Jump to content
Dogomania

Kudłacze w potrzebie - wątek dyskusyjny - PROSZĘ O NIE CYTOWANIE ZDJĘĆ

Recommended Posts

Posted

[quote name='Dogo07']Aha, wydaje mi się że nie wszystkie pieski są na tzrech pierwszych stronach.[/QUOTE]

Nie wszystkie, muszę wygospodarować godzinę i uzupełnić.

Wituś był w Emirze, więc na pewno dobrze sprawdzili domek

Posted

[quote name='emdziolek']Moim zdaniem to mozna z niego grzywka zrobić:evil_lol:

Dziewczyny zostało tylko 6 dni trzeba cos wymysleć:-([/QUOTE]

emdziolek, trzeba mu na wszelki wypadek zarezerwować hotelik i to teraz już. Jeśli znajdzie się dt/ds w ciągu tych 6 dni to odwoła się hotelik, ale lepiej mieć zabezpieczenie. Zorientuj się dzisiaj gdzie go przyjmą i jaki to koszt będzie?

Posted

Czy macie jakieś tymczasy w Wwie? Wczoraj byłam u Alicji, ma do oddania paczkę 2,5 kg karmy dental, dla jej psiaków są za duże kawałki, dla średniego psa będą w sam raz

Posted

Znacie kogoś z Ostródy? Pani czeka na info o Silver - ile ma lat około. Lidka_park była ostatnio aktywna 10 grudnia, może wjechała. Potrzebuję kogoś jeszcze z Ostródy, ale nie mogę znaleźć

Posted

[quote name='Dogo07']Ja gdzieś czytałam że te z włosem, np yorki , briardy. Ale nie wiem na ile to prawda.
A w schronisku to nie wiem czy bedzie łatwo takiego pieska znaleźć bo psy wielorasowe mają domieszki różnych psów.[/QUOTE]
Tak to prawda, że niektóre nie uczulaja (jak moja ) ale teraz w tych czasach są różne rodzaje alergii i w sumie to nie wiadomo czy będzie uczulał czy nie... Najlepiej przetestować na własnej skórze, ale to też niedobre, bo pies sie przyzwyczai i co z powrotem? Oczywiście ten sam pies może na początku uczulać a po kąpieli i zabiegach fryzjerskich w domu przestaje i tak jest najczęściej.

Posted

[quote name='czarnula']Sunia Lena nr116 ma dom. Adoptowana przez schronisko.[/QUOTE]
adoptowana przez schronisko ?? schronisko ją adoptowało ? czy WYADOPTOWAŁO?

Posted

ja mam alergie na sierść kocią i psią i o ile rodowodowa yorczka moja mnie nie uczula to yorki z pseudo mojej znajomej (kupione za iles tam z ogloszenia) mnie uczulają mimo, że są zadbane wychuchane itd
Poza tym mam też inne psy (w typie wyzła i w typie labka) i uczulają mnie cały czas, ale kto by się tym przejmował hihihi

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']ja mam alergie na sierść kocią i psią i o ile rodowodowa yorczka moja mnie nie uczula to yorki z pseudo mojej znajomej (kupione za iles tam z ogloszenia) mnie uczulają mimo, że są zadbane wychuchane itd
Poza tym mam też inne psy (w typie wyzła i w typie labka) i uczulają mnie cały czas, ale kto by się tym przejmował hihihi[/QUOTE]

hahaha brzmi jak dowcip :lol: ale to że Twoja z papierami a tamte nie to raczej zbieg okoliczności - to sprawa osobnicza - jednego jeden pies uczuli, innego inny - mnie też niektóre sznupy uczulaja, inne nie, kiedyś dostałam wysypki po przytulani grzywacza chińskiego łysego :lol:

Posted

[quote name='malawaszka']hahaha brzmi jak dowcip :lol: ale to że Twoja z papierami a tamte nie [B]to raczej zbieg okoliczności [/B]- to sprawa osobnicza - jednego jeden pies uczuli, innego inny - mnie też niektóre sznupy uczulaja, inne nie, kiedyś dostałam wysypki po przytulani grzywacza chińskiego łysego :lol:[/QUOTE]
Nie Malawaszko, to nie zbieg okolicznosci. Jeśli przebywasz ze swoim sznupem jakiś czas, to twój organizm przystosowuje sie do TEGO KONKRETNEGO, hmmm...zestawu alergenów, który zaczyna działać jak naturalna szczepionka odczulająca. Dlatego inne "zestawy" psiokocie, mogą uczulać. Ja zmagam sie z alergią od 31 lat, a dzięki mądrej ciotce alergolog/dermatolog, która w sposób przystępny wytłumaczyła moim rodzicom o co chodzi z tą dziwną i nieznaną wtedy chorobą, rodzice poniali, że wsadzenie dziecka do sterylnego pomieszczenia bez firan (łapacze kurzu), bez tapicerowanych mebli, dywanów i pluszowych zabawek (siedliska kurzu i roztoczy) - nie załatwi sprawy do końca zycia.

Posted

[quote name='mshume']Ja bym sie przejmowała. Gdyby moje dziecko miało alergię na psy, to wybór byłby jedyny słuszny:zero psów.[/QUOTE]

Na szczęście u moich rodziców taka opcja nie wchodziła w grę i myślę że u wielu ludzi nie wchodzi. Na szczęście wiele można zrobić

Posted

ja tez mam alergię i pierwszego psa sobie sprowadziłam sama, przez 11 lat po każdym wzięciu jamniola na ręce miałam pokrzywkę, aktulanie kicham jak mi moje kudłate szczęscie pyłków naznosi, ale nigdy bym nie zrezygnowała i mam pewne wątpliwości co do zabraniania mi psa przez pierwsze moje 13 lat życia i ewentualnym dzieciom tego nie zrobię, bo wiem ile jesczze innych rzeczy na co dzień mnie uczula i że psiak przy tym to przysłowiowy pikuś.

Ponieważ tutaj jest bardzo dużo osób, to mam pytanie, czy znacie kogoś z okolic Piły, kto przeprowadziłby wizytę przedadopcyjna, na mapie dogo nie ma nikogo stamtąd wpisanego, a ida mrozy, niunia to CC.

Posted

[quote name='mshume']Widzę,ze jednak nie wiecie co to jest astma na tle alergicznym i jakie są jej objawy. Moze to i lepiej.[/QUOTE]

Wiemy, bo dokładnie z tym walczyliśmy, przynajmniej ja. A alergia na sierść psów, kotów, wełnę, trawy, pierze, wiec wyeliminować wszystkiego i tak się nie dało. Psy i koty zostały. U dzieci łatwiej leczyć astmę na tle alergicznym niż u dorosłych. Niektórzy leczyć się nie chcą i nawet nie próbują odczulać, a znam i takich - chociaż nie wiedzą czy pomoże czy nie, woleli oddać psa i mieć sterylne mieszkanie - każdy ma wybór

Posted

[COLOR=Red][B]POZA TYM END OF TOPIC - szukamy na tym wątku domów dla psów, inne dyskusje są zbędne, wiec wystarczy[/B][/COLOR]
[B]
Magdola[/B], jakieś info o tym dt dla Gucia? czy zgodzili się go wziąć?
Pan zainteresowany Guciem się nie odezwał, a wiem od innej osoby ze szuka dalej psa :roll: czyli chyba na niego nie ma co liczyć