Jump to content
Dogomania

Dziki Kibic w schronisku byłby bez szans. Teraz dziekuje. Ma dom :).

Recommended Posts

Posted

Oczywiście ze się nadaje do adopcji:) Lgnie do człowieka, lubi się miziać a jak się idzie do jego kojca piszczy , szczeka i nie może się doczekać przytulania:) Ale on chyba już ma ogłoszenia?

• Replies 435
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja mu robiłam ogłoszenia, tylko że jest w nich tekst z początku wątku, że dziki,że ucieka przed ludźmi i boi się dotyku ... A on jednak zmienił się prawda ?

Megii gdybyś wymyśliła jakiś tekst na czasie do ogłoszeń,mogę je pozmieniać lub na nowo zrobić najlepiej z nowymi fotkami z ludźmi :cool3: No i kontakt do Ciebie by trzeba podać

Posted

A czy jeszcze ma momenty że kłapnie ząbkami albo warknie czy już mu całkiem przeszło ?
I czy daje koło siebie robić jakieś zabiegi pielęgnacyjne czy raczej nie lubi tego ?
A jaki on jest do innych piesków, suczek ?
A do dziecka jak się zachowuje ? Przyjaźnie ?
Nie wiem czy jakieś koty masz albo inne małe zwierzątka, bo ciekawe co KIbicek na to. ALe chyba nie powinny mu przeszkadzać, bo to nie jest raczej psiak z myśliwymi korzeniami :).
Co jeszcze ważnego trzeba opisać w ogłoszeniu.

Megii, piszesz że lgnie do człowieka, ale tylko do Was, znanych mu opiekunów, czy do obcych też ?

Posted

Tekstu do ogłoszeń nie napisze bo nie mam do tego talentu:) Napewno nie jest dziki, cieszy się też do innych ludzi - np do Gos która robi mu zdjęcia. Do małych dzieci bym nie polecała bo z radości skacze na nie, ale do większych jak najbardziej. W stosunku do psów i suk nie wykazuje zadnej agresji - do wszystkich się cieszy. Jest tak młody ze tylko czasami podnosi nogę do sikania:). Przy łapaniu go na smycz potrafi delikatnie złapać za rękę ale to nie jest gryzienie - bardziej tak "zaczepnie - pieszczotliwie" - moja owczarka też tak ma - taka ich uroda. Wyczesać się daje. W przyszłym tygodniu pojedzie na mycie i czesanie do Pani fryzjerki takze będzie mega pachnący i zadbany.
Robcie mu jak najwięcej ogłoszeń nawet od dziś - on potrzebuje bardzo swojego człowieka. I mozecie podawać mój numer i numer mojego Darka:)

Posted

to ja aktualizuję od zaraz wszystkie te co na pierwszej stronie są wypisane przy moim nicku :)

Megii jeszcze prośba-podaj kontakt

edit. no przykro mi, najpierw padło dogo,potem 15 min usiłowałam dostać się okrężną drogą do Twojego hotelowego wątku przez Twój profil bo link w podpisie nie działa i odsyła do strony głównej. Jak już tam się dostałam to szukałam kontaktu na 5 pierwszych stronach i nie znalazłam, a linki do wątków tymczasowiczów na stronie pierwszej odsyłaja też do strony głównej dogo.
Forum wyprowadziło mnie z równowagi ...........:angryy: Jak będzie tel. i mail to zabiorę się za ogłoszenia.

Posted

tel do megi 504 620 219

od nas ma cały czas allegro i cafeanimal, przyda się tylko zmienic tekst, ja nie mam czasu na pisanie niczego.
Napisze ktoś spójne zdania?

Posted

Kibic jest młodziutkim psiakiem,około rocznym , raczej dużym mieszańcem owczarka niemieckiego i briarda. Został wrzucony przez płot
na teren schroniska dla zwierząt. Na początku psiak był przerażony, dziki, bał się dotyku ludzkiej dłoni, uciekał w kąt
na sam widok zbliżającego się człowieka.Prawdopodobnie był kiedyś bity...
Aktualnie dzięki ludziom o ogromnym sercu i darowiznom Kibic jest już gotowy do adopcji. Przebywa teraz w hoteliku
dla psów, gdzie przeszedł niesamowitą metamorfozę. Jest przyjaźnie nastawiony do ludzi,nawet obcych, pieszczotliwy,wesoły.
Toleruje inne psy. Nie polecamy go do domu z małymi dziećmi gdyż może przewrócić -Kibic skacze z radości na człowieka.Jednak
do starszych dzieci - jak najbardziej!Kibic jest wykastrowany. Jest psiakiem impulsywnym , energicznym.
Dzielnie znosi czesanie i wszelkie zabiegi pielęgnacyjne. niedługo odwiedzi psiego fryzjera, więc czysty i pachnący będzie
czekał na swój własny kochający dom .

może być ?

Dzięki za telefon, a nie ma maila od megii ? podam więc maila do kaa, z pierwszej strony wątku i już wreszcie biorę się za te ogłoszenia bo w weekend nie będzie czasu

Posted

w sumie masz racje, do ONa mu teraz jakoś bliżej niż do sznupka,poprawię

EDIT. Wszystkie moje ogłoszenia wymienione na pierwszej stronie są zaktualizowane, dodałam też nowe na Alegratce więc proszę tam dopisać ;)

Posted

I jeszcze jedna fotka przystojniaka:) Gdyby któreś ze zdjeć spodobałaby się wam do ogłoszeń - dajcie znać. Gos, która robiła fotki potrafi zrobić na nich ładniejsze tło:)

Posted

Pisałam w tej sprawie do Pianki ale chyba jest nieosiągalna. Jutro Kibic ma umówionego fryzjera, który go wykąpie i wyczesze. Tylko tak się teraz zaczęłam zastanawiać czy psiak po tym fryzjerze, kąpaniu i w ogóle w taką porę roku nie przeziębi się, tym bardziej że śpi w kojcu. Co o tym myślicie?