brazowa1 Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 tak,tak,takie psy tez laduja w schronieskach...jest ogromny,stu kilo chyba,nie wazy,ale pod 90-pewnie tak. Cóz wiecej dodac-piekny,dorodny,typowy przedstawiciel rasy.Poczatkowo trzymal dystans wobec ludzi,ale szybko nawiązal kontakt z opiekunem i teraz jest jego ulubiona "maskoteczka".W schronisku zabrano go do psiego fryzjera,gdzie doprowadzono beniową sierść do ładu,wykąpano,wysuszono.Pies znosil wszystko spokojnie,bez kaganca.Lubi jezdzic samochodem,sam wskakuje do bagaznika. Pies,ktory budzi podziw i zachwyt.Ale zanim przyjedziesz,zadzwonisz,rozważ,czy bernardyn to właściwy pies dla Ciebie.Ta rasa potrzebuje wszystkiego WIECEJ. -wiecej miejsca -wiecej jedzenia -wiecej czasu na pielegnacje -i niestety,ale wiecej pieniedzy Bernardyna nie da sie wyżywic pozostałościami z obiadu.Wymaga duzo,wysokojakościowej karmy,z wyższej połki,specjalnie dla ras giant. Zwykłe odrobaczenie czy zabezpieczenie przed pchłami-rownież generuje koszty.Te środki podaje sie w zależnosci od masy ciała zwierzęcia.Bernardyny sa psami kosztownymi w utrzymaniu i wymagaja specjalnych warunków-tutaj samo dobre serce nie wystarczy. Pies trafil do schroniska,ta sytuacja nie moze sie juz w jego zyciu powtorzyc.Wbrew swojej masie,bernardyny sa wrażliwymi psami.Dlatego przed wydaniem benia,chcielibysmy zobaczyc warunki,w jakich bedzie przebywal pies. Chcesz dowiedziec sie czegos wiecej o bernardynie lub innych psach przebywajacych w przytulisku-zadzwon.Tel 607 540 557, w godzinach 10 - 17 ,w weekendy schronisko jest otwarte od 10 do 14 adres:Adres: Dąbrówka Młyn 30, 84-242 Luzino Quote
KONICZYNKA 47 Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Piękny. Odmiany długowłosej. Nie jestem znawczynią bernardynów ale wydaje mi się jest tak zbliżony do wzorca rasy, że...sprawdżcie dobrze czy nie ma tatuażu... Quote
brazowa1 Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 bylo sparwdzane przez jego opiekuna,ja mu grzebac w uszach nie bede :p Pies jest naprawde bardzo piekny . Quote
Madallena Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 o rany, kolejny ;( Już podaję dalej... Quote
zuzlikowa Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Cudo!!! :loveu: Dziewczyny,czy on jest ogłaszany? Quote
Fiks Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Jeszcze nie, ale jutro zrobię mu ogłoszenia. Quote
Betbet Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 o matko brazowa gdzie Ty te psy wygrzebujesz:O cudooooooooo Quote
brazowa1 Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 nie wygrzebuje tylko tam siedzi :shake: Trojmiasto ma,eOferty.com i adopcje.org.Adopcje bernardynów juz wiedzą. Dzwonił jeden facet,ale on chciał suke,bo ma dwa samce owczarków,do firmy,wiec z radoscia mu obwieściłam,ze to pies i zje jego dwa owczarki.:p Cały czas opyuje za tym,ze to pies rodowodowy-jest zbyt ładny,zeby byc "tylko" mieszanka. Do schroniska nie przyszedl taki wyczesany,jak na fotkach,mial stara,niewyskubana sierść. Quote
Madallena Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Kurcze. Tak sobie patrze na te zdjecia (mam na mysli boks) i widze, ze calkiem niezle w tym Waszym schronisku. Normalnie lepiej niz niektorych hotelach. Czy to tylko pozory? Quote
brazowa1 Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 jak bedzie o 1/3 psów mniej,to bedzie najlepszy schron w Polsce.Kojce sa przenośne,fakt-robia wspaniałe wrazenie,bo sa nowe i dekoracyjne.Ale dla mnie najwazniejszy jest zielony wybieg za schroniskiem,ogromny,ogrodzony teren,gdzie mozesz psa puscic luzem,testowac,bawic sie.Schroniskiem kieruja mlode osoby-to tez ma znaczenie :) Młode i odwazne w działaniu :) a pracownicy sa najsympatyczniejsi,jakich mozna spotkac w jakimkolwiek schronisku.Tak Dąbrówka ma swoj klimat:) i wolontariusze sa mile widzianymi gosćmi. Ech,nie chcielibyscie widziec,jak bylo rok temu,gdy OTOZ przejmowal Dabrówke.Brrrrrrrrrr Quote
pinkmoon Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 A w Gdyni też jest bernardynka... :shake: piękna, długowłosa sunia. Nawet myślałam czy to nie ta sama, bo przez chwilę była ponoć w Dąbrówce, ale gdyńska Misty jest troszkę delikatniejszej budowy. Quote
Madallena Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 pinkmoon masz jej zdjęcia, wątek? cokolwiek? Czy dziewczyny od benkow o niej wiedza? Quote
pinkmoon Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 [quote name='Madallena']pinkmoon masz jej zdjęcia, wątek? cokolwiek? Czy dziewczyny od benkow o niej wiedza? Nie zakładałam jej wątku ani nie informowałam jeszcze dziewczyn, bo wyczaiłam sunię chyba na drugi dzień po przyjęciu do schroniska, pomyślałam żeby może poczekać choć parę dni czy ktoś jej nie odbierze. Mam dwie-trzy fotki ale niezbyt dobre, cyknięte na szybko przez kraty, jak jest wewnątrz boksu. Nie wiem czy następnym razem kiedy będę w schronisku (jutro lub pojutrze) będę mogła ją wziąć na spacer czy chociaż wyciągnąć na chwilę z boksu, to zależy od tego czy będzie już zaszczepiona. Tak wygląda Misty z Ciapkowa(o ile uda się cokolwiek na tych zdjęciach zobaczyć) Quote
zuzlikowa Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Nie czekaj...wstawiaj na benki! Mała jest śliczna!Pozbieraj tylko informacje...wiek,stosunek do ludzi ,zwierząt...inf.zdrowotne...Wstawiaj Misty. Fiks...jeśli będziecie potrzebowały allegro...daj znać-zrobię! Quote
akucha Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Wczoraj wrzuciłam go na allegro. Ma sporo wejść, musicie mu wybrać najlepszy dom! Piękny jest, o rany... Quote
Fiks Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Dziś Benia oglądał jakiś pan. Poszedł z nim na spacer :lol: Kiedy wyjeżdżałam z Dąbrówki to jeszcze nie zapadła decyzja. Brązowa siedzi w schronie. Jak wróci to nam opowie. Quote
pinkmoon Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Ci ludzie jednak Benia nie wzięli. Więc misiak ciągle czeka. Quote
Litterka Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Fiks, Pinkmoon, pamiętacie jego spojrzenie? Leży sobie, czeka i prosi "Dobry człowieku, który się mną dobrze zajmie, przyjdź po mnie!". Quote
Madallena Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Dziewczyny. Dajcie mu jakieś imię. Bo narazie brzmi tak bezosobowo a na to nie zasługuje! Ja proponuję BARON, bo taki dostojny z niego...hrabia? Quote
Fiks Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Tak, z niego prawdziwy hrabia i to spojrzenie :loveu: A tu popatrzcie na jego uszy! alegratka, gumtree zrobione. Quote
Litterka Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Bernardyn Baron. Brzmi ok, mi się podoba, co o tym sądzicie? Quote
brazowa1 Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 Dzis co prawda nie pojechal do domu,ale chociaz mial z okazji zapoznania sie z ewentualnymi chetnymi-spacerek nad rzeczke. Quote
akucha Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Na allegro ma 3 gapów. Siedzi jeszcze? Quote
brazowa1 Posted September 18, 2009 Author Posted September 18, 2009 Siedzi.......chociaz dzwonil jednen sensowny facet,pytal o niego,z daleka,ale wykazywal spora chęć przyjazdu.Ale czy cos z tego wyniknie,nie wiadomo. Quote
Recommended Posts