Ra_dunia Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 ech... to się porobiło... ale niestety wypadki chodzą po ludziach i różne sytuacje się zdarzają... Czy telefon Negrii nie odpowiada w ogóle? Czy któryć z moderatorów może podesłać nam wątki na których się udzielała? Wiem, że część osób miała z nią bezpośredni kontakt... Tylko oczywiście - dogo działa jak chce (tzn wyszukiwarka nie działa) i ja nie mogę tych wątków odnaleźć... Cieszę się Wiosno, że dałaś znać jaka jest sytuacja. Powiedz - jaki jest w tej chwili dług na koncie Nadine? Ktoś musi przejąć jej wątek... Quote
anna10025 Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Ra_dunia napisał(a):ech... to się porobiło... ale niestety wypadki chodzą po ludziach i różne sytuacje się zdarzają... Czy telefon Negrii nie odpowiada w ogóle? Czy któryć z moderatorów może podesłać nam wątki na których się udzielała? Wiem, że część osób miała z nią bezpośredni kontakt... Tylko oczywiście - dogo działa jak chce (tzn wyszukiwarka nie działa) i ja nie mogę tych wątków odnaleźć... Cieszę się Wiosno, że dałaś znać jaka jest sytuacja. Powiedz - jaki jest w tej chwili dług na koncie Nadine? Ktoś musi przejąć jej wątek... Wypadki chodzą po ludziach i różne sytuacje się zdarzają , nie oczekiwał już nikt, aby Negri się pojawiła na wątku , ale nie wierzę , że nie wychodzi z domu i nie może dojść na pocztę , aby wpłacić pieniądze dla wiosny . Ile wobec tego moich deklaracji doszło do Wiosny , a ile nie. Nie wiem , nie ma rozliczeń nie ma nic. Nikomu prezentów robić nie będę. Przykro mi , ale zaufałam w ciemno i żałuję. Rezygnuję z deklaracji. Quote
AgusiaP Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 [quote name='anna10025']Wypadki chodzą po ludziach i różne sytuacje się zdarzają , nie oczekiwał już nikt, aby Negri się pojawiła na wątku , ale nie wierzę , że nie wychodzi z domu i nie może dojść na pocztę , aby wpłacić pieniądze dla wiosny . Ile wobec tego moich deklaracji doszło do Wiosny , a ile nie. Nie wiem , nie ma rozliczeń nie ma nic. Nikomu prezentów robić nie będę. Przykro mi , ale zaufałam w ciemno i żałuję. Rezygnuję z deklaracji. anna10025 w swoim imieniu proszę Cię zastanów się jeszcze. Dlaczego Wiosna ma płacic za błedy Nergi. Przecież podała swoje konto na które mamy wpłacac swoje deklaracje. Ja oczywiście swoją deklaracje za maj wpłace na konto które podałaś Wiosno ;) Swoje deklaracje wpłacałam systematycznie...:cool3: Quote
wiosna Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Ohhghh... szlag by to, post mi się skasował! Bałam się tego, że tak właśnie się stanie. Przykro mi jest i zła jestem, że teraz dopiero napisałam tutaj. Wcześniej patrzyłam nasprawę jako Negri-ja, czy też Negri-my, obojętnie - pomijając zupełnie fakt, że to Wasze pieniądze i Wy wpłacacie na Nadię. Teraz patrzę inaczej i wstyd mi bardzo, że wcześneij tak o tym nie pomyślałam - przepraszam Was. Ja absolutnie nie chcę zbierania pieniędzy na dług Nadii - te pieniądze zostały już raz zebrane i straszne byłoby robienie tego ponownie. Ja jestem bardziej dogomaniakiem niż firmą, które oczekuje nazapłacenie faktury - nasz hotel działa na zaufaniu i od początku liczyłam się z tym, że moje zaufanie może zostać zawiedzione. To boli, tym bardziej, że Negri nie była dla mnie nową, obcą osobą, ale spędziłyśmy długie godziny na rozmowach przez tel i ufałam jej całkowicie. Nadal wierzę, bardzo chcę wierzyć, że jest jakiś powód jej milczenia - choćby taki, że sytuacja ją przerosła. Mogła napisać wcześniej, przekazać komuś wątek - nie zrobiła tego, ale nie ma teraz co roztrząsać sprawy - stało się i się nie odstanie. Ja liczę na spłatę długu tylko i wyłącznie przez Negri, nie przez Was, bo Wy nie macie wobec mnie żadnego długu. Negri zniknęła w styczniu, od wtedy też nie dostałam żadnych pieniędzy. Ciągle staram się do Negri dodzwonić, ale telefon milczy - włącza się poczta lub jest niedostępny. Nie chodzi mi o pieniądze - jeśli to, co miało przyjść do nas za hotel, miałoby trafić na opłacenie leczenia jakiegoś psa - nie mam nic przeciwko, trudno. Fakt,ja żyję w dużej mierze z hotelu, dzięki Waszym wpłatom - zwłaszcza teraz, kiedy mamy dwa psy i, o zgrozo, kosztującego tyle co ładnych kilka psów - źrebaka na tymczasie - jest mi ciężko wziąść Nadię na tymczas, a nie do hotelu. Ufam, że chociaż część z Was nie wycofa się z deklaracji i Nadia nie będzie naszym tymczasem, co to naprawdę by mnie przybiło. Dobrze byłoby napisać do Moda, poprosić o przejęcie wątku - czy ktoś z Was podjąłby się prowadzenia go? Nadia szybko potrzebuje sterylki - jest 3 miesiące po cieczce, to najlepszy okres na sterylkę, ale ja po prostu nie dam rady. Nie wyobrażam sobie, aby Nadia pojechała do DS bez sterylki - jest mimo wszystko dzikusem, łatwo może zwiać.. U nas, przy takiej ilości psów suka w cieczce to też kłopot, psy szaleją... Proszę Was o pomoc. Jakoś tę sprawę trzeba ogarnąć. Nie ma Negri - szkoda, zwłaszcza, że bez słowa, w takich okolicznościach. Ale Nadia jest i to jest w tym wątku najważniejsze - i ona potrzebuje opieki. Ja na pewno nie pozbędę się psa od nas bo nie ma deklaracji czy ma dług - o to martwić się nie musicie, będzie u nas ile będzie trzeba. Ale ja potrzebuję pomocy w jej utrzymaniu. Czy ktoś mógłby zrobić na Nadię bazarek? Ja wystawiłam na nią sporo książek, może ktoś z Was zajrzy, znajdzie coś ciekawego i pomoże.. Może ktoś mógłby zaprosić więcej oso na wątek, zrobić nowy banerek, nie wiem... Ehh, smutne to wszystko, nie tak miało wyglądać.. Ja zrobię małej nowe zdjęcia kiedy tylko przestanie padać ten cholerny deszcz, bo inaczej będę chyba musiała ubrać jej gumowce, a aparat włożyć do foliowego worka... Dziękuję Wam za obecność tutaj - to dla mnie bardzo ważne. Dziękuję, że mimo wszystko nie zostałam sama w takiej sytuacji. Quote
wiosna Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Czy naprawdę ostatnie zdjęcia są jeszcze ze śniegiem? Pamiętam, że robiliśmy jakieś później - sprawdzę. Nadii ciężko jest robić zdjęcia, bo ona czarna jak nos - zwykle wychodzi albo ona jako czarna plama, albo tło przepalone. Ale poszukam (na drugim komputerze), a jak nie to jaknajszybciej zrobię. Narazie na szybko bannerek: Quote
__Lara Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 wiosno, masz rację nie ma sensu tego roztrząsać. Ja też wciąż wierzę, że Negri ma jakieś bardzo duże powody, dla których nie wywiązała się ze spłaty hotelowania Nadi, nie wyobrażam sobie innego scenariusza. Też rozmawiałam telefonicznie z Negri i w głowie mi się nie mieści żeby można ją posądzać o jakieś przekręty...nie wiem, nie potrafię. Masz rację, musimy się zmobilizować. Ja mam masę innych wątków, ale tego na pewno nie zaniedbam, postaram się jak najszybciej ściągnąć tu więcej osób, może poprosić o bazarki. Liczy się Nadia, ona już tak dużo nauczyła się u Ciebie, nie możemy tego zaprzepaścić. Nie możemy też Ciebie zostawić samej. Będzie dobrze ;) Quote
wiosna Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Dziękuję. Takie słowa znaczą teraz dla mnie więcej niż cokolwiek innego.. Quote
obraczus87 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Na pewno Negri nie zabrała pieniędzy dla siebie. O nie, nie, nie. Znam Negri osobiście. Spróbuję się z Nią skontaktować. Quote
__Lara Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 [quote name='wiosna']Dziękuję. Takie słowa znaczą teraz dla mnie więcej niż cokolwiek innego.. W grupie siła ;) wiosno, a czy jesteś w stanie napisać kto wpłacił na Twoje konto dla Nadi? żebyśmy wiedzieli na czym stoimy, ile potrzeba deklaracji uzupełnić. Quote
anna10025 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 [quote name='AgusiaP']anna10025 w swoim imieniu proszę Cię zastanów się jeszcze. Dlaczego Wiosna ma płacic za błedy Nergi. Przecież podała swoje konto na które mamy wpłacac swoje deklaracje. Ja oczywiście swoją deklaracje za maj wpłace na konto które podałaś Wiosno ;) Swoje deklaracje wpłacałam systematycznie...:cool3: Tak Wiosna podała konto, ale w maju nie dostając pieniędzy od stycznia , więc rzeczywiście Wiosno mogłaś zrobić to wcześniej , bo już wcześniej był niepokój na wątku, spowodowany moją nieufnością , brakiem Negri i rozliczeń , a pomimo to pozwoliłaś byśmy dalej wpłacały deklaracje do nikąd...Dlaczego Wiosno tak późno zareagowałaś, nie gniewaj się , ale jestem po prostu rozgoryczona, Wy się znacie , ja nikogo . Nadinka była pierwszy pieskiem na dogo , któremu chciałam pomóc...,a te 120 zł w prezencie dla Negri , pomogło by innym psom, choćby mojemu ,gdyż zbieram na jego operację. Jakakolwiek tragedia spotkała Negri , nie usprawiedliwia to jej od tego , że nie rozlicza się z Wiosną , a jeżeli nie miała do tego głowy , mogła podać w styczniu konto Wiosny. Nie zrobiła tego , pozwoliła na wpłacanie deklaracji, pomimo, że wiedziała , że nie przekaże pieniędzy Wiośnie . Mogła po prostu napisać , dziewczyny jest mi ciężko , wpłcajcie na konto Wiosny, ja znikam z dogo... Nie zrobiła tego... Quote
agusiazet Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Ja wpłacam po 20 zł od października, taki jest wpis negri na pierwszej stronie! W moim kajecie, mam zapisane, ze od grudnia, ale wtedy założyłam kajet. Nie wycofuję swojej deklaracji, przede wszystkim ze względu na Nadinkę, której mi zwyczajnie żal. Deklarację majową już przelałam na konto Negri. W czerwcu wpłacę na konto wiosny! Quote
agata51 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Moje wpłaty dla Nadine: 02.11. 02.12. 05.01. 14.02. 11.03. 19.04. Dziś pójdzie przelew za maj. Już na twoje konto, Wiosenko. Na sterylkę wyślę grosik osobno, ale już w przyszłym tygodniu. Bardzo martwię się o Negri. To do niej niepodobne. Quote
Ra_dunia Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 w tej chwili pomyślałam to samo... Martwię się o Negrii. Zwłaszcza, że jak pisze Wiosna jej telefon milczy. Nie ma sygnału wołania, zajęcia - tylko poczta lub brak zasięgu. Obarczuś - bardzo proszę spróbuj się dowiedzieć co się stało. Wiosno - nie martw się, nie zostawimy Cię samej z Nadinką. Damy radę :) Będzie dobrze. Ja ze swej strony postaram się przejąć wątek - oczywiście, jeśli się zgadzacie. Zaznaczam od razu, że dość często wyjeżdżam, ale przeważnie nie dłużej niż na tydzień ;) Quote
anna10025 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Wpłacę dzisiaj Wiosno swoja deklarację na Twoje konto, Nadinka nie jest niczemu winna. Quote
obraczus87 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Bedę próbowac skontaktować się z Negri. Dzisiaj pod wieczór bede dzwonić do Doroty. Quote
obraczus87 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='agata51'] Dziś pójdzie przelew za maj. Już na twoje konto, Wiosenko. Na sterylkę wyślę grosik osobno, ale już w przyszłym tygodniu. Bardzo martwię się o Negri. To do niej niepodobne. Ja też się bardzo martwię...... dzisiaj spróbuję się czegoś dowiedzieć. Mam nadzieję, że Dorotce nic się nie stało. Tfu tfu! Quote
__Lara Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='Ra_dunia']w tej chwili pomyślałam to samo... Martwię się o Negrii. Zwłaszcza, że jak pisze Wiosna jej telefon milczy. Nie ma sygnału wołania, zajęcia - tylko poczta lub brak zasięgu. Obarczuś - bardzo proszę spróbuj się dowiedzieć co się stało. Wiosno - nie martw się, nie zostawimy Cię samej z Nadinką. Damy radę :) Będzie dobrze. Ja ze swej strony postaram się przejąć wątek - oczywiście, jeśli się zgadzacie. Zaznaczam od razu, że dość często wyjeżdżam, ale przeważnie nie dłużej niż na tydzień ;) Ja też się martwię o Negri... Quote
baldek2 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Rozmawialam z Negri pod koniec kwietnia i nic nie wspominala o dodatkowych klopotach ,wiec moze nie jest tak zle.Mam taka nadzieje. Quote
Ra_dunia Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 hmmm... to jeśli Baldek rozmawiałaś z nią pod koniec kwietnia a u Wiosny zalega od paru miesięcy... nic, czekam na dalsze info. Quote
obraczus87 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Ra_dunia napisał(a):hmmm... to jeśli Baldek rozmawiałaś z nią pod koniec kwietnia a u Wiosny zalega od paru miesięcy... nic, czekam na dalsze info. Włącza się poczta, ale nie dam za wygraną. Quote
agata51 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Dziś poszła dekalaracja/maj. Wysłałam maila do Negri. Cisza... Quote
obraczus87 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='Ra_dunia']Ale to co? Przejąć wątek?[/QUOTE] Watek uważam, że ktos pownien przejąć. Quote
Recommended Posts