Bjuta Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Agnieszka zadzwoniła żeby pochwalić Dinusia, że nauczył się nowej sztuczki! Otóż rozgryzł jak otworzyć drzwi zamykane na magnes (z tyłu domu) i czasem dziewczyny wchodzą do domku, a tam Dinuś np. nad rozdartym workiem jedzenia :evil_lol: Dziewczyny, Dinuś wyrósł na potentata finansowego - czy macie coś przeciwko żeby ufundował leki na stawy dla Satryrka i Warki (i siebie)? Szczerze mówiąc już posłałam stówkę na ten cel... Agnieszka daje im ze wspólnego opakowania, a Satryek jeszcze nie nazbierał na czerwcowy czynsz, więc nie bardzo ma jak zwrócić swoją dolę. Quote
maarit Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Bystra z niego bestia :diabloti: Skoro Dinuś taki bogaty to niech stawia ;) Quote
Bjuta Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 No to postawił! :) A ja wreszcie znalazłam czas, żeby uzupełnić rozliczenia. Dziękuję wszystkim za wierną pamięć! :) Quote
Mysia_ Posted June 19, 2012 Author Posted June 19, 2012 dobrze, że Dinuś na budżet na musi narzekać, a jeszcze może pomóc :) Quote
mari23 Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 [quote name='Bjuta']Agnieszka zadzwoniła żeby pochwalić Dinusia, że nauczył się nowej sztuczki! Otóż rozgryzł jak otworzyć drzwi zamykane na magnes (z tyłu domu) i czasem dziewczyny wchodzą do domku, a tam Dinuś np. nad rozdartym workiem jedzenia :evil_lol: Dziewczyny, Dinuś wyrósł na potentata finansowego - czy macie coś przeciwko żeby ufundował leki na stawy dla Satryrka i Warki (i siebie)? Szczerze mówiąc już posłałam stówkę na ten cel... Agnieszka daje im ze wspólnego opakowania, a Satryek jeszcze nie nazbierał na czerwcowy czynsz, więc nie bardzo ma jak zwrócić swoją dolę.[/QUOTE] cieszy bardzo, że Dinuś nasz to nie tylko pies inteligentny oraz bardzo bogaty, ale do tego najprawdziwszy filantrop!!!!:cool3: Quote
Cantadorra Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Widzę, że z Dinusiem wszystko jak najbardziej do przodu i pozytywnie :) To bardzo dobre nowiny. Zapraszam jednocześnie na bazarek z biżuterią dla Sary i Rudaska: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/228307-Swarovski-oraz-wyr-artyst-ze-srebra-nowe-piersconki-na-Rudego-i-Sare-do-24-06-br[/url] Quote
agata51 Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Panisko, psia krew! W dodatku inteligentne. Miał robione testy na IQ? Quote
agat21 Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 dzisiaj puściłam kasę na Dinusia, niech się dzieli chłopak :) Quote
Bjuta Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 Dzięki wielkie! Rozmawiałam długo z Przebieczanami. Dinuś jest chudziutki i generalnie dziewczyny parę razy dziennie podchodzą do niego z niepokojem patrząc czy dycha, ale Dinuś dycha! Budzi się na jedzenie, na jakąś atrakcję (Agnieszka wczoraj nie domknęła furtki i nagle wyrósł koło niej Dino, co pół minuty wcześniej wyglądał na totalnego zdechlaka) a chwilę potem był gotowy zwiedzać świat! No i budzi się po 20 i obchodzi gospodarstwo. Jest ulubieńcem Agnieszki. Ale to wiadomo. Upały miały tam takie, że dwa termometry pękły. Rtęć je rozsadziła. No nasz Satyrek niestety nie dał rady i zanął na wieki. Umówiłam się z Agnieszką, że jak będzie już normalna temperatura, to pojadą z Dinem na przegląd do weta w Wieliczce. On w końcu zasobny jest - warto by sprawdzić, czy ta chudość to nie jest jakiś objaw chorobowy czy po prostu starość. Dinuś je normalnie. Niektóre psiaki w te upały prawie nie jedzą, ale Dino akurat wsuwa aż miło. Widziałam, że na koncie mu sporo przybyło. Spróbuję pouzypełniać rozliczenia, ale do końca sierpnia będę to robiła rzadziej, bo siedzę w górach i mam zasięg tylko przez komórę. Quote
agat21 Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 Biedny Satyrek :-( cholerne upały - pewnie niejedno stworzenie przez nie odeszło.. strach myśleć o niektórych schroniskach lub psach przy budach bez miski z wodą .. Dinusiu, trzymaj się, idzie chłód Quote
Mysia_ Posted July 11, 2012 Author Posted July 11, 2012 [quote name='Bjuta']Dzięki wielkie! Rozmawiałam długo z Przebieczanami. Dinuś jest chudziutki i generalnie dziewczyny parę razy dziennie podchodzą do niego z niepokojem patrząc czy dycha, ale Dinuś dycha! Budzi się na jedzenie, na jakąś atrakcję (Agnieszka wczoraj nie domknęła furtki i nagle wyrósł koło niej Dino, co pół minuty wcześniej wyglądał na totalnego zdechlaka) a chwilę potem był gotowy zwiedzać świat! No i budzi się po 20 i obchodzi gospodarstwo. Jest ulubieńcem Agnieszki. Ale to wiadomo. Upały miały tam takie, że dwa termometry pękły. Rtęć je rozsadziła. No nasz Satyrek niestety nie dał rady i zanął na wieki. Umówiłam się z Agnieszką, że jak będzie już normalna temperatura, to pojadą z Dinem na przegląd do weta w Wieliczce. On w końcu zasobny jest - warto by sprawdzić, czy ta chudość to nie jest jakiś objaw chorobowy czy po prostu starość. Dinuś je normalnie. Niektóre psiaki w te upały prawie nie jedzą, ale Dino akurat wsuwa aż miło. Widziałam, że na koncie mu sporo przybyło. Spróbuję pouzypełniać rozliczenia, ale do końca sierpnia będę to robiła rzadziej, bo siedzę w górach i mam zasięg tylko przez komórę.[/QUOTE] Aż trudno uwierzyć, że Dinuś ma już z 14 lat.... :-( Ciekawe jak przejdzie przegląd u weta, oby wszystko było dobrze! Quote
agata51 Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 Dinku, na każdego przyjdzie czas. Czas spokoju. Quote
Cantadorra Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 Ależ w pięknym wieku jest Dino. Ciężko ci piesku w upały i duchotę, ale teraz już powinno być lepiej...... Quote
__Lara Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 Zapraszam na bazarek na pomoc Pszczyniakom: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/229507-Bi%C5%BCuteria-zabawki-gad%C5%BCety-na-ratunek-Pszczyniakom!-Do-29-06-2012-godz-22-00?[/url] Quote
Bjuta Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Uzupełniłam post rozliczeniowy. Bardzo dziękuję wszystkim za pamięć!!! Z wszystkich rozliczanych przeze mnie psów Dinuś jest największym krezusem! :) :) Quote
Mysia_ Posted August 17, 2012 Author Posted August 17, 2012 [quote name='Bjuta']Uzupełniłam post rozliczeniowy. Bardzo dziękuję wszystkim za pamięć!!! Z wszystkich rozliczanych przeze mnie psów Dinuś jest największym krezusem! :) :)[/QUOTE] całe szczęście, staruszkowi przyda się zapasik... Quote
agat21 Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Zaglądam po urlopie do Dinusia - Krezusa ;) Mam nadzieję, że jego stan lepszy. Quote
Bjuta Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Jego stan zależy od temperatury. Dziewczyny mówią (może to już pisałam), że czasem podchodzą do niego przerażone, że leży jakby już był za TM, czasem się go dotyka i on nadal tak leży, ale wystarczy nie domknąć furtki, żeby ten gagatek od razu był na drugim wybiegu. Taki sam efekt daje szeleszczeniem torbą z żarciem. Generalnie Dinuś uaktywnia się rankami i wieczorami. Mamy dostać nowe foty, bo Kaja ponoć cudnie wygląda po fryzjerze, to i Dinuś się na sesję załapie. Ale nie wiem kiedy. Quote
Sabina02 Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 Hej no cioteczki! Nie wysylajcie nam Dinusia za TM za zycia! :mad: Jeszcze Dzieki Bogu ten czas spokoju na Dinusia nie przyszedl. :lol: Quote
mari23 Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 (edited) [quote name='Bjuta']Jego stan zależy od temperatury. Dziewczyny mówią (może to już pisałam), że czasem podchodzą do niego przerażone, że leży jakby już był za TM, czasem się go dotyka i on nadal tak leży, ale wystarczy nie domknąć furtki, żeby ten gagatek od razu był na drugim wybiegu. Taki sam efekt daje szeleszczeniem torbą z żarciem. Generalnie Dinuś uaktywnia się rankami i wieczorami. Mamy dostać nowe foty, bo Kaja ponoć cudnie wygląda po fryzjerze, to i Dinuś się na sesję załapie. Ale nie wiem kiedy.[/QUOTE] to całkiem tak, jak mój chory na serce Łatuś - ten z kolei dostaje nagłego przypływu energii na widok kota - kiedy tak leży, jakby juz miał nie wstać, żeby sprawdzic, czy się dobrze czuje wystarczy przynieść kota lub zawołać: kici, kici;) [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images35.fotosik.pl/1583/f32c2065afba4a4emed.jpg[/IMG][/URL] a tak może dłuuuuuugo leżeć wpartując sie w Węgielka ;) cieszę się bardzo, że "nasz" Dinuś to jeszcze taki dziarski staruszek :) Edited August 26, 2012 by mari23 http://www.dogomania.pl/forum/editpost.php?p=19575597&do=editpost Quote
mari23 Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 (edited) oj, Dinusiowe cioteczki jeszcze na wakacjach chyba, watek spadł, podniosę więc "pana kierownika Dinusia" ;) ostatnio parę razy dzwoniłam do hoteliku w sprawach Kseni, ale oczywiście nie omieszkałam zapytać o Bakusia i Dinusia dzisiaj pani Agnieszka mówiła, że Dinuś schudł ostatnio pomimo tego, że apetyt mu dopisuje i chyba trzeba by mu badania zrobić dla sprawdzenia, czy nic mu nie dolega Edited September 1, 2012 by mari23 Quote
mari23 Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 [quote name='maarit']Śledzimy Dinusiowy wątek z ukrycia ;) Jak schudł to pewnie przydałby sie mu "przegląd"[/QUOTE] akurat przydreptał do pani Agnieszki, kiedy z nią rozmawiałam, tak więc przez chwilę czułam się tak, jakbym była obok Dinusia....słysząc, jak pani Agnieszka mówi do Dina naprawdę całym sercem byłam tam, obok niego... przeglądem pani Agnieszka zajmie się, skoro tak powiedziała Quote
maarit Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 Śledzimy wątek z ukrycia ;) Może to nic strasznego jeżeli apetyt dopisuje, choć warto sprawdzić... Quote
mari23 Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 [quote name='maarit']Śledzimy wątek z ukrycia ;) Może to nic strasznego jeżeli apetyt dopisuje, choć warto sprawdzić...[/QUOTE] czemu z ukrycia? ;) wiem ,że Dinuś ma wiele kochających dogo-serduszek :) ja też często tu zaglądam nic nie pisząc, ale spadł wątek tak daleko, że ledwie odnalazłam w subskrypcjach mam nadzieje, że Dinusiowi tylko starość "dolega", dwoje moich staruszków schudło ostatnio dość mocno, Pusia wyniki nerkowe i wątrobowe miała pogorszone, ale nie mocno, za to Misiek - wszystko dobrze oby nam Dinuś jak najdłużej cieszył się zdrowiem!!!! Quote
maarit Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 Dino to Twardziel, będzie dobrze :thumbs: Quote
Recommended Posts