Laura1108 Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 Wysłałam 30 zł mam jeszcze zaległę 30 zł podeślę w najbliższym czasie ....:oops: Przepraszam Nadinkę ale przestałam wpłacać jak odczytałam info , że do Negri już nie wpłacamy a jakoś nie dopytałam o nowe konto i tak sporadycznie na dogo bywam więc zrobiła sie zaległość , którą ciężko mi jednorazowo zapłacić zawsze robiłam wszystkie przelewy deklaracje za jednym zamachem . Ureguluję zaległość , nie zostawiam Nadinki i nie wycofuję się z deklaracji póki co staram się oragnizować jakoś kasę choć nie powiem , że jest lekko :-( ale Nadinka sama nie pójdzie nie nazbiera i nie zarobi bidactwo . Mizianko dla czarnej piękności :loveu: Quote
Ra_dunia Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 [B]Sonikowa [/B]dzięki :loveu: [B]Laura1108[/B] najważniejsze, że się nie wycofujesz :) Dzięki za przelew - zaraz uzupełnię. [B]Lu[/B] - ja Nadince nie robiłam allegro i szczerze pisząc, to nie wiem czy ma w tej chwili. Podliczyłam chyba wszystko i nie jest dobrze :( Tylko "naszego" zadłużenia (nie licząc długu Negrii) jest na chwilę obecną [COLOR=Red][B]-250 zł [/B][/COLOR]:( Bardzo proszę o każdą złotówkę :modla: Quote
__Lara Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 A co w końcu z tymi pieniążkami u Negri? zostały przelane? Quote
Ra_dunia Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 Z tego co wiem niestety nie. Jedynie ich część - około połowy. Dług ogólny Nadinki to pewnie obecnie około 800 - 900 zł w tym 250 już po rozpoczęciu wpłat do Wiosny. Dług Negrii to około 600 zł (plus parę wpłat z maja, które jeszcze poszły na jej konto). Nadal nie wiem kim jest tajemniczy darczyńca i czy nadal nie wpłaca na dawne konto. To nowe zadłużenie to właśnie efekt "dziury" w deklaracjach. Quote
Lu_Gosiak Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 znaczy ten tajemniczy darczynca nie wplaca tak?? a KTo mial z Nim kontakt?? Quote
Ra_dunia Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 nikt z nim nie ma kontaktu. Wiosna powiedziała, że przekazała namiary Negrii i niestety sama już ich nie ma. Jeśli ta osoba cały czas wpłaca to na pewno nie na konto Wiosny... Stąd mamy lukę i brakuje nam 50 zł deklaracji stałych... Quote
Lu_Gosiak Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 [quote name='__Lara']To ja może pójdę na żebry, co?[/QUOTE] idz idz LAra - Twoje zebry sa nad wyraz skuteczne:D:) Quote
__Lara Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 [quote name='Lu_Gosiak']idz idz LAra - Twoje zebry sa nad wyraz skuteczne:D:)[/QUOTE] hihih, SIĘ robi :smokin: Quote
Laura1108 Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 A o co chodzi z tym długiem naszym i negri ? Negri to jaki to dług .... pytam bo nie wiem może być odpwoiedź na PW :) Quote
__Lara Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 [quote name='Laura1108']A o co chodzi z tym długiem naszym i negri ? Negri to jaki to dług .... pytam bo nie wiem może być odpwoiedź na PW :)[/QUOTE] Negri była kiedyś naszym skarbnikiem. Nie wiedzieć czemu, ta cioteczka o wielkim sercu, znikła z dogo - najpierw wiedzieliśmy, że przeżywa problemy osobiste. Pozostał jednak problem z kasą. Z tego co napisała Ra_dunia, połowa została już zwrócona, połowa nie... Quote
koosiek Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Niestety, nie jestem w stanie pomóc finansowo :( Quote
wawer Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Jestem na zaproszenie. Rany, znów nieszczęście. Ale nie da się pomóc wszystkim. Szkoda, że tych bidul jest więcej niż domków gotowych na ich kochanie. Później poczytam, tyle tych wątków, pogubiłam się i potrzebuję chwili. Ale w tym miesiącu raczej nie można na mnie liczyć. Parę piesków obdzieliłam, na wszystkich nie starczy. [URL="http://www.dogomania.pl/threads/189585"][IMG]http://lh3.ggpht.com/_lKbYy7e16P0/TEqrbas7jcI/AAAAAAAADBg/vk1nabwEdp0/tkughm.png[/IMG][/URL] Quote
Igiełka Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Jestem z zaproszenia Lary- przykro Mi nie mogę pomóc finansowo. :roll: Quote
Wisełka Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 [quote name='__Lara']To ja może pójdę na żebry, co?[/QUOTE] Dzięki za zaproszenie, żebraczko ;) :evil_lol: Quote
oska1983 Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Jestem na zaproszenie Lary :) na razie nie mogę pomóc finansowo, ale spróbuję po urlopie, czyli gdzieś w połowie września. A sunia faktycznie śliczna, na dodatek z tego samego hotelu, w którym była Sarunia - mój ulubiony pies na dogo. Quote
Szarotka Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Moge dopiero cos wplacic we wrzesniu, bo na ten miesiac juz wyslalam a wyslylam tylko raz w miesiacu. Quote
Ra_dunia Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 Pięknie wszystkim dziękuję za przybycie i chęć pomocy! Sama Wasza obecność to już wielka pomoc :loveu::loveu::loveu: Od cioteczki [B]Nutusi[/B] :loveu: Nadinka otrzymała nowy tekst do ogłoszeń: Dzika natura, dzikie wino, dzika róża, dzikość serca.... jakże pięknie nam się te terminy kojarzą, prawda? Ale czy równie pięknie się kojarzy termin „dziki pies”?... Nadine i ludzie, którzy stanęli na jej drodze najlepiej wiedzą, że NIE! Bowiem dzika Nadine to głód, strach, ból i codzienna wala o przetrwanie. Walka 4-miesięcznego szczenięcia wśród dorosłych, bezwzględnych osobników. Kto wie jaki los spotkałby Nadine, gdyby we wrześniu ubiegłego roku nie trafiła do schroniska. Jednak wtedy schronisko było dla niej miejscem jeszcze gorszym – miejscem, w którym została zamknięta, gdzie po raz pierwszy miała kontakt z człowiekiem. Zapewnienie jej bezpieczeństwa nie spowodowało, że Nadine przestała być dzika, a jedynie doprowadziło do skrajnej rozpaczy. Została pozbawiona tego, co znała, co powoli oswajała... W schronisku wbiła się w kąt boksu, jakby postanowiła zniknąć, stać się niewidzialna. Tym samym jej los wydawał się przesądzony – pies nieadopcyjny. Na szczęście los się do niej uśmiechnął i już w październiku ubiegłego roku Nadine znalazła się w hotelu dla psów w potrzebie, gdzie krok po kroku, wykorzystując nieprzebrane pokłady cierpliwości, Opiekunowie uczą sunię zaufania, wiary i miłości. Po blisko roku nieustających wysiłków, udało się osiągnąć stan, w którym Nadine traktuje przyjaźnie osoby, które zna. Do obcych nadal podchodzi z rezerwą – trzeba sobie zapracować na jej zaufanie. Natomiast psich kolegów i koleżanki z hotelu uwielbia, chętnie się z nimi bawi, jak również uczy się od nich właściwych relacji z człowiekiem. Nadszedł czas, by pomyśleć o stałym miejscu na ziemi dla pięknej Nadine. Szukamy Człowieka, który będzie kontynuował pracę dotychczasowych Opiekunów, który cierpliwie poczeka, aż Nadine mu zaufa i pokocha całym sercem., a wtedy oboje poznają wymiar słowa „przyjaźń”. Chętnie widzielibyśmy Nadine w domku, gdzie już jest inny piesek, który mógłby być dla Nadine towarzyszem, a także nauczycielem. Quote
__Lara Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Kurde, trzeba się zabrać za ogłoszenia. Allegro ma? Dziękuję kochani, że przyszliście :D :D :D Quote
Livka Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 _Lara jestem - poczytam - trochę tego dużo;) Quote
__Lara Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 [quote name='Livka']_Lara jestem - poczytam - trochę tego dużo;)[/QUOTE] Dzięki cioteczko :) Quote
Ra_dunia Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 Wszystko jest zaktualizowane w pierwszym poście ;) nie ma się co przebijać przez cały wątek :) Nadin potrzebne jest wsparcie finansowe. Osoba, która zbierała na jej hotel niestety nie wywiązała się z płatności - stąd ogromny dług. Wiosna jednak nie chce abyśmy to my go spłacali. Uważa, że to dług osoby która zbierała deklaracje. Niestety obecnie okazało się, że nie mamy pełnej sumy na opłacenie pobytu Nadinki. Nie można nadużywać dobrej woli Wiosny. Chcemy, aby choć od maja konto Nadine było czyste ;) bez długu. Prosimy bardzo również o ogłoszenia. __Lara - Nadia nie ma na razie allegro. Postaram się jej zrobić z tekstem od Nutusi od razu wyróżnione. Quote
Livka Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Zamówiłam ślicznej Nadine pakiet ogłoszeń na bazarku waderci, czy dane do ogłoszeń z pierwszej strony wątku są aktualne :) Quote
Recommended Posts