Jump to content
Dogomania

Wyeksploatowana suka basseta z ropomaciczem JUŻ W NOWYM DOMKU :))

Recommended Posts

• Replies 541
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja bym najchętniej zrobiła tak: odbieram basecicę w Szczecinie od Justyny i od razu jadę z nią do weterynarza. Justyna odrobaczyła ją, więc można będzie zaszczepić. W razie potrzeby weterynarz od razu zrobi badania krwi i jeśli nie będzie przeciwwskazań, to umówimy sterylizację.

Czy tę trzecią powiekę można zoperować?

Justynka, jak basecica się nazywa? :razz:

Posted

Greven napisał(a):
Ja bym najchętniej zrobiła tak: odbieram basecicę w Szczecinie od Justyny i od razu jadę z nią do weterynarza. Justyna odrobaczyła ją, więc można będzie zaszczepić. W razie potrzeby weterynarz od razu zrobi badania krwi i jeśli nie będzie przeciwwskazań, to umówimy sterylizację.

Tak byłoby najlepiej. Przy okazji trzeba jej usunąć kamień z zębów :shake:

Greven napisał(a):
Justynka, jak basecica się nazywa? :razz:

Już Ci mówiłam jak :diabloti:

Posted

A.R.S. napisał(a):

Ale my nie wiemy.. :mad:

Sandra :diabloti:

lucySxy napisał(a):
Jak wkleić banerek?

Jeśli używasz IE, to musisz skopiować i wkleić w Szybkie Menu-->Edytuj Sygnaturę

lucySxy napisał(a):
Posłałam przelew.

Cudaku ! PW.

Dziękuję bardzo :loveu::loveu::loveu: (już odpisałam na pw)

Posted

A więc -uszy u basseta wymagaja wyjatkowej pielegnacji,poniewaz czesto dochodzi do infekcji swierzbowcem.Pojawia sie wtedy cuchnaca , czarna ,kleista wydzielina.Uszy psa bola.,potrząsa glowa i sie drapie,popiskując przy tym.
Uszy trzeba czyścic systematycznie, najlepiej raz w tygodniu.
Ucho naciągamy do gory i do boku , zeby uwidocznic kanal ucha zewnetrznego.Mozna czyscic wlasnym palcem, na ktory nawijamy gazik.Palec trzeba wlozyc glęboko do kanał.u ucha. Mozna czyścicucho penseta,taka chirurgiczna z nawiniętym gazikiem. Poniewaz kanal ma kształt litery U,mozna to robić bez obaw.
Po oczyszczeniu ucha ,ja zakraplam preparat Panalog
Warto go zakraplac systematycznie, wtedy nie ma nawrotow choroby.

Ale mysle ,ze pierwszy raz powinien uszy oczyscic lekarz:roll:

Posted

Miała na imię Beti, więc trzeba było zmienic :)

lucySxy napisał(a):
.Ale mysle ,ze pierwszy raz powinien uszy oczyscic lekarz:roll:

Oczywiście, 1. raz zrobi to wet, ale na przyszłość dobrze wiedzieć, jak często należy to robic.

Posted

Do tej pory dwa moje zwierzątka nazywały się Sandra i nie miały szczęścia... tzn. życie miały bardzo dobre, ale krótkie. Także nie wiem, czy nazywanie basecicy moim imieniem przyniesie jej szczęście.

Jeśli bassetom czyści się uszy na sucho, to dostosuję się, ale ja zawsze moim psom namaczam ucho przed czyszczeniem specjalnymi preparatami.

Posted

Nooo...krotko sie cieszyłam tym banerkiem....:shake:

Jeśli bassetom czyści się uszy na sucho, to dostosuję się, ale ja zawsze moim psom namaczam ucho przed czyszczeniem specjalnymi preparatami.[/quote]

Zobaczysz ,jak bardzo zaskorupione jest ucho...
Ja tez namaczam gazik, ale nie za mocno, bo basset nie wytrzepie sobie nadmiaru płynu...

Posted

melduję się na wątku biednej bassetki. Kolejna ofiara pseudohodowli. Właściwie nie wiem jak biedactwo tutaj się znalazło,ale to chyba nie jest najwazniejsze. Ja też oczywiście wesprę finansowo osoby ,które zaopiekowały się nią. Na jakie konto kasę przesłać?

Posted

cudak, a co znaczy, ze do ciebie trafila? znalazlas ja gdzies, ktos ci ja podrzucil. psy tak same z siebie nie trafiaja o ludzi...
biedna, cycuchy ma po sama ziemie. zeby tak i temu facetowi obwisla "fujarka". dran.

ps. ala nr konta masz na pierwszej stronie (sandry kocmiel - greven)

Posted

irysek napisał(a):
cudak, a co znaczy, ze do ciebie trafila? znalazlas ja gdzies, ktos ci ja podrzucil. psy tak same z siebie nie trafiaja o ludzi...

Powiedziała mi o niej osoba, która w ostatnim czasie ją dokarmiała i od czasu do czasu brała na spacery.
Zapytałam Sandrę, czy zgodzi się wziąć sunię na DT.
Zgodziła się, więc powiedziałam, żeby ją przywieźli. I tak trafiła do mnie.

Z tego, co wiem, ostatnio rodziła kundle (tzn nie była celowo dopuszczana do drugiego basseta, ojcem były przypadkowe psy), ale nie wiem, jak było wcześniej.
Zapytałam, dlaczego jej nie wysterylizowali- ktoś chciał ją wziąć do "hodowli", ale się rozmyślił, a suka w międzyczasie zaszła w ciążę ze swoim synem, w efekcie cały miot (11 szczeniaków) umarł w ciągu 3 dni.

Dziękuję wszystkim za pomoc :loveu::loveu::loveu:

Posted

ala123 napisał(a):
Ja też oczywiście wesprę finansowo osoby ,które zaopiekowały się nią. Na jakie konto kasę przesłać?

Nr konta podany w 1. poście.

Jak coś wpłacisz, to napisz proszę ile, bo muszę wpisywać w 1. post rozliczenie.

Posted

Witajcie!
Czy suczka dzisiaj bedzie transportowana do Graven?
Czy to jest daleko?

Juz rozesłałam wici w Szczecinie..ale moze dac jeszcze ogłoszenie w jakiejs lokalnej gazecie? Tylko ja nie wiem w jakiej,bo mieszkam kolo Lublina.

Posted

lucySxy napisał(a):
Czy suczka dzisiaj bedzie transportowana do Graven?
Czy to jest daleko?

Czekam na wiadomość od Greven, czy dziś będzie mogła ją wziąć.
Mam nadzieję, że tak, bo trzeba pojechać z nią do weta jak najszybciej.
Wstępnie umówiłyśmy się w Szczecinie, bo do Sandry (Greven) mam daleko, a Szczecin to prawie w połowie drogi ;)

Z ogłoszeniami trzeba poczekać przynajmniej do wizyty u weta.