek dla Azy:) Dziś byli ją odwiedzić, bo akurat są w okolicy na wakacjach. Sunia fajnie, delikatnie podeszła do dziecka, polizała po budzi i zaczęła ze szczęścia wariować:)Porostu fruwała:) odbiorą ją za 2 tyg. jak będą wracać do domku. Będzie mieszkała w Kielcach w domku z ogródkiem:) Państwo sami ją wysterylizują, bo u nas niestety z powodu upałów sterylki są wstrzymane, aby uniknąć komplikacji.

Estera proponuję aby twój mąż spotkał się wcześniej z wypatrzonym przez was psem i zobaczy czy nie pojawi się alergia, skoro jest uczulony, a wiadomo że w przypadku znajdy nigdy nie masz pewności ze to rasowy i nie uczula.

Posted

no zdecydowanie lepiej.

Wydaj się fajni młodzi ludzie skupieni bardziej na rodzinie niż rozmnażaniu. Powiedzieli, że nie ma problemu z zabiegiem:) Mieli już owczarka ale zakończył swój żywot. Chcą z nią iść na szkolenie,ale radziłam aby chwilę odczekali, dali jej czas na przystosowanie się:)